
Wurstmaster selittää kotisivuillaan että lukema saadaan siitä että "makkaran tekoon käytetään 100kg lihaa, 2kg suolaa ja 2kg muita mausteita. Ei muuta, ei vettä eikä muita sidonta-aineita kuten jauhoja tms.
Liha jauhetaan ja mausteet lisätään. Tuotettu massa ruiskutetaan makkarakuoreen jonka jälkeen makkara kuivatetaan, savustetaan, keitetään ja jäähdytetään. Tämä prosessin jälkeen makkaran alkuperäismassasta on jäljellä enää 77kg
Kun lasketaan alkuperäisen lihan määrä jaettuna lopullesen makkaran määrään (ruotsin elintarvikeviraston laskentaohje) saadan: (100kg / 77kg) x 100% = 129%"
Ruotsin elintarvikevirasto selvittää onko tämä harhaanjohtavaa mainontaa, ja voiko tuotteessa olla enemmän kuin 100% lihaa.
Lähde: Aftonbladet taas.