Kityn keittokirja

Aktiviteettien suunnitteluun ja kertaukseen.
bliss

Re: Kityn keittokirja

Viesti Kirjoittaja bliss »

sipsi kirjoitti:
Niba kirjoitti:
lämmitä uuni n. +350 esteeseen Kelviniä
Mähän en kokkaamisesta ymmärrä juuri mitään (paitsi että rakastan syömistä!)..mut ootsä nyt ihan varma? 350 astetta ja 40 minuuttia?
350 °K on noin 75 °C.
Ei siinä juur mitään paisteta...
Avatar
Frederik Krueger
Kitisijä
Viestit: 3760
Liittynyt: 09.04.2008 10:49
Paikkakunta: Häslinki

Re: Kityn keittokirja

Viesti Kirjoittaja Frederik Krueger »

sipsi kirjoitti:
Niba kirjoitti:
lämmitä uuni n. +350 esteeseen Kelviniä
Mähän en kokkaamisesta ymmärrä juuri mitään (paitsi että rakastan syömistä!)..mut ootsä nyt ihan varma? 350 astetta ja 40 minuuttia?
Ääää-ä! Niba kiusaa taas pienempiään!

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kelvin

350 kelviniä = 76,85 astetta Celsiusta.

Siksi toisekseen niba, ei ole olemassa miinuskelvineitä, joten se plussamerkki sieltä edestä hittoon.
Onko joku pissinyt mun muroihin?
Avatar
Niba
Kitisijä
Viestit: 18736
Liittynyt: 15.08.2005 3:14
Paikkakunta: Hell

Re: Kityn keittokirja

Viesti Kirjoittaja Niba »

NUUH!
Haistan palaneen käryä!
lämmitä uuni n. +350 esteeseen Kelviniä
Invalid input for funktion!


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pyyhin Netikettiin..
sipsi
Kitisijä
Viestit: 3083
Liittynyt: 15.08.2005 7:56
Paikkakunta: Itä-Helsinki

Re: Kityn keittokirja

Viesti Kirjoittaja sipsi »

No oishan se pitäny arvata että blondia yritetään kusettaa! 8)
Ajattelin jo että tulee kovin savuista pekoni-munajutskaa jos yli kolmeensataan uunin lämmittää.. Mut hyvä et selvis, ties vaikka innostuis itekin joskus kokkaamaan.
Kylmä kahvi kaunistaa, mutta tee se vasta ihmeitä tekee.
Avatar
Niba
Kitisijä
Viestit: 18736
Liittynyt: 15.08.2005 3:14
Paikkakunta: Hell

Re: Kityn keittokirja

Viesti Kirjoittaja Niba »

sipsi kirjoitti:No oishan se pitäny arvata että blondia yritetään kusettaa! 8)
Ajattelin jo että tulee kovin savuista pekoni-munajutskaa jos yli kolmeensataan uunin lämmittää.. Mut hyvä et selvis, ties vaikka innostuis itekin joskus kokkaamaan.
Voisin sinulle paistaa mutta kun on nuita muita syöjiä liikaa niin sovitaan joku paikka jonne voin sinulle palasen piirakkaa tipauttaa? Ilman mitään vastapalvelusvaatimuksia.
Pyyhin Netikettiin..
Avatar
Vesper
Kitisijä
Viestit: 11447
Liittynyt: 08.01.2009 22:53

Re: Kityn keittokirja

Viesti Kirjoittaja Vesper »

Vesperin vaniljaiset (n. 24kpl)

50g hiivaa (= 1pkt)
100g voita
3dl maitoa
½tl suolaa
1dl sokeria tai vaaleaa siirappia
2tl kardemummaa
n. 9dl vehnäjauhoja

Täytteeseen:
1 pussi vaniljakastikejauhetta
2½dl maitoa

Voiteluun kananmunaa

Koristeluun:
50g voita
1½dl sokeria

Valmistus:
Murenna hiiva taikinakulhoon. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Kaada lämmin seos hiivan sekaan ja hämmennä niin että hiiva liukenee.

Lisää suola, sokeri/siirappi ja kardemumma. Mittaa jahot joukkoon ja vaivaa taikinaa vajaa 10 minuuttia, kunnes taikina on notkeaa ja irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan nousta lämpimässä liinan alla kaksikertaiseksi eli reilu 30 minuuttia.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa tasaiseksi, lisää tarvittaessa jauhoja.

Jaa taikina kahteen osaan. Veivaa osista pötkylät ja jaa kumpikin 12 yhtä suureen palaa. Pyörittele palasista kauniita pullia. Laita pullat pellille leivinpaperin päälle ja kohota noin 30 minuuttia. Säädä uuni 250 asteeseen (kiertoilmauuni vähemmän, ehkä 225 astetta).

Valmista vaniljatäyte pakkauksen ohjeen mukaan, mutta käytä vain 2½dl maitoa. Kaada täyte pursottimeen. Tee kuoppa jokaisen pullan keskelle ja voitele pullat. Jätä kuitenkin kuopat voitelematta! Täytä pullat vaniljatäytteellä.

Paista pullia uunin keskiosassa 5-10 minuuttia. Jäähdytä ritilällä liinalla peitettynä. Voitele pullat voisulalla ja kierittele sokerissa. Nauti kylmän maidon kera :]
When I drink alcohol, everyone says I'm an alcoholic. When I drink Fanta, no one says I'm fantastic.
Fcuk

Re: Kityn keittokirja

Viesti Kirjoittaja Fcuk »

Äh, puuttuu aineksia! Teen myöhemmin. Soon-to-b-vaimomatskua.
tuulenpuiska

Re: Kityn keittokirja

Viesti Kirjoittaja tuulenpuiska »

Fcuk kirjoitti:Äh, puuttuu aineksia! Teen myöhemmin. Soon-to-b-vaimomatskua.
Tee mullekin ja kahvia kyytipojaksi, kiitos.
bliss

Re: Kityn keittokirja

Viesti Kirjoittaja bliss »

Vesper kirjoitti:Vesperin vaniljaiset
*kuolaa*
Tiedänpähän mitä teen lauantaina :]

Ongelma on vain se mistä saan riittävästi syöjiä... :roll:
Fcuk

Re: Kityn keittokirja

Viesti Kirjoittaja Fcuk »

tuulenpuiska kirjoitti:
Fcuk kirjoitti:Äh, puuttuu aineksia! Teen myöhemmin. Soon-to-b-vaimomatskua.
Tee mullekin ja kahvia kyytipojaksi, kiitos.
Iski muuten aika huge bullahimo!

Lannistuin jo kyllä vähän, en oo koskaan onnistunu taikinajutuissa... Ois kiva joskus yllättää perhe silleen hyvillä leipomuksilla mut kun en koskaan muka kerkee harjottelee ja lähettyvillä on aina hyviä leipomoita. Pieni pettymys päällä etukäteen mut testaan tän respin vielä.
tuulenpuiska

Re: Kityn keittokirja

Viesti Kirjoittaja tuulenpuiska »

Fcuk kirjoitti:
Iski muuten aika huge bullahimo!

Lannistuin jo kyllä vähän, en oo koskaan onnistunu taikinajutuissa... Ois kiva joskus yllättää perhe silleen hyvillä leipomuksilla mut kun en koskaan muka kerkee harjottelee ja lähettyvillä on aina hyviä leipomoita. Pieni pettymys päällä etukäteen mut testaan tän respin vielä.
Testaa mulla niin ei perhe pety :D
Avatar
Bluntly
Kitisijä
Viestit: 23439
Liittynyt: 15.08.2005 8:41

Re: Kityn keittokirja

Viesti Kirjoittaja Bluntly »

Tapan teidän himot tämänpäivän reseptillä.

Bluntlyn nakkikeitto

Pistä vesi kiehumaan ja hilloa sekaan valkosipuli. Tuuttaa kunnolla tomattipyrettä. Sitten heitä sekaan chili siinä muodossa kuin tykkäät, reilusti.

Paiskaa sekaan nakit ja soijapallerot. Jos olet ituhippi niin joku vihreä parantaa ulkonäköä, tälläkertaa meni herneitä.

Hauduta.
"Vetäkää käteen, minä maksan" Bluntismi 2006.
Avatar
Vesper
Kitisijä
Viestit: 11447
Liittynyt: 08.01.2009 22:53

Re: Kityn keittokirja

Viesti Kirjoittaja Vesper »

Suvinen kirjoitti:Minkä kokoinen kuoppa, paljonko täytettä per pulla? Kannattaako kuoppa tehdä sormella vaiko jollain järeämmällä aseella? Saako täyte tulla kuopan reunan yli, vai leviääkö se sitten paistettaessa (kun pulla kuitenkin kohoaa)? Onko kastikejauheen merkillä väliä, kestääkö ne kaikki paistamista kun ainakin koulussa paistokreemit oli erikseen?

Oon tosi käsi leipomisessa.
:h:

Sellanen sopiva kolo, itse teen sen koukuistetulla sormella. Viinipullon korkki, taikinapyörän kahvaosan pyöreä pää... En ole tursottanut täytettä pullan reunojen yli, ei ole valunut. Viimeksi taisi olla DrOetkeriä.
When I drink alcohol, everyone says I'm an alcoholic. When I drink Fanta, no one says I'm fantastic.
milli

Re: Kityn keittokirja

Viesti Kirjoittaja milli »

Hei, nyt kaipais vinkkejä kunnon biffin paistamiseen, ja jotain lihasta.. tänään on Steak&BJ -päivä.. jälkimmäisen handlaan kyllä .. mutta pihveistä en tajuu mitään.

Eli nyt tarttis lihanrakastajilta neuvoa, thx.
Avatar
Bluntly
Kitisijä
Viestit: 23439
Liittynyt: 15.08.2005 8:41

Re: Kityn keittokirja

Viesti Kirjoittaja Bluntly »

- osta pihvi lihamestarilta
- kuumenna pannu ja kaadaa sille puolet öljyä, puolet voita
- Käristä syyt umpeen
- ota liedeltä ja anna pihvin olla pannulla hetki kummallakin puolella
- anna tasaantua hetki folion alla
"Vetäkää käteen, minä maksan" Bluntismi 2006.
milli

Re: Kityn keittokirja

Viesti Kirjoittaja milli »

Bluntly kirjoitti:- osta pihvi lihamestarilta
- kuumenna pannu ja kaadaa sille puolet öljyä, puolet voita
- Käristä syyt umpeen
- ota liedeltä ja anna pihvin olla pannulla hetki kummallakin puolella
- anna tasaantua hetki folion alla
mitä tarkoittaa syiden käristäminen umpeen?
tuleeko tästä sitten bloody vai medium?
Jenny Daa-aah! ling

Re: Kityn keittokirja

Viesti Kirjoittaja Jenny Daa-aah! ling »

n. 3 sentin sisäfilepiffi huoneenlämpöön ainakin tunniks! Painele vähän ohuemmaks, ei muita mausteita kuin suola. Kuumalle pannulle öljyyn, kypsyys oman maun mukkaan, ite arvon semmoset pari min per puoli ja heitän lopuks uuniin kevyeeseen lämpöön, jotta ei viilene (ja ehkä mureus tasasempi). Kuumana miehen nenän alle.
Avatar
Bluntly
Kitisijä
Viestit: 23439
Liittynyt: 15.08.2005 8:41

Re: Kityn keittokirja

Viesti Kirjoittaja Bluntly »

Lihan syyt käristetään umpeen jotta mehut pysyy sisällä.

Aste riippuu kuin käsittää sanan hetki. Itse näyttäisin varovasti nurkan takaa.

Ja onhan noita superkokkejakin täällä, eiköhän he kerro oman versionsa.
"Vetäkää käteen, minä maksan" Bluntismi 2006.
milli

Re: Kityn keittokirja

Viesti Kirjoittaja milli »

^ ja ^^ tack tack..

:)
Jenny Daa-aah! ling

Re: Kityn keittokirja

Viesti Kirjoittaja Jenny Daa-aah! ling »

Ja muista, ettei lautasella olevalla lihalla ole kuitenkaan juuri mitään merkitystä, sössityn paiston saa varmasti kumottua ajoittamalla bloukkarin samaan hetkeen. Narttu pöydän alle, hop!
Kai Nalo

Re: Kityn keittokirja

Viesti Kirjoittaja Kai Nalo »

Jenny Daa-aah! ling kirjoitti:n. 3 sentin sisäfilepiffi huoneenlämpöön ainakin tunniks! Painele vähän ohuemmaks, ei muita mausteita kuin suola. Kuumalle pannulle öljyyn, kypsyys oman maun mukkaan, ite arvon semmoset pari min per puoli ja heitän lopuks uuniin kevyeeseen lämpöön, jotta ei viilene (ja ehkä mureus tasasempi). Kuumana miehen nenän alle.
TsotTsot. Suola vasta paistamisen jälkeen!
Jenny Daa-aah! ling

Re: Kityn keittokirja

Viesti Kirjoittaja Jenny Daa-aah! ling »

Kai Nalo kirjoitti:TsotTsot. Suola vasta paistamisen jälkeen!
True!

Itsehän maustoin mitä erilaisin tavoin monet monet kerrat ja nimenomaan ennen paistoa. Nyt vasta pari kertaa osannut laittaa suolan valmiille pihville.
milli

Re: Kityn keittokirja

Viesti Kirjoittaja milli »

Jenny Daa-aah! ling kirjoitti:Ja muista, ettei lautasella olevalla lihalla ole kuitenkaan juuri mitään merkitystä, sössityn paiston saa varmasti kumottua ajoittamalla bloukkarin samaan hetkeen. Narttu pöydän alle, hop!
Jotenkin noin mä visioinkin sen :P
milli

Re: Kityn keittokirja

Viesti Kirjoittaja milli »

taivaallinen tuoksu, ostain jotain .. mitäköhän lihaa edes ostin.. ½ - ½ voita ja oliiviöljyä, paiston jälkeen suolaa ja mustapippuria ja loraus punaviiniä pannulle.. uunissa on steak house perunat, kastikkeeksi on sipulista ruskeaa kastiketta, lisukkeina on keitettyjä kasviksia ja väsään tuosta vielä hieman salaattia.. ja juomana on Trio Cabernet Sauvignon Shiraz Cabernet Franc Reserva.. tulis se yksi jo kotiin :)
RP

Re: Kityn keittokirja

Viesti Kirjoittaja RP »

Vitun suikerosaparokiekurat

Ostaa kaupasta semmosen paketin valmista voitaikinaa
Ottaa leivinpaperia eteensä
Voitelee voitaikinan levyn munalla ja lättää voidellun puolen paperille
Sivelee päälle sulatejuustoa, ihan oman maun mukaan, itse käytän chili-paprikaa
Levittää päälle amerikan pekonia ja pepperonia tai salamia, ei pieninä siivuina vaan leveinä
Lättää toisen voitaikina levyn päälle ja sivelee sen munalla
Leikkaa leveyssuuntaan about sormen levysii viipaleita
Sitten kiertää ne suikerosaparokiekuroiksi
Laittaa uuniin 200-220 asteessa n. 6-10min.

Näitä voi tehdä vaikka vadillisen, koska näitä ei ole koskaan liikaa. Loppuvat aina. Pitää paistaa ja syödä heti, ei esim. seuraavana päivänä. Ei ole silleen hyviä enää.
Vastaa Viestiin