World War Trump

Vakavia keskusteluja isoista asioista - tiede, talous, politiikka, uskonto, yhteiskunnalliset asiat. Ei onelinereitä/puzznuzzia.
Avatar
KKK
Kitisijä
Viestit: 2452
Liittynyt: 26.10.2012 19:48
Paikkakunta: Joo

World War Trump

Viesti Kirjoittaja KKK »

Alustukseksi - minun aamiaishetkeni meni vakavasti pilalle tästä Ylen artikkelista. Koska jos tässä on edes kolmasosa totta, lähitulevaisuus Euroopassa ei näytä todellakaan hyvältä. Kaksi kolmasosaa - vielä pahempi. Jos koko paketti toteutuu - testamentteja on ihan turha kirjoitella koska suurimmasta osasta ihmiskuntaa ei jää paljoakaan arkkuun pantavaa. USA:lla on kuitenkin maailman toistaiseksi massiivisin sotavoima jonka saattaminen fanaattisen narsistisekopään käsiin ilman minkäänlaista ulkopuolista säätelyä on sellainen skenaario, jota en uskonut koskaan valkokankaan ulkopuolella näkeväni - Hitlerin Saksan jälkeen siis. Ajattelin että WW2 kauhuista olisi otettu oppia.

https://yle.fi/a/74-20065287

Viimeisen 20 vuoden ajan ns. sivistyneiden kansallisvaltioiden sekä sisä- että ulkopolitiikka on polarisoitunut rajusti. Ihmisten peloilla ääniä keräävät öyhöttäjät, ultranationalistit ja hyperrikkaat saavat vahvemman otteen päätösenteosta. Viha, ahneus ja epäluuloisuus jyräävät kaikki sivistyneeseen, demokraattiseen vallan kolmijakoon perustuneen yhteiskunnan hyveinä pidetyt arvot.

Minun silmissäni demokraattisten kansallisvaltioiden kansallisomaisuuden loppuunmyynti on jo käynnistynyt. Yhteinen omaisuus myydään markkinavoimille ja päästetään ne mellastamaan täysin kahlitsemattomasti (esimerkiksi Suomessa julkinen terveydenhuolto, osa sähkönsiirto verkosta on menneet jo, pohjavesistöäkin oltiin kovaa vauhtia koplaamassa).

NATO:n kaltaiset liittolaisuussuhteet joutuvat romukoppaan kun jokainen klikki keskittyy entistä häpeämättömämmin ajamaan vain omaa etuaan. Suurin osa ihmiskunnasta tapetaan nälkään, loppu kelpaa orjatyövoimaksi ja palvelijoiksi pienelle äärietuoikeutettujen joukolle, joka jatkaa eloaan omassa luksus-kuplassaan.

Jos Trump voittaa, Kiina pääsee iskemään vapaasti Taiwanin kimppuun ja Venäjä lähtee marssimaan länteen melko vapaasti, koska ilman USA;n tukea Naton artikla5:n pelotevaikutus kutistuu säälittävään murto-osaansa. Isolaatiopolitiikalla oli kannatus molempien maailmansotien alla ja jo nyt Ukrainan tukipaketti kohtaa vahvaa vastarintaa. Turha kuvitella että suuremmillekaan sitoumuksille löytyy kannatusta.
Amazing shit happens!
sivustahuutaja
Kitisijä
Viestit: 21386
Liittynyt: 15.08.2005 0:29

Re: World War Trump

Viesti Kirjoittaja sivustahuutaja »

^ Trump on mallia tupla tai kuitti. Voi mennä kuten pelkäät, mutta Trump voi ottaa myös sellaisen linjan, että jos hänelle vittuillaan, niin noutaja tulee. Pidän ihan mahdollisena, että Trump toteaa Putinille, että painu vittuun Ukrainasta tai me tapetaan teidät kaikki.
Avatar
So Hard
Kitisijä
Viestit: 14926
Liittynyt: 23.08.2011 9:23
Paikkakunta: 7th heaven

Re: World War Trump

Viesti Kirjoittaja So Hard »

sivustahuutaja kirjoitti: 17.12.2023 13:15 ^ Trump on mallia tupla tai kuitti. Voi mennä kuten pelkäät, mutta Trump voi ottaa myös sellaisen linjan, että jos hänelle vittuillaan, niin noutaja tulee. Pidän ihan mahdollisena, että Trump toteaa Putinille, että painu vittuun Ukrainasta tai me tapetaan teidät kaikki.
Ei ole. Trump on puhdas transaktionslisti. Hän tekee vain asioita joista hän tai hänen lähipiirissään olevat hyötyvät. Ukrainan kohtalo ei kiinnosta häntä vittujakaan eikä hän voi enää olla ehdolla uudelle kaudelle jos tulee valituksi.
Universaali disclaimer.
Avatar
James Potkukelkka
Kitisijä
Viestit: 25656
Liittynyt: 23.01.2014 9:59

Re: World War Trump

Viesti Kirjoittaja James Potkukelkka »

Onneksi Yhdysvallat muutti lakia ja Trump ei pysty erottamaan Yhdysvaltoja Natosta.
olen voimakas oikeudenmukaisuuden kannattaja
Avatar
So Hard
Kitisijä
Viestit: 14926
Liittynyt: 23.08.2011 9:23
Paikkakunta: 7th heaven

Re: World War Trump

Viesti Kirjoittaja So Hard »

James Potkukelkka kirjoitti: 18.12.2023 8:28 Onneksi Yhdysvallat muutti lakia ja Trump ei pysty erottamaan Yhdysvaltoja Natosta.
Kertoo sinänsä aika paljon Trumpista että sellainen pitää säätää. Se ei kuitenkaan estä häntä vetämästä joukkoja pois tms.
Universaali disclaimer.
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 16688
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Re: World War Trump

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

KKK kirjoitti: 17.12.2023 10:04 Viimeisen 20 vuoden ajan ns. sivistyneiden kansallisvaltioiden sekä sisä- että ulkopolitiikka on polarisoitunut rajusti. Ihmisten peloilla ääniä keräävät öyhöttäjät, ultranationalistit ja hyperrikkaat saavat vahvemman otteen päätösenteosta. Viha, ahneus ja epäluuloisuus jyräävät kaikki sivistyneeseen, demokraattiseen vallan kolmijakoon perustuneen yhteiskunnan hyveinä pidetyt arvot.
Täsmälleen. Kun apulaisoikeuskansleri yrittää vähän ohjeistaa vallassa olevaa äärioikeistoa siitä, miten hybridivaikuttamista voitaisiin torjua ihan laillisesti, niin hallituspuolueiden riveistä väläytellään laillisuusvalvojan erottamista, piittaamattomuutta laillisuusvalvojan käsityksistä ja ties mitä. Venäjän välineellistämiä turvapaikanhakijoita ei nähdä uhreina, vaan mennään täysillä mukaan Putinin näkökulmaan ja ongelmitta hyväksytään heidän asemansa esineinä, jotka tulee vain torjua. Elämme sellaista 30-luku-hetkeä: Jos kaikki menee hyvin, ja liberaalidemokratia voittaa, historia näkee tämän normaalina moniäänisenä debattina, mutta jos äärioikeisto kaappaa agendan kokonaan, kysellään hyvästä syystä, olisimmeko voineet tehdä enemmän kuin poistaa sen räikeimmän julkinatsin hallituksesta.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
sivustahuutaja
Kitisijä
Viestit: 21386
Liittynyt: 15.08.2005 0:29

Re: World War Trump

Viesti Kirjoittaja sivustahuutaja »

^ Venäjän välineellistämät "turvapaikanhakijat" ovat Venäjän uhreja.
Ylermi Ylihankala
Kitisijä
Viestit: 14936
Liittynyt: 22.09.2008 13:03

Re: World War Trump

Viesti Kirjoittaja Ylermi Ylihankala »

sivustahuutaja kirjoitti: 18.12.2023 9:57 ^ Venäjän välineellistämät "turvapaikanhakijat" ovat Venäjän uhreja.
Mun lapsi sai malarian, en halua hoitaa sitä. Voi tarttuakin, ainakin tulee kalliiksi ja työlääksi. Kai sä Pena kunnon naapurina hoidat sen kuntoon? Pena hei, sä oot aina ollut rehti ja asiallinen naapuri. Kai sä haluat, että taloyhtiön väkikin arvostaa sua jatkossa yhtä pontevasti kuin ennen? Pena, jätän Viljoeevertin eturappusillesi, kun kyllästyn.Oo valmis, kaikki luottaa suhun!
Mulla on se onni, että olen löytänyt itseni ja toivon muillekin ihmisille sitä. Että tällainen ihminen on tarkoitettu tänne, me ei olla sattumaa.
sivustahuutaja
Kitisijä
Viestit: 21386
Liittynyt: 15.08.2005 0:29

Re: World War Trump

Viesti Kirjoittaja sivustahuutaja »

^ muutetaan toi lapsi isoksi terveeksi mieheksi.
Vastaa Viestiin