NuoriDaavid kirjoitti:^^Kyllä mä ennemmin söisin pitsaa rossossa. Mä haluan, että lautasella on ruokaa eikä pari heinää.
Tuon takiahan siellä fine dining mestoissa tilataan useampi ruoka? En ole tainnut viitta ruokalajia enempää koskaan ottaa, mutta leivän, juomien ja keittiöntervehdysten jälkeen tuossa on sitä 'mahan täytettä' enemmän kuin rosson pizzassa.
Kannattaa myös muistaa, että ravintolat ottavat vastaan toiveita. Esim. pääruan voi hyvinkin saada puolitoistakertaisena.
NuoriDaavid kirjoitti:^^Kyllä mä ennemmin söisin pitsaa rossossa. Mä haluan, että lautasella on ruokaa eikä pari heinää.
Tuon takiahan siellä fine dining mestoissa tilataan useampi ruoka? En ole tainnut viitta ruokalajia enempää koskaan ottaa, mutta leivän, juomien ja keittiöntervehdysten jälkeen tuossa on sitä 'mahan täytettä' enemmän kuin rosson pizzassa.
Mä luulen, että kulinarismi ei vaan ole Daven juttu. Ruokaa syödään, jotta nälkä lähtee ja viinaa juodaan, jotta tullaan humalaan. Ei sen takia, että fiilisteltäisiin makuelämyksiä ja saataisiin niistä kiksejä.
Yet ah! why should they know their fate? Since sorrow never comes too late, And happiness too swiftly flies. Thought would destroy their paradise.
No more; where ignorance is bliss, 'Tis folly to be wise.
NuoriDaavid kirjoitti:^^Kyllä mä ennemmin söisin pitsaa rossossa. Mä haluan, että lautasella on ruokaa eikä pari heinää.
Tuon takiahan siellä fine dining mestoissa tilataan useampi ruoka? En ole tainnut viitta ruokalajia enempää koskaan ottaa, mutta leivän, juomien ja keittiöntervehdysten jälkeen tuossa on sitä 'mahan täytettä' enemmän kuin rosson pizzassa.
Mä luulen, että kulinarismi ei vaan ole Daven juttu. Ruokaa syödään, jotta nälkä lähtee ja viinaa juodaan, jotta tullaan humalaan. Ei sen takia, että fiilisteltäisiin makuelämyksiä ja saataisiin niistä kiksejä.
Olet oikeilla jäljillä
Kertojalla on vähitellen kertyneitä muistikuvia ja muita "todisteita" siitä, että hän on aiemmin ollut merkittävä ajattelija.
sivustahuutaja kirjoitti:Jos rahaa piisaisi, niin ryyppäisin lähes ainoastaan fine dining ravintoloissa. Lähtisi nälkä ja tulisi humalaan.
Niistä perus viinipaketeista tulee kyllä ihan käsittämättömän humalaan. Sääli jälkiruoan kannalta.
Sä oot vaan liian pieni ja tyttö. Mä kun en nykyään tykkää humalasta olotilana, niin on mukava, kun on sen verran massaa, että sopivan rauhallisella tahdilla pystyy nauttimaan pitkällä aterialla useamman lasillisen viiniä ilman, että sen vaikutusta itse huomaa.
Yet ah! why should they know their fate? Since sorrow never comes too late, And happiness too swiftly flies. Thought would destroy their paradise.
No more; where ignorance is bliss, 'Tis folly to be wise.
exsu kirjoitti: Niistä perus viinipaketeista tulee kyllä ihan käsittämättömän humalaan. Sääli jälkiruoan kannalta.
Toi on varmaan totta. Nimittäin viinipaketit ovat alkumaljan kanssa aika sopivia tämmöiselle hyvin viinaa kestävälle keskikokoiselle miehelle. Jälkkäristä saa kaiken irti ja sitten pystyy drinkillä tai parilla heittämään kunnon humalan silmään.
Viinipaketin voi saada puolitettuna, mutta ei välttämättä ihan puoleen hintaan. Kannattaa kysyä tuollaista, jos tuntuu muuten menevän kännäämiseksi.
Olisi tuolla tiedossa erään projektin puitteissa illallinen.
On käyty, ei ollut huono muttei kovin ihmeellinenkään. Lista oli äärimmäisen suppea, vain kaksi vaihtoehtoa alkuun, pääruoaksi ja jälkkäriksi. Ruoassa ei ollut valittamista, mutta tarjoilu oli hidasta ja muutenkin epämääräistä. En usko meneväni uudelleen.
Parin korttelin päässä sijaitseva Aito on paljon parempi valinta. Aidossa kannattaa kuunnella sommelieria, koska viinien paritus annosten kanssa toimii loistavasti.
Olisi tuolla tiedossa erään projektin puitteissa illallinen.
On käyty, ei ollut huono muttei kovin ihmeellinenkään. Lista oli äärimmäisen suppea, vain kaksi vaihtoehtoa alkuun, pääruoaksi ja jälkkäriksi. Ruoassa ei ollut valittamista, mutta tarjoilu oli hidasta ja muutenkin epämääräistä. En usko meneväni uudelleen.
Parin korttelin päässä sijaitseva Aito on paljon parempi valinta. Aidossa kannattaa kuunnella sommelieria, koska viinien paritus annosten kanssa toimii loistavasti.
Justhan mä Masa sulle Mecheä suosittelin! Minusta se oli loistava. Tosin alkuaikoina se ratsasti aika lailla Pekka Terävän nimellä ja maineella, mutta nyt miehestä ei taida näkyä edes mainintaa ravintolan taustajoukoissa. Tokkopa kuitenkaan mihinkään vaikuttaa.
Lyhyt lista on ehdottomasti plussaa; valitsevat raaka-aineensa tarkkaan ja tulee tunne, että saa ruokaa, jota keittiömestarit juuri nyt haluavat tarjota. Minusta paikka on erinomainen, vaikka pelkistetty sisustus alkaa kyllä olla jo melkein liian karu.
Aito on kyllä myös ihan yhtä erinomainen, molemmat kuuluvat viimeaikojen parhaisiin ravintolakokemuksiin.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Evästin jokunen päivä sitten ihan ravintolassa, jonka nimeä en jaksa edes mainita, koska tuskin sinne kukaan menee. Eniveis, tein jotain todella poikkeuksellista ja tilasin vegeburgerin. En ole koskaan syönyt vegeburgeria enkä burgereita noin muutenkaan. Ei tarvi toiste tilata, karseeta paskaa. Sisustuksena oli joku halloum-juustopala, kuivakka sieni ja pari rehua (plus jotain mönjää). Leivänkäntyn jätin syömättä kokonaan. Ranskiksia järsin jonkun verran, koska oli sairas nälkä.
"I've learned so much from my mistakes...
I'm thinking of making a few more."
Kävin syömässä ravintola Olossa. Pöytien sijoittelu ei ollut mieleinen, mutta ruoka oli poikkeuksellisen hyvää ja palvelu pelasi moitteettomasti. Selkesti ansainnut tähtensä.
Logic will get you from A to Z; imagination will get you everywhere ― Albert Einstein
- sipulikeitto oli keitetty öljyyn, taisi olla vähän vettäkin
- jauhelihapihvi ja lautasellinen jättikokoisia kasvisten paloja
- jälkiruokakahvin kaadoin pois kun oli aivan hirveää
Huima hei, kävin testaamassa Ragun Ludviginkadulla. Oletko jo käynyt? Sanoisin jopa, että pitkästä aikaa oikein innostava elämys! Erinomainen, omassa sarjassaan aivan kärkeä mielestäni.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Illalla meillä oli pöytävaraus suosittuun Sir Lancelot -ravintolaan, joka on teemaltaan keskiaikainen. Ravintolassa annoskoko on suunnilleen kolmen normaalin aterian luokkaa, tarjoilija sitoo kaulaan ruokalapun, haarukkaahan ei löydy ja käsillä syöminen on suositeltua Ravintolassa pyörii myös napatanssija, tulennielijä ja nähtiinpä siellä miekkailuakin. Sir Lancelot on vähän keskivertoa kalliimpi, mutta kannattaa ehdottomasti mennä jos vain on mahdollisuus