Sivu 7/10

Re: Kepeä sohvapsykologien debatti

Lähetetty: 05.05.2014 13:07
Kirjoittaja urpiainen
elco kirjoitti:
So Hard kirjoitti:
Jaa olet Tuuliharjan ali ajanut. Millä teit sen? Jollain tunnelityökoneella? Mä olen viimeisen 2 kk aikana pysähtynyt siellä kuselle kolme kertaa, ei näkynyt perttisalmiakin kokoista aukkoa missään.
Kannattaa varoa, ettet kuse pertin päälle.
Ei kun se viittasi siihen Linnatuulta laaduttomampaan olutvalikoimaan.

Re: Kepeä sohvapsykologien debatti

Lähetetty: 05.05.2014 13:22
Kirjoittaja Gat
Vagabondo kirjoitti:
Gat kirjoitti:Ettekö te koskaan aja Pohjoiseen päin? Tuuliharja nimenomaan on moottoritien päällä, tai siis katettu silta Tuuliharjan kahden osan välillä.
Miten tästä voi edes väitellä näin google maps aikakautena? Sen kun hurauttamaan koneella katsomaan.

tuuliharja

Nelostien ainoa yli tien oleva huoltoasema taitaa olla Heinolan kohdalla oleva Teboil.
Kylläpä nyt nolottaa. Miten minä, joka olen aina oikeassa, saatoin erehtyä noin?
Tähtihovissa olen kahdesti käynyt kahvilla ja kerran tankannut, Tuuliharjassa en muistaakseni ole käynytkään.
Hävettää joo, että minäkin voin noin mokata. Johtuneeko tästä vanhuuden ja alkoholismin aiheuttamasta dementiasta vai tämänkin aamuisesta humalatilastani, että noin kävi? Muisti pätkii.

Hyvä skarppausherätys silti, kiitos, täytyisi tehdä vaikea ihmissuhteellinen ratkaisu yhden vuokralaisen edun ja oman viheliäisen etuni välillä, ja vielä skarppina ymmärtää sen sössötyksiä.

Re: Kepeä sohvapsykologien debatti

Lähetetty: 05.05.2014 17:12
Kirjoittaja Gat
McJanne kirjoitti:Varkauden portti taas on kämyinen pikku käytävä, joka ei ole edes kovin lähellä moottoritietä, uudistettu ohitustie on kyllä sen kohdalla nelikaistainen.
No se on peräti moottoriliikennetie! :D Mutta joo, Varkauden Portti on luonteeltaan erilainen, sellainen itsenäisten kauppojen pikkurykelmä eikä tivolimainen yksi "huoltamo". Ei muuta mainittavaa kuin halpakirjakauppa, josta olen koskus jouluksi ostellut. Akoille joku käsilaukkumesta tms. Mutta suhteista puheenollen, ei näiltä nykyajan super"huolto"asemilta taida mistään saada "huoltoa" ollenkaan? Siis autoon.

Re: Kepeä sohvapsykologien debatti

Lähetetty: 05.05.2014 18:33
Kirjoittaja So Hard
exPertti kirjoitti:http://www.iltalehti.fi/ruoka/2014050518267567_ru.shtml

Nam, nam. Tukekaa ylihintaisia ravintoloita.
Ylihintaisia?

Re: Kepeä sohvapsykologien debatti

Lähetetty: 05.05.2014 20:21
Kirjoittaja Gat
McJanne kirjoitti:Ei ole myöskään moottoriliikennetie. Se on vain vitostie, joka sillä kohdalla sattuu olemaan nelikaistainen.
No vittu, taas luulin väärin. No onhan se sentään "Joroisten ja Varkauden välillä tie on vastikään parannettu korkealuokkaiseksi valtatieksi, ja Varkauden kohdalla on noin yhdeksän kilometrin nelikaistainen osuus.". Ja eikös siinä ole talvenkin yli satasen rajoitus? Sama sitten vaikka traktorilla pääseekin.

Re: Kepeä sohvapsykologien debatti

Lähetetty: 05.05.2014 21:06
Kirjoittaja exsu
So Hard kirjoitti:
exPertti kirjoitti:http://www.iltalehti.fi/ruoka/2014050518267567_ru.shtml

Nam, nam. Tukekaa ylihintaisia ravintoloita.
Ylihintaisia?
Tehkää joku viitseliäämpi joku gallup siitä, minkä hintainen hyvä ravintola-ateria saa olla olematta kallis/ylihintainen. Mä oon jotenkin aina pitänyt rosson tms. pakastepihvejä valmiskastikkeessa täysin ylihinnoteltuna huoltoasemaruokana, kun taas tuoreista raaka-aineista taidolla tehdystä ruoasta maksaakin ihan mielellään.

Re: Kepeä sohvapsykologien debatti

Lähetetty: 09.05.2014 11:02
Kirjoittaja Clay
exsu kirjoitti:..kun taas tuoreista raaka-aineista taidolla tehdystä ruoasta maksaakin ihan mielellään.
Mutta kyllä se korkia hinta taitaa antaa sen viimeisen silauksen makuelämykseen.

Re: Kepeä sohvapsykologien debatti

Lähetetty: 09.05.2014 11:07
Kirjoittaja saira
Ja juuri sopivasti tuli vastaan taas tutkimus... Maistuuko ruoka paremmalta, jos siitä maksaa enemmän? :D

Re: Kepeä sohvapsykologien debatti

Lähetetty: 09.05.2014 11:08
Kirjoittaja exsu
Laadukas ja tuore lähiruoka maksais ja veis aikaa, vaikka tekisin sen kotona itse. Pakastelohkoperunat ja lehtipihvi knorrin kastikkeella valmistuu kotona 20 minsassa ja hintaa tulee ehkä 3,50 /annos. Siihen 20 euroa työn hintaa tuntuu riistolta.

Re: Kepeä sohvapsykologien debatti

Lähetetty: 09.05.2014 11:45
Kirjoittaja Vagabondo
Exsun kanssa samoilla linjoilla. Hyvästä ruuasta maksaminen ei harmita, joskin sisäinen juutalainen huomauttelee, että sitä parempi mitä vähemmän lompakko kevenee.
Keskinkertainen einesateria harmittaa vaikka olisi edullinenkin. Mieluummin vaikka sitten rehellistä roskaruokaa halvalla, jos eineksillä mennään.

Re: Kepeä sohvapsykologien debatti

Lähetetty: 09.05.2014 12:28
Kirjoittaja saira
Juu, yhdyn kyl Vagabondoon ja Exsuun myös. Mieluummin vaikka käy harvemmin ulkona syömässä ja syö sit hinta-laatusuhteeltaan parempaa, vaikka vähän kalliimpaakin olisi.

Re: Kepeä sohvapsykologien debatti

Lähetetty: 09.05.2014 12:38
Kirjoittaja So Hard
Kyllähän fine dine paikoissa ruoka on usein parempaa kuin halvemissa paikoissa, mutta enemmänkin siinä minun mielestäni maksetaan tunnelman, palvelun, ruoan, kattauksen ja miljöön kokonaisuudesta. Keskikertainen sisäfilepihvi hienossa paikassa on kokemuksena arvokkaampi kuin erinomainen peruskuppilassa. Peruskuppilassa ei myöskään yleensä löydy mitään uutta ja erilaista, joten gastronomiset ekskursiot vaativat usein rahaa joko matkustamisen tai hintatason muodossa.

Se, että joku oman elämänsä pertti ei halua lentää lentokoneella tai maksaa dinneristä 100 euroa naamalta on ihan fine. Molemmissa on kysymys loppuviimeksi samasta asiasta - toiset ovat valmiita maksamaan uusista ja erilaisista kokemuksista ja nautinnoista.

Re: Kepeä sohvapsykologien debatti

Lähetetty: 09.05.2014 14:20
Kirjoittaja Clay
Tämä keskustelu menee vain absurdimpaan suuntaan.. että tunnelman, miljöön, palvelun, ja kaiken saa pelkällä rahalla. Mutta missä se fine dinen raja menee - ainakin satasessa, itse en sellaista summaa varmaan ikinä maksaisi.

Ehkä paras ravintola-annokseni oli Le Cafe Anglaissa, Lontoossa, eikä se mikään ylihintainen ollut.

Re: Kepeä sohvapsykologien debatti

Lähetetty: 09.05.2014 14:33
Kirjoittaja So Hard
Clay kirjoitti:Tämä keskustelu menee vain absurdimpaan suuntaan.. että tunnelman, miljöön, palvelun, ja kaiken saa pelkällä rahalla.
Ei tietenkään saa eikä kukaan sellaista väittänytkään. Sama se meneekö 50 tai 100 euroa, kokonaisuus ratkaisee onko se worth it. Saslik, Farang tai Nokka nyt vaan on kaikessa aivan eri planeetalta kuin perus S-ketjun keskihintainen. Sekä ruoassa, palvelussa että miljöössä.

Re: Kepeä sohvapsykologien debatti

Lähetetty: 09.05.2014 23:56
Kirjoittaja RolloTomasi
Jollekulle toiselle toi 100 euroa kyllä voi olla ihan helvetisti?

Jos mun pitäisi valita sen väliltä, että maksanko satasen päivällisestä vai käynkö samalla rahalla kaksi kertaa teatterissa ja syön nuudeleita ja eineslihapullia, niin valitsen kyllä jälkimmäisen. Mahdollisesti uudenlaisista kokemuksista siinäkin on kyse.

Re: Kepeä sohvapsykologien debatti

Lähetetty: 10.05.2014 4:15
Kirjoittaja Vagabondo
Kottarainen kirjoitti:Kokemus noista superkalliista ravintoloista on ettei ruoka välttämättä todellakaan ole parempaa kuin normihintaisessa.
Musta tuntuu, että SH käytti fine dine termiä hieman laajemmassa mielessä, erottaakseen ruuan laatuun ja raaka-aineisiin panostavat ravintolat näistä perusruokaa tarjoavista paikoista. Käytän kuitenkin hyväkseni tilaisuuden oman rahvaanomaisuuteni korostamiseen ja komppailen Kottaraista. Kyllä mäkin sanoisin, että parhaat ruokaelämykseni olen saanut erinomaista ruokaa tarjoavissa casual dining paikoissa, joskin rajanveto on hieman hankalaa, kun erimaiden ravintolakulttuurit hieman eroavat toisistaan. [Esim. paras syömäni ateriakokonaisuus oli mielestäni paremminkin casual tasoa paikallisella mittapuulla (Milano), kun taas suomeen sijoitettuna se olisi varmaan luettava fine dineksi.] Epäilen, ettei mun makumaailma vaan ole tarpeeksi hienostunut, jotta osaisin ihan täysillä nauttia kaikista fine dinen hienouksista.

Re: Kepeä sohvapsykologien debatti

Lähetetty: 10.05.2014 9:08
Kirjoittaja So Hard
Mähän en ole superkalliissa ravintoloissa edes juuri syönyt. En lähtisi myöskään vertaamaan kokemuksena jonkun konferenssin ennalta tilattua menua siihen, että valitsee paikan seuran ja tilanteen mukaan, tilaa itse haluamansa kokonaisuuden ja arvio oliko hintansa väärti.

Sinänsä olen hieman yllättynyt Kottiksen ennakkoluuloisesta asenteesta, kyllähän konfrenssireissuillakin kannattaa kysyä ennen dinneriä menu ja jos joku annos ei toimi edes paperilla, pyydä tarjoilijaa tuomaan sen sijaan jotain muuta. Ei-mieluisan ruoan alas kakomiselle parempi vaihtoehto on avata suunsa.

Re: Kepeä sohvapsykologien debatti

Lähetetty: 10.05.2014 9:11
Kirjoittaja exsu
Mut on tuo myös totta mitä Rollo sanoi. Kaikki ei saa ruoasta samanlaisia kiksejä, ja silloin siihen panostaminen on tietysti hulluutta. Yhtä hullua olisi, että maksaisin matkan ja liput jonnekin talviurheilukisoihin vain tunnelman vuoksi, kun todennäköisesti vihaisin joka sekunttia.

Re: Kepeä sohvapsykologien debatti

Lähetetty: 10.05.2014 9:21
Kirjoittaja So Hard
exsu kirjoitti:Mut on tuo myös totta mitä Rollo sanoi. Kaikki ei saa ruoasta samanlaisia kiksejä, ja silloin siihen panostaminen on tietysti hulluutta. Yhtä hullua olisi, että maksaisin matkan ja liput jonnekin talviurheilukisoihin vain tunnelman vuoksi, kun todennäköisesti vihaisin joka sekunttia.
Niin, ei kai kukaan maksa sellaisista kokemuksista joita ei arvosta. Kaipa sillä 100 eurolla voi saada vaikka Ugan Bugan panemaan itseään hanuriin, jos sellaista kokemusta arvostaa. Lähinnä mua huvittaa se, että täällä on jengiä joka dumaa yhdenlaisen kokemuksen vaikkapa ylihintaiseksi joko kokematta sitä itse lainkaan tai siksi että ei itse arvosta. Useimmille vaihtoehtoiskustannuksen käsite on selkeä ilman muiden prefenssien lyttäämistäkin.

Re: Kepeä sohvapsykologien debatti

Lähetetty: 10.05.2014 11:37
Kirjoittaja huima
Jeh. Jos ei ole sun kuppi, ei kannata sitä juoda.

Ymmärrän hyvin jos fine dining kokemus menee pönöttämisen ja ympäristömeiningin takia överiksi. Huvitti se Helsingissäkin Chez Dominiquessakin.

Ikinä en ole syönyt huippukalliissa ravintolassa, mutta hyviä ruoka- ja juomakokemuksia olen ehtinyt kerätä erilaisella skaalalla - eikä se siihen käytetty raha ole ollut se juttu. Barcelonassakin tuli kolmen hengen porukalla juotua ja syötyä hyvin paikallisessa cava ja tapas barissa kolmella kympillä -- ja parin illan päästä söin yksin melkein kolmen sadan dinnerin sake-menun kanssa. Barcelonan vinkkejä kyseleville neuvon aina sen ensimmäisen paikan, toisen paikan niille jotka saattaisivat ko. menosta digata.

Henkilökohtaisesti eniten diggaan laadukkaasta bistro -meiningistä.

Helsingissä esimerkiksi Pure Bistro, Mange Sud ja Solna tekevät sitä hyvin. Demokin voisi sanoa kuuluvan melkein siihen samaan kategoriaan, kun on tunnelmaltaan niin rento ja kiva.

Re: Kepeä sohvapsykologien debatti

Lähetetty: 10.05.2014 12:31
Kirjoittaja Clay
Ei minulla ole mitään ongelmaa maksaa hyvästä ruuasta. Turhan usein 20 - 30 euron pihviateria on vaan tylsä, eikä herätä mitään elämyksiä. Itse yritän etsiä aina semmoisia annoksia, joissa olisi minulle uusia raaka-aineita, tai muuten sellaisia joita en osaisi valmistaa. Esimerkiksi Nokan jäkälä kyllä herätti kiinnostusta, mutta sitten koko paikka alkoi vähän epäilyttää, kun huomasin yhden annoksen olevan pelkkää savulohta ja salaattia. Mitä erikoista savulohessa on? Hyväähän se on, mutta sitä saa kyllä mistä tahansa.

Re: Kepeä sohvapsykologien debatti

Lähetetty: 10.05.2014 16:27
Kirjoittaja So Hard
Mitään ravintolaa ei haittaa jos pari seurueesta pyytää vaihtamaan preorderin annosta toiseksi.

Re: Kepeä sohvapsykologien debatti

Lähetetty: 12.05.2014 7:53
Kirjoittaja So Hard
exPertti kirjoitti:Ihan virkistävää huomata kun on koko ikänsä lukenut lehdistä vasemmistopropagandaa siitä miten hullu maa jenkit on, että se on melkein kuin vaan parannettu versio omasta kotimaasta. Tai toisinpäin oma kotimaa on halpa kopio.
Ai sä haluat tänne jenkkien crime raten, valtiovelan ja vankiluvut?

Re: Kepeä sohvapsykologien debatti

Lähetetty: 12.05.2014 7:59
Kirjoittaja exsu
Tuosta parannetusta versiosta eivät taida olla edes itse samaa mieltä. Ainakaan euroopassa matkaileva kansanosa.

Re: Kepeä sohvapsykologien debatti

Lähetetty: 12.05.2014 8:25
Kirjoittaja RolloTomasi
Jaa. Musta USA on joiltain osin parempi ja joiltain huonompi kuin Suomi, mutta jos kävit vain Uudessa Englannissa, niin ehkä et kaikkia puolia nähnyt.