Niin. No jos ammattilaisten mielipiteellä on mitään merkitystä niin Sami Garam ja Maija Silvennoinen tuntuvat peesaavan omaa linjaani.Melnais kirjoitti:Ristiriitaisia neuvoja, nyt en pysty mihinkään päätöksiin! Olen siis aina vaan tsekannut ettei salaatissa ole isompia multapaakkuja. Koko pesuajatus kylvettiin päähäni kun käly kerran ennen Halloween-juhlia tuli avuksi ja pesi salaatinlehdet yksi kerrallaan taputellen ne kuivaksi pyyhkeiden välissä. Toimenpide kesti tunnin ja piti tietysti olla kiitollisen näköinen avusta vaikka oikeasti vitutti homman hitaus ja se pyyhevuoren määrä mikä hommassa kastui.
Kotimaiset salaatit viljellään kasvihuoneissa steriilissä turpeessa. Ulkomaisia salaatteja taas ei kaupan hyllyltä oikein edes löydy vaikka etsisi. Jotain kerä-/jäävuorisalaattia saatetaan joskus tuoda jopa hollannista asti jossa on pitkälti samanlaiset kasvuolosuhteet ja -kriteerit elintarvikkeiden puhtauksille ja laatuvaatimuksille. Siinäpä ne suurimmat living on the edge -riskit sitten ovatkin. Aika turhuuden maksimointia niitä on mun mielestä lähteä veden alla huljuttelemaan, ellei niissä ole näkyviä epäpuhtauksia. Ja kuten itsekin huomasit, vie vaan helvetisti aikaa.
Jos haluat kuitenkin leikkiä salaattilinkoa niin kannattaa varmaan tupperin sijaan ostaa sama laite ikeasta monta kertaluokkaa halvemmalla.