
Vaimo laittoi eilen karjalanpaistia!
Äijä santsas?
Kyllä! Vaikka aamuinen punnitus hiukan kummitteli mielessä!
James Potkukelkka kirjoitti: 15.03.2021 16:11Kyllä! Vaikka aamuinen punnitus hiukan kummitteli mielessä!
Sun inhokit on mun suosikkeja (ja sun suosikit mun inhokkeja).nokkaelain kirjoitti: 11.03.2021 12:27 Aika tylsästi pidän:
- lasagne
- pizza
- grillatut ruoat
- (hyvä) kebu
- sinihomejuusto
Inhokki numero yksi on ollut (erityisesti etikka-) punajuuri. Aiemmin se aiheutti oksetusreaktiota, kun yritti syödä. Toki keitetty punajuurikin on hirveää paskaa, varsinkin jos siihen jää vielä suutuntumaa.
Esim. selleri on myös pahaa: sillä voi pilata salaatin kuin salaatin ja sen liuotinmainen maku on vielä voimakaskin.
Olen syönyt tofua lähinnä lentokoneessa, koska siellä sitä on lähes aina vegaanivaihetoehdossa. Olen tykännyt kovasti (on ihanan miedosti maustettua), mutta silti ei tule kotiin ostettua. Varmaan siksi, etten kaipaa lihasta mitään - en edes tekstuuria.exsu kirjoitti: 12.03.2021 10:00 https://jalotofu.fi/tuotteet/tofu/jalot ... aton-250g/
Tämä on koostumukseltaan parhaita kaupan valmistofutuotteita. Ei ole yhtään pyyhekumi vaan tosi kiva suutuntuma ja pannulla saa helposti pintaa tähän. Vaatii toki maustamista, koska ominaismaku on olematon.
Ei tässä ole kyse lihasta. Karsastan myös puulta näyttävää muovia. Haluan asioiden olevan sitä mitä ne ovat, oli kyse ruuasta tai muusta.Kreitsu kirjoitti: 20.03.2021 18:55 Miksi sekasyöjiä kauhistuttaa niin kovasti se, että on tarjolla vegevaihtoehtoja ruuan valmistukseen?
Ainakin mulle toi kasvikset kasviksina tarkoittaa sitä etten näe mitään syytä syödä näitä "lihaimitaatiotuotteita", kun kaikki mitä olen maistanut on ollut heikkoja kopioita aidosta asiasta. En kaipaa joka aterialle lihaa. Syön ihan sujuvasti kasvisruokaa tietyt ruokarajoitteeni huomioiden. Ei mua tarvitse harhauttaa sen ääreen feikkaamalla kasvisruoka liharuuan näköiseksi. Toki ruuan pitää olla hyvää oli se sitten kasvis- tai liharuokaa. Mä valitsen yleensä sen mikä vaikuttaa herkullisemmalta.Kreitsu kirjoitti: 20.03.2021 18:55 Huvittaa myös tuo “kasvikset kasviksina” ja “liha lihana”. Kuitenkin koette, että lihasta voi valmistaa vaikka mitä ja siinä valmistamisessa käyttää kaikenlaista, mutta sitten kasviksien kohdalla kauhea itku, jos on muuta kuin rehua (mitkä asiat lasketaan rehuiksi?). Liharuokiin usein laitetaan myös kasviksia. Pitkän linjan vegenä koen nuo asenteet aika ysärinä.
“Lihaimitaatiomarkkinat” ...
Tää on selvästi urheilijaglamouriaVagabondo kirjoitti: 20.03.2021 22:35
Kerran oon elänyt kuukauden kasvisravinnolla, kun hengasin paikassa missä lihan hinta ylitti mun budjetin. Olishan sitä voinut ostaa, jos olisi ollut pakko, mutta mieluummin säästi hieman, kun oli rahat tiukoilla.
Just sitä. Ihmisillä on ihan väärä kuva urheiluelämän taloudellisista realiteeteista, kun lehdet uutisoi vain noiden rahalajien huippujen tuloja. Vähän pienempi laji eikä maailman top 5 urheilija, niin melkosta kituuttamista.exsu kirjoitti: 21.03.2021 16:53Tää on selvästi urheilijaglamouriaVagabondo kirjoitti: 20.03.2021 22:35
Kerran oon elänyt kuukauden kasvisravinnolla, kun hengasin paikassa missä lihan hinta ylitti mun budjetin. Olishan sitä voinut ostaa, jos olisi ollut pakko, mutta mieluummin säästi hieman, kun oli rahat tiukoilla.![]()
Tätä yritin sanoa.sivustahuutaja kirjoitti: 20.03.2021 22:01Ei tässä ole kyse lihasta. Karsastan myös puulta näyttävää muovia. Haluan asioiden olevan sitä mitä ne ovat, oli kyse ruuasta tai muusta.Kreitsu kirjoitti: 20.03.2021 18:55 Miksi sekasyöjiä kauhistuttaa niin kovasti se, että on tarjolla vegevaihtoehtoja ruuan valmistukseen?
Kasviksista tehty "pihvi" on ihan validi tuote: mössätään jotain, muotoillaan pihviksi ja paistetaan. Jauhelihapihvillä homma menee suunnilleen samoin. Jos näillä uusilla solukasvatetuilla raaka-aineilla ei imitoida kasviksia, eikä lihaa, niin ihan hyvinhän niistä voi muotoilla lätyn ja paistaa sen sämpylän väliin. Se lätty on sitten sen näköinen ja makuinen kuin se on. Ja paketissa lukee mitä se on. Sitten ostajat tekevät päätökset omilla rahoillaan.urpiainen kirjoitti: 22.03.2021 9:35 Ovatko nämä lihaa imitoivia kasvikorvikkeita, koska siis kasvavat kasvisolukoissa, mutta ovat samoja aineita kuin lihassa?
Tarkoitin siis, että tällainen pihvi ilman muuta imitoi lihaa: sen on tarkoitus olla mahdollisimman paljon lihan kaltainen ulkonäöltääm, maultaan, tuntumaltaan. Twisti ehkä olisi siinä, että kyseessä on puhtaasti kasviperäinen tuote, mutta samaan aikaan se tavallaan on lihaa, koska geenimuuntelun kautta tuottaa samoja soluja. Teknologian edistyessä tää vähän omituinen aitousdiskurssi jää vähän irrelevantiksi.sivustahuutaja kirjoitti: 22.03.2021 10:16Kasviksista tehty "pihvi" on ihan validi tuote: mössätään jotain, muotoillaan pihviksi ja paistetaan. Jauhelihapihvillä homma menee suunnilleen samoin. Jos näillä uusilla solukasvatetuilla raaka-aineilla ei imitoida kasviksia, eikä lihaa, niin ihan hyvinhän niistä voi muotoilla lätyn ja paistaa sen sämpylän väliin. Se lätty on sitten sen näköinen ja makuinen kuin se on. Ja paketissa lukee mitä se on. Sitten ostajat tekevät päätökset omilla rahoillaan.urpiainen kirjoitti: 22.03.2021 9:35 Ovatko nämä lihaa imitoivia kasvikorvikkeita, koska siis kasvavat kasvisolukoissa, mutta ovat samoja aineita kuin lihassa?
Eihän esim. makkarakaan imitoi lihaa. Lisäksi todella iso lihasta myydään vahvassa marinadissa, jollloin myytävän tuotteen tarkoitus ei ole maultaan muistuttaa tarkasti esim. kanaa.urpiainen kirjoitti: 22.03.2021 10:27 Tarkoitin siis, että tällainen pihvi ilman muuta imitoi lihaa: sen on tarkoitus olla mahdollisimman paljon lihan kaltainen ulkonäöltääm, maultaan, tuntumaltaan.
"Pakko vähentää" kuulostaa tuossa samanlaiselta, kuin "maapallo ei kestä sitä, että kaikki kiinalaiset hankkivat jääkaapin". Itse veikkaan ihmisten syövän lähitulevaisuudessa yhä vain enemmän lihaa elintason noustessa. Lihan hinta voi tietenkin nousta jos kysyntä kasvaa ja tarjonta ei pysy perässä esim. rehunviljelyyn vaadittavan pinta-alan loppuessa.urpiainen kirjoitti: 22.03.2021 10:27 Mä luulen, että lihan syöntiä on pakko vähentää globaalissa mittakaavassa, mutta että jengi ei ihan helposti käänny perinteisiksi vegaaneiksi, vaan haluavat lihaelämyksen.