Firman tilillä 35 000, mitä tehdä?

Vakavia keskusteluja isoista asioista - tiede, talous, politiikka, uskonto, yhteiskunnalliset asiat. Ei onelinereitä/puzznuzzia.
Avatar
So Hard
Kitisijä
Viestit: 14886
Liittynyt: 23.08.2011 9:23
Paikkakunta: 7th heaven

Re: Firman tilillä 35 000, mitä tehdä?

Viesti Kirjoittaja So Hard »

James Potkukelkka kirjoitti: 06.05.2019 11:48 Tämä on mun elämänvilosofiani:

https://simple.wikipedia.org/wiki/Hanlon%27s_razor

Toki Captain Orange on ovelakin..
No mieti nyt. Kaveri kusettaa golfissakin. Käy oikeustaistelua ettei kukaan näe hänen tai sukunsa raha-asioista mitään. Alun perin ajatteli koko vaalikampanjaa mainoskampanjana brändilleen.

Sitten vahingossa voittikin. Huomaa, että yksi twiittien heiluttaa kursseja 10%. Päättää yksin koska twiittasi ja mitä ilman mitään vastuuta mistään. Patologinen kusettaja varmasti tarttuu hommaan tai ainakin lähipiiri.
Universaali disclaimer.
Avatar
So Hard
Kitisijä
Viestit: 14886
Liittynyt: 23.08.2011 9:23
Paikkakunta: 7th heaven

Re: Firman tilillä 35 000, mitä tehdä?

Viesti Kirjoittaja So Hard »

Taas ne poliitikot käy hakemassa oppia Kitinästä:

Universaali disclaimer.
Avatar
James Potkukelkka
Kitisijä
Viestit: 25471
Liittynyt: 23.01.2014 9:59

Re: Firman tilillä 35 000, mitä tehdä?

Viesti Kirjoittaja James Potkukelkka »

:oops:
olen voimakas oikeudenmukaisuuden kannattaja
Avatar
Bluntly
Kitisijä
Viestit: 23439
Liittynyt: 15.08.2005 8:41

Re: Firman tilillä 35 000, mitä tehdä?

Viesti Kirjoittaja Bluntly »

Ja taas.

Onneksi pistin osan lihoiksi viime viikolla ja ostin kultaosakkeita.
"Vetäkää käteen, minä maksan" Bluntismi 2006.
Avatar
James Potkukelkka
Kitisijä
Viestit: 25471
Liittynyt: 23.01.2014 9:59

Re: Firman tilillä 35 000, mitä tehdä?

Viesti Kirjoittaja James Potkukelkka »

Kopion koko tekstin, kun se ei muuten aukea kuin tilaajille. Jos Aasi ei tykkää, en enää tee niin. Tämähän rikkoo Hyysärin tekijänoikeuksia.

https://www.hs.fi/talous/art-2000006210680.html

Talous
Nollakorkojen maailma sai suur­sijoittajat muuttamaan suuntaa – Mitä pien­sijoittaja voi tehdä?
HS selvitti, miten eläkejätit ovat hoitaneet varojaan hankalassa markkinatilanteessa.
Tilaajille

Suomalaiset piensijoittajat eivät ole hajauttaneet osakesijoituksiaan ulkomaille suursijoittajien tapaan, vaan omistukset ovat yhä pitkälti Helsingin pörssissä. (KUVA: JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA)
Tuomas Niskakangas HS
Julkaistu: 21.8. 2:00 , Päivitetty: 21.8. 7:22


ONKOHAN sijoittaminen koskaan ollut näin vaikeaa?

Äärimmäisen alhainen korkotaso on tehnyt varmojen tuottojen hakemisesta lähes mahdotonta. Samalla matalat korot ovat paisuttaneet osakkeiden, kiinteistöjen ja muiden omaisuuserien arvon pilviin. Sijoituskohteet tuntuvat kautta linjan kalliilta.

Laiha lohtu on se, että tilanne on yhtä hankala kaikille, sekä piensijoittajille että jättimäisille institutionaalisille sijoittajille.

HS selvitti, miten kaksi suomalaista suursijoittajaa, eläkeyhtiöt Ilmarinen ja Varma, luovivat hankalassa sijoitusympäristössä vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Kysymyksiin vastasivat Ilmarisen sijoituksista vastaava varatoimitusjohtaja Mikko Mursula ja Varman sijoituksista vastaava varatoimitusjohtaja Reima Rytsölä.

Eläkeyhtiöiden sijoitustiedot ovat julkisia vain vuoden ensimmäisen puoliskon osalta, joten heinä–elokuussa tehtyjä muutoksia sijoituksiin Mursula ja Rytsölä eivät kommentoi.


Mikko Mursula (KUVA: AKU HÄYRYNEN / LEHTIKUVA)

Korkosijoitukset
KORKOSIJOITUKSET eivät ole yleensä kiinnostavin sijoitusmuoto. Niistä on kuitenkin syytä aloittaa, koska koko sijoitusmaailma pyörii nyt niiden ympärillä.

Nollakorkojen aika on käynnistänyt ketjureaktion, joka jatkuu edelleen.

Eläkeyhtiöiden korkosijoituksista iso osa on valtioiden joukkovelkakirjoja. Eläkeyhtiöt ovat siis lainanneet rahaa valtioille ostamalla niiden joukkovelkakirjoja.

Korkomarkkinoilla korot ja velkakirjojen arvot kulkevat vastakkaisiin suuntiin. Kun korot ovat keskuspankkien elvytyksen takia painuneet alaspäin, markkinoilla olevien joukkovelkakirjojen arvo on noussut. Siksi velkakirjasijoitukset ovat tuottaneet suursijoittajille komeita voittoja jo pitkään.

NYT KOROT ovat jo painuneet laajalti negatiivisiksi. Sijoittajat joutuvat maksamaan siitä, että ne antavat lainaa Saksalle, Suomelle tai muille vakavaraisille valtioille.

Joukkovelkakirjalainoilla voi yhä tehdä pääomavoittoja, jos korot painuvat yhä syvemmälle miinukselle. Jossain kohtaa pohja kuitenkin tulee vastaan, eikä se yleisen käsityksen mukaan voi olla kovin kaukana.

Korkosijoitukset eivät tunnu houkuttelevilta, joten suomalaiset eläkeyhtiöt ja muut maailman suursijoittajat joutuvat etsimään tuottoa muualta. Ilmarinen ja Varma vähensivät alkuvuodesta korkosijoitusten osuutta sijoitussalkussaan.


”Meidän näkemyksen mukaan valtionlainojen keskipitkän ja pitkän aikavälin tuotto-riskisuhde ei ole koskaan ollut niin huono kuin se on nyt”, sanoo Ilmarisen Mursula.

”Se saa meidän tyyppiset sijoittajat etsimään kissojen ja koirien kanssa vaihtoehtoja valtavan isolle omaisuusluokalle eli valtionlainoille.”

Käytännössä raha on hakeutunut varmaa tuottoa tarjonneista valtionlainoista yrityslainoihin, osakkeisiin, kiinteistöihin ja niin edelleen.

ENTÄ PIENSIJOITTAJA? Piensijoittajillekin korkosijoitustuotteita on tarjolla esimerkiksi rahastojen muodossa. Piensijoittajien etuna on suursijoittajiin verrattuna se, että korkosijoituksia ei ole halutessaan pakko tehdä lainkaan. Eläkeyhtiöiden sääntely pakottaa ne käytännössä olemaan mukana korkosijoituksissa, olivat ne kuinka epähoukuttelevia tahansa.

Osakkeet
KUN korkosijoituksista on tullut epähoukuttelevia, suursijoittajien rahaa on siirtynyt osakkeisiin.

Ilmarisella ja Varmalla osakepaino sijoitussalkussa nousi alkuvuoden aikana. Pääasiassa kyse on siitä, että osakekurssit ovat nousseet, mikä on nostanut osakkeiden osuutta salkussa.

Ilmarinen osti osakkeita erityisesti vuodenvaihteen tienoilla ja osakepaino nousi hieman myös toisella neljänneksellä.

Varman osakepaino kasvoi myös alkuvuodesta, mutta kesän lähestyessä osakepainoa hieman piennettiin. Rytsölä sanoo olevansa huolissaan maailmantalouden huonoista uutisista ja riskien kasvusta. Niistä huolimatta osakkeiden hinnat ovat pysyneet kalliina suhteessa yhtiöiden ennustettuihin voittoihin.

”Pystyykö kevyt rahapolitiikka yksin pitämään osakemarkkinat pystyssä?” Rytsölä pohtii kysymystä, joka tuntuu olevan kaikkien huulilla.

MAANTIETEELLISESTI pörssisijoitukset ovat kohdistuneet molemmilla eläkeyhtiöillä entistä enemmän Yhdysvaltoihin.

”Talouden rakenteet ja dynaamisuus ovat ihan eri luokkaa kuin Euroopassa”, Rytsölä perustelee.


Reima Rytsölä (KUVA: MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA)

Yhdysvalloissa on käynnissä finanssipoliittinen elvytys. Lisäksi Rytsölän mukaan Yhdysvaltojen kyky ratkoa kriisejä on merkittävästi parempi kuin Euroopassa.

Suomalaisten pörssiosakkeiden osuutta Ilmarinen on kasvattanut ja Varma vähentänyt.

Eläkeyhtiöt eivät kommentoi yksittäisten osakkeiden ostopäätöksiä. Oheinen grafiikka näyttää, että suurimmat sijoitukset niillä on suurissa suomalaisissa pörssiyhtiöissä ja viime vuonna pörssiin listautuneessa asuntosijoitusyhtiö Kojamossa eli entisessä VVO:ssa.


ENTÄ PIENSIJOITTAJA? Suomalaiset piensijoittajat eivät ole hajauttaneet osakesijoituksiaan ulkomaille suursijoittajien tapaan, vaan omistukset ovat yhä pitkälti Helsingin pörssissä. Ulkomaille sijoittaminen on kuitenkin helpottunut ja halventunut vanhoista ajoista.

Kiinteistöt
ILMARINEN ja Varma noudattavat samanlaista strategiaa kiinteistömarkkinoilla. Molemmat ovat hajauttaneet kiinteistöomistuksiaan Suomen ulkopuolelle. Jo aiemmin molemmat ovat Suomen sisällä keskittyneet pääkaupunkiseudulle ja jossain määrin muihin kasvukeskuksiin.

Molemmat ovat ostaneet lisää kiinteistöjä. Kiinteistöjen prosenttiosuus salkussa ei silti ole kasvanut, koska pörssiosakkeiden arvo on noussut niin paljon.

Rytsölä sanoo, että vielä viime vuonna hän piti kiinteistöjä kovin kalliina suhteessa vuokratuottoihin. Vuodenvaihteessa Yhdysvaltojen keskuspankki kuitenkin käänsi kelkkansa ja alkoi puhua korkojen alentamisesta.

Heinäkuun lopussa keskuspankki laski ohjauskorkoa 0,25 prosenttiyksiköllä.

Alkoi näyttää siltä, että rahapolitiikka ei maailmassa ole normalisoitumassa vaan menossa entistä hullummaksi. Nollakorot näyttävät jäävän voimaan pitkäksi aikaa. Se lisää kiinteistöjen houkuttelevuutta kovista hinnoista huolimatta.

Rytsölä ottaa esimerkiksi keskeisellä paikalla sijaitsevan kiinteistön, joka tuottaa omistajalle 3,5 prosenttia vuodessa.

”Ennen pidin sitä superkalliina. Tuotto ei kompensoi riskiä ja hoitokustannusta, joka liittyy kiinteistöihin. Mutta kun valtionlainat alkavat olla miinuksella ja yrityslainat nollan pinnassa, se onkin yhtäkkiä ihan kohtuullinen tuotto”, Rytsölä sanoo.

ENTÄ PIENSIJOITTAJA? Suomalaiset piensijoittajat innostuivat asuntosijoittamisesta muutama vuosi sitten niin, että kotitalouksien velkaantuminen herätti huolta markkinavalvojissa. Nyt isoin innostus on laantunut. Ulkomaisten kiinteistöjen ostaminen on piensijoittajille vaivalloisempaa ja riskialttiimpaa kuin suursijoittajille.

Käteinen
MIKSI suursijoittajat eivät pidä eläkevaroja käteisenä, jos sijoituskohteet tuntuvat liian kalliilta?

Käteinen ei tuota mitään. Suomen eläkejärjestelmä on rakennettu sen varaan, että kerätyille eläkevaroille kertyy tuottoa. Lisäksi pankkitalletukset ovat suursijoittajille kalliita negatiivisten korkojen takia. Eläkeyhtiöt joutuvat maksamaan noin puoli prosenttia vuodessa talletuksistaan.

ENTÄ PIENSIJOITTAJA? Yksityissijoittajilla on tässä etu, koska pankit eivät ole alkaneet ainakaan vielä periä heiltä talletuksista negatiivista korkoa.

Raaka-aineet
SUOMALAISET eläkeyhtiöt eivät sijoita juuri lainkaan öljyyn, kultaan tai muihin raaka-aineisiin.

Hedge-rahastot
NIIN sanotut hedge-rahastot ovat eläkeyhtiöille merkittävä sijoituskohde. Varma on sijoittanut niihin melkein viidenneksen sijoitusvaroistaan, ja Ilmarinenkin on lisännyt hedge-rahastojen osuutta.

Hedge-rahastot noudattavat erilaisia strategioita. Monet niistä pyrkivät tekemään voittoa riippumatta siitä, mihin suuntaan markkinat menevät. Eläkeyhtiöt pääsevät hedge-rahastojen kautta osalliseksi sellaisiin sijoitusstrategioihin, joiden käyttäminen oman talon sisällä olisi kallista tai vaikeaa järjestää.

ENTÄ PIENSIJOITTAJA? Nämä rahastot ovat piensijoittajien ulottumattomissa.

Pääomasijoitukset
YKSI huomattava trendi suursijoittajien parissa on pääomasijoitusrahastojen suosion kasvu.

Eläkeyhtiöt antavat rahaansa pääomasijoittajan rahastoon, joka ostaa yrityksiä, kehittää niitä ja pyrkii myymään ne myöhemmin voitolla.

Osakkeisiin sijoittavien pääomarahastojen rinnalle on syntynyt viime vuosina paljon myös korkomarkkinoilla toimivia rahastoja. Ne etsivät markkinoilta kohteita, joissa lainalle saa vielä hyvää korkoa suhteessa riskiin.

Mursula selittää, että tuottojen hakeminen korkomarkkinoilta on käynyt yhä vaikeammaksi. Kun valtionlainojen korot painuivat negatiiviseksi, monet sijoittajat ostivat hyvän luottoluokituksen omaavien yritysten lainapapereita. Se nosti niiden hintoja ja painoi korot lähes nollaan. Sen jälkeen tuottoa on haettu huonompien yritysten lainoista, mutta niissä on paljon riskiä. Siihen nähden riskilainojen tuotot ovat Mursulan mukaan ”hikisiä”.

”Koko salkun riskitaso siis nousee, mutta tuotto-odotus pysyy ennallaan tai jopa laskee”, Mursula kuvaa dilemmaa.

Kun markkinoilta ostettavien lainapaperien houkuttelevuus on kauttaaltaan painunut, suursijoittajat ovat yhä useammin kääntyneet rahastojen pariin.

Toistaiseksi pääomasijoitusrahastot ovat tuottaneet keskimäärin hyvin sekä osake- että korkopuolella, mutta tulevaisuuden menestyksen tae se ei ole.

ENTÄ PIENSIJOITTAJA? Piensijoittajat eivät pääse pienillä pääomillaan suoraan käsiksi pääomarahastoihin. Välikäsien kautta se voi olla mahdollista, mutta kallista.

Pääomasijoitukset ovat myös sidottuja pitkäksi aikaa eli rahoja ei saa ulos niin tahtoessaan. Tämä likviditeetin menettäminen on uhraus, johon eläkeyhtiöt ovat olleet tarkoituksella valmiita tuottoja metsästäessään.

Muut rahastot
PIENSIJOITTAJIEN ulottuvilla olevista sijoituskohteista on syytä mainita vielä asunto- ja metsärahastot, jotka ovat kasvattaneet suosiotaan. Ne ovat olleet pankkien vastaus piensijoittajille, jotka kärsivät samasta ongelmasta kuin suursijoittajat: jostain pitäisi löytää tasaista tuottoa.

Toistaiseksi asunto- ja metsärahastot ovat tuottaneet hyvin, mutta niihin pätee sama ongelma kuin muihin sijoitustuotteisiin. Rahastot joutuvat ostamaan asuntoja ja metsiä yhä kalliimpaan hintaan, kun kysyntä niihin kasvaa.

Helppoja tuottoja markkinoilla ei ole.
olen voimakas oikeudenmukaisuuden kannattaja
Avatar
James Potkukelkka
Kitisijä
Viestit: 25471
Liittynyt: 23.01.2014 9:59

Re: Firman tilillä 35 000, mitä tehdä?

Viesti Kirjoittaja James Potkukelkka »

Valistumaton arvaukseni on, että parin vuoden sisällä rytisee kovaa. Talous on kuin piirretyn elokuvan Kelju K. Kojootti, joka on juossut jyrkänteen yli ja pysyy vielä ilmassa, kunnes katsoo alas.

Mulla on sijoitusvaroista nyt karkeasti n 1/3 käteisenä ja en aio ostaa uusia osakkeita, ennenkuin rytinä on alkanut.

Mietin jopa, pitäisikö siirtää rahoja useampaan pankkiin, jotta pysyisi talletussuojan sisällä. Tällä hetkellä eo. pohdinta voi tietysti vaikuttaa mielettömältä, mutta siinä vaiheessa, kun se muuttuu ajankohtaiseksi, voi jo olla myöhäistä.
olen voimakas oikeudenmukaisuuden kannattaja
Avatar
Bluntly
Kitisijä
Viestit: 23439
Liittynyt: 15.08.2005 8:41

Re: Firman tilillä 35 000, mitä tehdä?

Viesti Kirjoittaja Bluntly »

Jatkan kuukausisäästämistä entiseen tapaan, ihan sama vaikka tippuu. Tosin fyysisen kullan osakkeita voi ostella sivussa.
"Vetäkää käteen, minä maksan" Bluntismi 2006.
Ylermi Ylihankala
Kitisijä
Viestit: 14928
Liittynyt: 22.09.2008 13:03

Re: Firman tilillä 35 000, mitä tehdä?

Viesti Kirjoittaja Ylermi Ylihankala »

Mulla on edelleen kapitaalia kiinni keskustakämpässä, osakkeissa, rahastoissa ja vähän käkkyä. Olen umpitylsä, pitkäntähtäimen turvallisuushakuinen ja äärilaiska sijoittaja.
Mulla on se onni, että olen löytänyt itseni ja toivon muillekin ihmisille sitä. Että tällainen ihminen on tarkoitettu tänne, me ei olla sattumaa.
sivustahuutaja
Kitisijä
Viestit: 21247
Liittynyt: 15.08.2005 0:29

Re: Firman tilillä 35 000, mitä tehdä?

Viesti Kirjoittaja sivustahuutaja »

Hullulta tuntuu maailman meno.

Pysyn kannassani, jonka mukaan kyseessä ei ole ohimenevä kriisi, vaan hyvin syvälle ja pitkälle ulottuva ongelma: nopean talouskasvun hidastuminen länsimaissa tuntuu niin pahalta, että sitä ei haluta kokea. Tuota kokemusta lykätään velkarahalla niin pitkään kuin pystytään. Seinään ajetaan, mutta koska ja miten, sitö kukaan ei osaa sanoa.

Pari omaa ajatusta:
- korot: ei kiinnosta
- kiinteistöt: ovat kaiken järjen mukaan kuplassa joka puolella. Muu talous yskii, joten uuden rakentamiseen piisaa työvoimaa ja tuotantokapasiteettia. Tarjonta pääsee siis kasvamaan rajoitteetta. Jossain kohtaa kysyntä yskäisee ja vanhoista sekä huonosti sijoittuvista kohteista pihisee ilmat.
- osakkeet: hinnat voivat heilua, mutta näissä sentään omistaa jotain, joka on edes vähän irti poliitikkojen ohjailuista
- käteinen: ei tuota mitään. Kun paska iskee tuulettimeen, euroja painetaan lisää niin paljon kuin ikinä tarvitaan. Romahdukset pidetään lyhyinä. Käteispossan hyödyntäminen vaatii hyvää ajoitusta. Voisihan sitä makuuttaa rahoja osakkeista ja myydä x osan kun epäilee rommauksen alkavan?

Sitten pitää vielä muistaa varallisuuden sosialisointi. Jos hitaaseen kasvuun ei kerta kaikkiaan haluta sopeutua ja velanoton rajat tulevat vastaan, niin kiusaukseksi nousee varallisuuden ryöstäminen niiltä, joille sitä on kertynyt. Tästähän meillä puhutaan jo: varakkaat vanhukset voisivat myydä asuntonsa maksaakseen palvelutalon. Klyjät sitten pääsevät samaan taloon ilmaiseksi. Kiinteistövero on myös näppärä työkalu. Osakkeiden sosialisointi on hankalampaa kuin esim. kiinteistöjen.
Avatar
James Potkukelkka
Kitisijä
Viestit: 25471
Liittynyt: 23.01.2014 9:59

Re: Firman tilillä 35 000, mitä tehdä?

Viesti Kirjoittaja James Potkukelkka »

sivustahuutaja kirjoitti: 21.08.2019 11:03
- käteinen: ei tuota mitään. Kun paska iskee tuulettimeen, euroja painetaan lisää niin paljon kuin ikinä tarvitaan. Romahdukset pidetään lyhyinä. Käteispossan hyödyntäminen vaatii hyvää ajoitusta. Voisihan sitä makuuttaa rahoja osakkeista ja myydä x osan kun epäilee rommauksen alkavan?

Ajallisesti kuitenkin osakkeet romahtavat ennenkuin eurojen painanta käynnistää inflaation. Eli mielestäni ei _pitäisi_ olla vaikeaa pitää käteispossaa (se 1/3) ja siirtyä osakkeisiin täydellä painolla kurssien romahdettua.

Ison osakepainon pito ja siitä oikealla hetkellä irrottautuminen on paljon vaikeampaa. Anyway mulla on 2/3 osakkeissa (julkisesti noteeratuissa ja noteeraamattomissa).

Kunnon inflaation aikaansaaminen vaatisi mielestäni helikopterirahan käyttöönottoa. Eiväthän yritykset ja yksityiset lainaa nytkään, vaikka rahaa saa nollakorolla? Tai no tietysti, jos EKP ostaa suoraan valtioiden lainoja ja valtio sitten jakaa rahan kansalaisille. Mutta ei tuo tapahdu yhdessä yössä, eli käteisestä ehtii hyvin hankkiutua eroon.

Finanssikriisin aikaan monet hyvät yhtiöt menettivät 50% arvostaan. Eli muutokset ovat tosi isoja, kun ne tulevat.

Rahapoliittisesti meillä on ennennäkemätön elvytys päällä ja taantuma ei ole vielä edes alkanut. On vaikea laskea korkotasoa enää merkittävästi. Joku iso eläkeinstituutio sanoi äskettäin, että ovat laskeneet, että jos talletuskorko alkaa olla -2, on heille halvempaa ottaa rahat pois pankista, vaikka vartiointi ja rahojen vakuuttaminen maksavatkin.
olen voimakas oikeudenmukaisuuden kannattaja
sivustahuutaja
Kitisijä
Viestit: 21247
Liittynyt: 15.08.2005 0:29

Re: Firman tilillä 35 000, mitä tehdä?

Viesti Kirjoittaja sivustahuutaja »

^ noinhan se menee. On vain hiton vaikea veikata sitä rommausvuotta.

Pitää myös muistaa, että finanssikriisissä osakkeet ymmärtääkseni laskivat niin paljon kuin laskivat, koska raha meinasi loppua. Nyt tuohon on varauduttu ja rahaa pumpataan koneeseen heti kun vähän köhäisee. En usko isoon osakerommaukseen. Ennemmin uskon useisiin pilkkipaikkoihin.
Avatar
Bluntly
Kitisijä
Viestit: 23439
Liittynyt: 15.08.2005 8:41

Re: Firman tilillä 35 000, mitä tehdä?

Viesti Kirjoittaja Bluntly »

Osakkeet tuottaa riippumatta nouseeko vai laskeeko arvo, ainakin hyvät. Sitten kun työelämä kyrsii niin myy pois ja ostaa lahon mökin persjönsteristä.
"Vetäkää käteen, minä maksan" Bluntismi 2006.
Avatar
James Potkukelkka
Kitisijä
Viestit: 25471
Liittynyt: 23.01.2014 9:59

Re: Firman tilillä 35 000, mitä tehdä?

Viesti Kirjoittaja James Potkukelkka »

sivustahuutaja kirjoitti: 21.08.2019 12:12 ^ noinhan se menee. On vain hiton vaikea veikata sitä rommausvuotta.

Pitää myös muistaa, että finanssikriisissä osakkeet ymmärtääkseni laskivat niin paljon kuin laskivat, koska raha meinasi loppua. Nyt tuohon on varauduttu ja rahaa pumpataan koneeseen heti kun vähän köhäisee. En usko isoon osakerommaukseen. Ennemmin uskon useisiin pilkkipaikkoihin.
En välttämättä väitä vastaan, mutta miten tuo merkittävä lisärahan pumppaaminen onnistuu? EKP voisi ostaa valtioiden velkakirjoja, mutta sekään ei auta, jos valtiot eivät halua ottaa sitä velkaa. Korot ovat jo negatiiviset ja lisää ei juuri voi laskea tai tulee bank run.

Tieteenkään historia ei tunne negatiivisten korkojen aiheuttamaa talletuspakoa, mutta jossain se raja kulkee, paljonko yksityiset ja instituutiot ovat valmiita maksamaan rahojen säilyttämisestä pankille.
olen voimakas oikeudenmukaisuuden kannattaja
sivustahuutaja
Kitisijä
Viestit: 21247
Liittynyt: 15.08.2005 0:29

Re: Firman tilillä 35 000, mitä tehdä?

Viesti Kirjoittaja sivustahuutaja »

^ nyt ollaan valmiita ihan mihin vaan. Jos markkina rytisi epäluottamuksen tai rahan puutteen vuoksi, niin valtiot sanoisivat pelastavansa kaikki pankit ja tarjoavansa niin paljon rahaa kaikille kuin kukin haluaa. En usko finanssikriisin toistuvan. Enkä usko sellaiseen syvään hetkessä palautuvaan dippiin osakkeissa.
sivustahuutaja
Kitisijä
Viestit: 21247
Liittynyt: 15.08.2005 0:29

Re: Firman tilillä 35 000, mitä tehdä?

Viesti Kirjoittaja sivustahuutaja »

sivustahuutaja kirjoitti: 21.08.2019 11:03 Sitten pitää vielä muistaa varallisuuden sosialisointi. Jos hitaaseen kasvuun ei kerta kaikkiaan haluta sopeutua ja velanoton rajat tulevat vastaan, niin kiusaukseksi nousee varallisuuden ryöstäminen niiltä, joille sitä on kertynyt. Tästähän meillä puhutaan jo: varakkaat vanhukset voisivat myydä asuntonsa maksaakseen palvelutalon.
Vihreät nuoret ovat jo leikkaamassa eläkkeitä.
https://www.talouselama.fi/uutiset/yle- ... 562022dc99

Sieltä ryöstetään, mistä saadaan. Eläkkeet ovat hyvä ryöstön kohde. Eläkeläinen ei voi suojautua ryöstöltä, koska ne eläkkeet kierrätetään valtion kautta ja valtio voi vetää välistä halutun osan. Palkkatuloa ryövättäessä voi aina vähentää duunia, jos orjuus ei miellytä. Pääoman taas voi siirtää sinne, missä sitä kunnioitetaan.
Avatar
So Hard
Kitisijä
Viestit: 14886
Liittynyt: 23.08.2011 9:23
Paikkakunta: 7th heaven

Re: Firman tilillä 35 000, mitä tehdä?

Viesti Kirjoittaja So Hard »

sivustahuutaja kirjoitti: 23.08.2019 16:09
sivustahuutaja kirjoitti: 21.08.2019 11:03 Sitten pitää vielä muistaa varallisuuden sosialisointi. Jos hitaaseen kasvuun ei kerta kaikkiaan haluta sopeutua ja velanoton rajat tulevat vastaan, niin kiusaukseksi nousee varallisuuden ryöstäminen niiltä, joille sitä on kertynyt. Tästähän meillä puhutaan jo: varakkaat vanhukset voisivat myydä asuntonsa maksaakseen palvelutalon.
Vihreät nuoret ovat jo leikkaamassa eläkkeitä.
https://www.talouselama.fi/uutiset/yle- ... 562022dc99

Sieltä ryöstetään, mistä saadaan. Eläkkeet ovat hyvä ryöstön kohde. Eläkeläinen ei voi suojautua ryöstöltä, koska ne eläkkeet kierrätetään valtion kautta ja valtio voi vetää välistä halutun osan. Palkkatuloa ryövättäessä voi aina vähentää duunia, jos orjuus ei miellytä. Pääoman taas voi siirtää sinne, missä sitä kunnioitetaan.
Eläkeläiset eivät ole maksaneet eläkkeitään kuin murto-osaksi. Kyllä se ryöstön kohde on me nyt työikäiset ja rosvot eläkkeellä.
Universaali disclaimer.
Avatar
Bhven
Kitisijä
Viestit: 4273
Liittynyt: 28.01.2011 22:35
Paikkakunta: Pökäle
Viesti:

Re: Firman tilillä 35 000, mitä tehdä?

Viesti Kirjoittaja Bhven »

Eläkekatto olisi ihan ok. Ei siitä juuri rahaa kassaan tulisi, mutta jotain kuitenkin.
In 1852 Henri Giffard flew a 3-horsepower steam-powered dirigible over Paris. it was the first powered aircraft.
sivustahuutaja
Kitisijä
Viestit: 21247
Liittynyt: 15.08.2005 0:29

Re: Firman tilillä 35 000, mitä tehdä?

Viesti Kirjoittaja sivustahuutaja »

So Hard kirjoitti: 23.08.2019 17:10
Eläkeläiset eivät ole maksaneet eläkkeitään kuin murto-osaksi. Kyllä se ryöstön kohde on me nyt työikäiset ja rosvot eläkkeellä.
Totta tuokin. Ensin ryövättiin tulevilta sukupolvilta ja nyt ryövätään eläkeläisiltä heille aiemmin ryövättyjä rahoja muuttamalla jälkikäteen tehtyjä diilejä.
Avatar
So Hard
Kitisijä
Viestit: 14886
Liittynyt: 23.08.2011 9:23
Paikkakunta: 7th heaven

Re: Firman tilillä 35 000, mitä tehdä?

Viesti Kirjoittaja So Hard »

sivustahuutaja kirjoitti: 23.08.2019 20:20
So Hard kirjoitti: 23.08.2019 17:10
Eläkeläiset eivät ole maksaneet eläkkeitään kuin murto-osaksi. Kyllä se ryöstön kohde on me nyt työikäiset ja rosvot eläkkeellä.
Totta tuokin. Ensin ryövättiin tulevilta sukupolvilta ja nyt ryövätään eläkeläisiltä heille aiemmin ryövättyjä rahoja muuttamalla jälkikäteen tehtyjä diilejä.
Eläkkeiden leikkaus olisi vain saaliin palauttamista omistajalleen.
Universaali disclaimer.
sivustahuutaja
Kitisijä
Viestit: 21247
Liittynyt: 15.08.2005 0:29

Re: Firman tilillä 35 000, mitä tehdä?

Viesti Kirjoittaja sivustahuutaja »

^ Ei ne sitä rahaa saa, vaan ne rahat tuhlataan muualle.
Avatar
James Potkukelkka
Kitisijä
Viestit: 25471
Liittynyt: 23.01.2014 9:59

Re: Firman tilillä 35 000, mitä tehdä?

Viesti Kirjoittaja James Potkukelkka »

Onneksi näin tämän jo 20 vuotta sitten ja olen maksanut itselleni vain keskimääräistä työeläkettä.
olen voimakas oikeudenmukaisuuden kannattaja
Avatar
So Hard
Kitisijä
Viestit: 14886
Liittynyt: 23.08.2011 9:23
Paikkakunta: 7th heaven

Re: Firman tilillä 35 000, mitä tehdä?

Viesti Kirjoittaja So Hard »

sivustahuutaja kirjoitti: 23.08.2019 23:11 ^ Ei ne sitä rahaa saa, vaan ne rahat tuhlataan muualle.
Eläkesysteemin sisällä rahan siirtelystä siinä olisi kyse. Ei niitä silloin tuhlata muualle.
Universaali disclaimer.
Avatar
Bluntly
Kitisijä
Viestit: 23439
Liittynyt: 15.08.2005 8:41

Re: Firman tilillä 35 000, mitä tehdä?

Viesti Kirjoittaja Bluntly »

"Vetäkää käteen, minä maksan" Bluntismi 2006.
Avatar
Bluntly
Kitisijä
Viestit: 23439
Liittynyt: 15.08.2005 8:41

Re: Firman tilillä 35 000, mitä tehdä?

Viesti Kirjoittaja Bluntly »

Saapi nähdä miten käy öljyosakkeiden kanssa.
"Vetäkää käteen, minä maksan" Bluntismi 2006.
Avatar
James Potkukelkka
Kitisijä
Viestit: 25471
Liittynyt: 23.01.2014 9:59

Re: Firman tilillä 35 000, mitä tehdä?

Viesti Kirjoittaja James Potkukelkka »

^Aika vaikea uskoa, että joku kapinallisjoukko pystyisi tekemään tuhannen kilometrin päästä droneiskuja ilman valtiollisen toimijan apua...
olen voimakas oikeudenmukaisuuden kannattaja
Vastaa Viestiin