saira kirjoitti:Ja lisäys: Realistisesti ajatellen myös ruoan hinta kyseessä olleissa ravintoloissa on niin korkea, ettei kukaan voi syödä niissä säännöllisesti, ilman todella suuria tuloja. Eli ilmeisesti en vain ymmärrä huumoritajuasi.
Kyse ei ollut huumorista, vaan nimenomaan tuosta että harvalla on varaa syödä ei-eineksiä muiden valmistamana. Kannattaa siis suosiolla paistaa se kananmuna itse.
Manaaja kirjoitti:Helvetin hieno ja definitiivinen testi tuollainen missä molemmilla grilleillä ainoastaan lämmitetään valmiiksi kypsää ja marinoitua lihaa kansi auki.
Saman saisi aikaan vittu myös kotiuunilla.
Se on yleensä aika tyypillinen käyttö noilla. Jos haluaa loimuttaa lihaa tuntitolkulla pitää ostaa savustuspönttö.
Ai kypsän lihan lämmittäminen? Kai nyt kuka tahansa perusuuno edes lihansa raakana grillaa, jolloin tapahtuu *kypsennys*. Raaka liha kypsyessään hengittää ja reagoi savun kanssa. Kypsä liha ei ime *mitään* savunmakuja enää sisäänsä. Lisäksi kuvun on tarkoitus kerätä ja kierrättää savua grillin sisällä, avonaisella lämmittäminen vie nekin vähät mennessään.
Tuo koko testi on siis aivan täydellinen nollasuoritus, eikä lopputulosta siksi erottaisi edes aurinkokennon päällä lämmitetyn ruuan osalta.
exPertti kirjoitti:Jotakin tämän tyylistä keskustelua odotinkin. BTW, korvasin muuten hyvin palvelleen pienen laavakivikaasugrillini juuri uudella isommalla.
Ei mulla ole mitään sitä vastaan vaikka tykkäisit grillata ruokasi grillimikrossa. Oon aika pitkälti sitä mieltä että noi käytössäolevien grillien erot maistaa suunnilleen sama porukka joka maistaa erot punaviineissä (ei siis dave). Tommoset testit vaan on täysin älyttömiä eivätkä kerro mitään konkreettista, missä pelkästään lämmitetään eilisiä ruuantähteitä ilman kantta ruokaa kypsentävän grillauksen sijaan.
exPertti kirjoitti:
Mutta tuo "ruuantähteitten lämmittäminen" on kyllä vähän yliampumista. Aivan takuulla nuuhkit omia pierujasi kotona juuri nyt "ahhhhh".
Toi on niin suomalainen asenne ettei ikinä.. Joku tekee jotain kunnolla koska tykkää ja arvostaa, niin heti se on " Nuuhkimassa omia pierujaan" " hifistelemässä" " olemassa parempi" ja ties mitä muuta.
Mitä vittua, mitä siin on vaikea käsittää jos tahtoo tehdä asiat kunnolla.. Mä en tajua tota hating meininkiä niitä kohtaa jotka tahtoo tehdä kunnolla. Ei se ole teiltä mikrogrillaajilta pois..
Viimeksi muokannut Haemaeraemies, 06.07.2011 9:53. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Good human, but sometimes if needed, a bad citizen.
manala kirjoitti:. Kypsä liha ei ime *mitään* savunmakuja enää sisäänsä. Lisäksi kuvun on tarkoitus kerätä ja kierrättää savua grillin sisällä, avonaisella lämmittäminen vie nekin vähät mennessään.
exPertti kirjoitti:Ottamatta kantaa kunnolla tekemiseen yleensä (jossa ei todellakaan ole mitään vikaa) niin tässä kohtaa mielestäni saamani vastaanotto on ollut kyllä kaikkea muuta kuin asiallista.
Puhumattakaan siitä, että ainut kunnolla tekeminen ilmeisesti on jotakin hiilien kanssa pelaamista. Tai muuten se on vaan jotakin "ruuantähteitten mikrossa lämmittämistä". Kelailehan tätä nyt hieman.
Eiköhän täällä jokainen ole dissannut lähinnä linkittämääsi "tutkimusta", jolla ei oikeasti ole todellisuuden kanssa mitään tekemistä. Se, että elintarvikeviranomaiset eivät antaneet lupaa raakojen raaka-aineiden grillaamiseen ja testi päätettiin sitten tehdä valmiiksi kypsennetyillä lihoilla, kertoo kaiken oleellisen. Samaan testiin olisi tosiaan voinut vielä lisätä paistinpannulla paistamisen ja uunin grillivastuksella grillaamisen.
Mun puolesta jokainen saa grillata millä haluaa, ei se ole multa pois. Ja jos nyt ihan tarkkoja ollaan, etköhän sä Pertti ihan itse aloittanut hiiligrillaajien dissaamisen linkittämällä tämänkin väännön aiheuttaneen "uutisen".
When I drink alcohol, everyone says I'm an alcoholic. When I drink Fanta, no one says I'm fantastic.
exPertti kirjoitti:Jotenkin tämä summaa sen EVVK olemuksen tässä jutussa vaikka viineissä onkin eroja.
Mutta tuo "ruuantähteitten lämmittäminen" on kyllä vähän yliampumista. Aivan takuulla nuuhkit omia pierujasi kotona juuri nyt "ahhhhh".
Jotenkin minusta tämä summaa sen perusajatuksen "Pertti olet idiootti" -käsitteessä.
Joku viikko sitten paistettu valmismaustettu lihanpalanen joka otetaan pois vakuumistaan ja lämmitetään sitten ritilän päällä on ainoastaan vanhojen tähteiden lämmittämistä, ei grillaamista. Kypsennettäessä liha hengittää lihasnesteitä ja ilmaa. Kypsä liha käytännössä ainoastaan lämpiää. Ajattelin ihan vain toistaa jos vaikka löytäisit sen oman sisäisen ajattelijasi.
Kukaan ei sulle antanut mitään epäasiallista vastaanottoa, ainoastaan tolle nollatutkimukselle jonka virheellisyyden kuka tahansa lihan ominaisuuksien ja sen käsittelyn perustaidot omaava kyllä tajuaa ihan jo maalaisjärjelläkin.
Jos sä et tosiaan tajua vieläkään minkävuoksi sanon tuota ruuantähteiden lämmittämiseksi vaan sä kuvittelet että se johtuisi siitä että kyseessä on kaasugrilli hiiligrillin sijaan niinkuin annat ymmärtää, niin voi jeesus.
exPertti kirjoitti:Kyllä olen lukevinani, että voin jatkaa "grillimikrolla ruokieni lämmittämistä". Ehkä luin väärin.
Manaaja kirjoitti:Ei mulla ole mitään sitä vastaan vaikka tykkäisit grillata ruokasi grillimikrossa.
Etkö todella osaa lukea, vai etkö vain ymmärrä lukemaasi? Ihan sama pätee tuohon kohtaan:
exPertti kirjoitti:Puhumattakaan siitä, että ainut kunnolla tekeminen ilmeisesti on jotakin hiilien kanssa pelaamista. Tai muuten se on vaan jotakin "ruuantähteitten mikrossa lämmittämistä". Kelailehan tätä nyt hieman.
En vaan voi käsittää miten voit olla näin idiootti. Joko olet aivan täysin läpityhmä, tai sitten teet tuota vääntelyä tahallasi ja kuvittelet näyttäväsi jotenkin fiksummalta marttyyrilta. Kumpi laitetaan?
Ja otetaan nyt vielä kerran. Kypsän lihan lämmittäminen on lämmittämistä. Aivan vitun sama tekeekö sen kaasulla vai hiilellä. Ymmärrätkö? Kelailehan tätä nyt hieman.
Manaaja kirjoitti:Ja otetaan nyt vielä kerran. Kypsän lihan lämmittäminen on lämmittämistä. Aivan vitun sama tekeekö sen kaasulla vai hiilellä. Ymmärrätkö? Kelailehan tätä nyt hieman.
Älä nyt tekeydy tyhmäksi. Millä vehkeellä lämmitettäessä raaka liha tulee paremman makuiseksi ja miksi?
Raa'an lihan kanssa kyse on kypsentämisestä. Kypsennettäessä liha on ihan erilaisessa vuorovaikutuksessa ympäristönsä ja sen savujen kanssa. Tämän savun vaikutuksen jopa näkee lihassa omana kerroksenaan hitaasti esim. porsaankylkeä grillattaessa, kun savu tunkeutuu sisään lihan pintakerroksiin. Tätä tapahtuu käytännössä ainoastaan hiilillä/briketeillä grillattaessa lihan kypsymisen yhteydessä, ja se antaa selvästi erilaisen lopputuloksen.
Kypsää lihanpalasta lämmittäessä kovettuneen kuoren läpi ei imeydy enää yhtään mikään, joten on ihan sama lämmitetäänkö se kuivahtanut käntty brikettien, kaasun vai sähkövastuksen päällä, toisin kuin lihaa kypsennettäessä.
WUWT kirjoitti:
Nils-Axel Mörner, best known for his research on sea level and sea level records, reported in the April 2011 issue of the journal Energy & Environment that:
At around 2040-2050 we will be in a new major Solar Minimum. It is to be expected that we will then have a new “Little Ice Age” over the Arctic and NW Europe. The past Solar Minima were linked to a general speeding-up of the Earth’s rate of rotation. This affected the surface currents and southward penetration of Arctic water in the North Atlantic causing “Little Ice Ages” over northwestern Europe and the Arctic.
Viimeksi muokannut Teraslilja_m, 06.07.2011 11:08. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
exPertti kirjoitti:Mutta kysyin tuota siksi, että siihenhän tämä ikuinen kinastelu _oikeasti_ perustuu.
Siis ymmärtääkseni siihen, että sinä et voi uskoa etkä ymmärtää hiiligrillin olevan kaasugrilliä pätevämpi ruuanvalmistuslaite oikeinkaan käytettynä.
Ja jotta se nyt ei vaan jäisi sulle epäselväksi niin vertasin grillimikroa *sekä* kaasugrilliin *että* hiiligrilliin siinä yhteydessä kun liha on jo kypsennetty ja tarkoitus on vain lämmittää se. Eroa ei juuri synny. En siis sanonut missään vaiheessa että kaasugrilli olisi mielestäni yhtä huono vaihtoehto raa'an lihan kypsentämiseen kuin grillimikro. Ymmärrätkö jo?
Iltalehti kirjoitti:Jukka Poika kertoo oman polttelunsa lopahtaneen, kun hän alkoi harrastaa kiinalaista energianhallintaa.
- Musta tuntu, että mä olin pahoinpidellyt keuhkoja ja maksaa vuosien ajan, ja sitten kun sisäisen hymyn avulla sai niihin yhteyden, mä tunsin liikutusta ja lupasin kohdella niitä vastaisuudessa paremmin.