Katsoin leffan

Leffat, musiikki, taide, kirjallisuus ja sensellaiset
bedlam

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja bedlam »

Lucky Luciano kirjoitti:Ja ehkäpä rationaalisiin tosiasiallisuuksiin perustuva kuoliaaksiselittäminen ainoastaan veisi samalla jotain hyvin olennaista pois itse elokuvan kiehtovuudesta...
Tottahan toki tuokin. Toisaalta Mulhollandin aiheuttaman "mitä vittua"-fiiliksen jälkeen pienoisen pohdiskelun seurauksena saatu ahaa-elämys tarinan alettua hieman aukeamaan tuntui sekin hienolta. Ja tämän jälkeen elokuvan voikin katsoa kokonaan uusin silmin, hoksaten toisella katselulla tarinan ratkomiseen tarkoitettuja selviä vinkkejä, jotka ensimmäisellä kerralla olivat jääneet kokonaan huomaamatta. Osa tuonkin leffan yksityiskohdista on kyllä siltikin jäänyt hämärän peittoon.
hebuli

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja hebuli »

Broken Flowers tuli katsottua jossain välissä. Ei ollut toteutettu ihan niin herkullisesti kuin olisi ennakkomainoksesta voinut luulla. Murray käymässä vuorotellen erilaisten naisten luona varmistamassa kuka heistä mahdollisesti on hänen väitetyn poikansa äiti. Elokuva tuntui episodimaiselta näiden eri naisten takia, heidän tarinoitaan tai osallisuuttaan ei millään tavoin kiedottu lopussa yhteen tms., jättäen heidän yksittäiset tarinansa ja elämänkohtalonsa kovin irrallisiksi.

Minua alkoi vähän kyrsiä Murraylle varsinkin viime aikoina ominainen liioitellun apaattinen ja vähäeleinen näyttelytyyli, siitä huolimatta että se ehkä olikin tarkoitus tässä elokuvassa ja Lost In Translation:ssa. Kuten eräs toinen sanoi arvostelussaan: "Two hours of watching Bill Murray stare into space.". Pitäisi varmaan tarkistaa joitakin muitakin viime aikojen elokuvia häneltä, osaako hän enää näytellä muuta kuin apaattista ja ilmeetöntä kehäraakkia.

Muu yleisö tuntui pitävän elokuvaa huomattavasti hauskempana kuin minä. Jotkut tuntuivat olevan jatkuvasti tikahtumassa nauruun jokaikisestä Murrayn tai hänen naapurinsa kommentista, minä en vaan päässyt jyvälle. Joissakin kohdin ehkä virnistin.

"Loppu" oli omalla tavallaan mielestäni kuitenkin ihan hyvä ja sai jopa miettimään mitä sillä mahdollisesti haluttiin sanoa. Moni muu ei tuntunut tykkäävän vaan olisi toivonut jotain perinteisempää tilalle, jotkut katsojat tuntuivat kommenttien perusteella tuntevan olonsa huijatuksi elokuvan loputtua.
bedlam

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja bedlam »

hebuli kirjoitti:Pitäisi varmaan tarkistaa joitakin muitakin viime aikojen elokuvia häneltä, osaako hän enää näytellä muuta kuin apaattista ja ilmeetöntä kehäraakkia.
Minusta Murray on aina vaikuttanut melkolailla ilmeettömältä ja apaattiselta. Jopa Ghostbustersissa hän oli muistaakseni se sama väsynyt ja elämään kyllästynyt tyyppi. Mutta itse oikeastaan tykkään hänestä juuri sen takia, vaikken näistä yhden ilmeen näyttelijöistä tavallisesti diggailekaan.
Avatar
Lolita
Kitisijä
Viestit: 8599
Liittynyt: 14.08.2005 18:46
Paikkakunta: Vantaa

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Lolita »

Donnie Darko ja Ryöstö

Nämä päättivät tämän viikon kestäneen leffaorgian. Mä en jaksa enää edes kommentoida leffoja, muuten kuin sanomalla, että ihan hyviä oli molemmat. Kyllä elokuvista pitää pystyä keskustelemaan heti jonkun kanssa livenä. Sen takia oli kiva aikoinaan käydä miehen kanssa leffassa, kun kotimatka käytettiin leffan analysointiin. Ei siis syvällistä analyysiä kummastakaan.
“Outside of a dog a book is a man’s best friend, inside of a dog it’s too dark to read” - Groucho Marx
RolloTomasi

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja RolloTomasi »

Turtles Can Fly

Ensimmäinen Saddam Husseinin hallituksen kaatumisen jälkeen Irakissa valmistunut leffa kertoi muutamasta lapsesta sodan aattona ja elämästä sodan aikana. Erinomainen, tunteita ja ajatuksia herättävä, mielenkiintoinen ja viihdyttävä teos näytti pienen osan Irakin kansan elämästä sortumatta saarnaamiseen ja muistaen huumorin tärkeyden surullisessa tarinassa. Omituisesti tai ehkä jokseenkin sopivasti elokuva muistutti italialaista neorealismia.
Avatar
nopo
Kitisijä
Viestit: 18
Liittynyt: 21.10.2005 16:58
Paikkakunta: kala

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja nopo »

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy'n

katsomisen jälkeen olen tappanut jo 2 hiirtä, scary.
Pidin ja nauroin, hyvin toteutettu, plussana aidot näyttelijät lima-kalsareissaan ja tekopäissään digitaalisten örkkien sijaan.

Sahara (tjms. Indiana-wanna-b)

Ryskintää ja pyskintää ja ajankohtaista eko-terroria afrikan tantereelta.
Hämäännyin Matrixin ranskalaisesta sedästä pitkäksi aikaa, ja näin vain isotissisen ranskalais-mallin silmissäni.
Penelope ei sopinut kiipeilemään junien katolle ja hra päätykki Matthew McConaughey päti hienosti 2918238 packillään ja hienolla rusketuksella.

Batman -alkujorinat-

Blenderissä sotkettu marshal-arts lähinnä huvitti alkutohinassa.
Plussana oikeasti aikuisten sellaisesti mietityt Lepakkomiehen varusteiden lähteet ja melkein järkevästi toteutetut tehosteet.
Katie Holmes näyttää aina tipahtaneen Dawson's Creekistä jokaiseen elokuvaan, ehkä joku päivä säväyttää paremmin. Pääroolin suorittajalta Christian Baleltä taas puuttui psykoottinen Michael Keaton katse, muuten ihan kuppiin menevä suoritus.

Ja minä todellakaan en siis käy elokuvissa vaan katson kaiken jälkinäytöksenä home cinemasta.

Canalilta tuleekin sitten pääsääntöisesti paskaa.
White Nose and Oral Protection
hebuli

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja hebuli »

bedlam kirjoitti:Minusta Murray on aina vaikuttanut melkolailla ilmeettömältä ja apaattiselta. Jopa Ghostbustersissa hän oli muistaakseni se sama väsynyt ja elämään kyllästynyt tyyppi. Mutta itse oikeastaan tykkään hänestä juuri sen takia, vaikken näistä yhden ilmeen näyttelijöistä tavallisesti diggailekaan.
Joo onhan sillä ollut aina sellainen hieman vähäeleisempi tyyli, mutta varmaan parhaassa leffassaan (Groundhog Day) hän muistaakseni osasi näytellä varsin sujuvasti ja elävästi verrattuna useimpiin muihin elokuviinsa.
Keikaus
Kitisijä
Viestit: 4772
Liittynyt: 15.08.2005 13:18
Paikkakunta: Helsinki

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Keikaus »

Näin Matin. Pidin kovasti. Oli traaginen ja koominen.
Kikkelis kokkelis.
bedlam

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja bedlam »

Lord of the Rings: Fellowship of the Ring ****

Tämän katsomisen jälkeen täytyy todeta, että kyllä tuo videotykki oli vähintäänkin hintansa arvoinen vehje. Sanokoon hallitus mitä sanoo.

Olin aiemmin katsastanut elokuvan pienestä töllöstä ja tuominnut sen nätiksi, mutta tylsäksi tyhjänpäiväisyydeksi. Näemmä tämä nyt vain yksinkertaisesti on niitä elokuvia, jotka vaativat metrejä tuumien sijaan vaikuttaakseen (minuun) täysillä. Ja meille kirjaa lukemattomille elokuvan visuaalinen mahtipontisuus nousee varmasti vieläkin tärkeämpään osaan. Ei tuo tarina sinänsä toisella katselulla sen kiinnostavammaksi ollut muuttunut, mutta kuvien kauneus pakotti nyt väkisin imeytymään mukaan.

Ja nyt on sitten pakko käydä hankkimassa jatko-osatkin, pentele. Ainoa "miinuspuoli" tulee siitä, että kyseisen dvd:n laatu on niin järjettömän hyvä, että lähes kaikki muut leffat näyttävät suureksi venytettyinä kuvanlaadultaan surkeille tähän verrattaessa. Annettakoon se anteeksi.

Batman Begins *****

Koskaan en ole paria lehteä enempää Batmania lueskellut, enkä itse asiassa välittänyt Burtonin aiemmasta filmatisoinnistakaan. Jatko-osia en ole edes nähnyt.

Mutta tämä kyllä vakuutti! Juuri niin synkkä ja visuaalisesti vaikuttava kuin pitääkin. Synkkyyttä tasapainottavia 'hauskoja' onelinereitakin oli sen verran harvassa, että ne oikeasti huvittivat. Ensimmäisen puoli tuntia luulin katsovani väärää leffaa, kunnes tarina sitten imi sisäänsä. "Suurten" nimien paljous hieman yllätti näyttelijäkaartissa. Freeman teki oikein symppiksen roolityön, mutta varsinkin Oldmanin roolia olisi mielestäni pitänyt syventää enemmän.

Liam Neesonin rooli sai päähäni taas välillä ihan kummia mielleyhtymiä Star Wars-maailmaan. Yksi oikeudenmukainen jedi taistelee pimeälle puolelle ajautuneita vastaan.

Mutta ihan helkkarin hyvä ja näyttävä leffa kaikkiaan. Oikein melkein ääneen piti välillä huutaa, jotta "Jee", "Näytä niille". Paras näkemäni supersankarifilmatisointi jos nyt oikein muistan.

edit: Perkele, viiden tähden leffa tuo oli viihdyttävyydeltään. Ei vain meinaa iletä tunnustaa.
Viimeksi muokannut bedlam, 12.01.2006 20:14. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Terrorizer

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Terrorizer »

Merlin

ihan katsottava fantasia-leffa,vähän liian pitkä :?
Elukka

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Elukka »

Yllätys yllätys, ta-daa:
:cheer:the Terminator:cheer:
Kyllä tuo muinainen kulttitoiminta vieläkin kesti uusintakatselun.
Yllättävän paljon juonesta oli muistoissa mennyt sekaisin T2:n kanssa.
Sen Terminaattorin metalliluurankoversion animointi kökköili hiukan, mutta mitäpä tuosta... Kulttileffa mikä kulttileffa. Ja kaikkien aikojen ikimuistettavin one-liner:
"I'll be back!"
bedlam

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja bedlam »

Lord of the Rings: The Two Towers (Extended edition)

Ei tätä nyt osaa oikein arvostella mitenkään. Piti jakaa kahdelle illalle, kun oli niin helkutan pitkä. Turhankin junnaava välillä. Mutta hienot maisemat painuivat mieleen.

Matti

Odotin paljon pahempaa. Eihän tämä elokuvana varsinaisesti mikään hyvä ollut, mutta täytyy myöntää että nauroin useampaan kertaan ääneen. Ja se on jo hieno saavutus sinänsä. Kai ryyppääminen, alapääjutut ja kiroilu on vaan se mun juttu.
Nowaysis

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Nowaysis »

Näkymätön Elina. En tosin nähny kokonaan. Itkettävä ja naurattava. Pitää tsiigaa illalla kokonaan jos kykenee.
Kid

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Kid »

Fc Venus.
Tykkäsin kovasti. Hauska ja siitä jäi pitkäks aikaa hyvä mieli. Petteri Summanen on pårnå.
Aito_Johanna

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Aito_Johanna »

Peeping Tom[/b], kun Elokuva-arkisto niin kiltisti taas uusi sen. Loistoleffa.

Uutuuksista kiinnostaisi lähiaikoina nähdä Match Point ja Kätketty.

Edit: Noi boldaukset. En vain osaa!
Elukka

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Elukka »

Yllätys yllätys, part II:
Terminator 2: Judgement Day
Tää scifi-actionrymistely oli silloin aikoinaan allekirjoittaneen ja varmasti monen muunkin mielestä parasta, mitä elokuvateatterissa on koskaan esitetty[1].
Muistan vieläkin, kuinka takapuoli nousi penkistä heti kalkkiviivoilla, kun kuvan ulkopuolelta tuleva Terminaattorin jalka rusensi maassa lojuvan pääkallon.
Komeita erikoisefektejä ja räväkkää äksöniä riittikin sitten siitä eteenpäin koko leffan ajan.
Tällä katsomalla bongasin muutaman hupaisan yksityiskohdan:
  • - Elokuvan juonessa on keskeisenä osana Skynetin alkuunpanema ydintuho. Tuhlatessaan varastetulla kortilla nostettuja rahoja John Connor pelaa "Missile Command" -peliä, jossa pelaajan ohjastama IT-patteri koettaa tuhota ruudun ylälaidasta satavat ydinohjukset ennen niiden osumista maaliinsa, ruudun alalaidassa kököttäviin kaupunkeihin.

    - T-101:n ja T-1000:n ensimmäisen yhteenoton aikana nestemäisestä metallista koostuva T-1000 tulee viskatuksi vaateliikkeen ikkunasta sisään ja jää hetkeksi tuijottamaan metallinväristä mallinukkea.
Kyllä tuo ihan hyvin putosi vieläkin, ja tässä osassa erikoisefektitkin oli jo saatu näyttämään nykystandardienkin mukaan uskottavilta.

[1] Sittemmin mielipiteeni on kyllä muuttunut
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 16598
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

Aito_Johanna kirjoitti:Peeping Tom, kun Elokuva-arkisto niin kiltisti taas uusi sen. Loistoleffa.
Uutuuksista kiinnostaisi lähiaikoina nähdä Match Point ja Kätketty.
Joo, arkisto on aika vedossa. Pienihän se tosin on: yritin alkuviikosta mennä sinne Match Pointin ennakkonäytökseen, mutta loppuunmyyty se toki oli. Harmi.
Suvinen kirjoitti:Sido minut! Ota minut!
Almodovar on sellainen ohjaaja, että siihen pitää näköjään opetella vähän kuin punaviiniin. Ensi maistamalla sitä ajattelee että mitä vittua,
mutta jälkimaku jää pyörimään suuhun niin, että jonkin ajan kuluttua pitää maistaa uudelleen..
( Tässä yhteydessä esitän myös anteeksipyyntöni Urpiaiselle siitä Puhu hänelle- arvostelustani. Sehän tuli vastikään uudelleen töllöstä,
ja uudelleen katsottuna se oli kuin lämmitetty eilinen pata - paaljon parempi! Lisään yhden hymynaaman arvosteluni perään. Kaunista, kaunista. )
Tämä tosin oli ehkä hiukan kepeämpi kuin ohjaajan uudempi tuotanto, mutta siksikin ehkä helpommin seurattavissa. Värimaailma ja taustamusiikki saavat aikaan tunteen,
että katselee liikkuvaa maalausta.
:cheer:
Hyvä meininki, Suvinen! Olen joka sanasta samaa mieltä. (Paitsi että kai vain lauseista voi olla samaa mieltä eikä sanoista. Mutta hyväksyn lauseesikin.)
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Nowaysis

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Nowaysis »

D.E.B.S.

Aivan sikahauska komedia agenttikoulutytöistä, jotka ajelevat avokattoisella kuplavolkkarilla skottiruutuisissa minihameissaan aseita heilutellen. Myös sikarokkaava soundtrack ja romanttista lesbiaanista ihquilua. Niin kieli poskessa tehty ettei enempi vois olla, jos genre uppoa niin katsokaa. Makuunista löytyy.
Yönmustaritari

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Yönmustaritari »

DOOM

Joo´o. Kuulin, että tämmöinenkin on tehty ja pistin heti tilauksen pystyy. Parissa päivässä oli tarvittava määrä dataa kasassa ja eikun katselmaan tätä "ennakkoa".

Mut voi juma. Taas oli raina vain saksaksi dupattuna sitten eli eipä jäänyt paljon juonesta käsiteltävää. Juonesta hah. No pääasia, että irtojäseniä ja ruutia on ilmassa. Ihan hyvä määrä lihaa tuntui lentävän seinille parissa pahassa kohtauksessa mutta muutoin oli aika suttua.

Perus duumi. Ei nyt paljon odotuksia niin ei paljon haukuttavaakaan. Kyllä kaikki varmaan arvaa jo ettei tässä sen syvempiä luotauksia edes tarvitse tehdä. Jotain mistä kehuja niin jokseenkin iski kyllä muistot 286XS:stä ja streiffaamisen opettelusta kun loppulpuolella kuvaus hoidettiin näyttelijän silmistä. Siinä oli liike tehty yhtä paskasti kuin mitä allekirjoittanutkin pelaa. Todentuntuista siis. No kyllä.

Pitäisikö tämmöistä arvotella vastaavasti kuin mitä nuo vajaamieliset ovat tuossa edellä tehneet. No ei. Saksalaisten dubbauksesta antaisin kyllä pari komediapojoo vaikka se tahatonta olikin.
1108

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja 1108 »

Aito_Johanna kirjoitti:Peeping Tom, kun Elokuva-arkisto niin kiltisti taas uusi sen. Loistoleffa.

Uutuuksista kiinnostaisi lähiaikoina nähdä Match Point ja Kätketty.

Edit: Noi boldaukset. En vain osaa!
Niiq noin?
Aito_Johanna

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Aito_Johanna »

1108 kirjoitti:
Aito_Johanna kirjoitti:Peeping Tom, kun Elokuva-arkisto niin kiltisti taas uusi sen. Loistoleffa.

Uutuuksista kiinnostaisi lähiaikoina nähdä Match Point ja Kätketty.

Edit: Noi boldaukset. En vain osaa!
Niiq noin?
Vähänx sä oot taitava!!!!!!!!11111 :h:
Feiz

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Feiz »

Grimmin veljekset
Tylsä ja huono leffa
Ajantuhlausta
Aito_Johanna

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Aito_Johanna »

Match Point
Hyvä, ehdottomasti näkemisen arvoinen. Hyvät näyttelijäsuoritukset, minun Lontoo-fanin silmää hivelevät kuvauspaikat, jännite säilyi läpi leffan ja juonenkäänteet antoivat muutaman kerran jopa yllättää. Lopussa yksi vaivaannuttavan kökkö kohtaus, mutta ei siitä sen enempää, jotten joudu paljastamaan juonta niille, jotka vielä aikovat katsoa elokuvan...
tonttu

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja tonttu »

Kävin katsomassa Matin. Odotin paljon huonompaa mitä se oli.
Aika tragikoominen. Ryyppäystä ja rellestämistä oli ehkä vähän liikaakin. Mutta kyllä leffa sai nauramaan ääneen useempaan otteeseen.
Keikaus
Kitisijä
Viestit: 4772
Liittynyt: 15.08.2005 13:18
Paikkakunta: Helsinki

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Keikaus »

tonttu kirjoitti:Kävin katsomassa Matin. Odotin paljon huonompaa mitä se oli.
Aika tragikoominen. Ryyppäystä ja rellestämistä oli ehkä vähän liikaakin. Mutta kyllä leffa sai nauramaan ääneen useempaan otteeseen.
Hauskimpia kohtia oli kyllä se, kun Matti siellä yksillä kekkereillä äkkäsi sen naisen takamuksen ja lähti menemään sitä kohti kädet ojossa. Mahtavasti kuvattu! Ja se ruohonleikkaaminen oli kanssa aika hyvä. Jasper tekee kyllä taas kerran mahtavan roolisuorituksen tuossa leffassa. Se puhe...
Kikkelis kokkelis.
Vastaa Viestiin