Lomamatkaretostelua

Aktiviteettien suunnitteluun ja kertaukseen.
Avatar
exsu
Kitisijä
Viestit: 6315
Liittynyt: 05.10.2010 12:11
Paikkakunta: Tampere

Re: Lomamatkaretostelua

Viesti Kirjoittaja exsu »

Toinen vielä! Mies on toivonut lisää kotimaanmatkailua, joten kesälle on suunnitteella pyöräretki Ahvenanmaalla koirien kanssa.
Mut ei se elämä sit ollut kuitenkaan
Ihan piece of Kake Randelin.
Avatar
musta muumio
Elämätön Kitisijä
Viestit: 259
Liittynyt: 20.01.2011 14:06

Re: Lomamatkaretostelua

Viesti Kirjoittaja musta muumio »

Aateltiin miehen kanssa tempasta ja lähteä toukokuussa Kreetalle. Onhan se tosi turistinen paikka, mutta ainakin olis lämpöstä jo, ja mereen tarkennee toukokuun lopussa hyvin uimaan. Onko kokemuksia? Onko ihan perseestä oleva paikka vai vain sinne päin? Miehellä on onneksi ajokortti, niin voidaan vuokrata auto.
Avatar
nowaysis
Kitisijä
Viestit: 6126
Liittynyt: 26.05.2006 10:01
Paikkakunta: Bunnytown

Re: Lomamatkaretostelua

Viesti Kirjoittaja nowaysis »

Saarelta kyllä löytyy sitä vähemmän turisteilla ladattuakin seutua. Oltiin toukokuun vika viikko ja merivesi oli jotain 16 asteista, mulle ei uintilämpöistä, mutta rohkeemmille kyllä. Ja voihan se vaihdella paikasta ja vuodesta riippuen. Meidän hotla oli siis siinä Hanian turistirannikolla, mutta autoiltiin saarta ympäri.

Iraklionissa on "oikea" kaupunki, paikallista populaa ja arkeologinen museo. Elafonissi oli kaunis, mutta vesi tosiaan kylmää joten meni vähän rantailu siellä hukkaan. Haniassa käytiin vanhassa kylpylässä syömässä ja oli jännä paikka ja hyvät ruuat. Knossos oli kans hieno. Hanian kaupungista kyllä tykkäsin, satama oli aika karsee rysä sisäänheittäjineen, mutta eipä siellä ole pakko edes käydä. Jollain hienolla rotkolla käytiin myös. Reissu tehtiin muksun ollessa 10kk, joten ei ehkä maailman rentsaavin matka siinä mielessä. Varmasti aikuisten lomalla saa laajemman kuvan ja voi etsiä vaikka autioita rantoja joilla piknikata ynnä muuta ynnä muuta. Ruoka oli hyvää! Kannattaa varmaan tsekata saaren keskiosan pikkukylien ravintoloita, jonne ei rantojen turistimassat niin helposti eksy.
Prepare for the worstest.
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 16725
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Re: Lomamatkaretostelua

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

musta muumio kirjoitti:tosi turistinen paikka
Mua jotenkin riepoo, kun turistit valittavat turistisuudesta. Lisäksi nimenomaan Kreeta on iso saari, asukkaita enemmän kuin Helsingissä, Euroopan ensimmäisen korkeakulttuurin syntypaikka, luonnoltaan moni-ilmeinen ja upea, ruoka- ja muulta kulttuuriltaan tavattoman rikas, ja mitä vielä. Ei-turistista nähtävää sieltä löytyy halukkaalle varmasti enemmän kuin Suomesta. Olen ollut vain kerran, menisin koska tahansa ilolla uudestaan.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Avatar
nowaysis
Kitisijä
Viestit: 6126
Liittynyt: 26.05.2006 10:01
Paikkakunta: Bunnytown

Re: Lomamatkaretostelua

Viesti Kirjoittaja nowaysis »

"Massojen" (en viittaa Edithiin) käsitys Kreetasta on Platanias, eikä se välttis houkuta kaikkia. Tai Oxford Street, tai Times Square. Tajunnan laajennuttua(essoilla tai ilman) tajuaa, ettei ole pakko mennä Plataniakseen, vaikka menisi Kreetalle.
Prepare for the worstest.
Avatar
Niba
Kitisijä
Viestit: 18758
Liittynyt: 15.08.2005 3:14
Paikkakunta: Hell

Re: Lomamatkaretostelua

Viesti Kirjoittaja Niba »

Tänä vuonna ei ole varaa mennä kuin tallinnaan, eikä taida olla ensi vuonnakaan, verottajan mielestä..
Pyyhin Netikettiin..
Avatar
Dumiz
Kitisijä
Viestit: 2248
Liittynyt: 04.07.2011 9:44

Re: Lomamatkaretostelua

Viesti Kirjoittaja Dumiz »

Olin viikon ennen päästäistä Ylläksellä. Kivaa oli. Ei niin sivistyspaikka kuin Levi, mutta menihän se sielläkin.
Ruokalan kalapuikko Pena
Avatar
NuoriDaavid
Kitinä VIP-jäsen
Viestit: 14469
Liittynyt: 12.05.2011 8:48

Re: Lomamatkaretostelua

Viesti Kirjoittaja NuoriDaavid »

Eipä ole näin hyvissä ajoin matkaa aiemmin varattu. Uudeksi vuodeksi Dubaihin tuttavaperheen kanssa. Tuo tuttavaperhe käy siellä säännöllisesti kerran vuodessa ainakin, meille eka kerta.
Kertojalla on vähitellen kertyneitä muistikuvia ja muita "todisteita" siitä, että hän on aiemmin ollut merkittävä ajattelija.
Avatar
Bhven
Kitisijä
Viestit: 4299
Liittynyt: 28.01.2011 22:35
Paikkakunta: Pökäle

Re: Lomamatkaretostelua

Viesti Kirjoittaja Bhven »

Oon syntyny Köpiksessä. Meen käymään siellä tänä kesänä.

Kuva
Adding screws in before the climb is hilarious. it’s like the moral equivalent of telling someone the directions to McDonalds when they didn’t ask.
Avatar
Kreitsu
Kitisijä
Viestit: 5048
Liittynyt: 09.05.2006 8:45
Paikkakunta: Brexitland

Re: Lomamatkaretostelua

Viesti Kirjoittaja Kreitsu »

Lauantaina tultiin road tripiltä. Kierreltiin miekkosen kanssa ihan vain Etelä-Englannissa ja Walesissa. Reissun teema oli fat camp eli lähinnä ankaraa luontolenkkeilyä. Hyvin tepsi, extralaardit sai kyytiä eikä ole enää paljon kadotettavaa. Periaatteessa ei ollenkaan, ellen haluaisi olla hoikempi. Mutta nyt olen taas mukavuusalueella :]
"I've learned so much from my mistakes...
I'm thinking of making a few more."
Avatar
elco
Kitisijä
Viestit: 6253
Liittynyt: 17.02.2011 13:04

Re: Lomamatkaretostelua

Viesti Kirjoittaja elco »

1920km Norjassa viidessä päivässä VW Pololla: Gardermoen-Trondheim-Ålesund-Bergen-Oslo-Gardermoen. Nyt lentokenttähotlassa odottamassa aamukonetta Suomeen.

Norja on yllättävän vähän paska maa. Paskinta on liikenne ja tiet. Luulin, että Suomi on Ruotsin jälkeen anaalein tieliikennemaa maailmassa, mutta nyt tiedän paremmin. Katselin ennen matkaa, että 4-500km päivämatka on ihan passeli ja että googlen antamat matka-ajat on kevyttä kauraa suomalaiselle rattisankarille. Vittu kun olisivatkin olleet. Paikalliset valtatiet ovat monasti samaa sarjaa kuin suomalaiset kolmenumeroiset tiet, paitsi että ohituspaikkoja ei ole ja rajoitukset ovat 70-80km/h ja kun tiessä on mutka niin rajoitus laskee 60km/h:n ja niitä mutkia on koko ajan. Poliisi on ilmeisesti suomalaistakin huumorintajuttomampaa. Keskinopeus jäi alle seitsemänkympin vaikka oikeastaan mitään merkittävää asutusta ei matkalla ollut, joten autossa vietettiin sellainen 30 tuntia.

Tietkin vielä menettelisivät, jos kuskeilla olisi edes alkeellisesti bensaa suonissa. Mutta vittu kun ne ajavat saatana 10-20km/h alle niiden jo kävelyvauhtisten rajoitusten! Perkele! Eli koko ajan on joku munija edessä pilaamassa tunnelmaa.

Parasta ovat kaupungit ja maisemat. Maisemassa on kaikki Alppien hyvät puolet, mutta vuoret ovat puolet pienempiä, joten maisema vaihtuu vilkkaammin. Korkeuserot tekevät todella paljon kasvillisuuteen eli muutaman sadan metrin nousuvälein tullaan rehevästä rantapusikosta suomaiseen mäntymetsään, lappiin ja vuoristoon. Norja kuitenkin pyyhkii Alpeilla lattiaa vuonoillaan: Niissä silmä lepää. Lauttamatkat rytmittävät reissua mukavasti ja ne käyvät hyvästä viihteestä kun maisemat ovat niin hianot. Geirangerinvuono on kyllä top-30 nähtävys maailmassa - kannattaa kuunnella kun olen kuitenkin jonkin verran niitä hienoja nähtävyyksiä nähnyt.

Kaupungit olivat todella positiivinen yllätys: Trondeheim, Ålesund ja etenkin Bergen ovat todella kauniita ja niissä on jotenkin tosi mielyttävä viba. Oslo on Vigelandsparkenia ja uutta waterfronttia lukuunottamatta muiden kaupunkien rinnalla vähän vaisu. En juonut ainuttakaan alkoholiannosta eikä näin intensiivoreissulla näin wanha gubbe jaksa enää heilua, joten en varsinaisesti päässyt paikkoihin Sisään, joten tämä pitäminen on vähän pintapuolista. Dokaaminen olisi kyllä helposti tuplannut reissubudjetin kun alle kymmenellä eurolla ei gebardi oikein rafloista näyttänyt irtoavan.

Diggasin. Jos tykkää relata, trekata ja/tai bailata niin sitten kannattaa varata pari viikkoa. Alle viidessä päivässä kannattaa jättää ainakin Trondheim ja ehkä Ålesundkin pois.

EDIT: Niin, demografiset havainnot unohtuivat. Neekeriä ja hiekkaneekeriä pukkaa niin perkeleesti. Etenkin Oslossa, mutta myös Bergenissä ja jopa muuallakin näkee päästä varpaaseen hunnutettuja naisia, pommimiehen näköisiä partajuippeja ja yönmustia toimittamassa tyhjää. Kantaväestön nuoressa polvessa on - kuten ruotsalaisissakin - hermoillekäypää preppypelleä puvuissaan lyhyisä lahkeissa ilman sukkia jne. Kaiken tämän kestää kun välillä, mutta silti riittävän taajaan vastaan tulee aivan uskomaton paikallinen nuori nainen: Bergenin mäkipossujunan lippukassallakin oli sellainen viikinkijumalatar, että allekirjoittaneelta pomppasi silmät päästä, suupielestä valui kuolaa ja kurkusta irtosi vähän epämääräistä korinaa; jumalatar osasi vielä ammattinsakin, löi biljetit kouraan ja toivotti mukavaa päivänjatkoa.
Masturbation is for the poor.
-Atticus Fetch, Californication
Avatar
annepa
Kitisijä
Viestit: 4213
Liittynyt: 19.08.2005 14:09

Re: Lomamatkaretostelua

Viesti Kirjoittaja annepa »

Islanti kutsuu ens kuun puolessa välissä. Sitä ennen ja sen jälkeen Napsu (koira menee sinne hoitoon ja tuleepa samalla käytyä mökillä).
Hyvä viinihumala kirkastaa ihmeellisesti raskaimmatkin rötökset, joten minulla ei liene muuta neuvoa kuin pysytellä päissäni kuin käki elämäni loppuun asti.
Avatar
nowaysis
Kitisijä
Viestit: 6126
Liittynyt: 26.05.2006 10:01
Paikkakunta: Bunnytown

Re: Lomamatkaretostelua

Viesti Kirjoittaja nowaysis »

Päijänteellä veneileen. Kaunista!
Prepare for the worstest.
Avatar
Niba
Kitisijä
Viestit: 18758
Liittynyt: 15.08.2005 3:14
Paikkakunta: Hell

Re: Lomamatkaretostelua

Viesti Kirjoittaja Niba »

Menen Kihnusseen käymään elokuun ekalla viikonlopulla, neljän päivän matka sisältää yhden aterian joka päivä, Pärnusse oloa ja mahdollisesti Latviassa kääntymisen (en ole koskaan käynyt), mutta ainakin kuuluisan Soomaan ja siellä meloskelua tai jotain..(ekan kertaan kahdeksaan vuoteen en mene elokuussa berliiniin, tuli alkoholittomat käytyä läpi jo viime vuonna)
Pyyhin Netikettiin..
Avatar
elco
Kitisijä
Viestit: 6253
Liittynyt: 17.02.2011 13:04

Re: Lomamatkaretostelua

Viesti Kirjoittaja elco »

Veneellä Saimaalla reilu viikko takana ja vajaa viikko edessä. Olen ruskea kuin papu kun paistaa niin perkeleesti. Viisi päivää oli hellettä, mutta nyt on onneksi vähän viileämpää. Edelleen kyllä paistaa vaikka ilmastotolaitos povaa jotain ihan muuta. Ensi viikon jälkeen pari viikkoa töitä minkä jälkeen solidaarisuusveroa vähentämään palkattomalle dyykkireissulle bjisnesluokassa Koh Samuille.
Masturbation is for the poor.
-Atticus Fetch, Californication
Avatar
NuoriDaavid
Kitinä VIP-jäsen
Viestit: 14469
Liittynyt: 12.05.2011 8:48

Re: Lomamatkaretostelua

Viesti Kirjoittaja NuoriDaavid »

Huomenna Roomaan.

Täytyy yrittää uudelleen Sikstuksen kappeliin. Interraililla yritin kaksi kertaa päästä sisään. Nunna antoi molemmilla kerroilla pakit säädyttömän asun takia.
Kertojalla on vähitellen kertyneitä muistikuvia ja muita "todisteita" siitä, että hän on aiemmin ollut merkittävä ajattelija.
Avatar
elco
Kitisijä
Viestit: 6253
Liittynyt: 17.02.2011 13:04

Re: Lomamatkaretostelua

Viesti Kirjoittaja elco »

Bjisnesbiljetit Honkkareihin on buukattu tapaniksi. Kolme ja puoli viikkoa peliaikaa ja kaavailuissa Trukin laguunin liveaboard heti uuden vuoden jälkeen. Trukin reissu on vähän kalliimmasta päästä kun paikallislentoineen hinta on kolmisen tonnia, mutta kun se Galapagoksen ja Palaun lisäksi on top kolmessa niin ei auta kun maksaa.

Ei oikein kivi riitä pitkään palkattomaan lomapyyntöön nyt kun bjisnes ei raketoi ja kun on just saanut uuden duunin (tai oikeastaan kaksi). Jonain päivänä kuitenkin vielä Näytän!
Masturbation is for the poor.
-Atticus Fetch, Californication
Avatar
NuoriDaavid
Kitinä VIP-jäsen
Viestit: 14469
Liittynyt: 12.05.2011 8:48

Re: Lomamatkaretostelua

Viesti Kirjoittaja NuoriDaavid »

Roomasta kotiuduttu.

Tällä kertaa pääsin Sikstiiniläiskappeliin, samalla Vatikaanin museot ja Pietarin kirkko. Jono olisi ollut helvetillinen (no pun intended). 180 opastetusta kierroksesta auttoi jonon ohi.

Colosseum oli vaikuttava myös. Lisäksi perusturistinähtävyydet käytiin eli Espanjalaiset portaat ja Trevian suihkulähde.

Colosseumin vieressä turistirysässä piti ensin maksaa kattausmaksu (cuperto tjsp) ja lisäksi reilun 120
:n laskun päälle tarjoilija ystävällisesti kertoi, että tippi on 13 juuroa. Tykkään enemmän suomalaisesta systeemistä, jossa hinta on se, mikä hinnastossa näkyy.
Kertojalla on vähitellen kertyneitä muistikuvia ja muita "todisteita" siitä, että hän on aiemmin ollut merkittävä ajattelija.
Avatar
Niba
Kitisijä
Viestit: 18758
Liittynyt: 15.08.2005 3:14
Paikkakunta: Hell

Re: Lomamatkaretostelua

Viesti Kirjoittaja Niba »

Kai Dave tarkasti ne turhimmat asiat maailmassa eli nunnan nännit ja paavin pallit?
Pyyhin Netikettiin..
Avatar
Riemumieli
Kitisijä
Viestit: 6023
Liittynyt: 20.08.2005 23:12
Paikkakunta: Vantaa

Re: Lomamatkaretostelua

Viesti Kirjoittaja Riemumieli »

Olimme Pärnussa, kiva paikka ja halvat hinnat. Meri lähellä, matalat vedet, tuulta ja aurinkoa, suosittelen.
Paras päivä ikinä.
Leila
Kitinän uhri
Viestit: 667
Liittynyt: 13.10.2006 10:12
Paikkakunta: Pohjois-Savossa

Re: Lomamatkaretostelua

Viesti Kirjoittaja Leila »

Naantali ja Muumimaailma. Perheen kanssa lomailu on raskasta, olisi tarvinnut heti perään pari päivää ihan omaa lomaa. Naantali on kuitenkin viehättävä kesäkaupunki ja lapset viihtyi muumindaalenissa. Ihan kivat pari lomapäivää siis.
Äiti ei tiedä
Avatar
Vagabondo
Kitinä VIP-jäsen
Viestit: 9464
Liittynyt: 23.09.2010 9:38

Re: Lomamatkaretostelua

Viesti Kirjoittaja Vagabondo »

NuoriDaavid kirjoitti: Colosseumin vieressä turistirysässä piti ensin maksaa kattausmaksu (cuperto tjsp) ja lisäksi reilun 120
:n laskun päälle tarjoilija ystävällisesti kertoi, että tippi on 13 juuroa. Tykkään enemmän suomalaisesta systeemistä, jossa hinta on se, mikä hinnastossa näkyy.
Tähän piti kommentoida, mutta pääsi unohtumaan. Coperto tosiaan kuuluu kulttuuriin ja pitää sisällään leivän, veden ja muun peruskattaukseen kuuluvan. Jossain paremmassa paikassa siihen on sisältynyt myös bruschetta ja lasi kuohuviiniä. Tarjoilijoiden palkka sen sijaan sisältyy laskuun, niin kuin Suomessakin, eikä laskun päälle ole mikään pakko jättää tippiä. Ei vallankaan jos on niin huono ja tökerö palvelu, että tarjoilija kehtaa mennä moista ehdottamaan.

Noin yleisesti ei kannata käyttää suurimpien turistihoukuttimien lähellä tai turistien kulkuväylien varrella olevia paikkoja, koska monesti kortteli tai kaksi sivuun laskee hintoja jo huomattavasti ja ruuan laatukin tuppaa paranemaan. Turistirysien paikat pyrkii vain rahastamaan turisteja, jotka käyvät paikassa kerran eikä niiden oletetakaan tulevan takaisin. Sivummalla olevat palvelut ovat enemmän myös paikallisten käytössä, joten niille on tärkeää, että asiakas tulee myös uudestaan.
Yet ah! why should they know their fate? Since sorrow never comes too late, And happiness too swiftly flies. Thought would destroy their paradise.
No more; where ignorance is bliss, 'Tis folly to be wise.
Avatar
annepa
Kitisijä
Viestit: 4213
Liittynyt: 19.08.2005 14:09

Re: Lomamatkaretostelua

Viesti Kirjoittaja annepa »

annepa kirjoitti:Islanti kutsuu ens kuun puolessa välissä. Sitä ennen ja sen jälkeen Napsu (koira menee sinne hoitoon ja tuleepa samalla käytyä mökillä).
Napsulla kävin hillassa, kuten jo kerroin, eikä ollut hääviä. Oli se kivempaa kuitenkin kuin mustikoiden poimiminen, mitä en harrastanut ollenkaan.

Islanti ei kans ollut häävi. Maisemat oli kyllä hienot, suorastaan vaikuttavat. Turistille Islanti on kalliihko, mutta ei mahoton. Paikallisilla on outo käsitys maantiedosta, mainostavat, että Napapiirillä tässä ollaan. Siis Reyjkavikissä. No ei olla, kyllä se aurinko laski meren taa, eikä yöt ollu yöttömiä.

Thingvellirin kansallispuisto oli vaikuttava, mutta reissun pilasi onneton opas/kuski. Kyseessä oli nk. Golden Circle, johon kuuluvat geysir-puisto, Gulfoss-vesiputous sekä Thingvellir. Matkan piti kestää 5-6h. Se kesti 8,5h. Opas ajeli viittäkymppiä yhdeksänkympin alueella, hidasti aina kun kertoi tarinoitaan, jotka onneksi olivat ihan mielenkiintoisia. Oletan että kyseessä oli yksilö, joka ei kykene moniajoon. Ylimääräisiä pysähdyksiä tuli 3, niistä miinusta, KOSKA EI NIITÄ OLTU TILATTU! Vittu mulla on parempaakin tekemistä kuin katsella sadan metrin päästä geotermistä voimalaitosta saatana. Ois ollu eri asia jos ois päästy sisälle, kyllä insinööriä ois semmonen kiinnostanu, mutta ei kuulunut agendaan! Loppumatkasta opas/kuski alkoi ajaa ylinopeutta: 96km/h seittemänkympin alueella. Joka kerta kun olimme lähdössä pysähdyksen jälkeen jatkamaan matkaa, opas kysyi: "Onko kaikki kyydissä?" Mitä vittua, sehän se opas oli, senhän se pitäisi tietää. Kaiken lisäksi, koska matkan piti kestää 5-6h, mukana oli risteilyturisteja. Heiltä jäi koko Thingvellir väliin, koska oltiin niin paljon myöhässä. Ne vissin hyppäs johonkin toiseen bussiin heti, kun saavuttiin sinne kansallispuistoon. Ja oli siinä muitakin juttuja, esim kiihdytyskaistalle pysähtymistä puhelua varten jne. Voi elämä.

Kävimme myös tulivuoren sisällä: http://www.insidethevolcano.com/. Tämä retki oli erinomaisesti järjestetty ja tulivuoren sisusta oli vaikuttava. Tykkäsin. En edes paskonut housuuni kaapelihississä, vaikka pelkään korkeita paikkoja.

Muutoin olimme Reykjavikissä ja kävelin molempiin jalkoihin mahtavat rakot. Ruoka ei ollut erikoista ja palvelu oli usein tympeää, joskin poikkeuksiakin löytyi. Esim Micro Barissa sekä palvelu että valikoima olivat erinomaisia. Islantilaisia oluita oli tarjolla paljon. Erikoista on mielestäni, että Islannin kokoisessa maassa on niin paljon paikallisia pienpanimoita ja useita hyviä oluita. Loki-ravintolassa palvelu oli hyvää ja vaikka lista oli suppea, niin ruoka oli hyvää. Pubissa nimeltä 73 (Laugarvegur 73) palvelu oli sen oloista, että edellisenä päivänä oli juhlittu. Lammaspihvi oli hyvä ja kyllä se tarjoilitarkin vähän rentoutui, kun sille vähän höpötteli. Einar Ben tuntui olevan hienostoravintola, mutta ei meitä katottu vinoon, vaikka hyökkäsimme sinne ryytyneinä heti tuon katastrofiretken jälkeen. Palvelu oli erinomaista, ruoka ok (joskin oletin että sen tasoisen näköisessä ravintolassa ruokakin olisi ollut erinomaista, mutta se oli vain "ok"). Joka paikassa tuntui olevan tarjolla täytettyjä lättyjä. Prikid-baari/pubi/whatever oli ihan paska: tympeät hipsterit tarjoilivat hitaasti huonoa ruokaa. En suosittele.

"Pakollisia" nähtävyyksiä Reyjkavikissa ovat Hallgrímskirkja ja Perlan. Kyllä täytyy sanoa, että on kylässä komia kirkko. Perlan on paikallinen vesitorni, joka ei ole torni, vaan 6 vesisäiliötä. Tilaan on rakennettu Saga-museo, jossa emme käyneet, koska tulivuorireissulla ollut jenkki ei ollut kovin vakuuttunut. Eivätkä mainoksetkaan vakuuttaaneen. Tilassa on myös ravintola ja kahvila. Kahvila oli hyvä, ravintolassa emme käyneet. Vesisäiliöiden yläpuolelle on rakennettu näköalatasanne ja oli kyllä hienot näkymät.

Majoituimme Bed and Books B&B:ssä ja se oli ehkä koko reissun paras osuus. Isäntäpari oli viehättävä ja huoneet siistejä. Aamupala oli riittävä. Keskustaan käveli n. 20 min ja turistibussit nouti sadan metrin päästä kotimaan lentoasemalta. Lentoasema oli yöllä kiinni, joten se ei häirinnyt unia. Ei se häirinnyt päivälläkään, sitä vähää aikaa mitä kämpillä hengasimme.

Jos vielä palaan, vuokraan auton ja ajan saaren ympäri ilman mitään oppaita (paitsi kirjallisia, tietysti).

Takasin tultuani lennähdin jälleen Napsulle ja mökille, missä oli mitä hienoin kesäkeli. Lilluin järvessä ja koirakin tuntui voittavan vesipelkoaan runsaan herkuilla houkuttelun ja kehumisen tuloksena. Oli jopa ite vapaaehtoisesti tulossa perääni järveen, kun kävelin syvemmälle ja huutelin heiheit. Sweet :)
Hyvä viinihumala kirkastaa ihmeellisesti raskaimmatkin rötökset, joten minulla ei liene muuta neuvoa kuin pysytellä päissäni kuin käki elämäni loppuun asti.
Avatar
NuoriDaavid
Kitinä VIP-jäsen
Viestit: 14469
Liittynyt: 12.05.2011 8:48

Re: Lomamatkaretostelua

Viesti Kirjoittaja NuoriDaavid »

NuoriDaavid kirjoitti:Eipä ole näin hyvissä ajoin matkaa aiemmin varattu. Uudeksi vuodeksi Dubaihin tuttavaperheen kanssa. Tuo tuttavaperhe käy siellä säännöllisesti kerran vuodessa ainakin, meille eka kerta.
Eilen käytiin ko. perheellä kylässä ja mietittiin mikä hotelli otettaisiin. Hintahaitarihan on tosi iso ilman ylärajaa. Itselläni menee kipuraja 5:ssä tonnissa viikosta. Mielummin joku 4k tai sen alle. Ei vielä saatu päätettyä.
Alkoahan Dubaissa ei juuri tarjoilla, mutta Dubain lentokentältä voi ostaa lastin hotelliin.

Lentoliput on jo ostettu.
Kertojalla on vähitellen kertyneitä muistikuvia ja muita "todisteita" siitä, että hän on aiemmin ollut merkittävä ajattelija.
Avatar
Kreitsu
Kitisijä
Viestit: 5048
Liittynyt: 09.05.2006 8:45
Paikkakunta: Brexitland

Re: Lomamatkaretostelua

Viesti Kirjoittaja Kreitsu »

Joo tossa jokunen viikko sitten tehtiin jokiristeily Thamesissa jollain paatilla. Oli ihan hyvät viinat ja aurinkokin paistoi.
"I've learned so much from my mistakes...
I'm thinking of making a few more."