ninnithequeen kirjoitti:KK: siis eikö aitoon minttufernettiin tule nimenomaan sitä viinaa?
Aina olen tehnyt Creme De Menthestä, kuten Minttuviskinkin. Onko se aito/oikea tapa, en tiedä.
Toinen hyvä esimerkki "aidosta" kontra "yleisesti käytössä olevasta tavasta tehdä drinkki" on White Russian eli Valkovenäläinen. Ei mahda Suomesta löytyä montaa mestaa, jossa se rakennetaan Kahluasta ja vodkasta ja päälle valutetaan kermavaahtohattu.
daddykillkill kirjoitti:Toinen hyvä esimerkki "aidosta" kontra "yleisesti käytössä olevasta tavasta tehdä drinkki" on White Russian eli Valkovenäläinen. Ei mahda Suomesta löytyä montaa mestaa, jossa se rakennetaan Kahluasta ja vodkasta ja päälle valutetaan kermavaahtohattu.
daddykillkill kirjoitti:Toinen hyvä esimerkki "aidosta" kontra "yleisesti käytössä olevasta tavasta tehdä drinkki" on White Russian eli Valkovenäläinen. Ei mahda Suomesta löytyä montaa mestaa, jossa se rakennetaan Kahluasta ja vodkasta ja päälle valutetaan kermavaahtohattu.
Puhumattakaan jostain Long Island Ice Tea:sta joka tarjoillaan 80% tapauksista nykyään kokikseen sekoitettuna. Israelissa kokispullo tuli jopa erikseen ja se piti itse sekoittaa muuhun juomaan. En tiedä mitkä ovat "oikeat" ainesosat, mutta en muista aiemmin maistaneeni siinä kokista.
^ Mie taas olen juonut sen aina kokiksella blandattuna. Oma suosikki rakennetaan seuraavasti - näkyy olevan aika lähellä Wikipedian artikkelin reseptiä:
- täytä pintin vetoinen tuoppi 2/3 kuivalla, tuoreella jäämurskalla
- 2cl vodka
- 2cl gin
- 2cl vaalea rommi
- 2cl väkevä sitruslikööri
- 2cl tequila
- sitrunaamehua ja liru sokerilientä
- rakennetaan
- täytetään lasi pullokokiksella sen verran, että väri muuttuu (eikä käytetä Pepsiä tai mitään pistoolikuraa)
- lisää kaksi sitruunanviipaletta ja pillit