Sivu 15/18

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 11.03.2010 14:58
Kirjoittaja sipsi
Manaaja kirjoitti:Kebabia. Lihamyllyllä.
Samaa mieltä. Ei siitä muuten mitään hyvää tule!

Oon kyl NIIN siinä kolmenkybän kriisissä ku komppailen tääl ihan fiilareissa Davea ja Manaajaa.. 8)

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 11.03.2010 15:00
Kirjoittaja Dumis
Ei nyt ole lihamyllyä kotona, kokeilkaa jotain muuta!

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 11.03.2010 15:09
Kirjoittaja bliss
Dumis kirjoitti:Ei nyt ole lihamyllyä kotona, kokeilkaa jotain muuta!
Tää ei oo huono.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 11.03.2010 15:53
Kirjoittaja Dumis
bliss kirjoitti:
Dumis kirjoitti:Ei nyt ole lihamyllyä kotona, kokeilkaa jotain muuta!
Tää ei oo huono.
Ei vaikuta huonolle, haluutko tulla vielä kokkaamaan sen viikonloppuna kun olen "pilkkireissulla" 8)

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 11.03.2010 16:07
Kirjoittaja bliss
Dumis kirjoitti:
bliss kirjoitti:
Dumis kirjoitti:Ei nyt ole lihamyllyä kotona, kokeilkaa jotain muuta!
Tää ei oo huono.
Ei vaikuta huonolle, haluutko tulla vielä kokkaamaan sen viikonloppuna kun olen "pilkkireissulla" 8)
Mulla on mun puolivuosittainen vapaa vasta seuraavana viikonloppuna.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 11.03.2010 18:30
Kirjoittaja Dumis
bliss kirjoitti:
Dumis kirjoitti:
bliss kirjoitti:
Tää ei oo huono.
Ei vaikuta huonolle, haluutko tulla vielä kokkaamaan sen viikonloppuna kun olen "pilkkireissulla" 8)
Mulla on mun puolivuosittainen vapaa vasta seuraavana viikonloppuna.
Voihan video, olis ollut just sopiva pihvipäiväkin sunnuntaina. Tietty laita vastaan jos myöhemminkin palvelu pelaa :wink:

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 27.03.2010 19:14
Kirjoittaja Xiberia
^Houkuttais kokeilla! Slurps.

Xiben mukaeltu bami goreng

n. 300-400 g marinoituja broiskusuikaleita
2 pkt (tai n. 150 g) nuudeleita
1 rasia (200 g) herkkusieniä
1 iso paprika
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1-2 rkl ruokaöljyä
½ dl ketjap manis -kastiketta
1 tl inkivääritahnaa
1-2 tl chilitahnaa

Keitä & valuta nuudelit. Pilko paprikat ja sipulit, viipaloi herkkusienet. Ruskista broilerisuikaleet öljyssä ja siirrä pois pannulta. Paista öljyssä myös sienet + vihannekset. Lisää broilerit takaisin pannuun, mausta ketjap manis -kastikkeella, inkivääritahnalla ja chilitahnalla. Sekoita nuudelit joukkoon ja nauti :)

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 30.03.2010 22:50
Kirjoittaja Toimistorotta
Hyvin pikainen ja semikulinaristinen versio tunamakaronsta:

Osta paketti tuorepastaa. Laita vesi kiehumaan ja tökkää pastat kiehumaan sen kolmen minuutin ajaksi joka tarvitaan.

Tällä välin laita 1-2 purkkia tunahiutaletta paistinpannulle, käristä hieman. Öljyä ei tartte jos tunassa on omat, jos on vettä niin kaada se vittuun ennen paistamista. Sotke purkki Creme bonjour cuisinea, yrtti & valkosipulit -versio toiminut parhaiten.

Kun pasta on keitetty ja siivilöity vedestä, on tunamössökin valmista. Yhtä nopeaa ja yksinkertaista, mutta vain 10 x paremman makuista.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 02.04.2010 19:38
Kirjoittaja Elppis
Toimistorotta, lisää tohon vielä 1/2 purkkia chilimaustettua tomaattimurskaa, et pety :) (vaihtoehtoisesti omatekoista chilisoosia/tmv. jalapenomurskaa).

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 02.04.2010 19:40
Kirjoittaja ninnithequeen
Pitikin avaa tää ketju. Mul on NÄLKÄÄÄÄÄ! :D

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 02.04.2010 20:49
Kirjoittaja Manaaja
Aika toimiva lihapullataikina:

1,4kg jauhelihaa
300g chilimaustettua rotwurstia (aka. verimakkara/veripalttu)
5 kananmunaa
200g ruiskorppujauhoja
1 sipulikeittopussi
1rkl kuivattua sipulia jauhettuna
1rkl kuivattua valkosipulia jauhettuna
200g fetajuustoa
2dl fetajuuston lientä
2tl bbq-maustetta
½tl valkopippuria
1tl rouhittua mustapippuria
1tl chipotlejauhetta

Valmistus: kananmunat, fetaliemi, sipulikeittopussi ja ruiskorppujauhot toosaan. Sekoitetaan toosassa tasaiseksi ja annetaan vetäytyä hetki. Lisätään kaikki muu paska toosaan, niin ettei toosaan enää tunnu mahtuvan mitään. Sekoitetaan toosassa kunnes töhnää. Otetaan töhnät pois toosasta ja muotoillaan lihapulliksi. Annoksesta tulee noin 12 lihapullaa. Laitetaan pellille ja paistetaan uunissa noin 200 asteessa pauttiarallaa 40min.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 07.04.2010 15:49
Kirjoittaja Bluntly
Bluntlyn kokeellinen simaresepti

24l vettä
2kg hunajaa
2kg sokeria
ripaus tummaa siirappia
viinihiiva

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 05.05.2010 12:55
Kirjoittaja milli
Suvinen kirjoitti:Hei, onko kellään ehdottaa helppoa, toimivaa ja kuohkean ilmavaa kakkupohjareseptiä? Äitini ohjeella tuppaa tulemaan vähän jähmeä kakku, jota pitää sitten kastella litimäräksi että saa syötyä. Haluaisin tehdä korkean kakun kevyillä (siis rakenteellisesti, ei kaloreissa laskettuna!) täytteillä tytön 1-vuotispäiville. Ruokaa osaan laittaa vaan en leipoa. Auttakaa!
Siis.. eikös se oo ihan vakkari, että munia, sokeria ja jauhoja kaikki samassa suhteessa.. vatkaa sokeri ja kananmuna kuohkeaksi, sitten loppujen lopuksi vaan jauhot siivillöidää joukoon ja käännellään rauhallisesti.

Puuttuux tuosta jotain vielä?

Tuolleen sitä on kait itse tullut tehtyä :)
edit: 175 astetta.. öh.. 30 min ?
esim 4 munaa esim juomalasiin ja sitten sokeria ja vastaavia "samaan rajaan asti".
Ja tietty kantsii voidella vuoka :)

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 05.05.2010 13:08
Kirjoittaja milli
Suvinen kirjoitti:Oon kuullut että jotkut laittaa perunajauhoja, vissyvettä tms. että saisi sitä kuohkeutta. Tuo peruspohja ei ihan vastaa sitä mitä haen. Ajattelin jos jollain olisi joku salainen niksi jota en ole löytänyt :?
Ok.. mä kyllä oon aina saanut tuosta kuohkean :) Vatkaan sitä sokeria ja kananmukaan aina tosi kauan.

Nooh, sun pitää vaan kokeilla netistä noita erilaisia pohjaresetepjä ja tehdä monta prototyyppiä :)

tää esmes vaikuttaa oikein hyvältä http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta ... nnistuu%22

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 05.05.2010 13:09
Kirjoittaja bliss
Suvinen kirjoitti:Hei, onko kellään ehdottaa helppoa, toimivaa ja kuohkean ilmavaa kakkupohjareseptiä?
Mummun takuuohje:

3 munaa
1,5 dl sokeria
5 rkl kiehuvaa vettä
3 dl karkeita vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Erottele valkuaiset ja keltuaiset.
Vatkaa valkuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kun vaahto on niin tiivistä, että se pysyy astiassa kun käännät astian ylösalaisin, vatkaa sekaan keltuaiset. Lisää kiehuva vesi ruokalusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista vielä hetki koko vesimäärän lisäämisen jälkeen.
Lisää jauho-leivinjauheseos siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun vuokaan ja paista uunin alatasossa 175° noin puoli tuntia.

Huom. Veden voi korvata esim. sitruuna- tai appelsiinimehulla tai kahvilla. Neste lisätään kiehuvana munavaahtoon.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 13.10.2010 18:21
Kirjoittaja Bluntly
Bluntlyn versio chili con carnesta

Ruskista 850g kuutioitua possun ulkofilettä ja pari isoa sipulia kasarissa.
Kippaa päälle pari purkkia tomaattimurskaa ja toiset pari purkkia kidneypapuja.

Kippaa päälle vahvinta chilisoosia, mitä käteen osuu (Tabasco on kakaroille).

Hauduta.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 17.01.2011 17:11
Kirjoittaja RP
Hyviä ja helppoja cupcake reseptejä kokonaisvaltaisine ohjeineen kaipailisin. Ensi kuussa tytsän synttärit ja ajattelin teemaksi ihania värikkäästi koristeltuja cupcakeja.

Olen vaan aika käsi, mutta nämä voisin edes yrittää tehdä itse. Kakun yms. tilaan sitten jostain.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 17.01.2011 17:31
Kirjoittaja annepa
Voi olla että olen sivistymätön mutta eikös cupcake ole niinkuin muffinssi?
Kinuskikissalla on monta muffinssiohjetta, myös kuorrutettuja. En oo yhtäkään niistä kokeillut mutta muita KK:n ohjeita kyllä. Ja aina on onnistunut ja ollut hyvää.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 17.01.2011 18:00
Kirjoittaja Vesper
^^
Minttusuklaa muffarit

8 Pätkis –suklaapatukkaa
150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl Frezza chokomint – maitokahvijuomaa

Leikkaa 5 suklaapatukkaa rouheeksi ja säästä loput muffinssien sydämiksi. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maitokahvijuoman kanssa. Lisää lopuksi suklaarouhe.
Nosta lusikalla nokare taikinaa muffinssivuokaan, lisää pieni pala Pätkistä sydämeksi ja peitä suklaapala taikinalla. Paista 225 asteessa 12-15 min. Anna jäähtyä.

Nää on maailman helpoimmat ja kaikki tykkää.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 17.01.2011 19:29
Kirjoittaja RP
Kiitoksia. Tuota Vesperin voisin koittaa koska pätkis on tytsän suurta herkkua, luulisi siis kelpaavan enemmän kuin hyvin.

Tuota, tuota. Mitäs ne ainekset oikein on mitä yleensä käytetään koristeluun. Karkkia yms. mutta tuo "levite":

Kuva

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 17.01.2011 19:37
Kirjoittaja exsu
RP kirjoitti:Tota, tuota. Mitäs ne ainekset oikein on mitä yleensä käytetään koristeluun. Karkkia yms. mutta tuo "levite":
Näyttää lasitteelta ja maalilta. :wink:

Vaihtoehtoisesti voit sotkea esim. tuorejuustoa ja tomusokeria ja levitellä sitä. Sit suklaasta sulattamalla voi tehdä kans. Joskus tein munanvalkuaisesta ja sokerista vaahdottamalla jonkun kuorrutteen. Esim. googlaamalla cupcake frosting saa paljon vaihtoehtoja.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 17.01.2011 19:38
Kirjoittaja RP
^Juu, niin näyttää. Mutta meinasin että jotain vastaavaa värihössäkkää ja koristelua olisi ajatuksissa. Mitäs tuossa sun avatarissa on käytetty onko itse tehtyjä?

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 17.01.2011 20:45
Kirjoittaja Vesper
Voi ja tomusokeri on se perinteisin yhdistelmä, mä tykkään enemmän tosta tuorejuustoversiosta.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 17.01.2011 21:07
Kirjoittaja exsu
Avatarissa on tomusokeri-tuorejuusto-kermasekoitus karkkivärillä värjättynä.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 12.02.2011 23:42
Kirjoittaja Manaaja