Se lienee vähän suhteellista. Kun n. vuosi sitten kävin tuolla, otin 4/5-tulisen Macho mexicanon. Kyllä silläkin hikeä naamaan pukkasi lämpimänä päivänä. Missään kebappipaikoissa yms. ei ole vuosikausiin tullut vastaavaa vastaan (viimeksi Oulussa). Tosin koskaan ei ole ruoka jäänyt syömättä tulisuuden takia, joten "oikeasti tulista" en ole tainnut nähdäkään.1108 kirjoitti:Ei ne nyt niin tulisia ole ! Käynyt monta kertaa syömässä ja aina on maistunut.QuarterDot kirjoitti:Suosittelen tamperelaista Pancho Villa pikkumeksikaania.
Chilimiitti
Re: Chilimiitti
-
- Kitinän väärinkäyttäjä
- Viestit: 107
- Liittynyt: 16.08.2005 19:08
Re: Chilimiitti
Niin, itsehän saimme tuparilahjaksi pussillisen erikokoisia ja -värisiä chilejä, joista suurin osa jonkin sortin habaneroja sun muita, järeimmät kuulemma sellaista 450000 scovillen luokkaa. (Kaupan tavallinen jalapeno on n. 8500 scovillea, joten puhumme n. 50 kertaa tulisemmista marjoista.)
Kuivatut ja savustetut chilit ovat suosikkimausteeni. Ei mitenkään pieksentätulisia, mutta riittävän tulisia runsaalla savun tuoksulla & maulla ryyditettynä. Toimii miltei ruuassa kuin ruuassa! Yhdessä purnukassa on sitten sellaista pahaenteisen näköistä oranssia hilettä, jota ei tarvitse kuin ottaa korkki kiinni kaapista ulkona käymään ja ruuista tulee syömäkelvottomia...
Ja harvasta ravintolasta olen saanut oikeasti hyvää tulista ruokaa. Itämaaravintelien currysoosit ovat parhaimmillaan klassikoita, samaten Tampereella Koskikeskuksen takana olevassa Star & Moonlightissa tarjoiltava Chicken Vindaloo.
Kuivatut ja savustetut chilit ovat suosikkimausteeni. Ei mitenkään pieksentätulisia, mutta riittävän tulisia runsaalla savun tuoksulla & maulla ryyditettynä. Toimii miltei ruuassa kuin ruuassa! Yhdessä purnukassa on sitten sellaista pahaenteisen näköistä oranssia hilettä, jota ei tarvitse kuin ottaa korkki kiinni kaapista ulkona käymään ja ruuista tulee syömäkelvottomia...
Ja harvasta ravintolasta olen saanut oikeasti hyvää tulista ruokaa. Itämaaravintelien currysoosit ovat parhaimmillaan klassikoita, samaten Tampereella Koskikeskuksen takana olevassa Star & Moonlightissa tarjoiltava Chicken Vindaloo.
Re: Chilimiitti
Olen tässä yrittänyt funtsia noita mahdollisia ravintoloita, eikä mieleen ole tullut juuri yhtään mitään. Se saattaa johtua siitä, että ei täällä ole tuo oikeasti tulista ruokaa tarjoavien ravintoloiden edustus mikään kovinkaan kummoinen. Eli kai se on valittava ravintola vähän randomilla ja otettava omat soosit mukaan...
Tässä nyt kuitenkin muutamia mitä tuli mieleen:
Cantina West
New Bamboo Center
Maharaja
Parempia saa ehdottaa tai äänensä jollekin edellämainitulle antaa.
Chilikastikefaneille voisin suositella käyntiä stokkan herkussa, siellä kun on nykyään (vissiin ainoana suomessa) Habanero Tabascoa. Suomi on lihapullamuusikansansa ansiosta melkoinen tulisten chilikastikkeiden kehitysmaa, joten tämä HabaTaba on melkoista herkkua verrattuna mihinkään muuhun mitä kaupoilla on tarjota, ja kokeilemisen arvoinen tuote jokaiselle vähänkään tulisista ruuista kiinnostuneelle. Jossain jenkkilässähän moinen Habanero Tabasco on ihan perusjuttua ja edustamassa vähän tulisempien chilikastikkeiden keskiryhmää.

Tässä nyt kuitenkin muutamia mitä tuli mieleen:
Cantina West
New Bamboo Center
Maharaja
Parempia saa ehdottaa tai äänensä jollekin edellämainitulle antaa.
Kuulostaa aika paljon kuivatulta habanerolta. Niitä on tullut itsekin uunissa kuivateltua ja morttelilla murskattua. Loistava vihannes.Tinkezione kirjoitti:Yhdessä purnukassa on sitten sellaista pahaenteisen näköistä oranssia hilettä, jota ei tarvitse kuin ottaa korkki kiinni kaapista ulkona käymään ja ruuista tulee syömäkelvottomia...
Chilikastikefaneille voisin suositella käyntiä stokkan herkussa, siellä kun on nykyään (vissiin ainoana suomessa) Habanero Tabascoa. Suomi on lihapullamuusikansansa ansiosta melkoinen tulisten chilikastikkeiden kehitysmaa, joten tämä HabaTaba on melkoista herkkua verrattuna mihinkään muuhun mitä kaupoilla on tarjota, ja kokeilemisen arvoinen tuote jokaiselle vähänkään tulisista ruuista kiinnostuneelle. Jossain jenkkilässähän moinen Habanero Tabasco on ihan perusjuttua ja edustamassa vähän tulisempien chilikastikkeiden keskiryhmää.
-
- Kitisijä
- Viestit: 18898
- Liittynyt: 15.08.2005 3:14
- Paikkakunta: Hell
Re: Chilimiitti
Himalaya? http://www.himalaya.fi/fin/carte/carte.html
Mountain? http://www.nyt.fi/menot/ravintola?id=l104514
Satkar? http://www.satkar.fi/
Mount Everest/Everest http://www.everestyeti.fi/mteverest.html
Annapurna
Nepalilaisissa kait voimakkaat mausteet?
JA aina voi pyytää lisää, sit sitä Lassi-juomaa tarjolla.

Mountain? http://www.nyt.fi/menot/ravintola?id=l104514
Satkar? http://www.satkar.fi/
Mount Everest/Everest http://www.everestyeti.fi/mteverest.html
Annapurna
Nepalilaisissa kait voimakkaat mausteet?
JA aina voi pyytää lisää, sit sitä Lassi-juomaa tarjolla.


Pyyhin Netikettiin..
Re: Chilimiitti
Ja luojan kiitos että näistä ajoista ollaan tultu eteenpäin ja ryminällä!Herra Manala 16.09.2005 kirjoitti:Suomi on lihapullamuusikansansa ansiosta melkoinen tulisten chilikastikkeiden kehitysmaa, joten tämä HabaTaba on melkoista herkkua verrattuna mihinkään muuhun mitä kaupoilla on tarjota, ja kokeilemisen arvoinen tuote jokaiselle vähänkään tulisista ruuista kiinnostuneelle. Jossain jenkkilässähän moinen Habanero Tabasco on ihan perusjuttua ja edustamassa vähän tulisempien chilikastikkeiden keskiryhmää.
PS. Tää miitti jäi toteuttamatta, paskanjauhajat!
-
- Kitisijä
- Viestit: 2248
- Liittynyt: 04.07.2011 9:44
-
- Kitisijä
- Viestit: 18898
- Liittynyt: 15.08.2005 3:14
- Paikkakunta: Hell