Lahjojen paketointi

Viikonpäiväketjut, turhat provot, puzznuzzailu ja "tärkeät" gallupit
Stinky

Lahjojen paketointi

Viesti Kirjoittaja Stinky »

Mä ajattelin olla vihdoin järkevä ja pakata (joulu)lahjat kierrätettävään paperiin. Sanomalehteen, mainospostipaperiin, serviettiin jne.
Tuntuu kurjalta, kun tietää että lahjapapereita ei saa laittaa paperinkeräykseen ja jätettähän siitä tulee ihan mahdottomasti. Harmittaa että esim. ruskeeta paperiakaan ei saa paperinkeräykseen laittaa (http://www.paperinkerays.fi/56) , koska siitä tulisi niin nättejä paketteja. Sanomalehteen kääritty paketti saattaa toisista tuntua tylsältä mutta säästääkö ihmiset muutenkaan lahjapapereita esim. seuraavan vuoden joulua ajatellen?
Oletteko arvon Kitinäläiset miettineet miten lahjanne pakkaatte? Mietittekö ekologisesti vai tuhlaatteko armotta luontoa ja tukitte roskikset joulupyhinä?
Pyry-Matias

Re: Lahjojen paketointi

Viesti Kirjoittaja Pyry-Matias »

En mieti ekologisuutta. Pakkaan ehkä viisi lahjaa. Toimitus on karu ja nopea.
BettyB.

Re: Lahjojen paketointi

Viesti Kirjoittaja BettyB. »

Olen armoton roskisten tukkija. Tapanani on nimittäin ollut nähdä isoakin vaivaa joulupakettien suhteen, eli paperia, nauhaa ja muita oheistarpeita kuluu rekkalasteittain. Ei lahjoja ole kiva saada rumissa paketeissa. No, jos tänä jouluna yrittäis olla ekologisempi ja etsiä vaikka kierrätysmatskusta valmistettua paperia.
Duckzilla

Re: Lahjojen paketointi

Viesti Kirjoittaja Duckzilla »

Ruskeat paperit saa kyllä laittaa pahvinkeräykseen. Se on ihan samaa paperia mistä aaltopahvikin on tehty. Siis se paperikasseissa käytetty.
Stinky

Re: Lahjojen paketointi

Viesti Kirjoittaja Stinky »

Duckzilla kirjoitti:Ruskeat paperit saa kyllä laittaa pahvinkeräykseen. Se on ihan samaa paperia mistä aaltopahvikin on tehty. Siis se paperikasseissa käytetty.
Jeps, pahvinkeräykseen. Ei paperinkeräykseen. Ja meidän taloyhtiössä ei semmosta pahvinkeräysjuttua ole tarjolla.. Kaupalla saattais olla. En muista.
EveryWoman
Kitisijä
Viestit: 5729
Liittynyt: 15.08.2005 21:45

Re: Lahjojen paketointi

Viesti Kirjoittaja EveryWoman »

Stinky kirjoitti:Sanomalehteen
Valintanne on virallisesti ainakin yhden visuaalisen alan koulutuksen saaneen henkilön hyväksymä. :cheer: Olen useampanakin vuonna käyttänyt paketointiin sanomalehteä, niihin harvoihin lahjoihin joita nyt tulen antaneeksi. Antamissanikin lahjoissa tärkeintä on pakettirykelmän tuoma visuaalinen nautinto ja joulutunnelma, ei niinkään sisältö. Joten: suosittelen lämpimästi. Naruna voi käyttää esimerkiksi paperinarua, joka lienee ekologista ja josta saa halutessaan väkerrettyä hyvinkin visuaalisia kruusauksia paketin päälle narun kierrettä availemalla (naru on tehty leveähköstä paperinauhasta, joka on kierretty naruksi ja sitten värjätty). Tavallista pakettinarua kalliimpaa se kyllä on, mutta jos käärepaperi ei maksa mitään, hinta ei kirpaise yhtä pahasti.

Kuva
Keikaus
Kitisijä
Viestit: 4772
Liittynyt: 15.08.2005 13:18
Paikkakunta: Helsinki

Re: Lahjojen paketointi

Viesti Kirjoittaja Keikaus »

Jep, mä olen myös käärinyt lahjani sanomalehteen jo monena vuotena. Ja viimeksi taisin kääräistä isäpuolen lahjan Nalle Puh -julisteeseen, joka tuli jonkun Lasten kirjakerho -mainoksen mukana. Toimi hyvin.

Ah, joulu ja siihen liittyvän kulutusjuhlan aiheuttama weltschmerz ovat vielä edessäpäin. Mikäs sen mukavampaa.
Avatar
Kimmen
Kitinän uhri
Viestit: 951
Liittynyt: 02.09.2005 22:01

Re: Lahjojen paketointi

Viesti Kirjoittaja Kimmen »

Mä valitsen jotain kivoja kuoseja, kuvia tai postikortteja netistä, tulostan ne A3-kokoisena töissä ja pakkaan lahjat niihin. Ei maksa mitään ja saan palkkaa käyttämästäni ajasta. Miinuksena toki että isot paketit vaativat monta A3:sta ja ovat visuaalisesti ehkä hieman rumia. En tiedä mihin roskikseen/keräykseen ihmiset ovat ne lopuksi heittäneet.
Älä löi! En ole hurrit!
Aito_Johanna

Re: Lahjojen paketointi

Viesti Kirjoittaja Aito_Johanna »

Meillä on aina taiteltu lahjapaperit vaatehuoneen hyllylle odottamaan seuraavaa vuotta. Äitini peri tavan omalta äidiltään, joka oli pula-ajan kasvatteja, enkä minä näe syytä katkaista perinnettä. Muiden kuin oman perheen jäsenten lahjat tosin saatetaan paketoida vieraskoreasti uuteen paperiin.
Avatar
Mida
Kitinän uhri
Viestit: 531
Liittynyt: 15.09.2006 12:10

Re: Lahjojen paketointi

Viesti Kirjoittaja Mida »

Meille ei tule sanomalehtiä. Ilmaisjakeluakin hämmentävän harvoin. Hmm. Siskon synttäripaketin voisi tammikuussa kääräistä takeaway-mainoksiin, joita harva se päivä tungetaan postiluukusta. Pikkusiskon joululahja olisi pitänyt pakata niihin, kun se ei sisällöstäkään kuitenkaan tykkää (ja silti se ei saa toivottua mitään ennalta kun suoraan kysyy, joten annetaan sille aina jotain rumaa ja ylimääräistä, kun se hermostuu siitäkin jos se ei saa mitään. Kiukutelkoon sitten aiheesta edes.)

Sen sijaan tänä vuonna lahjat on pakattu Ikeasta ostettuihin kaksipuolisiin papereihin. Sattui löytymään nättejä. Äitini kuuluu sarjaan "halvin mahdollinen" ja voi että on aina olleet rumia siltä saadut paketit. Siihen en kyllä ikinä ala. Mieluummin vaikka päälystän wc-paperihylsyillä kuin ostan rumaa halpisjoulupaperia. Opiskeluaikana pakkasin yhtenä vuonna sanomalehtipaperiin ja osittain sellaiseen perusruskeaan pakkauspaperiin, jota sattui löytymään rulla lähikaupasta. Niintä taisi olla joltain kurssilta yli niin tuli söpöjä niistä ruskeista kun sitä käytti nauhana. Tänä vuonna ei tullut ostettua lahjanaruja lainkaan, joten viimevuotiset taisi tulla käytettyä loppuun. (Ei ole eteen hypännyt mitään nättiä ja tän maan ostostungoksessa ei sitten synny pätkääkään shoppailumielialaa.) Onneksi muuton jäljiltä yhä muisti missä ne ovat.

Tulispa sanomalehtiä. Ei tarttis metsästää nättejä papereita. Laaaaiskaaa.
Vastaa Viestiin