Jos makeutusaineillakaan ei saa makeuttaa niin mitä jää jäljelle? Ei mitään tietääkseni. Se 0% rasvaa -kusetus on vissiin kuitenkin korjaantumassa onneksi eikä vähärasvaiseksikaan saa enää merkata tuotetta, jos siinä on tonneittain sokeria.hermine kirjoitti:Aiemmin olin vähän että mitä vittua, mutta sitten luin tuon Peter Erikssonin jutun ja viisaita puheli. Kannatan. Toi sokeri- ja rasvaverokin olisi mun mielestä hyvä idea (kunhan sit makeutusainemyrkyt eivät hyödy tästä verotuksesta) ja sit taas terveellisempien tuotteiden verotusta voisi laskea. Harvalla pienituloisella, kuten opiskelijat, on varaa syödä talviaikaan esim. tuoreita vihanneksia ja hedelmiä sitä määrää kuin suositellaan, samoin terveellisemmät täysjyväviljatuotteet saattavat olla monta kertaa kalliimpia kuin ravinneköyhästä puhdistetusta vehnästä valmistetut.
Verotusidea on periaatteessa ihan järkevä mutta kun peruselintarvikkeita on nykyään saatavilla kevyempinä versioina kattavasti, jopa enemmän kuin näitä vanhan kansan rasvasotkuja ja lähes aina samaan hintaan. Tai itse ainakin löydän kevyempää vaihtoehtoa ihan helposti.
Jonkin sortin hedelmiä saa aina halvalla (talvella vain pienempi valikoima halpoja), myöskään oikea ruisleipä ei ole sen kalliimpaa kuin vehnäpaska. Vihannekset ovat kyllä todella tyyriitä talviaikaan ja sille asialle pitäisi todellakin jotain tehdä.