Kokkausvinkit
Kokkausvinkit
Kertokaapa tänne parhaita kokkausvinkkejänne ja suuria oivalluksia ruoanlaiton saralla. Ei siis mitään reseptejä vaan kikkoja, vinkkejä ja neuvoja.
Tässä yksi:
Sipulia kuullottaessa, aita pilkottu sipuli kylmään pannuun ja sitten vasta levy päälle, näin sipulista tulee pehmeämmän makuista. Hyvä keino on myös lisätä sipulien kanssa kylmään pannuun ripaus sokeria tai hunajaa, rasva vasta viimeiseksi kuumenneeseen pannuun.
Tässä yksi:
Sipulia kuullottaessa, aita pilkottu sipuli kylmään pannuun ja sitten vasta levy päälle, näin sipulista tulee pehmeämmän makuista. Hyvä keino on myös lisätä sipulien kanssa kylmään pannuun ripaus sokeria tai hunajaa, rasva vasta viimeiseksi kuumenneeseen pannuun.
Re: Kokkausvinkit
Maistelu, haistelu ja ripaus luovaa hulluutta pesee reseptit 6-0 ruoanlaiton lopputuloksessa.
Re: Kokkausvinkit
Itse käytän (jos käytän) fariinisokeria. Toimii parhaiten sipulin oman maun kanssa ja antaa mukavasti väriä. Rasvaa en laita lainkaan, jos paistan sipulien kanssa jauhelihaa. Silloin laitan jauhelihan ihan ensimmäiseksi kylmään pannuun, sipulin vasta sitten kun jauheliha alkaa kuumetessaan päästää itsestään nesteitä.Patz kirjoitti:Hyvä keino on myös lisätä sipulien kanssa kylmään pannuun ripaus sokeria tai hunajaa, rasva vasta viimeiseksi kuumenneeseen pannuun.
Mutta kun ei saa kerran reseptejä laittaa, annetaan sitten pari vinkkiä:
1. Leikkaa sisäfileestä aina liian paksuja pihvejä.
2. Laita valkosipulia aina liikaa.
3. Chili ei ole liian tulista. Makuaistisi vain on kehittymätön.
Re: Kokkausvinkit
Tapoja on tottavie monia, Minä kuullotan sipulin voissa ja sen jälkeen haudutan puolikypsäksi lihaliemen kanssa. Sitten vasta sekoitus jauhelihataikinaan ja eikun pulllia vääntämään.Herra Manala kirjoitti:Itse käytän (jos käytän) fariinisokeria. Toimii parhaiten sipulin oman maun kanssa ja antaa mukavasti väriä. .Patz kirjoitti:Hyvä keino on myös lisätä sipulien kanssa kylmään pannuun ripaus sokeria tai hunajaa, rasva vasta viimeiseksi kuumenneeseen pannuun.
Vichy sopii muuten jauhelihataikinan nesteeksi erinomaisesti. Tulee vallan kuohkeita pulleroisia.
Re: Kokkausvinkit
Tjeu:
purkki hernekeittoa
purkki ananasta
purkki tonnikalaa vihanneksissa
nakkeja
Avaa purkit. Lämmitä hernekeitto ohjeen mukaan. hernekeiton lämmetessä pilko nakit haluamaasi muotoon. Sujauta ananas, tonnikala ja nakit lämpimään hernekeittoon ja anna lämmetä vielä hetken ettei nakit jää kylmiksi.
Syö ja nauti.
Tonnikala vihanneksissa(ainakin papuja, maissia, chiliä) on sen takia, että se antaa keitolle pientä tulisuutta.
Kokeilkaa jos uskallatte, itse en ole uskaltanut.
purkki hernekeittoa
purkki ananasta
purkki tonnikalaa vihanneksissa
nakkeja
Avaa purkit. Lämmitä hernekeitto ohjeen mukaan. hernekeiton lämmetessä pilko nakit haluamaasi muotoon. Sujauta ananas, tonnikala ja nakit lämpimään hernekeittoon ja anna lämmetä vielä hetken ettei nakit jää kylmiksi.
Syö ja nauti.
Tonnikala vihanneksissa(ainakin papuja, maissia, chiliä) on sen takia, että se antaa keitolle pientä tulisuutta.
Kokeilkaa jos uskallatte, itse en ole uskaltanut.
Re: Kokkausvinkit
Onko sun jotenkin vaikeaa ymmärtää aloitusviestin sisältöä?JokuVitunIdiootti kirjoitti:kana+riisi, ei muuta.
Viimeksi muokannut Patz, 23.03.2006 14:29. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Re: Kokkausvinkit
Ovatko harrastukset todella niin arkaluontoinen asia, että tännekin pitää voida kirjoittaa anonyyminä?
T. Exsat
T. Exsat
-
- Kitisijä
- Viestit: 6687
- Liittynyt: 01.07.2005 21:12
- Paikkakunta: Uleåborg
Re: Kokkausvinkit
Eiköhän sellaisiakin harrastuksia löydy! Mutta käytetään tästälähtien mustanikkiä.Anonymous kirjoitti:Ovatko harrastukset todella niin arkaluontoinen asia, että tännekin pitää voida kirjoittaa anonyyminä?
T. Exsat
Tasan ei mene muumit kanootissa.
Re: Kokkausvinkit
Niinno, se vähän tosiaan riippuu myös siitä mitä on tekemässä. Kyllä mäkin lihapullia varten hauduttaisin lihaliemessä sipulia, mutta myös itse jauhelihaa.sinkkumatti kirjoitti:Tapoja on tottavie monia, Minä kuullotan sipulin voissa ja sen jälkeen haudutan puolikypsäksi lihaliemen kanssa. Sitten vasta sekoitus jauhelihataikinaan ja eikun pulllia vääntämään.
Tuossa huomenna taidan tehdä kebakkotaikinaa. Vaatimattomat 1.6kg tarjousjauhelihaa, pari kananmunaa, vähän turkkilaista jugurttia tai tzatzikia, lihalientä, mustapippuria ja aromisuolaa. Ja sit kahdella käsivaivaimella yhtäaikaa höykytetään taikinaa vartin verran. Sit ei muuta kun leivotaan taikinasta pitkiä pötköjä ja tungetaan grillitikku keskelle. Uunille ritilän päälle 225:een ja annetaan käristyä ylätasolla kunnes rasvat on tippuneet kebakoista ulos ja pinta on mukavasti kärtsännyt. Käännetään kun yläpuoli alkaa olla paahtunut.
Tuolla tavalla saa halvastakin jauhelihasta suht rasvatonta ja hyvää. Niin ja valmiit kebakothan tietenkin dipataan siihen itsetehtyyn tzatzikiin johon tulee meikäläisen reseptin mukaan kilo turkkilaista jugua, 2 kynnetöntä valkkaria paskaks puristettuna, 3/4 isoa kurkkua raastettuna ja suolalla 10min valutettuna, 2tl sitruunamehua 1tl vaaleata balsamicoa, 1/2tl rouhittua mustapippuria ja 1/2tl kuivattua tilliä. Namskis sano roteiinipojat toisilleen.
Re: Kokkausvinkit
Mitä, ei kaneliaHerra Manala kirjoitti:kilo turkkilaista jugua, 2 kynnetöntä valkkaria paskaks puristettuna, 3/4 isoa kurkkua raastettuna ja suolalla 10min valutettuna, 2tl sitruunamehua 1tl vaaleata balsamicoa, 1/2tl rouhittua mustapippuria ja 1/2tl kuivattua tilliä.
Re: Kokkausvinkit
Ei kanelia, vittu!Elukka kirjoitti:Mitä, ei kaneliaHerra Manala kirjoitti:kilo turkkilaista jugua, 2 kynnetöntä valkkaria paskaks puristettuna, 3/4 isoa kurkkua raastettuna ja suolalla 10min valutettuna, 2tl sitruunamehua 1tl vaaleata balsamicoa, 1/2tl rouhittua mustapippuria ja 1/2tl kuivattua tilliä.
PS. Tuo "Kanelia, vittu!" alkaa olemaan jo lähes yhtä kuuluisa kuin "Havuja, perkele!"
Viimeksi muokannut Herra Manala, 23.03.2006 14:47. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Re: Kokkausvinkit
Käytätkös korppujahoja pulleroisia tehdessäs? Jos käytät, niin testaas toi vissy kerman tilalla. Toimii.Herra Manala kirjoitti: Kyllä mäkin lihapullia varten hauduttaisin lihaliemessä sipulia, mutta myös itse jauhelihaa.
Ootkos muuten testannut "uuden" valkkaritabascon? Aika hyvää shittiä.
Re: Kokkausvinkit
Kyllä mä korppujauhoja jonkun verran laitan, mutta aika snadisti. Pyrin pitämään lihapitoisuuden palleroissakin aika korkealla. Kermaa en yleensä laita lainkaan enkä muutakaan nestettä, koska laitan tosiaan niin vähän korppujauhoja, että kananmunista tuleva neste riittää.sinkkumatti kirjoitti:Käytätkös korppujahoja pulleroisia tehdessäs? Jos käytät, niin testaas toi vissy kerman tilalla. Toimii.
Ootkos muuten testannut "uuden" valkkaritabascon? Aika hyvää shittiä.
Mitähän tuo valkkaritabasco on? En mä ole normitabascon lisäksi maistanut muita kuin milder garlicia, milder jalapenoa ja hot habaneroa. Tosin niitä kaikkia on nytkin keittiön pöydän maustehyllykössä. :-p
Re: Kokkausvinkit
=sinkkumatti kirjoitti:valkkaritabasco
Herra Manala kirjoitti:milder garlic
Viimeksi muokannut Patz, 23.03.2006 14:56. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Re: Kokkausvinkit
Toi noi.Herra Manala kirjoitti:Mitähän tuo valkkaritabasco on? -p
Saattaa olla kyllä jo vanha juttu. Mä törmäsin vasta tällä viikolla. Oli varsin maukasta.
-
- Kitisijä
- Viestit: 16725
- Liittynyt: 27.10.2005 17:37
Re: Kokkausvinkit
Höp. Sipuli pullataikinaan raakana, muuten siitä menee potku. Korppujauhoja taikinaan sekä käärön pintaan. Ja nesteeksi toisinaan vaikka kermaviilipurkki. Viimeaikoina olen myös lisännyt lihapulla- tai pikemminkin -mureketaikinaan myös syksyllä suolasäilömiäni haapa- ja kangasrouskuja. Herkkua!Herra Manala kirjoitti:Kyllä mäkin lihapullia varten hauduttaisin lihaliemessä sipulia.
Niin, ja liha tietysti lampaan jauhelihaa. Ja mahdollisimman paljon silputtuja tuoreyrttejä fiiliksen mukaan.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Re: Kokkausvinkit
Mahtaa olla kuivat pullat, jos meinaat saada sipulin kypsäksi.urpiainen kirjoitti: Höp. Sipuli pullataikinaan raakana, muuten siitä menee potku.
Re: Kokkausvinkit
Mitäh, mäkin laitan sipulit raakana. Ja ai että ku on tullu hyvää, eikä valitusta oo kuulunut muiltakaan. Eikä oo muuten kuivia pullia.sinkkumatti kirjoitti:Mahtaa olla kuivat pullat, jos meinaat saada sipulin kypsäksi.urpiainen kirjoitti: Höp. Sipuli pullataikinaan raakana, muuten siitä menee potku.
Re: Kokkausvinkit
En usko! Koska on maistiaiset?Kid kirjoitti:Mitäh, mäkin laitan sipulit raakana. Ja ai että ku on tullu hyvää, eikä valitusta oo kuulunut muiltakaan. Eikä oo muuten kuivia pullia.
Re: Kokkausvinkit
Kid kirjoitti:Mitäh, mäkin laitan sipulit raakana. Ja ai että ku on tullu hyvää, eikä valitusta oo kuulunut muiltakaan. Eikä oo muuten kuivia pullia.
Onko jollakulla ihan oikeasti toimivia vinkkejä siitä, onko sipulia mahdollista pilkkoa kyynelehtimättä? Ilmat mitään pleksilasiviritelmiä naaman edessä? Kaapista löytyy kyllä sellainen käsikäyttöinen silppurihärpäke, mutta aina sitä ei jaksa ruveta kaivamaan esiin ja siksi toisekseen, sellaisen masiinan käyttäminen tekee lisää tiskiä.
Re: Kokkausvinkit
Vastaus: Piilolasit.ElanorRaven kirjoitti:Onko jollakulla ihan oikeasti toimivia vinkkejä siitä, onko sipulia mahdollista pilkkoa kyynelehtimättä? Ilmat mitään pleksilasiviritelmiä naaman edessä?
Uskokaa vaan, auttavat kyynelehtimiseen sipulin kanssa temutessa.
Re: Kokkausvinkit
Mä luin jostain vai näinkö telkkarista, et jos sipulin laittaa hetkeks pakkaseen ni sit ei itketä. En oo ite testannut mutta..ElanorRaven kirjoitti: Onko jollakulla ihan oikeasti toimivia vinkkejä siitä, onko sipulia mahdollista pilkkoa kyynelehtimättä?
Re: Kokkausvinkit
Terävä veitsi on ainut vehje, millä sipuli voidaan pilkkoa oikein. Kaikenmaailman silppurikoneet saavat sipulin maistumaan katkeralta moskalta..ElanorRaven kirjoitti:--.