Mamut

Vakavia keskusteluja isoista asioista - tiede, talous, politiikka, uskonto, yhteiskunnalliset asiat. Ei onelinereitä/puzznuzzia.
Avatar
So Hard
Kitisijä
Viestit: 14862
Liittynyt: 23.08.2011 9:23
Paikkakunta: 7th heaven

Re: Mamut

Viesti Kirjoittaja So Hard »

Tulijat kalliita, luodit halpoja. Jossain vaiheessa tuuli kääntyy pelastamisen sijaan upotetaan jos eivät käänny.
Universaali disclaimer.
Avatar
Bhven
Kitisijä
Viestit: 4269
Liittynyt: 28.01.2011 22:35
Paikkakunta: Pökäle
Viesti:

Re: Mamut

Viesti Kirjoittaja Bhven »

^^ Lopeta nyt se dokaaminen. Tyyppi postailee tänne kymmenen päivää vanhoja uutisia.
In 1852 Henri Giffard flew a 3-horsepower steam-powered dirigible over Paris. it was the first powered aircraft.
Avatar
Niba
Kitisijä
Viestit: 18730
Liittynyt: 15.08.2005 3:14
Paikkakunta: Hell

Re: Mamut

Viesti Kirjoittaja Niba »

Pyyhin Netikettiin..
Avatar
Gat
Kitisijä
Viestit: 9259
Liittynyt: 04.11.2007 2:11
Paikkakunta: Aergistal

Re: Mamut

Viesti Kirjoittaja Gat »

So Hard kirjoitti: 17.07.2017 19:45 Tulijat kalliita, luodit halpoja. Jossain vaiheessa tuuli kääntyy pelastamisen sijaan upotetaan jos eivät käänny.
Tuota haluavat ovat niitä "hullu-aholaisia" "populisteja". Sivistyneen Euroopan suvaitsevaiset hallitukset eivät tuohon suostu, ennen kuin on liian myöhäistä. Tuo tarkoittaisi resursseja tehdä Euroopan maista sotilasvaltioita ja jopa siviilien tappamista. Vaan onhan ennenkin ollut kansainvaelluksia, ja ne on aiemmin uskallettu yrittää pysäyttää jopa väkisin. Ei enää. Eikä Rooman valtakuntakaan sellaiseen lopuksi pystynyt. Suuria kansanjoukkoja vastaan ja itse rappeuduttuaan puolustuskyvyttömäksi.

Silloin seurauksena oli tämä kreikkalais-roomalainen/juutalais-kristillinen/kelttiläis/goottilainen/germaaninen/skandinaavinen kulttuurimme. Jota me pidämme hyvänä ja itsestäänselvänä meille. Nyt on tulossa muslimeja, ja ehkä jälkipolvien mielestä uusi muslimikulttuuri ja islamin laki Euroopassa onkin vain hyvä ja itsestäänselvä asia. Eivät ymmärrä miksi me koimme sen ongelmana.

Nyt Välimereen hukkuvista tulee mieleen, että itsehän he vapaaehtoisesti lähtevät Libyan leireiltä, joissa heillä ei ole välitöntä hengenvaaraa. Maksavat ihmissalakuljettajille kuljetuksesta laittomiksi maahanmuuttajiksi Eurooppaan. Kun hukkuvat mereen, saadaan liikuttavia lehtikuvia lapsivainajista. Mikä kaikki on tietenkin rasististen suvaitsemattomien sianlihaa syövien eurooppalaisten vika. Jos emme päästä heitä kaikkia tänne tai pareminkin itse kuljeta heitä turvallisesti.

Tuli myös muistuma suhtautumisesta näihin asioihin. Jo kun olin ihan pieni, puhuttiin kehitysmaiden köyhyydestä ja nalanhädästä. Olen niin vanha, että hämärästi muistan jopa uutiset Biafran sodasta. Josta opettajat saivat aiheen pakottaa meidät syömään lautasemme tyhjäksi. "Ajatelkaa Biafran lapsia"... niinkuin se heitä olisi auttanut.

Lukioaikaan itse kirjoitin kiihkomielisiä aineita kehitysmaiden riistosta ja miten se kaikki kurjuus siellä on historiallisesti länsimaiden syitä. Kympin aineita toki. Mutta nyt niin nolottaa etten enää ilkeäisi lukea niitä. On tullut mieleeni, että valkoisen miehen hallinnosta niillä alueilla on jo kauan aikaa, joten jospa he mahdollisesti ovat jo ihan itse vastuullisia tilanteestaan.

Sitten myöhemmin tuli Bob Geldof. Band Aid, USA or Africa ja Live Aid. Jonka itsekin katsoin telkusta livenä. Siinä kerättiin lahjoituksia kehitysapuun, ruokaa lähinnä.

Kuitenkin tuolloin ja mun ihan lapsuudessa edistyksellisetkin ihmiset halusivat vain lisää kehitysapua. En muista, että kenellekään olisi tullut mieleen, että väki sieltä pitää ottaa Tänne tai kehitysmaalisille itselleenkään ei tainnut tulla mieleen siirtyä Eurooppaan.

Afrikassa ja Aasiassa on ollut jo vuosisatoja köyhyyttä, sotia, diktatuureja ja uskonriitoja. Kuivuuskausia ja nälänhätiä. Kuitenkaan ei massamuuttoa Eurooppaan kuin vasta nyt. Kukaa "edistyksellinenkään" vasuri Suomessa ei ehdottanut tai tukenut sellaista. Vain kehitysapua, kehitysapua.

Joten mikä on muuttunut? Nytkö vasta surkeiden maiden asukkaat ovat keksineet muuttaa Eurooppaan? Tiedonvälitystyskö on heille kertonut mahdollisuudesta? Vai nytkö vasta heillä on varaa matkustaa Eurooppaan? Siis miksi ennen vanhaan pysyivät kotonaan eikä edistyksellinen osa suomalaisistakaan olettanut että tulevatkin tänne?
This house is as old as I am.
This house knows all I have done.
This house is full of m-m-my mess.
This house is full of m-m-mistakes
This house is full of m-m-madness.
This house is full of, full of, full of fight!
-KB
sivustahuutaja
Kitisijä
Viestit: 21129
Liittynyt: 15.08.2005 0:29

Re: Mamut

Viesti Kirjoittaja sivustahuutaja »

^ tänne matkustaminen on osoitus huimasta elintasosta. Ei ihminen 500v sitten missään päin maailmaa matkustanut satoja tai tuhansia kilsoja olematta rikas. Soltut sun muut toki matkustivat minne työnantaja käski.
Avatar
Bluntly
Kitisijä
Viestit: 23422
Liittynyt: 15.08.2005 8:41

Re: Mamut

Viesti Kirjoittaja Bluntly »

Jopa hesari myöntää marokkolaisten olevan pelkkiä elintasopakolaisia.

Miksi Marokosta tulee turvapaikan­hakijoita?
"Vetäkää käteen, minä maksan" Bluntismi 2006.
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 16547
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Re: Mamut

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

Bluntly kirjoitti: 21.08.2017 10:31 Jopa hesari myöntää marokkolaisten olevan pelkkiä elintasopakolaisia.
Eihän myönnä. Luitko edes linkkaamaasi juttua? Siinä sanotaan, että vaikka suurin osa marokkolaisesta liikkuuvuudesta (kaikilla väylillä) Eurooppaan perustuu tietysti toiveisiin oman taloudellisen aseman parantamisesta, niin legitiimejä turvapaikkavaateita Marokosta tulee sukupuolivähemistöjen lisäksi ennen muuta Länsi-Saharan (aika kyseenalaista) miehitystä avoimesti vastustavilta tahoilta.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Avatar
Bluntly
Kitisijä
Viestit: 23422
Liittynyt: 15.08.2005 8:41

Re: Mamut

Viesti Kirjoittaja Bluntly »

urpiainen kirjoitti: 21.08.2017 10:48Eihän myönnä. Luitko edes linkkaamaasi juttua? Siinä sanotaan, että vaikka suurin osa marokkolaisesta liikkuuvuudesta (kaikilla väylillä) Eurooppaan perustuu tietysti toiveisiin oman taloudellisen aseman parantamisesta, niin legitiimejä turvapaikkavaateita Marokosta tulee sukupuolivähemistöjen lisäksi ennen muuta Länsi-Saharan (aika kyseenalaista) miehitystä avoimesti vastustavilta tahoilta.
Eli elintasopakolaisia keskimäärin.

Seksuaalivähemmistöjäkään ei sorreta siinä määrin kuin muualla Afrikassa. Ja vapaustaistelijoilla on yleensä ongelmia, jopa Suomessa. Näille kahdelle ryhmälle toki turvapaikka voi kuulua tietyin ehdoin, mutta taitavat nuo olla melko pieni vähemmistö hakijoista.
"Vetäkää käteen, minä maksan" Bluntismi 2006.
Avatar
elco
Kitisijä
Viestit: 6253
Liittynyt: 17.02.2011 13:04

Re: Mamut

Viesti Kirjoittaja elco »

Keskustelu on täysin päätöntä. Suomessa on vapaalla jalalle joitain satoja tunnistettuja islamistisen kuolemankultin jäseniä, joita tarkkaillaan ja joiden valvontaan tarvitaan lisää viranomaisoikeuksia. Tämän lisäksi maassa on pakolaisstatuksella joku kymmenentuhatta elintasopakolaista, joiden työllistymismahdollisuudet ovat äärimmäisen rajalliset. Näitä paapoo tuhansia virkamiehiä, juristeja, sosiaalitätejä ja muita byrokraatteja. Vainoa kokeneita pakolaisia on ehkä muutama tuhat. Ja lisää tulee 10k vuodessa nyt kun niitä tulee "vähän". Suomalaisia murhataan toreilla, raiskataan ja pahoinpidellään.

2/3 pakolaisista ei saa turvapaikkaa vuoden hengailun jälkeen, minkä jälkeen monet jäävät ilman lupaa maahan.

Helppo korjata:
-Turvallisen maan läpi tulevat käännytetään rajalta
-Turvallisesta maasta tulevat otetaan säilöön ja pikakäsitellään.
-Hylsyn saavat tpht pidetään säilössä, josta pääsee ainoastaan rajalle
-Kotimaissaan vierailevat turvapaikan haltijat eivät pääse Suomeen takaisin
-Kaikki tpt määräikaisiksi

Vaihtoehtona on resurssien kohdentaminen suomalaisten valvontaan, jotta saadaan pidettyä paikallinen KKK aisoissa.
Masturbation is for the poor.
-Atticus Fetch, Californication
Avatar
Bluntly
Kitisijä
Viestit: 23422
Liittynyt: 15.08.2005 8:41

Re: Mamut

Viesti Kirjoittaja Bluntly »

elco kirjoitti: 21.08.2017 11:05
Vaihtoehtona on resurssien kohdentaminen suomalaisten valvontaan, jotta saadaan pidettyä paikallinen KKK aisoissa.
Urpilaislogiikkaa käyttäen jokaista persuja äänestänyttä ( tai joka olisi voinut äänestää), pitää vahtia. Vain >550k ihmistä tehovalvontaan!
"Vetäkää käteen, minä maksan" Bluntismi 2006.
Avatar
elco
Kitisijä
Viestit: 6253
Liittynyt: 17.02.2011 13:04

Re: Mamut

Viesti Kirjoittaja elco »

On muuten mielenkiintoista nähdä leivotaanko tästä Mekkasta syyntakeeton. Viralliseen doktriiniin kuuluu terroristien määrittely hulluiksi, jotta yksittäistapaus eikä mitään tekemistä islamin kanssa. Lisäksi siitä saadaan vahvistus sille, että mitään ei voi tehdä eikä näitä randomhulluja voi estää. Savuverhon takana muut luvattomat maassaolijat, turvapaikanhaltijasotilaat, olemassaolevat solut ja muut riskiryhmäläiset terottavat puukkojaan.
Masturbation is for the poor.
-Atticus Fetch, Californication
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 16547
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Re: Mamut

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

Bluntly kirjoitti: 21.08.2017 11:09 Urpilaislogiikkaa käyttäen jokaista persuja äänestänyttä ( tai joka olisi voinut äänestää), pitää vahtia. Vain >550k ihmistä tehovalvontaan!
Urpilaislogiikkaa? Sehän oli nimenomaan sinun logiikkaasi, jonka mukaan koska osaan marokkolaisista pätee jokin asia, voidaan päätellä sen pätevän kaikkiin marokkolaisiin. Siitähän juuri sinua kritisoin! Vai onko tässä joku erityinen rasisitisiirtymä, jonka mukaan typerät induktiiviset päättelyaskeleet ovat ok kun kohdistuvat muihin kuin VLSHM:iin? Katsoisit peiliin ennemmin kuin Urpilaiseen, joka sentään sai kyseenalaista mainetta koettamalla omia persujen maassa maan tavalla -urpoiluja.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Avatar
James Potkukelkka
Kitisijä
Viestit: 25354
Liittynyt: 23.01.2014 9:59

Re: Mamut

Viesti Kirjoittaja James Potkukelkka »

Voiko 18-vuotias saada elinkautisen (siis vapautuminen aikaisintaan 12 vuoden kuluttua)?

edit: Wikipedian mukaan alle 21-vuotiaana tehdystä rikoksesta vankeus arvioidaan 10 vuoden kohdalla, eli vähintään 10 vuotta on pakko istua, jos syyntakeinen ja murhasta tulee tuomio.
olen voimakas oikeudenmukaisuuden kannattaja
Avatar
James Potkukelkka
Kitisijä
Viestit: 25354
Liittynyt: 23.01.2014 9:59

Re: Mamut

Viesti Kirjoittaja James Potkukelkka »

"LOUNAIS-SUOMEN poliisi oli saanut alkuvuonna vihjeen Mechkahista. Vihjeen mukaan mies vaikutti radikalisoituneelta ja oli kiinnostunut ääriajattelusta"

http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005334031.html

Sillä lailla.
olen voimakas oikeudenmukaisuuden kannattaja
sivustahuutaja
Kitisijä
Viestit: 21129
Liittynyt: 15.08.2005 0:29

Re: Mamut

Viesti Kirjoittaja sivustahuutaja »

^

" Tutkimme näitä vinkkejä priorisoidusti resurssien puitteissa. Kaikkien vinkkien perusteelliseen läpikäyntiin meillä ei ole voimavaroja. Pyysimme viime vuonna lisärahoitusta, mutta silloin sitä ei nähty tarpeellisena. Jos tilanne on muuttunut ja meille annataan lisävoimia, niin aloitamme vinkkirekisterin perkaamisen välittömästi. Voisin soittaa parille toimittajalle, jos halutaan heti lausunnot ja kuvat lehtiin? "
Avatar
So Hard
Kitisijä
Viestit: 14862
Liittynyt: 23.08.2011 9:23
Paikkakunta: 7th heaven

Re: Mamut

Viesti Kirjoittaja So Hard »

Mutta onneksi meillä on Päivi Nerg ohjeistamassa, että jos on mitään viitettä terrorismista, anna tieto viranomaiselle, jotta he voivat olla tekemättä mitään.
Universaali disclaimer.
Ylermi Ylihankala
Kitisijä
Viestit: 14925
Liittynyt: 22.09.2008 13:03

Re: Mamut

Viesti Kirjoittaja Ylermi Ylihankala »

On selvä, että jo satojenkin radikalisoituneiden tai vaarassa olevien systemaattinen seuraaminen on mahdotonta Suomen resursseilla. Ei meillä tule koskaan olemaan riittäviksi yleisesti katsottavia resursseja moiseen. Pitää priorisoida ja laittaa kädet ristiin.
Mulla on se onni, että olen löytänyt itseni ja toivon muillekin ihmisille sitä. Että tällainen ihminen on tarkoitettu tänne, me ei olla sattumaa.
Avatar
elco
Kitisijä
Viestit: 6253
Liittynyt: 17.02.2011 13:04

Re: Mamut

Viesti Kirjoittaja elco »

^ Miksi maassa on riskiryhmiin kuuluvia turvapaikanhakijoita tai -haltijoita vapaalla jalalla?

Aika viherhumaania ajattelua saa olla, että kv terroristi tarvitsee turvapaikkaa (täyttää kyllä varmaan kriteerit!) eli turvapaikka pitäisi perua. Jos taas turvapaikkaa ei ole niin mitään perustelua vapaalle liikkumiselle Suomessa ei ole.
Masturbation is for the poor.
-Atticus Fetch, Californication
sivustahuutaja
Kitisijä
Viestit: 21129
Liittynyt: 15.08.2005 0:29

Re: Mamut

Viesti Kirjoittaja sivustahuutaja »

^ kaikki on vaikeaa, jos ratkoo väärää ongelmaa.

Ongelma: Terroristeille sattuu kuolemaan johtavia liikenneonnettomuuksia todella paljon ajokilometreihin nähden.

Ratkaisu: Jos rekkoja olisi saatavana lähempää kävelykatuja, niin ajokilometrit vähenisivät ja varmaan sitä kautta onnettomuudetkin.
Avatar
So Hard
Kitisijä
Viestit: 14862
Liittynyt: 23.08.2011 9:23
Paikkakunta: 7th heaven

Re: Mamut

Viesti Kirjoittaja So Hard »

Poliitikot ratkovat vain yhtä ongelmaa - eihän nyt joku toimittaja tai kv-kerho vaan pidä minua rasistina. Vieraiden kansojen ihmisoikeudet ohitse veroja maksavien.
Universaali disclaimer.
Ylermi Ylihankala
Kitisijä
Viestit: 14925
Liittynyt: 22.09.2008 13:03

Re: Mamut

Viesti Kirjoittaja Ylermi Ylihankala »

On jatkossakin hyvin epätodennököistä, että Suoni vetäisi ulkorajat säppiin, ja poimisi vain valioaineksen. Ei tietenkään niin, että kaikki tänne, vaan tiukat seulat ja juuri sen verran kun on ihan pakko sivistysvaltion kontekstissa. Kun tämän ottaa ajattelun pohjaksi eikä jatkuvasti tuhlaa ruutia epäolennaisuuksien pohtimiseen ja turhan nillittämiseen jää jäljelle muutama asia mitkä ovat arvovalintoja ja joilla on oikeasti vaikutusta terrorismin ehkäisyyn ja muuhun mm. näköalattomuudesta syntyvään ongelmakenttään.

Onnistunut sosiaalipolitiikka, vaikka kuinka kuulostaakin pehmolta, on hyvin monenlaisen isomman ongelman pahin vihollinen.

Täysin turhan ja vain ongelmaa ruokkivan vastakkainasettelun välttäminen. Tämän pitäisi olla tolkun ihmiselle itsestäänselvää.

Yhden haluan vielä mainita näin nuorinta nukuttaessani eli riittävät resurssit viranomaisille, koska vaikka kaksi ensimmäistä pelittäisivät, seula vuotaa takuuvarmasti. Varsinkin poliisille ainakin satoja virkoja lisää pelkästään tiedusteluun, joka on Suomessa ns. lasten kengissä.
Mulla on se onni, että olen löytänyt itseni ja toivon muillekin ihmisille sitä. Että tällainen ihminen on tarkoitettu tänne, me ei olla sattumaa.
Avatar
So Hard
Kitisijä
Viestit: 14862
Liittynyt: 23.08.2011 9:23
Paikkakunta: 7th heaven

Re: Mamut

Viesti Kirjoittaja So Hard »

Ylermi Ylihankala kirjoitti: 21.08.2017 20:29Onnistunut sosiaalipolitiikka, vaikka kuinka kuulostaakin pehmolta, on hyvin monenlaisen isomman ongelman pahin vihollinen.

Täysin turhan ja vain ongelmaa ruokkivan vastakkainasettelun välttäminen. Tämän pitäisi olla tolkun ihmiselle itsestäänselvää.

Yhden haluan vielä mainita näin nuorinta nukuttaessani eli riittävät resurssit viranomaisille, koska vaikka kaksi ensimmäistä pelittäisivät, seula vuotaa takuuvarmasti. Varsinkin poliisille ainakin satoja virkoja lisää pelkästään tiedusteluun, joka on Suomessa ns. lasten kengissä.
Tää on just sellaista höpöhuttua jota demarit ja vassarit viljelevät, vaikka budjetissa on kolmen norsun vietävä aukko. Jengi jonka työllisyys on alle 15% ei kotoudu ja muutu hyödylliseksi vaikka annettaisiin 5k€ kuussa käpälään - ja yhteenkään nettomenoerään ei olisi varaa. Siihen päälle vielä se, että sosiaalitoimi, tuomioistuimet ja viranomaiset työllistetään pyörittämään paskasakin aiheuttama ongelmaa ei mitenkään paranna budjettiaukkoa.

Onnistuneen sosiaalipoliitikan tuloksia on kulmabaarit ja vankilat täynnä.
Universaali disclaimer.
Avatar
elco
Kitisijä
Viestit: 6253
Liittynyt: 17.02.2011 13:04

Re: Mamut

Viesti Kirjoittaja elco »

^ Plus että aika lailla resursseja ja kustannuksia joudutaan kohdistamaan kantaväestön kurissapitämiseen. Vihaa ja katkeruutta on niin paljon murhaavia, raiskaavia, perseileviä ja loisivia mamuja kohtaan, että väkivaltaa tuskin voidaan välttää. On aika helvetin lyhytnäköistä, että mitään ei tehdä: siitä seuraa vielä paljon kärsimystä.

EDIT: ^^ On kokolailla yhdentekevää kaadetaanko haittamamuihin miljardi vai kymmenen miljardia vuodessa: haitat eivät rahalla pienene.
Masturbation is for the poor.
-Atticus Fetch, Californication
sivustahuutaja
Kitisijä
Viestit: 21129
Liittynyt: 15.08.2005 0:29

Re: Mamut

Viesti Kirjoittaja sivustahuutaja »

Ylermi Ylihankala kirjoitti: 21.08.2017 20:29 Täysin turhan ja vain ongelmaa ruokkivan vastakkainasettelun välttäminen. Tämän pitäisi olla tolkun ihmiselle itsestäänselvää.
Mennään demokratian mukaan ja katsotaan vaaleissa mitä mieltä kansa on. Mikrotasolla voi sitten jokainen muuttaa omilla rahoillaan sinne, missä kokee elinympäristön miellyttäväksi.

Jos jokainen tekisi omilla rahoillaan mitä haluaa muita vahingoittamatta, niin mitään vastakkainasettelua tälläisissä asioissa ei syntyisi.
sivustahuutaja
Kitisijä
Viestit: 21129
Liittynyt: 15.08.2005 0:29

Re: Mamut

Viesti Kirjoittaja sivustahuutaja »

Joskus sitä epäilee omaa maalaisjärkeään ja päättää katsoa mitä maahanmuuton taloudellisista vaikutuksista on sanottu. Nopea vilkaisu vahvisti luulon: hyvin johdettu työperäinen maahanmuutto vaikuttaa olevan ainoa keino saada hitusen positiivinen vaikutus.

Arvioidut positiiviset vaikutukset ovat hyvin pieniä, joten nykyisten poliitikkojen 'pakolaiset pelastaa' -toiveet ovat ihan huuhaata. Jos poliitikot eivät kykene vapauttamaan työmarkkinoita ja purkamaan eläkepommia, niin on ihan turha odottaa timanttisen maahanmuuttopolitiikankaan auttavan taloutta hyttysen pierun vertaa.

Otetaan esimerkkinä Kanada:

Ruthlessly smart immigration policy? Noin ainakin täytyy valtion kirstun täyttyä!
https://www.nytimes.com/2017/06/28/opin ... ml?mcubz=1

Eipäs se nyt niin selvää ollutkaan. Eli häikäilettömän ovelalla saa tulokseksi: ehkä pieni positiivinen vaikutus.
http://www.cic.gc.ca/english/resources/ ... al.asp#gdp

En nyt jaksa enää haastaa maalaisjärkeä ja katsoa mikä tulos saadaan häikäilemöttömän paskalla maahanmuuttopolitiikalla.
Vastaa Viestiin