Orpon hallitus 2023-

Vakavia keskusteluja isoista asioista - tiede, talous, politiikka, uskonto, yhteiskunnalliset asiat. Ei onelinereitä/puzznuzzia.
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 16700
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Re: Orpon hallitus 2023-

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

sivustahuutaja kirjoitti: 12.04.2024 12:44 En ihan hahmota tätä ajatusta, että sattuman osuus tekisi menestyksestä automaattisesti pois verotettavaa. Jos 100 kaikin puolin lahjakasta ja ahkeraa urheilijaa treenaa voittaakseen olympiakultaa, niin pitkääkö se kultamitali sitten ottaa voittajalta pois, koska hän osittain säkällä voitti sen mitalin muiden ollesa yhtä lahjakkaita ja ahkeria? Vai kuuluuko pelin henkeen se, että joku voittaa enemmän kuin toiset ja se on juuri se motiivi raataa pitkää päivää?
Joo, jossain Homien tuloerokeskustelussa kirjasinkin, että näin juuri:
urpiainen kirjoitti: 12.07.2023 12:43 Järkevä kanta menee tietysti jotenkin näin:

1. Sellainen meritokratia on todella tärkeää yhteiskunnalle, että lahjakkuudella, kouluttautumalla, ahkeruudella ja työnteolla voi aina parantaa asemaansa entiseen verrattuna. Tämä edellytää jonkinlaisia tuloeroja, jotta insentiivit tähän pysyvät vaikuttavina.

2. On ehkä perusteltua ajatella, että hyödymme myös siitä, että riittävän moni uskoo, että innovaatioilla ja yrittäjyydellä voi saavuttaa lähes satumaisia voittoja ja menestystä. Tämän kautta siedämme jo aika rajujakin tuloeroja ja superrikkaita.

3. Ykköskohdan tuloerot ovat, kunhan pysyvät kohtuullisina, useimmille ikään kuin moraalisesti hyväksyttäviä. Toisaalta tiedämme , että suurin osa startupeista epäonnistuu ja on vähän sattumanvaraista, mikä startup nousee menestykseen. Tällaiset tuloerot eivät ole samassa mielessä moraalisesti ansaittuja, vaan siedämme niitä pragmaattisesti, koska on kaikkien etu, että moni niitä startupeja yrittää vaikka todennäköisesti epäonnistuvat.
Ainakaan mun viestissäni ei ollut ollenkaan kyse siitä, että sattumakorpraaleja pitäisi automaattisesti verottaa enemmän. Analysoimani ilmiö oli nouseva aggressio toiseen suuntaan:
urpiainen kirjoitti: 12.04.2024 12:04 ilmiönä on kiinnostava, että erilaiset uuden laitaoikeiston edustajat ovat viime aikoina kovasti avautuneet siitä, miten kovista oloista he ovat taistelleet menestykseen, ja tältä pohjalta he halveksivat tukien varassa olevia köyhiä, jotka eivät samalla tavalla taistele ylös köyhyydestä omilla avuillaan ilman yhteiskunnan apua.
Toki on mahdollista, että tällainen reaktio aiheuttaa vastareaktion, ja seuraava hallitus haluaa lisää solidaarisuusveroa.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
sivustahuutaja
Kitisijä
Viestit: 21404
Liittynyt: 15.08.2005 0:29

Re: Orpon hallitus 2023-

Viesti Kirjoittaja sivustahuutaja »

^
Eikös kaikissa ihmisryhmissä korosteta oman tekemisen merkitystä? Vai onko ajatus nyt se, että pärjäävät ovat niin paljon älykkäämpiä ja lukeneempia, että heidän pitäisi ymmärtää tilanne eri tavalla kuin tyhmempien pienituloisten?
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 16700
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Re: Orpon hallitus 2023-

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

James Potkukelkka kirjoitti: 17.03.2024 14:00 Juu.
Vaihtoehto 1) maassa tuhansia Putinin lähettämiä maahantunkeutujia
Vaihtoehto 2) saadaan EIT:sta langettava päätös

Valinta on helppo.
Aikaisemminhan (täällä: viewtopic.php?p=820661#p820661) jeesustelin, että sun binäärinen valintasi on vähän autistinen ja sokea niille asioille, josta tässä valinnassa on kyse. Olen sen viestini kanssa edelleen samaa mieltä, mutta olen tässä funtsaillut sellaisia, että yksinkertaisen valinnan tasollakin tämä on väärä analyysi. Suomen järjestelmässä valinta nimenomaan ei ole tuo.

Tarkoitan, että eikö meillä ole aika syvällä valtiosysteemissämme se, että meillä ei ole lakien perustuslainmukaisuutta (ja ihmisoikeussitoumuksien noudattamista) jälkikäteen arvioivaa tuomioistuimia, vaan tällaiset asiat ennakoidaan etukäteen hallituksen ja eduskunnan omissa elimissä. Hallituksen esitysten juridisen mahdollisuuden arvioi oikeuskansleri, ja eduskunnassa ei-poliittinen perustuslakivaliokunta arvioi lakiesitysten perustuslainmukaisuuden (sisältäen siis tämän ihmisoikeuskulman).

Kun näin, niin meillä on ainakin seuraavia vaihtoehtoja:

1 a) oikeuskansleri arvioi, että hallitus ei saa tehtyä perustuslain ja kv-ihmisoikeussitoumusten mukaista lakiesitystä, ja hanke tyssää tähän.
1 b) oikeuskansleri arvioi, että hallitus ei saa tehtyä perustuslain ja kv-ihmisoikeussitoumusten mukaista lakiesitystä, mutta hallitus vie esityksen eteenpäin silti.
1 c) oikeuskansleri arvioi, että salaiseen kansalliseen turvallisuustietoon perustuen hallitus voi laillisesti viedä esityksen eteenpäin, vaikka julkisin tiedoin arvioiden näyttäisi, että hallitus ei saa tehtyä perustuslain ja kv-ihmisoikeussitoumusten mukaista lakiesitystä, ja hallitus vie esityksen näin oikeuskanslerin siunaamana eteenpäin.

Jos hallitus vie esityksensä eduskuntaan, päästään ainakin seuraaviin vaihtoehtoihin:

2 a) perustuslakivaliokunta arvioi, että hallituksen esitys ei ole perustuslain ja kv-ihmisoikeussitoumusten vaatimusten mukainen, ja hanke tyssää tähän.
2 b) perustuslakivaliokunta arvioi, että hallituksen esitys ei ole perustuslain ja kv-ihmisoikeussitoumusten vaatimusten mukainen, mutta eduskunta hyväksyy lain silti.
2 c) perustuslakivaliokunta arvioi, että salaiseen kansalliseen turvallisuustietoon perustuen lakiesitys voidaan katsoa hyväksyttäväksi, vaikka julkisin tiedoin arvioiden näyttäisi, että esitys ei ole perustuslain ja kv-ihmisoikeussitoumusten mukainen, ja eduskunta hyväksyy lain.

Mun mielestä a-linja olisi selkein, mutta mikä mä olen arvioimaan viranomaisten virkavastuulla tekemää arviota (jos ei ole vain persujen natsi-ideologialla tekemä arvio), että kyseessä on kansalliselle turvallisuudelle välttämätön asia.

b-linja olisi jo ykköskohdassa, saati sitten kakkoskohdassa, kyllä hyvin hankala oppositiolle ja vaikka RKP:lle. Olisi kai aika ennenkuulumatonta.

c-linjaa pidän ehkä jopa kaikkein todennäköisimpänä. Samalla se on tavallaan kaikkein huonoin vaihtoehto. Näkeehän sen otsaluullakin, tai sitten EIT:n päätöksistä perusteluineen, että rajalaki ei ole kosher. Jos korkeimmat laillisuusvalvojat, ja perustuslain viimekätinen vaalija, menevät solmuun selittääkseen mustaa valkoiseksi poliittista syistä, on se aikamoinen isku koko systeemillemme. Turha olisi väittää, että perustuslakivaliokunta ei olisi politisoitunut. Ja sen pitäisi just olla elin, joka suojelee meitä liberaalin demokratian vastaisen äärioikeiston nousulta.

Samaan aikaan on kai aika selvää, että uusi häröoikeisto on jo politisoinut perustulakivaliokunnan. Viime kaudella batman ja ryydman vaihtoivat lennosta lähestymistapaa, jotta saisivat Haaviston kiinni edes jostain. Ja tällä kaudella persut ja kravattipersut sanoivat jo suoraan, että priorisoivat perustuslakivaliokunnan puheenjohtajuuden ja valiokuntapaikat, jotta perustuslakitalebanit eivät pääsisi hidastamaan tekemisen meininkiä. Ja jo aiemmissa vaiheissa valtakunnan poliittiselta huipulta vaadittiin apulaisoikeuskanslerin eroa, jos se jollain ankealla vähemmistöjen suojelu -jurristerialla kankeuttaa valtapuolueiden tahdon toteutumista. Jos mennään c-linjalla, se on kyllä aikamoinen sylkäisy suomalaisen demokratian perusteita päin.

Siksi toivon, että valinta tehdään a- ja b-linjan välillä. B olisi olosuhteisiin nähden aika suoraselkäinen valinta. Sillä kelpaisi mennä kv-foorumeillekin sanomaan, että kv-sopimukset eivät sovellu tähän maailmanaikaan.

Toki voi olla, että oikeuskanslerin ja perustuslakivaliokunnan juridinen mielikuvitus on parempi kuin tällaisella melkein täysinoppineella internet-jurristilla, ja c-linja saadaan toteutettua kunniakkaasti. Väliaikainen, todetut poikkeusolot, ja mitä lie. Silti luulen, että siinä tilanteessa oikeuden jumalattaren patsas Eduskuntatalossa vuodattaa kyyneleen tai pari.
Viimeksi muokannut urpiainen, 15.04.2024 19:58. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
sivustahuutaja
Kitisijä
Viestit: 21404
Liittynyt: 15.08.2005 0:29

Re: Orpon hallitus 2023-

Viesti Kirjoittaja sivustahuutaja »

^ Suomen kannattaisi avata rajat ja evätä tulijoilta kaikki sosiaaliturva. Sitten voisivat avokätisemmät maat miettiä mitä tulijoille tekevät.
Avatar
James Potkukelkka
Kitisijä
Viestit: 25690
Liittynyt: 23.01.2014 9:59

Re: Orpon hallitus 2023-

Viesti Kirjoittaja James Potkukelkka »

^^ Joo. Suomen pitää rikkoa perustuslakiaan. Ainoa epäselvyys, miten se käytännössä tehdään.

Muotoillaan uudelleen


Vaihtoehto 1) maassa tuhansia Putinin lähettämiä maahantunkeutujia
Vaihtoehto 2) rikotaan perustuslakia ja lisäksi saadaan EIT:sta langettava päätös

Itse kannatan, että todetaan, että tämä päätös on perustuslain ja kansainvälisen oikeuden mukaan laiton, mutta teemme sen silti. En kuitenkaan usko, että kivet tähän muotoiluun riittävät, vaan valitaan itselleen valehtelu, jonka mukaan päätös ei olisi laiton.

Lopulta päätös on kuitenkin väistämätön. Perustuslakia pitää rikkoa.

Tästä tulee mieleen vuosia sitten kitinässä käymäni keskustelu Unthinkable-elokuvaan liittyen. Muistaakseni esitin silloin, että lakiin pitäisi säätää, että jossain äärimmäissä tilanteissa saa kiduttaa. Joku vastasi, että ei pidä säätää, mutta joskus lakia pitää rikkoa, jotta voidaan kiduttaa. Tämä on ehkä sama. Lakia pitää rikkoa.
olen voimakas oikeudenmukaisuuden kannattaja
sivustahuutaja
Kitisijä
Viestit: 21404
Liittynyt: 15.08.2005 0:29

Re: Orpon hallitus 2023-

Viesti Kirjoittaja sivustahuutaja »

^
Kannatan lain rikkomista. Silloin asiasta päättävät poliitikot arvioivat, onko lain rikkominen kansan mielestä jees. Jos on, he voivat rikkoa lakia ja tulla valituksi uudelleen. Erityisesti "kansainvälistä" lakia kannattaa rikkoa, koska sen rikkomisesta poliitikolle ei luultavasti koidu mitään seurauksia, ellei heidän lojaalisuutensa kohdistu kansan sijaan EU:n hillotolppiin.
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 16700
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Re: Orpon hallitus 2023-

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

James Potkukelkka kirjoitti: 16.04.2024 8:30 Itse kannatan, että todetaan, että tämä päätös on perustuslain ja kansainvälisen oikeuden mukaan laiton, mutta teemme sen silti. En kuitenkaan usko, että kivet tähän muotoiluun riittävät, vaan valitaan itselleen valehtelu, jonka mukaan päätös ei olisi laiton.
Joo, mun analyysin termistössä olemme samaa mieltä, että B olisi suoraselkäisempi kuin C, mutta C on silti todennäköisempi. Sä lisäät tähän vielä sen, että B on parempi kuin A. Tähän mä taas en ottanut kantaa.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
sivustahuutaja
Kitisijä
Viestit: 21404
Liittynyt: 15.08.2005 0:29

Re: Orpon hallitus 2023-

Viesti Kirjoittaja sivustahuutaja »

^ Eikös sinun kantasi ole ihan kristallinkirkas A?
Avatar
Vagabondo
Kitinä VIP-jäsen
Viestit: 9454
Liittynyt: 23.09.2010 9:38

Re: Orpon hallitus 2023-

Viesti Kirjoittaja Vagabondo »

Yleistä alvia 1,5 pinnaa ylös: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010362598.html

Tavaran verottaminen työnteon sijaan on mun mielestä ihan oikea suunta, mutta yllättävän iso korotus.
Yet ah! why should they know their fate? Since sorrow never comes too late, And happiness too swiftly flies. Thought would destroy their paradise.
No more; where ignorance is bliss, 'Tis folly to be wise.
Avatar
Vagabondo
Kitinä VIP-jäsen
Viestit: 9454
Liittynyt: 23.09.2010 9:38

Re: Orpon hallitus 2023-

Viesti Kirjoittaja Vagabondo »

sivustahuutaja kirjoitti: 16.04.2024 9:56 ^ Eikös sinun kantasi ole ihan kristallinkirkas A?
Urpsun kanta on perinteinen; Oi aikoja, oi tapoja. :lol:
Yet ah! why should they know their fate? Since sorrow never comes too late, And happiness too swiftly flies. Thought would destroy their paradise.
No more; where ignorance is bliss, 'Tis folly to be wise.
sivustahuutaja
Kitisijä
Viestit: 21404
Liittynyt: 15.08.2005 0:29

Re: Orpon hallitus 2023-

Viesti Kirjoittaja sivustahuutaja »

Vagabondo kirjoitti: 16.04.2024 10:24 Yleistä alvia 1,5 pinnaa ylös: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010362598.html

Tavaran verottaminen työnteon sijaan on mun mielestä ihan oikea suunta, mutta yllättävän iso korotus.
Jos oli pakko korottaa veroja, niin ihan ok korotus. Bensan hintaa olisi joutanut korottaa siinä sivussa, mutta ei riitä kivet.

Jostain syystä veikkaus-rahoitteisesta hevosten mielenterveystyöstä ei ollut tarvetta leikata, vaan alvin korotus oli muka parempi vaihtoehto. Hevosten Mielenterveysliitto HeMi Ry:n toiminnanjohtaja kiittää ja kuittaa 9400€/kk.
Avatar
Vagabondo
Kitinä VIP-jäsen
Viestit: 9454
Liittynyt: 23.09.2010 9:38

Re: Orpon hallitus 2023-

Viesti Kirjoittaja Vagabondo »

sivustahuutaja kirjoitti: 16.04.2024 10:33 Jos oli pakko korottaa veroja, niin ihan ok korotus. Bensan hintaa olisi joutanut korottaa siinä sivussa, mutta ei riitä kivet.
Persut ei suostu nostamaan polttoaineveroja. Niiden populismin kulmakiviä.
Yet ah! why should they know their fate? Since sorrow never comes too late, And happiness too swiftly flies. Thought would destroy their paradise.
No more; where ignorance is bliss, 'Tis folly to be wise.
Avatar
So Hard
Kitisijä
Viestit: 14930
Liittynyt: 23.08.2011 9:23
Paikkakunta: 7th heaven

Re: Orpon hallitus 2023-

Viesti Kirjoittaja So Hard »

Vagabondo kirjoitti: 16.04.2024 10:40
sivustahuutaja kirjoitti: 16.04.2024 10:33 Jos oli pakko korottaa veroja, niin ihan ok korotus. Bensan hintaa olisi joutanut korottaa siinä sivussa, mutta ei riitä kivet.
Persut ei suostu nostamaan polttoaineveroja. Niiden populismin kulmakiviä.
Polttonesteiden hinnan korotus kuristaa taloutta ja nostaa inflaatiota. ALV-noston päälle se olisi ihan karmea teko. ALV-nosto on tehokkaampi koska se osuu kaikkiin tuotteisiin, myös polttonesteisiin.
Universaali disclaimer.
sivustahuutaja
Kitisijä
Viestit: 21404
Liittynyt: 15.08.2005 0:29

Re: Orpon hallitus 2023-

Viesti Kirjoittaja sivustahuutaja »

^ En näe polttoneisteiden veroa erityisen haitallisena. Hiilen poltto on pakko lopettaa kuitenkin, joten paras vaan ottaa lusikka kauniiseen käteen.
Avatar
Bluntly
Kitisijä
Viestit: 23516
Liittynyt: 15.08.2005 8:41

Re: Orpon hallitus 2023-

Viesti Kirjoittaja Bluntly »

Polttonesteiden hinnankorotus on hyvin haitallinen. Nostaa suoraan tavaroiden hintaa kuljetuskustannusten noustessa.
"Vetäkää käteen, minä maksan" Bluntismi 2006.
Avatar
So Hard
Kitisijä
Viestit: 14930
Liittynyt: 23.08.2011 9:23
Paikkakunta: 7th heaven

Re: Orpon hallitus 2023-

Viesti Kirjoittaja So Hard »

sivustahuutaja kirjoitti: 16.04.2024 10:52 ^ En näe polttoneisteiden veroa erityisen haitallisena. Hiilen poltto on pakko lopettaa kuitenkin, joten paras vaan ottaa lusikka kauniiseen käteen.
Mikä kyllä näen. Talous kulkee yhä kumipyörillä ja sähkö ei ole siellä vielä kovin kypsä optio.
Universaali disclaimer.
Avatar
Vagabondo
Kitinä VIP-jäsen
Viestit: 9454
Liittynyt: 23.09.2010 9:38

Re: Orpon hallitus 2023-

Viesti Kirjoittaja Vagabondo »

sivustahuutaja kirjoitti: 16.04.2024 10:52 ^ En näe polttoneisteiden veroa erityisen haitallisena. Hiilen poltto on pakko lopettaa kuitenkin, joten paras vaan ottaa lusikka kauniiseen käteen.
Kyllähän sä tiedät ettei sitä oikeasti olla lopettamassa.
Yet ah! why should they know their fate? Since sorrow never comes too late, And happiness too swiftly flies. Thought would destroy their paradise.
No more; where ignorance is bliss, 'Tis folly to be wise.
sivustahuutaja
Kitisijä
Viestit: 21404
Liittynyt: 15.08.2005 0:29

Re: Orpon hallitus 2023-

Viesti Kirjoittaja sivustahuutaja »

So Hard kirjoitti: 16.04.2024 10:55 Mikä kyllä näen. Talous kulkee yhä kumipyörillä ja sähkö ei ole siellä vielä kovin kypsä optio.
Tuolla logiikalla polttoneisteiden vero kannattaisi poistaa, niin saataisiin talous napakkaan kasvuun.

Itse en usko polttoneisteiden verotuksen vaikuttavan enempää kuin suunnilleen niiden osuuden verran kokonaisveroasteesta. Polttoneisteiden pieni hintajousto osoittaa tuon mielestäni todeksi. Ajaminen ei vähene, vaikka veroa nostettaisiin.
https://trepo.tuni.fi/handle/10024/132556
Avatar
James Potkukelkka
Kitisijä
Viestit: 25690
Liittynyt: 23.01.2014 9:59

Re: Orpon hallitus 2023-

Viesti Kirjoittaja James Potkukelkka »

Poliittiset realiteetit. Pensan hinta on persujen tärkeimpiä juttuja.
olen voimakas oikeudenmukaisuuden kannattaja
Avatar
Bluntly
Kitisijä
Viestit: 23516
Liittynyt: 15.08.2005 8:41

Re: Orpon hallitus 2023-

Viesti Kirjoittaja Bluntly »

sivustahuutaja kirjoitti: 16.04.2024 11:13Ajaminen ei vähene, vaikka veroa nostettaisiin.
Ehkä ei mutta luultavasti kyllä.

Ainakin kotimaiset yritykset joutuisivat lopettamaan ja kuskauksen hoitaisivat puolalaiset.
"Vetäkää käteen, minä maksan" Bluntismi 2006.
sivustahuutaja
Kitisijä
Viestit: 21404
Liittynyt: 15.08.2005 0:29

Re: Orpon hallitus 2023-

Viesti Kirjoittaja sivustahuutaja »

^
Linkkaamani tutkimuksen mukaan ajot eivät vähene. Aika vähän on niitä kuljetuksia, joissa joku ulkomaalainen voi täyden tankin avulla rajan yli saapumalla saavuttaa kilpailuetua. Jos yhtään pitempään ajaa täällä, niin tankille joutuu.
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 16700
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Re: Orpon hallitus 2023-

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

Vagabondo kirjoitti: 16.04.2024 10:26
sivustahuutaja kirjoitti: 16.04.2024 9:56 ^ Eikös sinun kantasi ole ihan kristallinkirkas A?
Urpsun kanta on perinteinen; Oi aikoja, oi tapoja. :lol:
Joo, kuten yleensä, ei mua niin hirveästi kiinnosta, mitä loppujen lopuksi tehdään, vaan miten tilanne on kiinnostavinta analysoida.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Avatar
James Potkukelkka
Kitisijä
Viestit: 25690
Liittynyt: 23.01.2014 9:59

Re: Orpon hallitus 2023-

Viesti Kirjoittaja James Potkukelkka »

Oikeuskansleria tässä käy sääliksi, jos joutuu valehtelemaan muiden puolesta. Perustuslakivaliokunnassa häpeä kuitenkin jakautuu.
olen voimakas oikeudenmukaisuuden kannattaja
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 16700
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Re: Orpon hallitus 2023-

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

sivustahuutaja kirjoitti: 16.04.2024 10:33 Jostain syystä veikkaus-rahoitteisesta hevosten mielenterveystyöstä ei ollut tarvetta leikata, vaan alvin korotus oli muka parempi vaihtoehto. Hevosten Mielenterveysliitto HeMi Ry:n toiminnanjohtaja kiittää ja kuittaa 9400€/kk.
Kai aika yleisesti ajatellaan, että raviurheilun tuki ei ole yritystuki vaan kirjanpitoa: kun vain valtionmonopoli saa järjestää vedonlyöntiä, raviurheilua pyörittävät veikkausrahat vain kulkevat valtiomankelin läpi ja palaavat raviradoille näennäisesti tukena. Toki näin ei tarvitsisi ajatella: https://www.etla.fi/ajankohtaista/kolum ... -sekoitus/
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 16700
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Re: Orpon hallitus 2023-

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

James Potkukelkka kirjoitti: 16.04.2024 13:03 Oikeuskansleria tässä käy sääliksi, jos joutuu valehtelemaan muiden puolesta. Perustuslakivaliokunnassa häpeä kuitenkin jakautuu.
Onkohan oikeuskanslerilla mahdollisuus olla ottamatta suoraan kantaa ja esimerkiksi todeta, että esityksessä on ilmeisiä haasteita, joihon perustuslakivaliokunnan on hyödyllistä ottaa kantaa ennen varsinaista käsittelyä? On ne PeVinkin oppositiojäsenet aika jännässä paikassa.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Vastaa Viestiin