Vagabondo kirjoitti: ↑10.05.2022 10:03
Hesarissa oli taannoin juttu näistä kaupungin kiinalaisista jotka tarjoaa autenttista kokemusta kiinalaisille turisteille. Osa paikoista oli sellaisia, että pääasiassa myivät länkkäriannoksia, mutta turisteille löyty toiset listat. Luin silleen huonosti etten muista paikkoja, kun ei Helsingissä juuri tule käytyä ja ajattelin etten tarvi tietoa mihinkään.
Mä olen joskus käynyt jossain Helsingin peruskiinalaismättölässä yliopiston kiinalaisten tutkijoiden kanssa. Silloin ei saatu mitään listaa edes nähtäväksi, vaan kiinalaiset sopi yhdessä henkilökunnan kanssa, mitä syödään. Aika eri meininki oli.
Toisaalta sitten, mun mielestä siinä Tapiontorin kiinalaisessa käy aika usein kiinalaisia turistiryhmiä lounaalla, ja ne taitaa tyypillisesti vetää ihan sen saman buffan kuin kaikki muutkin.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Homeboy65 kirjoitti: ↑10.05.2022 12:27
Mäkkärissä ja Hesessä käyn aina joskus. Mäkkärin hampurilaiset kallistuneet ikävästi, ennen 1 e/kpl, nyt 1,3 e/kpl.
Hyviä mutta aika pieniä.
Kyllä ne kalapuikot voittaa
Mulla on se onni, että olen löytänyt itseni ja toivon muillekin ihmisille sitä. Että tällainen ihminen on tarkoitettu tänne, me ei olla sattumaa.
Mäkkärin ja hesen purilaisia on helppo tehdä kotonakin. Otetaan pari pahvinpalasta, kastellaan hivenen ja vedetään naamariin. Jos haluaa jäljitella majoa niin voi vetää kuivat väliin.
^ En tosiaan keksi ainuttakaan syytä syödä noita purilaisia, jos sitä vapaa-aikaa on 7,5h enemmän kuin työssäkäyvillä. Tuossa ajassahan pyöräyttää omat briossisämpylät ja duunaa omat majot.
Ja vaikka tekisi kaupan briosseilla ja hellmansilla, niin silti itse pääsee parempaan kuin 90% luksusburgerravintoloista.
Homeboy65 kirjoitti: ↑10.05.2022 12:27
Mäkkärissä ja Hesessä käyn aina joskus. Mäkkärin hampurilaiset kallistuneet ikävästi, ennen 1 e/kpl, nyt 1,3 e/kpl.
Hyviä mutta aika pieniä.
Kyllä ne kalapuikot voittaa
Kyllä. Lidlin kalapuikot on kuitenkin halpoja ja hyviä.
"En tiedä pitäisikö sinulle ojentaa netiketti, banaani vai köysi." - Tix
Eihän se Hummus Housen muutto sujunut kuin Strömsössä, mutta viimein ravintola on taas auki. Otaniemen sijaan Kökkelissä Cafe Brunnsdalin entisissä tiloissa, eli ihan siinä kylän ytimessä Halmeen leipomoa vastapäätä. Periaatteessa siis helposti tavoitettavissa myös junalla! Lounas on palannut prekorona aikaan eli seisova pöytä mistä saa itse keräillä herkut lautaselle. Kasvisvaihtoehtojen määrä on niin kattava, herkullinen ja täyttävä, ettei tällänen sekasyöjäkään juuri lihaa lautaselle kasaa.
Täytyy seurailla miten uudella paikalla iltaravintola toiminta kehittyy. Toivottavasti Shawarmaa olis taas jossain vaiheessa tarjolla. Vähän niinku kebab, mutta parempaa
Facebookin mukaan heti ensimmäinen lounaskattaus oli myyty loppuun 2 tunnissa, joten kannattaa olla liikkeellä ajoissa, jos tuonne haluaa mennä syömään.
Yet ah! why should they know their fate? Since sorrow never comes too late, And happiness too swiftly flies. Thought would destroy their paradise.
No more; where ignorance is bliss, 'Tis folly to be wise.
urpiainen kirjoitti: ↑09.05.2022 9:58
Joo. Friends & Brgrs on minustakin ihan oiva tälllaisten pikaruokahampurilaisketjujen sarjassa. Tosin niiden ranskalaiset perunat ovat olleet välillä vähän heikkoja, tai sitten tyyli ei vain ole makuuni. Mut purilaiset tosiaan ihan hyviä.
Tuli tämä mieleen kun luin tänään IL:stä: "Isak Fagerholm vastaa siitä, että Friends & Brgrsin ranskalaiset ovat laadukkaat."
Cafe Picnicin patonkeja tuli käytyä syömässä vuosituhannen vaihteen seutuvilla, kun espoossa ei vielä hirveästi ollut muita kahviloita saati Subwayta Suomessa. Sittemmin liike jäi osaltani paitsioon enkä ole tullut käytyä ainakaan vuosikymmeneen ennen kuin nyt lippulaivan avautumisen jälkeen. Oon nyt käynyt 2 kertaa lounaaksi syömässä niiden uuniperuna-annoksen. Ei toki mitään gourmeeta, mutta silleen semisti terveellistä hyvää perusruokaa mitä toisinaan kaipaa lounasaikaan.
Mä oon sit se kerettiläinen joka vetää uuniperunankin kuorineen
Intissä totesin, että perunoiden kuoriminen on ihan turhaa näpertelyä ja paljon helpompi vetää vaan kuorineen pakista. Sittemmin en oo keitettyjä perunoita kuorinut. Ei ole tuntunut oleelliselta. Nykyään tosiaan menee sit uuniperunatkin kuorineen ja mä oon sitä mieltä että ne oikeastaan tuo kivasti rakennetta ja makua ruokaan. Annos olisi köyhempi jos vaan lusikalla kaapisi ne sisälmykset.
Yet ah! why should they know their fate? Since sorrow never comes too late, And happiness too swiftly flies. Thought would destroy their paradise.
No more; where ignorance is bliss, 'Tis folly to be wise.
Vagabondo kirjoitti: ↑18.05.2022 13:06
Mä oon sit se kerettiläinen joka vetää uuniperunankin kuorineen
Intissä totesin, että perunoiden kuoriminen on ihan turhaa näpertelyä ja paljon helpompi vetää vaan kuorineen pakista. Sittemmin en oo keitettyjä perunoita kuorinut. Ei ole tuntunut oleelliselta. Nykyään tosiaan menee sit uuniperunatkin kuorineen ja mä oon sitä mieltä että ne oikeastaan tuo kivasti rakennetta ja makua ruokaan.
Ala-asteen 1-2 luokalla perunat oli pakko syödä kuorineen, koska se oli opettajan mielestä terveellisempää. Menee tosin offtopiciksi, jos espoolaista parakkikoulua ei laske ravintolarakennukseksi.
Mulla on vähän hankala perunasuhde. Mun mielestä keitetyt perunat ovat aika ankea lisuke, jota on nykyisen elintason oloissa vaikea perustella (paitsi hyviä uusia perunoita osana skandinaavista kalapöytää). Ja jotenkin lasken uuniperunan liian läheiseksi versioksi tässä, enkä oikein innolla syö. Ei se tietenkään pahaa ole, ja sopivalla täytteellä voi olla aika hyväkin, mutta juuri koskaan ei ole syytä valita uuniperunaa ohi melkein minkä tahansa vaihtoehdon, paitsi ehkä just niiden keitettyjen perunoiden.
Periaatteessa olisin ehkä samaa mieltä Vagabondon kanssa, että kuoret saattaisivat hyvinkin lisätä perunan kiinnostavuutta. Mutta varsinkin itse laittaessa en oikein innostu pesemään niitä kovin tarkkaan, ja silloin kuoriminen ennen syöntiä tuntuu perustellulta.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
urpiainen kirjoitti: ↑18.05.2022 14:23
Mun mielestä keitetyt perunat ovat aika ankea lisuke, jota on nykyisen elintason oloissa vaikea perustella
Mitkä lisukkeet sitten ovat niitä "hohdokkaampia"?
Perunoiden keittäminen tosin ei kannata. Höyryttäminen on parempi vaihtoehto. Höyryttäessä saa duunattua helposti myös kasviksia: pilkkoo sillä aikaa kun perunat ottavat etumatkaa ja lisää sitten mukaan.
urpiainen kirjoitti: ↑18.05.2022 14:23
Periaatteessa olisin ehkä samaa mieltä Vagabondon kanssa, että kuoret saattaisivat hyvinkin lisätä perunan kiinnostavuutta. Mutta varsinkin itse laittaessa en oikein innostu pesemään niitä kovin tarkkaan, ja silloin kuoriminen ennen syöntiä tuntuu perustellulta.
Perunoitahan saa ostettua pestyinä? Ei niitä silloin tarvitse erityisesti hinkata. Toki multaisissa laatu pysyy kai parempana, mutta minusta pestyt ovat fiksumpia pienemmän vaivan takia.
Perunat tarvitsee kuoria vain muussia varten. Muussi vaan näyttää huonolta kuorineen ja suutuntuma kärsii. Rouheammassa murskassa kuoret eivät haittaa.
^ & ^^ No kuten sanoin, melkein mikä tahansa lisuke on svengaavampi kuin keitetty peruna. Lasken tässä yhteydessä höyrytetyn keitetyksi. Tämä ei tarkoita, ettenkö perinnetietoisena maakuoppaugrina aina silloin tällöin keittäisi/höyryttäisi perunoita lisukkeeksi.
Minunkin tulee usein, tai jopa yleensä, ostettua valmiiksi pestyjä perunoita. Vaikka ovat ne kyllä huonompia kuin multaperunat; erityisesti just kuori on muuttunut aika huonoksi niissä. Mutta multaperunoiden pesu on niin työlästä, hirveä jynssäys, multa uhkaa tukkia viemärit, joten siis niitä valmiiksi pestyjä. Jotka siis käteviä mutta huonompia - ja alamme olla suomalaisen perinteisen keittiön ytimessä. Siihen vielä ruokajuomaksi kunnon lasi maitoa ja pöydälle auki Suomenmaa, ettei tarvitse esim. keskustella pöydässä, vaan vain täyttää nopeasti ja tehokkaasti vatsa, että jaksaa taas kuokkia suota.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
^^ Mielenkiintoista. Itse pidän hyvää höyrytettyä pottua huomattavasti "hienompana" lisukkeena kuin pastaa tai riisiä. Pasta tietty on kaikista helpoin ja siksi sitä tulee tehtyä tasaisesti. Kotona ei tule harrastettua useampia ruokalajeja, joten on ihan poissulkettu vaihtoehto, että vaikkapa kuhan kanssa laittaisin pastaa tai riisiä. Kyllä se on puikulasta höyrypotut tai muusi.
sivustahuutaja kirjoitti: ↑18.05.2022 15:59
^^ Mielenkiintoista. Itse pidän hyvää höyrytettyä pottua huomattavasti "hienompana" lisukkeena kuin pastaa tai riisiä. Pasta tietty on kaikista helpoin ja siksi sitä tulee tehtyä tasaisesti. Kotona ei tule harrastettua useampia ruokalajeja, joten on ihan poissulkettu vaihtoehto, että vaikkapa kuhan kanssa laittaisin pastaa tai riisiä. Kyllä se on puikulasta höyrypotut tai muusi.
Muusi toki on aivan taivaallinen ruokalaji. Mutta kyllä minäkin kalan seuraksi usein keitän/höyrytän perunat. Varsinkin uudet perunat ovat siihen jopa erinomaisia. Silti tuntuu ankealta.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
urpiainen kirjoitti: ↑18.05.2022 14:23
Mulla on vähän hankala perunasuhde. Mun mielestä keitetyt perunat ovat aika ankea lisuke, jota...
Niin mutta uuniperuna ei olekaan lisuke, vaan se annoksen pääraaka-aine, jonka sisään/kylkeen tulee ne lisukkeet. Ja noin muutenkin uuniperuna on ihan eri juttu kuin keitetty saati höyrytetty peruna.
Mä oon muuten silleen hassu etten tykkää uusista perunoista. Ihan liian kiinteitä. Potussa pitää olla kunnolla tärkkelystä ja jauhoinen rakenne.
Yet ah! why should they know their fate? Since sorrow never comes too late, And happiness too swiftly flies. Thought would destroy their paradise.
No more; where ignorance is bliss, 'Tis folly to be wise.
urpiainen kirjoitti: ↑18.05.2022 14:23
Mulla on vähän hankala perunasuhde. Mun mielestä keitetyt perunat ovat aika ankea lisuke, jota...
Niin mutta uuniperuna ei olekaan lisuke, vaan se annoksen pääraaka-aine, jonka sisään/kylkeen tulee ne lisukkeet. Ja noin muutenkin uuniperuna on ihan eri juttu kuin keitetty saati höyrytetty peruna.
Mut toisaalta uuniperuna ei ole lisuke, vaan annoksen päätähti.
Tai siis katkaisit lainauksen just siitä kohtaa, jossa tarkoitukseni oli selittää, että keitetyn perunan antipatiani on sen verran vahvaa, että lähisukulainen uuniperuna ei minun maailmassani kanna pääruoaksi. Mut ymmärrän kyllä, että ongelma on enemmän minä kuin uuniperuna, joka on perinteinen hieno annos. En vain koskaan valitse sitä.
Mä olen muuten jotenkin ristiriitaisesti mutta omasta mielestäni selkeästi sikäli samaa mieltä kanssasi, että jos lisukkeena on keitettyä syysperunaa, niin mieluusti tosiaan jauhoista. Mut kesäinen uusi peruna on sitten eri juttu!
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Tapiolan Bistro O Mat pitemmän kaavan mukaan. Oikein jees. Lista oli hienosti rakennettu ja siitä olisi pystynyt väsäämään vaikka mitä yhdistelmiä, ml. lapset. Hieman yllättävästi ravintola oli lopetellessamme puoli kahdeksan maisssa jo lähes tyhjä. Espoossa syödään aikaisin tai sitten suurin osa väestä oli tullut illalliselle shoppailun päätteeksi.
Mun pitkään pitänyt poiketa Fat Lizardin raflassa ja viimein tällä viikolla sain aikaiseksi pyörähtää siellä lounaalla. Ruoka oli ihan ok, mikä voitaneen laskea isoksi pettymykseksi. Vallankin lounaaksi kalliilla 16€ hinnalla. Voi olla vaikea houkutella mua käymään uudestaan, kun halvemmalla saa Bistro o matin gourmeeta. Lounaaseen kuulunut salaattibuffa oli hyvä, mutta jäi valitettavasti aterian kohokohdaksi. Vaimo yritti puolustella iltaruuan olleen laadukkaampaa, joten ehkä sille saattaa joskus antaa mahdollisuuden.
Ruokajuomaksi piti tietenkin ottaa hanasta panimon omaa tuotantoa. Atlantic Lobster oli yllättävän hyvä. Liikaa humalaa tietenkin, mutta ei niin reilusti, että se olisi häirinnyt nautintoa liikaa. Muuten mukavan samea olut oli oikein maukas. Varmasti paras IPA mitä olen juonut, mutta todettakoon että liiallisesta humalasta johtuen yleensä näitä välttelen. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen mistä jäi mielikuva, että voisin joskus juoda toisenkin.
Yet ah! why should they know their fate? Since sorrow never comes too late, And happiness too swiftly flies. Thought would destroy their paradise.
No more; where ignorance is bliss, 'Tis folly to be wise.
Oli hyvä. Saisi olla hieman lähempänä. Ja olisihan se upeaa, jos tämmöinen olisi jossain rannalla.
Espoo petraa, pikku hiljaa, mutta kuitenkin.
Mulla on toi vielä käymättä. Pitäis tsempata, mutta kun Leppävaara on niin kaukana. Ehkä joskus.
Yet ah! why should they know their fate? Since sorrow never comes too late, And happiness too swiftly flies. Thought would destroy their paradise.
No more; where ignorance is bliss, 'Tis folly to be wise.