Sivu 12/18

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 29.09.2009 13:53
Kirjoittaja bliss
sipsi kirjoitti:
Niba kirjoitti:
lämmitä uuni n. +350 esteeseen Kelviniä
Mähän en kokkaamisesta ymmärrä juuri mitään (paitsi että rakastan syömistä!)..mut ootsä nyt ihan varma? 350 astetta ja 40 minuuttia?
350 °K on noin 75 °C.
Ei siinä juur mitään paisteta...

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 29.09.2009 13:54
Kirjoittaja Frederik Krueger
sipsi kirjoitti:
Niba kirjoitti:
lämmitä uuni n. +350 esteeseen Kelviniä
Mähän en kokkaamisesta ymmärrä juuri mitään (paitsi että rakastan syömistä!)..mut ootsä nyt ihan varma? 350 astetta ja 40 minuuttia?
Ääää-ä! Niba kiusaa taas pienempiään!

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kelvin

350 kelviniä = 76,85 astetta Celsiusta.

Siksi toisekseen niba, ei ole olemassa miinuskelvineitä, joten se plussamerkki sieltä edestä hittoon.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 29.09.2009 14:03
Kirjoittaja Niba
NUUH!
Haistan palaneen käryä!
lämmitä uuni n. +350 esteeseen Kelviniä
Invalid input for funktion!


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 29.09.2009 14:26
Kirjoittaja sipsi
No oishan se pitäny arvata että blondia yritetään kusettaa! 8)
Ajattelin jo että tulee kovin savuista pekoni-munajutskaa jos yli kolmeensataan uunin lämmittää.. Mut hyvä et selvis, ties vaikka innostuis itekin joskus kokkaamaan.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 29.09.2009 14:56
Kirjoittaja Niba
sipsi kirjoitti:No oishan se pitäny arvata että blondia yritetään kusettaa! 8)
Ajattelin jo että tulee kovin savuista pekoni-munajutskaa jos yli kolmeensataan uunin lämmittää.. Mut hyvä et selvis, ties vaikka innostuis itekin joskus kokkaamaan.
Voisin sinulle paistaa mutta kun on nuita muita syöjiä liikaa niin sovitaan joku paikka jonne voin sinulle palasen piirakkaa tipauttaa? Ilman mitään vastapalvelusvaatimuksia.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 07.10.2009 22:12
Kirjoittaja Vesper
Vesperin vaniljaiset (n. 24kpl)

50g hiivaa (= 1pkt)
100g voita
3dl maitoa
½tl suolaa
1dl sokeria tai vaaleaa siirappia
2tl kardemummaa
n. 9dl vehnäjauhoja

Täytteeseen:
1 pussi vaniljakastikejauhetta
2½dl maitoa

Voiteluun kananmunaa

Koristeluun:
50g voita
1½dl sokeria

Valmistus:
Murenna hiiva taikinakulhoon. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Kaada lämmin seos hiivan sekaan ja hämmennä niin että hiiva liukenee.

Lisää suola, sokeri/siirappi ja kardemumma. Mittaa jahot joukkoon ja vaivaa taikinaa vajaa 10 minuuttia, kunnes taikina on notkeaa ja irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan nousta lämpimässä liinan alla kaksikertaiseksi eli reilu 30 minuuttia.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa tasaiseksi, lisää tarvittaessa jauhoja.

Jaa taikina kahteen osaan. Veivaa osista pötkylät ja jaa kumpikin 12 yhtä suureen palaa. Pyörittele palasista kauniita pullia. Laita pullat pellille leivinpaperin päälle ja kohota noin 30 minuuttia. Säädä uuni 250 asteeseen (kiertoilmauuni vähemmän, ehkä 225 astetta).

Valmista vaniljatäyte pakkauksen ohjeen mukaan, mutta käytä vain 2½dl maitoa. Kaada täyte pursottimeen. Tee kuoppa jokaisen pullan keskelle ja voitele pullat. Jätä kuitenkin kuopat voitelematta! Täytä pullat vaniljatäytteellä.

Paista pullia uunin keskiosassa 5-10 minuuttia. Jäähdytä ritilällä liinalla peitettynä. Voitele pullat voisulalla ja kierittele sokerissa. Nauti kylmän maidon kera :]

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 07.10.2009 22:37
Kirjoittaja Fcuk
Äh, puuttuu aineksia! Teen myöhemmin. Soon-to-b-vaimomatskua.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 07.10.2009 22:39
Kirjoittaja tuulenpuiska
Fcuk kirjoitti:Äh, puuttuu aineksia! Teen myöhemmin. Soon-to-b-vaimomatskua.
Tee mullekin ja kahvia kyytipojaksi, kiitos.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 07.10.2009 22:42
Kirjoittaja bliss
Vesper kirjoitti:Vesperin vaniljaiset
*kuolaa*
Tiedänpähän mitä teen lauantaina :]

Ongelma on vain se mistä saan riittävästi syöjiä... :roll:

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 07.10.2009 22:43
Kirjoittaja Fcuk
tuulenpuiska kirjoitti:
Fcuk kirjoitti:Äh, puuttuu aineksia! Teen myöhemmin. Soon-to-b-vaimomatskua.
Tee mullekin ja kahvia kyytipojaksi, kiitos.
Iski muuten aika huge bullahimo!

Lannistuin jo kyllä vähän, en oo koskaan onnistunu taikinajutuissa... Ois kiva joskus yllättää perhe silleen hyvillä leipomuksilla mut kun en koskaan muka kerkee harjottelee ja lähettyvillä on aina hyviä leipomoita. Pieni pettymys päällä etukäteen mut testaan tän respin vielä.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 07.10.2009 22:46
Kirjoittaja tuulenpuiska
Fcuk kirjoitti:
Iski muuten aika huge bullahimo!

Lannistuin jo kyllä vähän, en oo koskaan onnistunu taikinajutuissa... Ois kiva joskus yllättää perhe silleen hyvillä leipomuksilla mut kun en koskaan muka kerkee harjottelee ja lähettyvillä on aina hyviä leipomoita. Pieni pettymys päällä etukäteen mut testaan tän respin vielä.
Testaa mulla niin ei perhe pety :D

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 07.10.2009 22:49
Kirjoittaja Bluntly
Tapan teidän himot tämänpäivän reseptillä.

Bluntlyn nakkikeitto

Pistä vesi kiehumaan ja hilloa sekaan valkosipuli. Tuuttaa kunnolla tomattipyrettä. Sitten heitä sekaan chili siinä muodossa kuin tykkäät, reilusti.

Paiskaa sekaan nakit ja soijapallerot. Jos olet ituhippi niin joku vihreä parantaa ulkonäköä, tälläkertaa meni herneitä.

Hauduta.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 26.10.2009 17:37
Kirjoittaja Vesper
Suvinen kirjoitti:Minkä kokoinen kuoppa, paljonko täytettä per pulla? Kannattaako kuoppa tehdä sormella vaiko jollain järeämmällä aseella? Saako täyte tulla kuopan reunan yli, vai leviääkö se sitten paistettaessa (kun pulla kuitenkin kohoaa)? Onko kastikejauheen merkillä väliä, kestääkö ne kaikki paistamista kun ainakin koulussa paistokreemit oli erikseen?

Oon tosi käsi leipomisessa.
:h:

Sellanen sopiva kolo, itse teen sen koukuistetulla sormella. Viinipullon korkki, taikinapyörän kahvaosan pyöreä pää... En ole tursottanut täytettä pullan reunojen yli, ei ole valunut. Viimeksi taisi olla DrOetkeriä.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 04.12.2009 12:49
Kirjoittaja milli
Hei, nyt kaipais vinkkejä kunnon biffin paistamiseen, ja jotain lihasta.. tänään on Steak&BJ -päivä.. jälkimmäisen handlaan kyllä .. mutta pihveistä en tajuu mitään.

Eli nyt tarttis lihanrakastajilta neuvoa, thx.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 04.12.2009 13:29
Kirjoittaja Bluntly
- osta pihvi lihamestarilta
- kuumenna pannu ja kaadaa sille puolet öljyä, puolet voita
- Käristä syyt umpeen
- ota liedeltä ja anna pihvin olla pannulla hetki kummallakin puolella
- anna tasaantua hetki folion alla

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 04.12.2009 13:32
Kirjoittaja milli
Bluntly kirjoitti:- osta pihvi lihamestarilta
- kuumenna pannu ja kaadaa sille puolet öljyä, puolet voita
- Käristä syyt umpeen
- ota liedeltä ja anna pihvin olla pannulla hetki kummallakin puolella
- anna tasaantua hetki folion alla
mitä tarkoittaa syiden käristäminen umpeen?
tuleeko tästä sitten bloody vai medium?

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 04.12.2009 13:37
Kirjoittaja Jenny Daa-aah! ling
n. 3 sentin sisäfilepiffi huoneenlämpöön ainakin tunniks! Painele vähän ohuemmaks, ei muita mausteita kuin suola. Kuumalle pannulle öljyyn, kypsyys oman maun mukkaan, ite arvon semmoset pari min per puoli ja heitän lopuks uuniin kevyeeseen lämpöön, jotta ei viilene (ja ehkä mureus tasasempi). Kuumana miehen nenän alle.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 04.12.2009 13:38
Kirjoittaja Bluntly
Lihan syyt käristetään umpeen jotta mehut pysyy sisällä.

Aste riippuu kuin käsittää sanan hetki. Itse näyttäisin varovasti nurkan takaa.

Ja onhan noita superkokkejakin täällä, eiköhän he kerro oman versionsa.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 04.12.2009 14:01
Kirjoittaja milli
^ ja ^^ tack tack..

:)

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 04.12.2009 14:06
Kirjoittaja Jenny Daa-aah! ling
Ja muista, ettei lautasella olevalla lihalla ole kuitenkaan juuri mitään merkitystä, sössityn paiston saa varmasti kumottua ajoittamalla bloukkarin samaan hetkeen. Narttu pöydän alle, hop!

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 04.12.2009 14:13
Kirjoittaja Kai Nalo
Jenny Daa-aah! ling kirjoitti:n. 3 sentin sisäfilepiffi huoneenlämpöön ainakin tunniks! Painele vähän ohuemmaks, ei muita mausteita kuin suola. Kuumalle pannulle öljyyn, kypsyys oman maun mukkaan, ite arvon semmoset pari min per puoli ja heitän lopuks uuniin kevyeeseen lämpöön, jotta ei viilene (ja ehkä mureus tasasempi). Kuumana miehen nenän alle.
TsotTsot. Suola vasta paistamisen jälkeen!

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 04.12.2009 14:14
Kirjoittaja Jenny Daa-aah! ling
Kai Nalo kirjoitti:TsotTsot. Suola vasta paistamisen jälkeen!
True!

Itsehän maustoin mitä erilaisin tavoin monet monet kerrat ja nimenomaan ennen paistoa. Nyt vasta pari kertaa osannut laittaa suolan valmiille pihville.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 04.12.2009 14:24
Kirjoittaja milli
Jenny Daa-aah! ling kirjoitti:Ja muista, ettei lautasella olevalla lihalla ole kuitenkaan juuri mitään merkitystä, sössityn paiston saa varmasti kumottua ajoittamalla bloukkarin samaan hetkeen. Narttu pöydän alle, hop!
Jotenkin noin mä visioinkin sen :P

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 04.12.2009 20:37
Kirjoittaja milli
taivaallinen tuoksu, ostain jotain .. mitäköhän lihaa edes ostin.. ½ - ½ voita ja oliiviöljyä, paiston jälkeen suolaa ja mustapippuria ja loraus punaviiniä pannulle.. uunissa on steak house perunat, kastikkeeksi on sipulista ruskeaa kastiketta, lisukkeina on keitettyjä kasviksia ja väsään tuosta vielä hieman salaattia.. ja juomana on Trio Cabernet Sauvignon Shiraz Cabernet Franc Reserva.. tulis se yksi jo kotiin :)

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 30.12.2009 20:06
Kirjoittaja RP
Vitun suikerosaparokiekurat

Ostaa kaupasta semmosen paketin valmista voitaikinaa
Ottaa leivinpaperia eteensä
Voitelee voitaikinan levyn munalla ja lättää voidellun puolen paperille
Sivelee päälle sulatejuustoa, ihan oman maun mukaan, itse käytän chili-paprikaa
Levittää päälle amerikan pekonia ja pepperonia tai salamia, ei pieninä siivuina vaan leveinä
Lättää toisen voitaikina levyn päälle ja sivelee sen munalla
Leikkaa leveyssuuntaan about sormen levysii viipaleita
Sitten kiertää ne suikerosaparokiekuroiksi
Laittaa uuniin 200-220 asteessa n. 6-10min.

Näitä voi tehdä vaikka vadillisen, koska näitä ei ole koskaan liikaa. Loppuvat aina. Pitää paistaa ja syödä heti, ei esim. seuraavana päivänä. Ei ole silleen hyviä enää.