Sivu 17/18

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 03.06.2011 9:47
Kirjoittaja elco
exsu kirjoitti:Hei vitsi nyt kyllä Vesperin asiantuntijuutta haastetaan monella suunnalla. Ensin joutui pohtimaan kumpi ymmärtää paremmin naisten vaatteiden päälle, Vesper vai Manala, ja nyt heti perään pallogrilli-Niba haastaa Vesperin ruoanlaitossa. Vaan kumpaan luottaisi? :think:
Unohdit daven aasiantuntemuksen mitä dildotteluun tulee.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 03.06.2011 11:39
Kirjoittaja exsu
elco kirjoitti:
Unohdit daven aasiantuntemuksen mitä dildotteluun tulee.
Ai? Mun mielestä se oli ihan uskottavaa. Vähän huonosti naamioitu, tosin. Vähän kun se suihinotto mieheltä "vahingossa".

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 03.06.2011 12:54
Kirjoittaja Niba
Pesen kaiken kädet pyllyn mulkun salaatin kurkun tomaatin persiljan mutten tässä järjestyksessä..

Exsulle voinee heittää "High Five!"?

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 03.06.2011 15:22
Kirjoittaja ninnithequeen
Ne ettii Livillä ihmisiä Arvostele Mun Illallinen-ohjelmaan.

Anyone?

(mun tekis mieli ilmottautuu)

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 03.06.2011 15:44
Kirjoittaja Manaaja
^ EVVK. Ei oo kai siihen vaadittua geeniä.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 03.06.2011 15:54
Kirjoittaja ninnithequeen
Manaaja kirjoitti:^ EVVK. Ei oo kai siihen vaadittua geeniä.
Mun lempiohjelmia. Mut en kyl kehtais..

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 03.06.2011 16:52
Kirjoittaja Niba
TosiTV on..

Teen juuri kinkkusalaattia virolaisittain..

500g kinkkusilppua
3 tomaattia
3 avomaankurkkua
paprika
purkki maissia
purkki herneitä
I sipuli
500g keitettyämakaronia(paljon suolaa keitinveteen niin ei tarvi paljon lisätä myöhemmin)
purkki majoneesia
purkki kermaviiliä
2rlk pippuria rouheena
1 rkl laitoin nyt myös savustettua chipotle chilipippuria
1 rkl timjamia
(maustekurkkua, virolaiset laittaa salaatteihin sekä että)

Silputaan ja suikaloidaan vihennekset, sotketaan sekaan kinkkusilppu ja
herkkumajoneesi/kermaviili, mausteita laitan suoraan vihannessekoitukseen ja lopuksi tarkistetaan suola..
(jaoin vielä tuotoksen kahtia ja pistin Poltsamaan sinappia toiseen)
si

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 16.06.2011 16:34
Kirjoittaja RP
Millä te yleensä maustatte nakkikastikkeen?

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 16.06.2011 16:41
Kirjoittaja Nergal
RP kirjoitti:Millä te yleensä maustatte nakkikastikkeen?
Normi ruskeakastike (voita pannuun ja jauhoja perään)
lihaliemi
mustapekkaa tai koskenlaskijaa
mustapippuria
pikkasen sinappia

Perinteistä mutta hyvää.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 16.06.2011 16:43
Kirjoittaja urpiainen
RP kirjoitti:Millä te yleensä maustatte nakkikastikkeen?
Ah mutta tämähän riippuu siitä, onko kyseessä esimerkiksi tomaatti-, ruskea- vai kermakastike. Ja ehkä nakkilaatukin asiaan vaikuttaa. Ilman sipulia ja valkosipulia + ripausta chiliä tuskin voi kuitenkaan tulla toimeen. Viime aikoina olen solidaarisuuden osoituksena pohjois-afrikkalaisille veljille suosinut nakkikastikkeessakin jonkinlaista sinnepäin viittaava sävyä käyttämällä maustuksessa harissa-tahnaa, joka tuota valkosipuli-chili-aspektia korvaa tai korostaa.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 16.06.2011 16:59
Kirjoittaja exsu
RP kirjoitti:Millä te yleensä maustatte nakkikastikkeen?
Ketsuppi, sinappi, vähän kermaa jos on ja suola+ pippuri. Pohjaksi tavallinen ruskea kastike.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 17.06.2011 12:04
Kirjoittaja RP
Okei, kiitos. Kirjoitan nämä ohjeet ylös, vastaisuuden varalta.

Koska en ole keittiön kuningatar, lähestulkoon vastakohta, niin olin kieltämättä suu auki eilen. Nakit ja sipulit pannulla, mutta suola sekä lihaliemi loppu. En mä vaativimpiin resepteihin kykene pelkällä omalla luovuudella.

No laitoin mitä kaapista löytyi: pippurisekoitusta, valkosipulia ja ketsuppia. Oli ihan ok.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 17.06.2011 12:08
Kirjoittaja CeDell Davis
exsu kirjoitti:tavallinen ruskea kastike.
Yleensä sanotaan, että tie miehen sydämeen käy vatsan kautta, mutta pakko sanoa, että tolla sotkulla mut saa kyllä maisemista alta aikayksikön.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 22.06.2011 10:53
Kirjoittaja annepa
Chilicoleslaw - ohje kaverilta.
annen kaveri kirjoitti:silppua 500g varhaiskaalia ja 3 kevätsipulinvartta, ja pistä sekaisin. Sekoita toisessa astiassa silputtua tuoretta chiliä maun mukaan (multa löytyi 1 vihreän habanero luokitus 1, ja punainen paprika luokitus 4 eikä ollut kauhean tulinen), 1dl kermaviiliä, 4rkl majoneesia, 2-3rkl mietoa etikkaa (esim. vakoinen balsamico sopii tosi hyvin), 1/2 tl suolaa, pikkasen mustaippuria ja maun mukaan n 1-3 rkl inkiväärisiirappia. Yhdistä kaikki, anna maustua viileässä 30-60 min. En tiedä paljonko sitä siirappia meni mutta tuo nyt on arvio. Sen voi varmasti korvata laittamalla kastikkeeseen aavistus inkivääriä ja sitten jotain vaikka fariinisokeria ihan vähän taittamaan salaatin makua. Tarkoitus ei ole että maistuu makealle, vaan että pyöristää maun."
Resepti oli hukassa vähän aikaa ja alettiin säätään ite, eli ensin tehään kastike: 1-1.5dl majoneesia ja 2-3rkl valkoviinietikkaa, silppua vähintään 1 chili joukkoon (oman maun mukaan toki), lisäksi chilijauhetta. Sekaan on laitettu myös suolaa ja pippuria "fiiliksellä". "Loraus" sitruunamehua.
Silppua 1 iso tai 2 pientä sipulia ja sekoita mössöön. Nyt kun kastike on valmis, siihen lisätään silputtua kaalia, raastettua porkkanaa ja ananasmurskaa niin että koostumus on sopiva.

Huono ohje, en tykkää. Pitäisi olla selkeät määrät!!!

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 22.06.2011 12:03
Kirjoittaja exsu
Kiitsa!

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 20.07.2011 0:39
Kirjoittaja Manaaja
Kokeilin elämäni ekaa kertaa karppityylistä pitsapohjaa parista eri ohjeesta löyhästi soveltaen. Pohjaan tuli:

1 prk kermaviiliä
2 isoa munaa
120g juustoraastetta
3 rkl sämpyläjauhoja
5 rkl lesesekoitusta
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa

Kaikki käsivatkaimella sekaisin, ja levitin hetken imeytyneen, vellintapaisen mössön leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paistoin 200 asteessa keskitasolla 10min, otin ulos, heitin täytteet päälle, ja paistoin sitten 225 asteessa 15min. Tuli ihan yllättävän toimiva. Bonuksena tuo pohja oli paljon helpompi ja nopeampi tehdä kuin normi taikinapohja nostatuksineen.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 21.01.2012 15:59
Kirjoittaja Vesper
Vesperin viherkeitto

2 rkl avocadoöljyä (muukin toki käy)
500 g lehtiselleriä
pari salottisipulia
2 kynttä valkosipulia
purkki kookosmaitoa (4 dl)
4 dl hyvää kasvislientä
100 g pikkupinaattia
oksa timjamia
suolaa, pippuria, laakerinlehti
2 rkl sitruunamehua

Pinnalle:
avocadoöljyä
pistaasipähkinöitä

Pilko sipulit ja varsisellerit palasiksi ja kuullota öljyssä. Lisää mausteet ja kasvisliemi sekä kookosmaito. Anna porista kannen alla n. 20 minuuttia, kunnes sellerit ovat pehmeitä. Poista laakerinlehti ja timjaminoksa (ellet ole riipinyt pelkät lehdet). Lisää pinaatit. Soseuta keitto ja siivilöi. Mausta sitruunamehulla. Rouhi päälle läjä pistaasipähkinöitä ja lorauta tilkka avocadoöljyä. Nauti.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 05.08.2012 18:58
Kirjoittaja NuoriDaavid
Elämässäni merkittävä päivä: laitan ensimmäistä kertaa naudan sisäfilepaistia uunissa.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 05.08.2012 19:47
Kirjoittaja NuoriDaavid
Onnistui. Toki vaikea tossa olis varmaan epäonnistua.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 05.08.2012 21:43
Kirjoittaja sivustahuutaja
^ Helppohan tuo olisi ollut ryssiä well donella.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 05.08.2012 21:50
Kirjoittaja NuoriDaavid
sivustahuutaja kirjoitti:^ Helppohan tuo olisi ollut ryssiä well donella.
Maltoin ottaa pois, kun mittari näytti 60:a. Vaikka epäilytti kyllä kun tuli niin nopeasti, kun aiemmin kokemusta lähinnä joulukinkun paistosta.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 19.04.2013 1:24
Kirjoittaja Niba
Vähän soppa-aineksia itämaisittein kaakkoisaasialaisttain, melkein lisäaineeton..

Kiehauta 2,5l vettä,..

raasta tai pilko sekaan sekaan tuoreet kasvikset ja juurekset:

60 g Inkivääri,
202 g Selleri,
153 g Palsternakka
147 g Purjosipuli
250 g Porkkana
390 g Lanttu
250g Grillattu punainen paprika

keitä tunti tai enemmän..

sekoita sekoitussauvalla tasaiseksi

mausta

5 g Sesamöljy,
5 g Maapähkinäöljy
20 g Kikkoman makea soijakastike vähäsuol. (250ml),
10 g Ketjap Manis makea soijakastike (Pirkka),
chilijauhe 2g
curry 5g

sekoita massaan

lisää Kookosmaito 400 ml

sekoita sauvalla..

Valmista oriental sosekeittoa n 2100g

Annostele tarjoiluastioihin..
ENJOY

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 01.11.2013 13:23
Kirjoittaja Ylermi Ylihankala
En löytänyt parempaakaan ketjua. Ostin Tampereelta keittiöelämästä Villa San Donnino balsamicoa. Mainio ja monikäyttöinen tuote salaateista jälkiruokiin.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 04.11.2013 22:18
Kirjoittaja Niba
Suvinen kirjoitti:Suosittele tuotetta- ketju, olikohan ikiliikkujissa.
Löytääköhän se rosmojakin yhtä hyvin, ehkä ne vapaaehtoisesti antautuu kuukausittain ja tunnustaa kruunun jalokivien katoamisen?
Tää kuuluu huumori topiikiin..

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 21.01.2015 10:43
Kirjoittaja Bluntly