Sivu 15/16

Re: Sama todellisuus - kaksi erilaista tulkintaa

Lähetetty: 26.01.2023 16:36
Kirjoittaja Homeboy65
Mainitsin aikaisemmin tämän saitin www.duunitori.fi suuri osa noista avoimista työpaikoista on osapäiväistä tai lyhytaikaista.
Ja todellakaan kaikki työ ei ole yhtä arvokasta. Monien tilitoimistojen liikeidea - esimerkiksi - on aggressiivinen verosuunnittelu. Vähemmän eufemistista sanaakin voisi käyttää...

Re: Sama todellisuus - kaksi erilaista tulkintaa

Lähetetty: 26.01.2023 16:46
Kirjoittaja sivustahuutaja
Homeboy65 kirjoitti: 26.01.2023 16:36 Mainitsin aikaisemmin tämän saitin www.duunitori.fi suuri osa noista avoimista työpaikoista on osapäiväistä tai lyhytaikaista.
Juuri tuosta syystä systeemiä pitäisikin uudistaa siihen suuntaan, että noiden duunien vastaanottaminen toisi aina nettona lisää rahaa kouraan.

PS. Sinun ei tarvitse pelätä joutuvasi töihin lakitoimistoon Nokian verosuunnittelijaksi.

Re: Sama todellisuus - kaksi erilaista tulkintaa

Lähetetty: 26.01.2023 16:48
Kirjoittaja Homeboy65
sivustahuutaja kirjoitti: 26.01.2023 16:46
Homeboy65 kirjoitti: 26.01.2023 16:36 Mainitsin aikaisemmin tämän saitin www.duunitori.fi suuri osa noista avoimista työpaikoista on osapäiväistä tai lyhytaikaista.
Juuri tuosta syystä systeemiä pitäisikin uudistaa siihen suuntaan, että noiden duunien vastaanottaminen toisi aina nettona lisää rahaa kouraan.
Jos muistan oikein nykyään työtön saa tienata 300 euroa/kk ilman että tuet vähenee.

Re: Sama todellisuus - kaksi erilaista tulkintaa

Lähetetty: 26.01.2023 16:59
Kirjoittaja Bhven
Homeboy65 kirjoitti: 26.01.2023 14:44 Mitä mieltä Kitinäraati on vastikkeellisesta sos.turvasta?
Työttömät miehet pitäisi laittaa synnyttämään. Nykyään miehetkin voivat synnyttää. Antti Rinteen synnytystalkoot 2.0 uudella twistillä. Naisiin tämä ei päde koska kehorauha.

Re: Sama todellisuus - kaksi erilaista tulkintaa

Lähetetty: 26.01.2023 18:40
Kirjoittaja sivustahuutaja
Homeboy65 kirjoitti: 26.01.2023 16:48
Jos muistan oikein nykyään työtön saa tienata 300 euroa/kk ilman että tuet vähenee.
Tuo ei vielä riitä, vaan tuntipalkan pitäisi joustaa alaspäin, jotta monilla tuottavuus riittäisi ryöllistymiseen.

Re: Sama todellisuus - kaksi erilaista tulkintaa

Lähetetty: 27.01.2023 8:43
Kirjoittaja James Potkukelkka
Bhven kirjoitti: 26.01.2023 16:59
Homeboy65 kirjoitti: 26.01.2023 14:44 Mitä mieltä Kitinäraati on vastikkeellisesta sos.turvasta?
Työttömät miehet pitäisi laittaa synnyttämään. Nykyään miehetkin voivat synnyttää. Antti Rinteen synnytystalkoot 2.0 uudella twistillä. Naisiin tämä ei päde koska kehorauha.
Mulla on vapautus peräpukamien takia!

Re: Sama todellisuus - kaksi erilaista tulkintaa

Lähetetty: 27.01.2023 14:50
Kirjoittaja Homeboy65
Nyt kun ruoan hinta on noussut ja puhutaan toimeentulo-ongelmista niin ruoan hintaa nostaa aivan yleisesti hygieniahysteria. Tiukoissa hygieniamääräyksissä ei tajuta että jos ravinnossa on pieni määrä "pöpöjä" niin sillä ei ole kuin ns. akateemista merkitystä. Jokaisella on niin paljon vastustuskykyä että pieni määrä bakteereja ei haittaa faktisesti yhtään mitään.
Ja hinnoissa on variaatiota edelleen. Lidlin hinnat ovat halpoja, edelleen.

Re: Sama todellisuus - kaksi erilaista tulkintaa

Lähetetty: 27.01.2023 15:13
Kirjoittaja Ylermi Ylihankala
Homeboy65 kirjoitti: 27.01.2023 14:50 Nyt kun ruoan hinta on noussut ja puhutaan toimeentulo-ongelmista niin ruoan hintaa nostaa aivan yleisesti hygieniahysteria.
Ettei vaan taas olisi kyse siitä, että koska itse elät savet puntissa-standardeilla, niin ihan normaali hygieniataso on sinulle hysteriaa?

Re: Sama todellisuus - kaksi erilaista tulkintaa

Lähetetty: 27.01.2023 15:15
Kirjoittaja Homeboy65
Ylermi Ylihankala kirjoitti: 27.01.2023 15:13
Homeboy65 kirjoitti: 27.01.2023 14:50 Nyt kun ruoan hinta on noussut ja puhutaan toimeentulo-ongelmista niin ruoan hintaa nostaa aivan yleisesti hygieniahysteria.
Ettei vaan taas olisi kyse siitä, että koska itse elät savet puntissa-standardeilla, niin ihan normaali hygieniataso on sinulle hysteriaa?
Luuletko että kirjoitin :bullshit:

Re: Sama todellisuus - kaksi erilaista tulkintaa

Lähetetty: 27.01.2023 15:19
Kirjoittaja Bluntly
Puhdasta :paska:

Re: Sama todellisuus - kaksi erilaista tulkintaa

Lähetetty: 27.01.2023 15:24
Kirjoittaja Homeboy65
Bluntly kirjoitti: 27.01.2023 15:19 Puhdasta :paska:
Uskot ihan tosissasi että jos syömässäsi voileivässä on pieni määrä bakteereja se on merkittävä terveyshaitta? :roll:

Re: Sama todellisuus - kaksi erilaista tulkintaa

Lähetetty: 27.01.2023 15:28
Kirjoittaja Ylermi Ylihankala
Homeboy65 kirjoitti: 27.01.2023 15:24 Uskot ihan tosissasi että jos syömässäsi voileivässä on pieni määrä bakteereja se on merkittävä terveyshaitta? :roll:
Vittu, näitä sun löysääkin löysempiä heittojas. Annat itsestäsi harvinaisen tyhmän kuvan. Ihme varjonyrkkeilyä.

Re: Sama todellisuus - kaksi erilaista tulkintaa

Lähetetty: 27.01.2023 15:30
Kirjoittaja Homeboy65
Ylermi Ylihankala kirjoitti: 27.01.2023 15:28
Homeboy65 kirjoitti: 27.01.2023 15:24 Uskot ihan tosissasi että jos syömässäsi voileivässä on pieni määrä bakteereja se on merkittävä terveyshaitta? :roll:
Vittu, näitä sun löysääkin löysempiä heittojas. Annat itsestäsi harvinaisen tyhmän kuvan. Ihme varjonyrkkeilyä.
On varmaan turha odottaa perusteluja. Ei se mitään. :kina:

Re: Sama todellisuus - kaksi erilaista tulkintaa

Lähetetty: 27.01.2023 15:45
Kirjoittaja urpiainen
Mun mielestä Homien avauksella olisi kaikki mahdollisuudet päästä perussuomalaisten elinkeinopoliittiseen ohjelmaan: löysätään elintarvikehygienian standardeja laskeaksemme elintarviketeollisuuden kustannuspaineita. Ainakin kantasuomalaiste yrittäjien firmoissa. Ihan turha idea, että standardin määrittäisivät jotkut terveysalan ammattilaiset, hyvin voidaan antaa laadunvalvonta joillekin kalevalaisille jäsenkorjaajille.

Re: Sama todellisuus - kaksi erilaista tulkintaa

Lähetetty: 27.01.2023 15:54
Kirjoittaja Homeboy65
Toistan kärsivällisesti: jos ruoassa on pieni määrä bakteereja SILLÄ EI OLE MITÄÄN MUUTA kuin ns. akateemista merkitystä. Ylihygieenisyys lisäksi haittaa vastustuskyvyn kehitystä.

Re: Sama todellisuus - kaksi erilaista tulkintaa

Lähetetty: 27.01.2023 16:10
Kirjoittaja urpiainen
Homeboy65 kirjoitti: 27.01.2023 15:54 Toistan kärsivällisesti: jos ruoassa on pieni määrä bakteereja SILLÄ EI OLE MITÄÄN MUUTA kuin ns. akateemista merkitystä. Ylihygieenisyys lisäksi haittaa vastustuskyvyn kehitystä.
Totta kai, ruoassa on aina vähän erilaisia mikrobeja. Nyt meillä on tutkimusperäisesti määritetyt rajat sille, kuinka suuria ja minkälaisia mikrobimääriä voidaan sallia, ja minkälaiset standardit ruoan valmistamiselle, käsittelylle ja säilyttämiselle kannattaa olla ruokaturvallisuuden varmistamiseksi ilman liian hankalia järjestelyjä. Onko sun ehdotus nyt, että tämän tutkimuspohjaisuuden sijaan uudet rajat ja standardit määritellään punttipökälepohjaisesti?

Edit. Tai ehkä Homien turahduksessa on jonkinlaista akateemista mielenkiintoa sitä kautta, että seuraavat 3 väitettä tuntuisivat arkijärjellä olevan totta:

1) Jos jossain elintarvikeannoksessa on hyvin pieniä määriä sellaisia tavallisia bakteereja, jotka suurempina pitoisuuksina olisivat ihmiselle vaarallisia, on tämä annos kuitenkin ok myytäväksi, tarjottavaksi ja syötäväksi.

2) Jos jossain elintarvikeannoksessa on hyvin pieniä määriä sellaisia tavallisia bakteereja, jotka suurempina pitoisuuksina olisivat ihmiselle vaarallisia, niin yhden samanalaisen bakteerin lisääminen tähän annokseen ei muuta tilannetta, vaan annos on kuitenkin ok myytäväksi, tarjottavaksi ja syötäväksi. (Tämä lienee Homien huikea oivallus.)

3) Kohdista 1 ja 2 seuraa, että jatkamalla bakteerien lisäystä yksi kerraallaan annos ei koskaan muutu vaaralliseksi. Tämä taas on ristiriidassa kohdan 1 kansssa.

Ehkä Homie voisi pohtia tätä, eikä esittää urpoja ideoita elintarvikehygieniasta?

Re: Sama todellisuus - kaksi erilaista tulkintaa

Lähetetty: 27.01.2023 19:27
Kirjoittaja nokkaelain
Sillä ei ole merkitystä, jos on oikeasti pieni määrä vaarallisiakin bakteereja. Niillä on vaan taipumus lisääntyä eksponentiaalisesti, jos annetaan tilaisuus.

(Itse siis sain ravintolayrityksen tapahtumassa tarjoamasta ruoasta (broileri) salmonellan n. 18v:nä. Pari kuukautta sairaalassa jälkitaudin takia ja söin kuukausia antibioottia (joka on sittemmin kielletty haittojen takia) ennen kuin sain aikaa kolme peräkkäistä puhdasta näytettä.)

Re: Sama todellisuus - kaksi erilaista tulkintaa

Lähetetty: 28.01.2023 11:07
Kirjoittaja Homeboy65
urpiainen kirjoitti: 27.01.2023 16:10
Homeboy65 kirjoitti: 27.01.2023 15:54 Toistan kärsivällisesti: jos ruoassa on pieni määrä bakteereja SILLÄ EI OLE MITÄÄN MUUTA kuin ns. akateemista merkitystä. Ylihygieenisyys lisäksi haittaa vastustuskyvyn kehitystä.
Totta kai, ruoassa on aina vähän erilaisia mikrobeja. Nyt meillä on tutkimusperäisesti määritetyt rajat sille, kuinka suuria ja minkälaisia mikrobimääriä voidaan sallia, ja minkälaiset standardit ruoan valmistamiselle, käsittelylle ja säilyttämiselle kannattaa olla ruokaturvallisuuden varmistamiseksi ilman liian hankalia järjestelyjä.
Hygienia on OK mutta överiksi menevät hygieniamääräykset eivät. Vaikka olisi kuinka tutkittu.
Hygienia on hyvä esimerkki siitä kuinka joku asia todetaan ensin hyväksi ja sitten alkaa kilpalaulu kuinka hommaa pitää vieläkin parantaa - kunnes mennään liiallisuuksiin.

Pentti Linkola kertoi ammattikalastajana kuinka ennen ei ollut älyttömiä hygieniamääräyksiä eivätkä kalat silti pilaantuneet kuljetuksien aikana. Mistäköhän sekin johtui...? :roll:

Re: Sama todellisuus - kaksi erilaista tulkintaa

Lähetetty: 28.01.2023 11:26
Kirjoittaja Bhven
Homeboy65 kirjoitti: 28.01.2023 11:07 Pentti Linkola kertoi ammattikalastajana kuinka ennen ei ollut älyttömiä hygieniamääräyksiä eivätkä kalat silti pilaantuneet kuljetuksien aikana. Mistäköhän sekin johtui...? :roll:
Varmaan johtui siitä, että kala päätyi nopeammin kalastajan veneestä ruokapöytään. Nykyään esimerkiksi puna-ahvenfile viettää tukussa helposti viikon ennen kuin päätyy kaupan kalatiskiin jossa se viettää toisen viikon ennen kuin joku kantaa sen kotiinsa.

Re: Sama todellisuus - kaksi erilaista tulkintaa

Lähetetty: 28.01.2023 11:55
Kirjoittaja Homeboy65
Vielä Linkolasta. Hän kertoi omista havainnoistaan ja kokemuksistaan. Hän söi vihreäksi mennyttä leipää, nesteeksi mennyttä haukea jne. - eikä mennyt kipeäksi.

Re: Sama todellisuus - kaksi erilaista tulkintaa

Lähetetty: 28.01.2023 12:57
Kirjoittaja sivustahuutaja
Edelleen yli 7% työttömyys, vaikka on työvoimapula.

Kuva

Re: Sama todellisuus - kaksi erilaista tulkintaa

Lähetetty: 28.01.2023 13:09
Kirjoittaja Homeboy65
Pinta-alaltaan suuri maa + omistusasumisen ihannointi= työntekijät ja työpaikat eivät helposti kohtaa. :wink:

Re: Sama todellisuus - kaksi erilaista tulkintaa

Lähetetty: 28.01.2023 15:41
Kirjoittaja Bluntly
Liian hyvät tuet jos ei muuttaminen kiinnosta.

Re: Sama todellisuus - kaksi erilaista tulkintaa

Lähetetty: 28.01.2023 20:39
Kirjoittaja nokkaelain
Homeboy65 kirjoitti: 28.01.2023 11:55 Vielä Linkolasta. Hän kertoi omista havainnoistaan ja kokemuksistaan. Hän söi vihreäksi mennyttä leipää, nesteeksi mennyttä haukea jne. - eikä mennyt kipeäksi.
Kala onkin tosi hyvä esimerkki. Tuore kala säilyy alle viikon mutta jääkaappilämpötilassa ei edes läheskään niin pitkään. Suomessa jostain syystä tuoreudesta ei välitetä kovin paljon.

Vatsasyöpä muuten oli vielä 50-luvulla yleisin syöpä, mutta ruoan paremman säilytyksen ja hygieenisyyden sekä helikobakteerin vaarallisuuden tunnistamisen ansiosta ilmaantuvuus on pudonnut kymmenesosaan. Joo, ei kaikki sairastu, ei varmaan Linkolakaan, mutta esim yksi isovanhemmistani kuoli siihen juuri eläkkeelle päästyään.

Re: Sama todellisuus - kaksi erilaista tulkintaa

Lähetetty: 30.01.2023 11:03
Kirjoittaja James Potkukelkka
Homeboy65 kirjoitti: 27.01.2023 14:50 . Jokaisella on niin paljon vastustuskykyä että pieni määrä bakteereja ei haittaa faktisesti yhtään mitään.
Faktisesti Suomessa ajoittain kuolee porukkaa ravinnosta saatuun listeriaan.

Listerioosi on harvinainen, mutta tapausten lukumäärä on ollut nousussa viime vuosina. Suomessa todetaan vuosittain n. 50–90 tapausta, joista alle 10 on meningiittejä

Listeriatartunnan voi saada runsaasti listeriaa sisältävän, kuumentamattomana nautittavan ruoan välityksellä. Sekä yksittäisiä tapauksia että ruokaperäisiä epidemioita on kuvattu. Itämisaika vaihtelee yleensä viikoista useisiin kuukausiin.

Sepsis ja aivokalvotulehdus ovat taudin merkittävimmät ilmenemismuodot, joihin perustaudista ja mikrobilääkehoidon osuvuudesta riippuen 15–25 % voi menehtyä.


https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00581