Sivu 3/5

Re: Ruoan kotimaisuus ja hinta

Lähetetty: 25.08.2011 14:03
Kirjoittaja masa
Georgina kirjoitti:Uskotko asioiden olevan paremmalla tolalla keskieuroopassa?.
Itse asiassa uskon. Omien havaintojeni mukaan Suomessa ruoka on huomattavasti enemmän jalostettua kuin vaikkapa Englannissa tai Espanjassa. Suomessa on vaikea löyttää esim. marinoimatonta lihaa, kun taas noissa maissa asia on täysin päinvastoin.

Ja ihan samaa niiissä maissa toitotetaan. "Oman maan sapuskat on parhaimpia ja puhtaimpia"

Re: Ruoan kotimaisuus ja hinta

Lähetetty: 25.08.2011 14:03
Kirjoittaja So Hard
Mä vähän jopa puolustaisin noita kanannahkapullia. Kai se on kaikkien etu, että kaikki syötäväksi kelpaava joka todella kelpaa jollekin syötäväksi syödään. Sisällöstä ei toki sovi kusettaa, mutta en mä nyt ole vuosikausiin ajatellut että lihapiirakassa olisi oikeasti lihaa sisällä.

Re: Ruoan kotimaisuus ja hinta

Lähetetty: 25.08.2011 14:12
Kirjoittaja NuoriDaavid
So Hard kirjoitti:Mä vähän jopa puolustaisin noita kanannahkapullia. Kai se on kaikkien etu, että kaikki syötäväksi kelpaava joka todella kelpaa jollekin syötäväksi syödään. Sisällöstä ei toki sovi kusettaa, mutta en mä nyt ole vuosikausiin ajatellut että lihapiirakassa olisi oikeasti lihaa sisällä.
Termi "lihapulla" antaa ymmärtää, että tuote sisältää lihaa.

Mutta samaa mieltä siitä, että hyvä, että nahkapullia tehdään, jos niitä joku haluaa ostaa. Mutta asiakasta ei saisi huijata.

En oo perehtynyt, kuinka paljon halvimmissa nahkapullissa on lihaa. Onko luotettavia lähteitä?

Re: Ruoan kotimaisuus ja hinta

Lähetetty: 25.08.2011 14:14
Kirjoittaja Georgina
NuoriDaavid kirjoitti:Onko luotettavia lähteitä?
No kato siitä paketista! Siinä se lukee. Sitten siinä on erikseen muistaakseni termillä lihaan verrannolliset valmisteet.

Re: Ruoan kotimaisuus ja hinta

Lähetetty: 25.08.2011 14:15
Kirjoittaja So Hard
NuoriDaavid kirjoitti:
So Hard kirjoitti:Mä vähän jopa puolustaisin noita kanannahkapullia. Kai se on kaikkien etu, että kaikki syötäväksi kelpaava joka todella kelpaa jollekin syötäväksi syödään. Sisällöstä ei toki sovi kusettaa, mutta en mä nyt ole vuosikausiin ajatellut että lihapiirakassa olisi oikeasti lihaa sisällä.
Termi "lihapulla" antaa ymmärtää, että tuote sisältää lihaa.

Mutta samaa mieltä siitä, että hyvä, että nahkapullia tehdään, jos niitä joku haluaa ostaa. Mutta asiakasta ei saisi huijata.

En oo perehtynyt, kuinka paljon halvimmissa nahkapullissa on lihaa. Onko luotettavia lähteitä?
Tuoteselosteet?

http://www.uusisuomi.fi/raha/91889-hk-s ... a%E2%80%9D

Re: Ruoan kotimaisuus ja hinta

Lähetetty: 25.08.2011 14:21
Kirjoittaja So Hard
McJanne kirjoitti:Kuinka moni on syönyt espanjalaista kurkkua/tomaattia espanjassa?
Montako kymmentä kertaa pitää syödä, että lasketaan? Veikkaisin että 80-100 kertaa. Vesiviljelty ei maistu Tomaatille.

Re: Ruoan kotimaisuus ja hinta

Lähetetty: 25.08.2011 14:24
Kirjoittaja NuoriDaavid
So Hard kirjoitti:
NuoriDaavid kirjoitti:
So Hard kirjoitti:Mä vähän jopa puolustaisin noita kanannahkapullia. Kai se on kaikkien etu, että kaikki syötäväksi kelpaava joka todella kelpaa jollekin syötäväksi syödään. Sisällöstä ei toki sovi kusettaa, mutta en mä nyt ole vuosikausiin ajatellut että lihapiirakassa olisi oikeasti lihaa sisällä.
Termi "lihapulla" antaa ymmärtää, että tuote sisältää lihaa.

Mutta samaa mieltä siitä, että hyvä, että nahkapullia tehdään, jos niitä joku haluaa ostaa. Mutta asiakasta ei saisi huijata.

En oo perehtynyt, kuinka paljon halvimmissa nahkapullissa on lihaa. Onko luotettavia lähteitä?
Tuoteselosteet?

http://www.uusisuomi.fi/raha/91889-hk-s ... a%E2%80%9D
Hk siis väittää, että nahkaa on "pieniä määriä" ja kuluttajaliitto, että se on pääraaka-aine. Tiedä sitten, mikä on totuus.

Re: Ruoan kotimaisuus ja hinta

Lähetetty: 25.08.2011 14:29
Kirjoittaja So Hard
NuoriDaavid kirjoitti:Hk siis väittää, että nahkaa on "pieniä määriä" ja kuluttajaliitto, että se on pääraaka-aine. Tiedä sitten, mikä on totuus.
Lihapitoisuushan pitäisi lukea tuoteselosteessa. Siihen ei nahkaa voi laskea lainkaan, ei edes koneellisesti eroteltua lihaa.

http://www.ruokatieto.fi/Suomeksi/Liha/ ... apitoisuus

Re: Ruoan kotimaisuus ja hinta

Lähetetty: 25.08.2011 14:30
Kirjoittaja Homeboy65
So Hard kirjoitti:
NuoriDaavid kirjoitti:Täytyyhän miehellä olla periaatteita!
Tää on melkein yhtä villi periaate kuin homopoyn periaate että kaikkien paitsi hänen pitäisi luopua lihansyönnistä, koska rääkkäys.
Jep. Jos minä luopuisin lihansyönnistä sillä olisikin tosi SUURI konkrettinen merkitys... :roll:

Ruokafirmat olisivat helisemässä. :lol:

Re: Ruoan kotimaisuus ja hinta

Lähetetty: 25.08.2011 14:31
Kirjoittaja So Hard
McJanne kirjoitti:Ööh. Se on siis parempaa, taino, en keksi muuta syytä miksi sitä söisi 80-100 kertaa.

Tuli kyllä kateus, tuohan tarkoittaa käytännössä puolivakinaista asumista epsanjassa... Ja mie kun pääsen vasta kolmannelle "oikealle" ulkomaan matkalle vasta. Noh, onni yksillä, kesä kaikilla.
Kohta tulee gattaca ja selittää, että on kerran päässyt hyppykepillä kebnekaiselle ja silloinkin äitin haarojen välissä.

Re: Ruoan kotimaisuus ja hinta

Lähetetty: 25.08.2011 14:35
Kirjoittaja ninnithequeen
Pakko sanoa, että meillä hinta ratkaisee. Ihan tosiaan vain ja ainoastaan sen hinnan takia. *hörppii helvetin pahaa X-tra-kahvia*

Re: Ruoan kotimaisuus ja hinta

Lähetetty: 25.08.2011 14:53
Kirjoittaja AngryBird
Maku ratkaisee. Yleensä jää siis ne halvat hyllyyn.
Joitain poikkeuksia toki on, esim. Pirkka Cafe Latte -jäätelö on ehkä maailman parasta vaikka maksaa noin puolet merkkituotteen hinnasta :]
Kaupanmerkkikahvia en suostu juomaan edes kyläillessä. Sori :D

Maalaiseksi ryhtymisen jälkeen olen joidenkin ruokien osalta täysin omavarainen. Joka on siis hyvä ja myös halpaa jos omille vapaa-ajantunneilleen ei laske hintaa.

Re: Ruoan kotimaisuus ja hinta

Lähetetty: 25.08.2011 15:09
Kirjoittaja urpiainen
Ainakin minun kohdallani sille nyt ei vai voi mitään, että saavutettavuuden ja valikoiman takia minun pääasiallisina ostospaikkoinani säilyvät jatkossakin K- ja S-marketit. Ja vaikka maailma olisi parempi paikka ilman bonuskorttisysteemejä, putoan tässä asiassa omaan napaan katselevaan taloudelliseen rationaalisuuteen ja maksan ostoksistani mieluummin vähemmän kuin enemmän. Sinänsä ihailen Masan viherpiipertäjä/kettutyttömentaliteettia, joka saa hänet pitämään yksilötason taloudellista optimointia alisteisena kollektiiviselle edulle. Yhteisen edun nimissä uhrautuminen on toki jaloa, vaikka uhraisikin vain pari prosenttia kauppamenoistaan. Minä en niin jalo ole, mutta onhan tässä osin sama logiikka kuin Homeboyn lihansyönnissäkin. Mutta niin on monessa muussakin asiassa: puolestani kaikenmoisia veroetuuksia asuntolainan korkojen vähennysoikeudesta matalaan (?)alkoholiveroon voisi poistaa, mutta ennenkuin asiaan on kollektiivinen ratkaisu, en tilitä valtiolle ainoana lisärahoja. Ai niin, Lidlissäkin käyn joskus: ostamassa kivennäisvettä sekä joskus juustoa.

Joissain asioissa tunnistan kyllä tuon oman taloudellisen edun uhraamisen eettisyyden nimissä. Ostan luomumunia, pääasiassa luomulihaa, reilun kaupan tuotteita, jätän israelilaiset paprikat hyllyyn ja mitä näitä onkaan. Ja EW saa ihan rauhassa selittää, että todellisuudessa tuokin toimintani on itsekästä. Ei se ole. Aina harmittaa olla se typerys, joka maksaa enemmän kuin muut, mutta joskus miehen pitää tehdä mitä miehen pitää tehdä.

Kotimaisuus on minulle arvo marjoissa, sienissä ja vihanneksissa. Muuten koetan ostaa eettis-laadullisin perustein. Jos niiden nimissä en eroa pysty tekemään, ostan halvempaa.

Re: Ruoan kotimaisuus ja hinta

Lähetetty: 25.08.2011 15:18
Kirjoittaja sivustahuutaja
Pallotin maku, mutta en ymmärrä miksi turvallisuus oli niputettu tuohon samaan? Tietääkseni kaikki ruokakaupassa laillisesti myytävä ruoka on turvallista. Suomessa valmistettu viina ja kalja tosin taitavat tappaa aika paljon väkeä.

Muutamien tuotteiden kohdalla valmistusmaalla on merkitystä. En mielelläni osta seuraavia tuotteita suomalaisten valmistamina:
- tietyt leikkeleet, esim. salami ja chorizo
- makkarat
- kypsytetyt juustot
- siideri ja olut

Noiden tuotteiden kohdalla suomalaisuus on historiassa tarkoittanut surkeaa tuotetta, enkä usko tilanteen muuttuneen.

Re: Ruoan kotimaisuus ja hinta

Lähetetty: 25.08.2011 15:21
Kirjoittaja huima
sivustahuutaja kirjoitti:- siideri ja olut

Noiden tuotteiden kohdalla suomalaisuus on historiassa tarkoittanut surkeaa tuotetta, enkä usko tilanteen muuttuneen.
Suomalaiset pienpanimot yllättävät positiivisesti.

http://www.malmgard.fi/www/?p=11&lang=fi

Huvila ESB on esimerkiksi varsin hyvää. Saatavilla Alkosta.

Re: Ruoan kotimaisuus ja hinta

Lähetetty: 25.08.2011 15:55
Kirjoittaja nowaysis
Hei, en lukenu ketjua, mutta luulen lonkalta voivani jaotella palstalaiset niihin joille lähellä/kotimaassa tuotettu ruoka on kannatettava asia ja niihin keille se on yhdentekevää :D Jännä juttu, miten paljon tuollainenkin seikka oikeastaan kertoo ihmisestä ;-)

Re: Ruoan kotimaisuus ja hinta

Lähetetty: 25.08.2011 15:58
Kirjoittaja NuoriDaavid
nowaysis kirjoitti:Hei, en lukenu ketjua, mutta luulen lonkalta voivani jaotella palstalaiset niihin joille lähellä/kotimaassa tuotettu ruoka on kannatettava asia ja niihin keille se on yhdentekevää :D Jännä juttu, miten paljon tuollainenkin seikka oikeastaan kertoo ihmisestä ;-)
Hölmöt ja fiksut?

Re: Ruoan kotimaisuus ja hinta

Lähetetty: 25.08.2011 15:59
Kirjoittaja So Hard
sivustahuutaja kirjoitti:Pallotin maku, mutta en ymmärrä miksi turvallisuus oli niputettu tuohon samaan?
Ihanvaansiks, että tää koko kysely kytkeytyy nyt tuohon tukiaiskeskusteluun ja hinta on se asia mikä muuttuu jos tukiaisiin puututaan. Koetan tässä nyt, ehkä epäonnistuneesti, kartoittaa miten paljon hinta vaikuttaa ostopäätöksiin ruoan suhteen. Jos joku valitsee sapuskansa aina pelkästään maku- tai (oletettu) turvallisuuskylki edellä, hinta ei liene muuta ostoskäyttäytymistä merkittävästi.

Re: Ruoan kotimaisuus ja hinta

Lähetetty: 25.08.2011 16:00
Kirjoittaja nowaysis
masa kirjoitti:
NuoriDaavid kirjoitti: Joo. Natsisiwasta sen voisi saada halvemmalla. Ne Lidlit on vaan rumia ja siellä on rumia asiakkaita ja henkilökuntaa.
Harvemmin niissä kyllä mitään preppyjä näkee.
Mikä tää setien preppyvillitys nyt on? Tiedättekö mikä se alunperin edes on? :D

Re: Ruoan kotimaisuus ja hinta

Lähetetty: 25.08.2011 16:02
Kirjoittaja nowaysis
NuoriDaavid kirjoitti:
nowaysis kirjoitti:Hei, en lukenu ketjua, mutta luulen lonkalta voivani jaotella palstalaiset niihin joille lähellä/kotimaassa tuotettu ruoka on kannatettava asia ja niihin keille se on yhdentekevää :D Jännä juttu, miten paljon tuollainenkin seikka oikeastaan kertoo ihmisestä ;-)
Hölmöt ja fiksut?
Ei unohdeta harmaan sävyjä ja sosioekonomista asemaa.

Re: Ruoan kotimaisuus ja hinta

Lähetetty: 25.08.2011 16:02
Kirjoittaja sivustahuutaja
huima kirjoitti:Suomalaiset pienpanimot yllättävät positiivisesti.
Juon tosi vähän olutta ja vain vehnäoluita.

Re: Ruoan kotimaisuus ja hinta

Lähetetty: 25.08.2011 16:03
Kirjoittaja elco
nowaysis kirjoitti: Mikä tää setien preppyvillitys nyt on? Tiedättekö mikä se alunperin edes on? :D
Keski-ikäistyvä lekuri dressmannin kledjuissa?

Re: Ruoan kotimaisuus ja hinta

Lähetetty: 25.08.2011 16:06
Kirjoittaja nowaysis
Mä pelkäsinkin, että Dave luulee sen tarkoittavan tota.

Re: Ruoan kotimaisuus ja hinta

Lähetetty: 25.08.2011 16:08
Kirjoittaja NuoriDaavid
nowaysis kirjoitti:
NuoriDaavid kirjoitti:
nowaysis kirjoitti:Hei, en lukenu ketjua, mutta luulen lonkalta voivani jaotella palstalaiset niihin joille lähellä/kotimaassa tuotettu ruoka on kannatettava asia ja niihin keille se on yhdentekevää :D Jännä juttu, miten paljon tuollainenkin seikka oikeastaan kertoo ihmisestä ;-)
Hölmöt ja fiksut?
Ei unohdeta harmaan sävyjä.
Does not compute.

There are only 10 types of people in the world.

Re: Ruoan kotimaisuus ja hinta

Lähetetty: 25.08.2011 16:08
Kirjoittaja So Hard
sivustahuutaja kirjoitti:
huima kirjoitti:Suomalaiset pienpanimot yllättävät positiivisesti.
Juon tosi vähän olutta ja vain vehnäoluita.
No sitten on kyllä kotimaiset aika vähissä. Koffilla oli ihan siedettävä yritelmä jossain välissä bulkkivehnäksi.

Siiderit? Kuivaa brittiä tai irkkua vain bretagne?