Kityn keittokirja
Re: Kityn keittokirja
Merellinen lasagne
300 g tuoretta lohifileetä
1 sipuli
3 dl valkoviiniä
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
1 kalaliemikuutio
2 dl kuohukermaa
3 dl voimakasta juustoraastetta
2 valkosipulinkynttä
200 g tuoreita tai pakastettuja pinaatinlehtiä
1 rkl voita
1 tölkki (n. 400 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyreetä
0,5 tl suolaa
0,5 mm cayennenpippuria
200 g kuorittuja katkarapuja
12 lasagnelevyä
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Kuutioi lohi. Kuori ja silppua sipuli. Keitä sipulia ja lohta viinissä 2 minuuttia. Siivilöi ne pois ja kaada liemi takaisin kattilaan.
Vatkaa jauhot ja vesi sekaisin ja lisää seos viiniin vatkaten. Lisää liemikuutio ja kerma. Keitä kastiketta muutama minuutti ja lisää sen jälkeen suurin osa juustoa. Nosta syrjään liedeltä.
Huuhtele tuore pinaatti. Irrota lehdet ja silppua ne. Kuori ja silppua valkosipuli. Paista sitä ja pinaattia voissa paistinpannussa muutama minuutti, kunnes pinaatti on pehmeää. Lisää tomaattimurska ja -pyree. Mausta suolalla ja cayennenpippurilla. Sekoita kastikkeeseen varovasti lohi, sipuli ja katkaravut.
Lado voideltuun uuninkestävään vuokaan kerroksittain lohi-kasvisseosta, juustokastiketta ja lasagnelevyjä. Päällimmäiseksi tulee juustokastiketta. Sirottele pinnalle loput juustoraasteesta.
Paista uunin alaosassa noin 30 minuuttia.
300 g tuoretta lohifileetä
1 sipuli
3 dl valkoviiniä
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
1 kalaliemikuutio
2 dl kuohukermaa
3 dl voimakasta juustoraastetta
2 valkosipulinkynttä
200 g tuoreita tai pakastettuja pinaatinlehtiä
1 rkl voita
1 tölkki (n. 400 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyreetä
0,5 tl suolaa
0,5 mm cayennenpippuria
200 g kuorittuja katkarapuja
12 lasagnelevyä
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Kuutioi lohi. Kuori ja silppua sipuli. Keitä sipulia ja lohta viinissä 2 minuuttia. Siivilöi ne pois ja kaada liemi takaisin kattilaan.
Vatkaa jauhot ja vesi sekaisin ja lisää seos viiniin vatkaten. Lisää liemikuutio ja kerma. Keitä kastiketta muutama minuutti ja lisää sen jälkeen suurin osa juustoa. Nosta syrjään liedeltä.
Huuhtele tuore pinaatti. Irrota lehdet ja silppua ne. Kuori ja silppua valkosipuli. Paista sitä ja pinaattia voissa paistinpannussa muutama minuutti, kunnes pinaatti on pehmeää. Lisää tomaattimurska ja -pyree. Mausta suolalla ja cayennenpippurilla. Sekoita kastikkeeseen varovasti lohi, sipuli ja katkaravut.
Lado voideltuun uuninkestävään vuokaan kerroksittain lohi-kasvisseosta, juustokastiketta ja lasagnelevyjä. Päällimmäiseksi tulee juustokastiketta. Sirottele pinnalle loput juustoraasteesta.
Paista uunin alaosassa noin 30 minuuttia.
-
- Kitinän uhri
- Viestit: 812
- Liittynyt: 16.08.2005 1:26
- Paikkakunta: Saari Idässä
-
- Kitisijä
- Viestit: 2587
- Liittynyt: 14.08.2005 23:46
Re: Kityn keittokirja
Simppeli vinkki: köyhiin ritareihin munamaidon joukkoon kanelia, muskottipähkinäjauhetta ja vaniliinisokeria, varmasti monet muutkin mausteet toimii, mutta nyt tuli noita kokeiltua. Kaikki on varmaan kuitenki joskus jo keksinyt tuon itsekin ja sitten masennun.
Nyt penikseni on fantastinen!
Re: Kityn keittokirja
En oo kokeillu, mutta varmasti kokeilen, kiitsClay kirjoitti:Simppeli vinkki: köyhiin ritareihin munamaidon joukkoon kanelia, muskottipähkinäjauhetta ja vaniliinisokeria, varmasti monet muutkin mausteet toimii, mutta nyt tuli noita kokeiltua. Kaikki on varmaan kuitenki joskus jo keksinyt tuon itsekin ja sitten masennun.

-
- Kitinän uhri
- Viestit: 951
- Liittynyt: 02.09.2005 22:01
Re: Kityn keittokirja
Ajattelin tänään ostaa lohifileen ja lykätä uuniin.
Kysymys: Paljonko uuniin asteita ja kauanko annan paistua?
Kysymys: Paljonko uuniin asteita ja kauanko annan paistua?
Älä löi! En ole hurrit!
Re: Kityn keittokirja
Tommonen puolen kilon häntäpala valmistuu meikkiksellä 250 asteessa 40 minsaa, keskellä uunia. Lisään kermaa joku 5 minsaa ennen loppua, jolloin kalasta ei tule kuiva.Kimmen kirjoitti:Ajattelin tänään ostaa lohifileen ja lykätä uuniin.
Kysymys: Paljonko uuniin asteita ja kauanko annan paistua?
EDIT: ohjeet sanoo muuta eli pienempi lämpö ja aika, mutta raaka kala on kohtuu etovaa, yleensä kypsennän yli ohjeen, jotka voivat olla aika nafteja
Viimeksi muokannut Dr.Diarrhea, 14.03.2007 10:42. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Re: Kityn keittokirja
Aikuinen mies, KVG!Kimmen kirjoitti:Ajattelin tänään ostaa lohifileen ja lykätä uuniin.
Kysymys: Paljonko uuniin asteita ja kauanko annan paistua?
No joo, 175-200 astetta, n. 30 min. Riippuu vähän mitä muuta sinne vuokaan tökkäät jos tökkäät (kermaa, smetanaa, kasviksia, perunaa...)
Re: Kityn keittokirja
Terveyskokki korvaa ton kerman foliolla. Ja jos et paistais noin pientä filettä noin kauaa, sekin jeesais aika fantsusti tohon kuivuuteen.Dr.Diarrhea kirjoitti:Tommonen puolen kilon häntäpala valmistuu meikkiksellä 250 asteessa 40 minsaa, keskellä uunia. Lisään kermaa joku 5 minsaa ennen loppua, jolloin kalasta ei tule kuiva.
-
- Kitinän uhri
- Viestit: 951
- Liittynyt: 02.09.2005 22:01
Re: Kityn keittokirja
Ei kaikkea voi tietää. Olen tähän asti vain loimuttanut lohet notskilla, mutten nyt tähän hätään viitsi väsätä kokkoa takapihalle.BettyB. kirjoitti:Aikuinen mies, KVG!Kimmen kirjoitti:Ajattelin tänään ostaa lohifileen ja lykätä uuniin.
Kysymys: Paljonko uuniin asteita ja kauanko annan paistua?
No joo, 175-200 astetta, n. 30 min. Riippuu vähän mitä muuta sinne vuokaan tökkäät jos tökkäät (kermaa, smetanaa, kasviksia, perunaa...)
Mikä helvetin KVG? Kaiva Vaostasi Gutaa?
Älä löi! En ole hurrit!
Re: Kityn keittokirja
Kato Vittu Goooglesta. Tollo.Kimmen kirjoitti:Mikä helvetin KVG? Kaiva Vaostasi Gutaa?
Re: Kityn keittokirja
Gorgeous stallion!MGandhi kirjoitti:Huh! Ollaanpas sitä tänään kiukkuisia!
-
- Kitisijä
- Viestit: 2587
- Liittynyt: 14.08.2005 23:46
Re: Kityn keittokirja
Kaiva Vaolastasi Gutaa?Kimmen kirjoitti:Mikä helvetin KVG? Kaiva Vaostasi Gutaa?BettyB. kirjoitti:..KVG!Kimmen kirjoitti:Ajattelin tänään ostaa lohifileen ja lykätä uuniin.
Nyt penikseni on fantastinen!
-
- Kitinän uhri
- Viestit: 951
- Liittynyt: 02.09.2005 22:01
Re: Kityn keittokirja
Hey, olen aina avoin uusille jutuille.Clay kirjoitti:Kaiva Vaolastasi Gutaa?

Älä löi! En ole hurrit!
Re: Kityn keittokirja
Onko kysytty aikaisemminkaan? Niinpä...Vaola kirjoitti:Ja multa ei tietenkään kysytä mitään?Kimmen kirjoitti:Hey, olen aina avoin uusille jutuille.Clay kirjoitti:Kaiva Vaolastasi Gutaa?
-
- Kitisijä
- Viestit: 6126
- Liittynyt: 26.05.2006 10:01
- Paikkakunta: Bunnytown
Re: Kityn keittokirja
Aluksi ajattelin tästä tulevan tylsähköjä currykasviksia pakettinuudelien kera, tarkoituksena oli siis välttyä kauppareissulta. Yllätyksekseni sain kuitenkin maukkaan ja varsin yleiskelvollisen eli monikäyttöisen lisukkeen.
Pannussa kuumennetaan loraus öljyä. Sekaan yksi sipuli valitsemallanne tavalla pilkottuna, samoin pari porkkanaa jonkunlaisiksi tikuiksi pilkottuna. Muitakin kasviksia tai jopa lihaa tähän voinee käyttää, uson. Lisää inkiväärimurskaa teelusikallinen, samoin jotain currytahnaa ynnä valkosipulinkynsi. Hippunen sokeria makeutta antamaan. Hauduttele kunnes ovat al dente, siis napakoita, ei lötköjä. Makeus sopi nätisti inkiväärin ja porkkanan kanssa. Itse nautin tuota nudskujen, salaatinlehtien, kurkun ja juustokuutioiden kera.
P.s. Se ei ollutkaan pannu, vaan kasari. Ja kansi sai olla päällä.
Pannussa kuumennetaan loraus öljyä. Sekaan yksi sipuli valitsemallanne tavalla pilkottuna, samoin pari porkkanaa jonkunlaisiksi tikuiksi pilkottuna. Muitakin kasviksia tai jopa lihaa tähän voinee käyttää, uson. Lisää inkiväärimurskaa teelusikallinen, samoin jotain currytahnaa ynnä valkosipulinkynsi. Hippunen sokeria makeutta antamaan. Hauduttele kunnes ovat al dente, siis napakoita, ei lötköjä. Makeus sopi nätisti inkiväärin ja porkkanan kanssa. Itse nautin tuota nudskujen, salaatinlehtien, kurkun ja juustokuutioiden kera.
P.s. Se ei ollutkaan pannu, vaan kasari. Ja kansi sai olla päällä.
Prepare for the worstest.
-
- Wannabe-kitisijä
- Viestit: 2
- Liittynyt: 11.03.2007 11:12
Re: Kityn keittokirja
thaimaalainen lohi uunissa
yksi iso lohifile
kookoskermaa (kaivetaan sieltä purkin pohjalta vaan se köntti jos mahdollista)
sitruunan tai limen mehua
tilkka vettä
=>hämmennetään näistä sellainen sopivan jämäkkä tahna
vihreä curry-tahna
tuore inkivääri
punainen chili (tahnana tai purkista)
sokeria
mustapippuria
tuoretta valkosipulia
=> kookostahna maustetaan näillä maun mukkaan ja sivellään koko hoito kalan päälle runsain mitoin ilman pihistely. kala uuniin muhimaan ja syödään jonkun sopivan pähkinäisen ja melonisen salatin kera. nam.
levitetään
yksi iso lohifile
kookoskermaa (kaivetaan sieltä purkin pohjalta vaan se köntti jos mahdollista)
sitruunan tai limen mehua
tilkka vettä
=>hämmennetään näistä sellainen sopivan jämäkkä tahna
vihreä curry-tahna
tuore inkivääri
punainen chili (tahnana tai purkista)
sokeria
mustapippuria
tuoretta valkosipulia
=> kookostahna maustetaan näillä maun mukkaan ja sivellään koko hoito kalan päälle runsain mitoin ilman pihistely. kala uuniin muhimaan ja syödään jonkun sopivan pähkinäisen ja melonisen salatin kera. nam.
levitetään
-
- Kitisijä
- Viestit: 18932
- Liittynyt: 15.08.2005 3:14
- Paikkakunta: Hell
Re: Kityn keittokirja
Röyh..
Oululaisen Juhlamämmiä 200g ja 2dl luomukuohukermaa..........
Ihananmakuista, ihanan terveellistä ja ihanan kallista!
(Niin sitä luulisi että 2dl kermaa riittäisi koko ropeeseen AJ! mutta ei se riitä!)
Oululaisen Juhlamämmiä 200g ja 2dl luomukuohukermaa..........
Ihananmakuista, ihanan terveellistä ja ihanan kallista!
(Niin sitä luulisi että 2dl kermaa riittäisi koko ropeeseen AJ! mutta ei se riitä!)
Pyyhin Netikettiin..
-
- Kitisijä
- Viestit: 2587
- Liittynyt: 14.08.2005 23:46
Re: Kityn keittokirja
Vaatimattomampi ohje, mutta toivottavasti kovin moni muu ei ole tällaisia väsännyt.
Savin eväsleivät:
1. ruisleipää (esim. Oululaisen Reilu)
2. pohjaan ja/tai kanteen Oivariinia
3. Oivariinin päälle hapankaalia
4. hapankaalin päälle viipaloituja mustia oliiveja
5. oliivien päälle tomaattiviipaleita
6. tomaattien päälle pari siivua voileipäkinkkua tai muuta leikkelettä
7. kansi päälle
Parasta leipä on vasta muhittuaan pari tuntia lämpimässä työlaukussa likaisten vaatteiden keskellä.
Savin eväsleivät:
1. ruisleipää (esim. Oululaisen Reilu)
2. pohjaan ja/tai kanteen Oivariinia
3. Oivariinin päälle hapankaalia
4. hapankaalin päälle viipaloituja mustia oliiveja
5. oliivien päälle tomaattiviipaleita
6. tomaattien päälle pari siivua voileipäkinkkua tai muuta leikkelettä
7. kansi päälle
Parasta leipä on vasta muhittuaan pari tuntia lämpimässä työlaukussa likaisten vaatteiden keskellä.
Nyt penikseni on fantastinen!
-
- Kitisijä
- Viestit: 8651
- Liittynyt: 14.08.2005 18:46
- Paikkakunta: Vantaa
Re: Kityn keittokirja
Helppo kanaruoka, jolla hurmata jokainen vähänkin valkosipulista pitävä mies/nainen.
- Paketti hunajamarinoituja broilerisuikaleita, koko valinnainen
- Yksi kokonainen valkosipuli
- Purkki kermaa tai vastaavaa, ei turhaan mitään kovin kevyttä.
Lisukkeeksi riisiä tai pastaa.
Suikaleet ja murskattu valkosipuli pannulle ja paistetaan (kyllä, koko valkosipuli eli parhaimmillaan toistakymmentä kynttä). Kun suikaleet paistuneet mukavasti ja saaneet vähän väriä, kaadetaan kerma joukkoon, levy ihan pienelle ja annetaan muhia riisin/pastan keittoajan välillä sekoittaen.
Valmis! Hurjasta valkosipulimäärästä huolimatta kastike on miedon ja pehmeän makuista. Parasta on, että annoksen ainoa suola tulee riisin/pastan keitinvedestä, siis terveellistäkin vielä!
- Paketti hunajamarinoituja broilerisuikaleita, koko valinnainen
- Yksi kokonainen valkosipuli
- Purkki kermaa tai vastaavaa, ei turhaan mitään kovin kevyttä.
Lisukkeeksi riisiä tai pastaa.
Suikaleet ja murskattu valkosipuli pannulle ja paistetaan (kyllä, koko valkosipuli eli parhaimmillaan toistakymmentä kynttä). Kun suikaleet paistuneet mukavasti ja saaneet vähän väriä, kaadetaan kerma joukkoon, levy ihan pienelle ja annetaan muhia riisin/pastan keittoajan välillä sekoittaen.
Valmis! Hurjasta valkosipulimäärästä huolimatta kastike on miedon ja pehmeän makuista. Parasta on, että annoksen ainoa suola tulee riisin/pastan keitinvedestä, siis terveellistäkin vielä!
“Outside of a dog a book is a man’s best friend, inside of a dog it’s too dark to read” - Groucho Marx
Re: Kityn keittokirja
Lolita.
Me tehään usein suunnilleen tota samaa ruokaa, mutta laitetaan vähintään 3 kokonaista valkosipulia siihen
Me tehään usein suunnilleen tota samaa ruokaa, mutta laitetaan vähintään 3 kokonaista valkosipulia siihen

-
- Kitisijä
- Viestit: 3375
- Liittynyt: 14.08.2005 19:34
Re: Kityn keittokirja
^ Hui kamaluus, mä kuolisin! Tänään Raxissa söin pari slaissia pitsaa ja otin vahingossa jotain valkoista, väärää salaatinkastikettakin ---> joka paikassa maistuu ja tuntuu valkosipuli ja päätä särkee ja ontelot oudon tuntuiset!
-
- Kitisijä
- Viestit: 2587
- Liittynyt: 14.08.2005 23:46
Re: Kityn keittokirja
Jos gratiini jää löysäksi, voi lautaselle jäävän juustokastikkeen käyttää munakkaaseen, vähän olutta joukkoon ja mausteita oman maun mukaan, tykkään.
Nyt penikseni on fantastinen!
-
- Kitisijä
- Viestit: 2587
- Liittynyt: 14.08.2005 23:46
Re: Kityn keittokirja
No tällä kertaa ihan oikea ohje..
Retiisilevite
retiisejä
Rambol-yrttituorejuustoa
Oivariinia
sherryviinietikkaa
valkosipulinkynsi
Retiisit ja valkosipuli teuraaksi, minkä jälkeen kaikki sekoitetaan.
Retiisilevite
retiisejä
Rambol-yrttituorejuustoa
Oivariinia
sherryviinietikkaa
valkosipulinkynsi
Retiisit ja valkosipuli teuraaksi, minkä jälkeen kaikki sekoitetaan.
Nyt penikseni on fantastinen!
Re: Kityn keittokirja
Mitä mä olen missannutkaan poissaollessani!?!??!?!?!?!Patz kirjoitti:Nyt joudun pojittelemaan jopa Hot pàpaa: Kuulehan sie POIKA, tämä tyttö on kuulunut kalastusseuraan koko ikänsä ja kuuluu edelleen, on ehkä n. 4-vuotiaasta asti istunut tuntitolkulla rannassa/laiturilla/veneessä vapa kädessä kohoa tuijottaen, hanskaa mato-onget, verkot, katiskat ja uistimet, pilkkii talvisin muuallakin kun sohvalla. Ymmärtää eron kasiaisen, surviaisen ja kärpäsentoukan välillä. Tämä neiti osaa perata, suomustaa ja fileoida. Osaa graavata, kylmäsavustaa, savustaa, loimuttaa jne...
Ja veitsistä: jos ei tällä tytöllä muuta terävää olekaan, niin ainakin veitset. Sillä vaikkei kokkaaminen välineurheilua olekaan, saattaisin pärjätä siinäkin lajissa kotuullisesti... NIIH!
