Ylermi Ylihankala kirjoitti: ↑10.03.2021 9:24
Itse söin pienenä tosin Balkanin makkaraa, kun lauantai oli jotenkin ällöttävää, vaaleaa lötköä. Silloin valikoimissa kolmantena vaihtoehtona oli suolaliha, jota sitten ostettiin harvoin kalleutensa vuoksi. Onhan tämä nykyvalikoima ihan eri planeetalta.
Mä söin kiltisti isän ostamia lauantai-, jahti-, sipulitee- ja gotlermakkaroita, mutta balkan oli mulle jotenkin liikaa. Muistaakseni Masa (onkohan se vielä hengissä?) on mua Kitinässä valistanut, että balkaninmakkara pitääkin nauttia pannupaistettuna nuotiolla, jolloin rasvaisuus ei ole niin luotaantyötävää.
Joka tapauksessa, mitään näistä en varmaan ole ostanut tällä vuosituhannella. Vähän kuin Vagabondo, musta on tullut näissä asioissa sellainen eurooppalaisuutta performoiva wannabe-elitisti: ostan joskus kotimaista meetvurstia, mutta useammin italialaista tai unkarilaista salamityyppistä makkaraa, espanjalaista kinkkua jne. Tosin suomalaisella saunapalvikinkulla on silti erityinen paikka sydämessäni. Ja ehkä tästä viestinnästä inspiroituneena ostan nyt jotain perinnejauhomakkaraakin 70-lukutrippailun hengessä kun tästä ruokakauppaan kerkeän!
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."