Sivu 16/18

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 18.02.2011 10:34
Kirjoittaja RP
Oisko jotain vinkkejä voileipäkakkuun tämmöselle ei-kokkailevalle persoonalle?

Katselin kyllä googlella reseptejä, mutta takuu hyvistä maistetuista ottaisin mieluusti vinkkejä vastaan.

Ajattelin viikonloppuna koittaa tekoa, jos onnistuu niin sitten ei ensi viikolla tartte turvautua pitopalvelun apuun. Aikaa ei juuri sellaiselle nyt olisi.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 18.02.2011 10:42
Kirjoittaja DitaVonShagwell
RP kirjoitti:Oisko jotain vinkkejä voileipäkakkuun tämmöselle ei-kokkailevalle persoonalle?

Katselin kyllä googlella reseptejä, mutta takuu hyvistä maistetuista ottaisin mieluusti vinkkejä vastaan.

Ajattelin viikonloppuna koittaa tekoa, jos onnistuu niin sitten ei ensi viikolla tartte turvautua pitopalvelun apuun. Aikaa ei juuri sellaiselle nyt olisi.
http://www.hellapoliisi.fi/reseptit/res ... akakut.php

ja sieltä tää http://www.hellapoliisi.fi/reseptit/res ... orulla.php

Katselin just telkusta kun tuo bloggaaja teki tuollaisen rullavoileipäkakun.. näytti ainakin helpolta :)

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 18.02.2011 10:43
Kirjoittaja Bluntly
^ Täh?

Ladot kerroksittain leipää, pekonia, makkaraa ja majoneessia. Ei voi olla hankalaa.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 18.02.2011 10:45
Kirjoittaja AngryBird
Bluntly kirjoitti: Ladot kerroksittain leipää, pekonia, makkaraa ja majoneessia. Ei voi olla hankalaa.
Lopputuloksen tarttis ilmeisesti olla hyvää ja myös näyttää hyvältä.
Sun resepti ei nyt kelpaa.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 18.02.2011 10:46
Kirjoittaja Bluntly
AngryBird kirjoitti:Lopputuloksen tarttis ilmeisesti olla hyvää ja myös näyttää hyvältä.
Sun resepti ei nyt kelpaa.
No varmasti on hyvää ja näyttää hyvältä jos kuorruttaa pekonilla. Kysy vaikka Manalalta.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 18.02.2011 10:47
Kirjoittaja urpiainen
Ei ole tarkkaa reseptiä nyt käsillä, mutta olen joskus varioinut sellaisia voileipäkakkuja, joita löytyy googlaamalla esim "kreikkalainen voileipäkakku". Ne ovat saaneet ihan hyvää palautetta raikkaudestaan tavanomaisiin voileipäkakkuihin verrattuna.

Harvinaista kyllä olen myös Bluntlyn kanssa erilinjoilla siinä, että jos mennään ihan perinteisellä linjalla, niin lado sitten vaikka majoneesia, munaa, kylmäsavulohta ja sen sellaista leipien väliin ja katkarapujen alle. Lihat erikseen!

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 18.02.2011 10:47
Kirjoittaja AngryBird
Bluntly kirjoitti:
AngryBird kirjoitti:Lopputuloksen tarttis ilmeisesti olla hyvää ja myös näyttää hyvältä.
Sun resepti ei nyt kelpaa.
No varmasti on hyvää ja näyttää hyvältä jos kuorruttaa pekonilla. Kysy vaikka Manalalta.
Pekoni tekee mistä tahansa saatanan pahaa. Toisaalta niin tekee majoneesikin. Saati niiden yhdistelmä. Uhhuh.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 18.02.2011 10:50
Kirjoittaja RP
Millä te kostutatte leivät?

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 18.02.2011 10:53
Kirjoittaja AngryBird
RP kirjoitti:Millä te kostutatte leivät?
Täytteestä riippuen maidolla, lihaliemellä tai kalaliemellä. Yleensä maidolla.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 18.02.2011 15:31
Kirjoittaja RP
Teen tuon ihan normisetin, että maistuu kaikille, pienemmillekin. Tuo Urpsun kreikkalainen versio kuulostaa namilta, teenpä sitäkin ihan meille aikuisille kokeeksi.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 19.02.2011 2:18
Kirjoittaja Manaaja
Vaikka pekonia osaankin arvostaa omassa lajissaan, niin kyllä mä voileipäkakuissa lähden mieluiten lohi-katkarapulinjalle. Ja majoneesia korkeintaan yhteen kerrokseen ja jotain kevyempää loput. Tai sitten tekee vaikka jonkinlaisen kermaviili-ranskankerma-kevytmajosekoituksen jossa aineksien suhteellinen osuus sama kuin kirjoitusjärjestyksessä.

Ja leipien kostuttamiseen voi myös käyttää kasvislientä. Väliin laitettaville lihoille tai kaloille kannattaa näyttää maltillisesti tehosekoitinta ja sekoittaa ne siihen tekemäänsä kreemimönjään. Päälle kannattaa toki jättää vähän kans lihoja koristeeksi ehjässä muodossa.

I'm being Captain Obvious here, now am I?

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 19.02.2011 8:34
Kirjoittaja exsu
Manaaja kirjoitti:kermaviili-ranskankerma-kevytmajosekoituksen
Mä en tykkää majoneesin mausta, joten käytän ranskankerma-tuorejuustosekoitusta. Sitä pystyy pursottamaankin, jos haluaa tehdä siitä jotain koristeita päälle.

Kostuttamiseen käytän kasvislientä.

Itse tykkään eniten kalakakuista, mutta mun kaveri tekee juhliin usein sellaista kinkkuvoileipäkakkua, jossa on jotain savukinkkurouhetta, aika reilusti paprikaa ja jotain vähän vahvempaa juustoa. On ihan älyttömän hyvää!

Ai niin, tuli mieleen vielä yks! Tää oli hyvä kakku ja voileipäkakuksi poikkeuksellisen helppo ja nopea valmistaa, koska täytteet ja maustehommat oli kaikki jotain puolivalmista: http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=3251

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 19.02.2011 8:46
Kirjoittaja aasi
Voe ristus kun alkoi tehdä mieli voileipäkakkua.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 19.02.2011 8:50
Kirjoittaja CeDell Davis
aasi kirjoitti:Voe ristus kun alkoi tehdä mieli voileipäkakkua.
Aamupalaksi? Syö ruisleipää, dorka!

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 19.02.2011 9:02
Kirjoittaja aasi
CeDell Davis kirjoitti:
aasi kirjoitti:Voe ristus kun alkoi tehdä mieli voileipäkakkua.
Aamupalaksi? Syö ruisleipää, dorka!
:nuts:

Ei tää maistu yhtään voileipäkakulta.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 19.02.2011 9:07
Kirjoittaja AngryBird
CeDell Davis kirjoitti:
aasi kirjoitti:Voe ristus kun alkoi tehdä mieli voileipäkakkua.
Aamupalaksi? Syö ruisleipää, dorka!
Hei! Voileipäkakkua voi syödä koska tahansa!
Sama vaiva kuin aasilla. Pitää varmaan keksiä joku tekosyy (muukin kuin että tekee mieli) tehdä voileipäkakku. Tai kaksi.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 20.02.2011 19:15
Kirjoittaja RP
Nyt on kaakku jääkaapissa, useita ohjeita ja teidän neuvoja soveltaen. Oli helppo tehdä, totesimme että meillä on keskenämme eri käsitys pikkelsistä, tunteiden kuumenemista, kakku nyt hiukan kenossa, mutta hyvä tästä tulee.

Huomenna kuorrutus.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 21.02.2011 15:01
Kirjoittaja RP
RP kirjoitti:Nyt on kaakku jääkaapissa, useita ohjeita ja teidän neuvoja soveltaen. Oli helppo tehdä, totesimme että meillä on keskenämme eri käsitys pikkelsistä, tunteiden kuumenemista, kakku nyt hiukan kenossa, mutta hyvä tästä tulee.

Huomenna kuorrutus.
On hyvää. Tänään testaan Vesperin ohjeiden mukaisesti tehdyt muffarit!

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 21.02.2011 19:03
Kirjoittaja RP
Haloo. Vesperin reseptillä tulee suussa sulavan herkullisia muffareita, nams. Tytsä rakastui sydänjuuriaan myöden, söi peräti kaksi isohkoa muutamassa minuutissa.

Itse kolme, ukkeli samoin.

Suosittelen!

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 21.02.2011 19:15
Kirjoittaja Vesper
RP kirjoitti:Haloo. Vesperin reseptillä tulee suussa sulavan herkullisia muffareita, nams. Tytsä rakastui sydänjuuriaan myöden, söi peräti kaksi isohkoa muutamassa minuutissa.

Itse kolme, ukkeli samoin.

Suosittelen!
Ei oo kato tapana jaella huonoja ohjeita ;) Kiva että maistui, syökää yks munkin puolesta :h:

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 25.03.2011 2:31
Kirjoittaja Manaaja
Charliella on nykyään kokkiohjelma, winning!


Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 02.06.2011 12:41
Kirjoittaja Vesper
Risotto (herkkusieni sellainen)

salottisipulia
valkosipulia
(selleriä)
(herkkusieniä)
voita
oliiviöljyä
hyvää, kuivaa valkkaria
kasvislientä
risottoriisiä
parmesania
suolaa
pippuria
yrttejä maun mukaan (itsellä persilja ja ruohosipuli)

Kuori ja silppua muutama salottisipuli ja pari valkosipulin kynttä pannuun (+selleri), lisää pala voita ja loraus öljyä. (Lisää pieneksi hakatut herkkusienet). Kuullota miedolla lämmöllä ihan reippaasti. Lisää lämpöä ja risottoriisi (300g = n. 4 hlöä). Kuullota öljyssä reilu minuutti, jolloin riisi alkaa hieman läpikuultaa. Lisää suolaa ja pari lasillista viiniä ja anna imeytyä koko ajan sekoitellen. Kun viini on imeytynyt, lisää kasvislientä pienissä erissä, kunnes riisi on kypsää, mutta tuntuu vielä hampaissa. Tähän menee n. vartti. Lisää lopuksi vielä nokare voita ja parmesan, anna vetäytyä muutama minuutti kannen alla. Lisää yrtit ja muut mausteet. Nauti!

Täähän on siis ihan perusohje risotolle. Ja risottohan ei ole mikään sellainen suomalaisten italianpata, vaan ihanan "kermainen" ja valuva. Mahtavia variaatioita saa kun käyttää esim. kirsikkatomaatteja ja tomaattimehua. Tai vuohenjuustoa, parsaa, suppilovahveroita/tatteja/kanttarelleja... mitä tahansa!

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 02.06.2011 23:46
Kirjoittaja Niba
Oikea italialainen risotto sisältää vain seuraavaa..

2,5 dlrisottoriisiä
1sipuli
2 rklvoita
2 dlvalkoviiniä
5-7 dlkasvislientä
2 dlraastettua parmesanjuustoa
1 dlkermaa

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 03.06.2011 8:40
Kirjoittaja exsu
Hei vitsi nyt kyllä Vesperin asiantuntijuutta haastetaan monella suunnalla. Ensin joutui pohtimaan kumpi ymmärtää paremmin naisten vaatteiden päälle, Vesper vai Manala, ja nyt heti perään pallogrilli-Niba haastaa Vesperin ruoanlaitossa. Vaan kumpaan luottaisi? :think:

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 03.06.2011 9:24
Kirjoittaja Vesper
exsu kirjoitti:Hei vitsi nyt kyllä Vesperin asiantuntijuutta haastetaan monella suunnalla. Ensin joutui pohtimaan kumpi ymmärtää paremmin naisten vaatteiden päälle, Vesper vai Manala, ja nyt heti perään pallogrilli-Niba haastaa Vesperin ruoanlaitossa. Vaan kumpaan luottaisi? :think:
Kyllä mä luottaisin Nibaan. Mähän pesen salaattinikin!