Mielestäni tämä puuttuu täältä uudesta Kitystä joten aloitanpas.
Olkaa niin ystävällisiä ja postatkaa parhaat reseptinne tänne kiitos.
Jään kieli pitkällä odottamaan Manalan ohjeita, samoin kuin Patzin lohisoppa-reseptiä, kiitos
Feiz kirjoitti:
Kanaliemikuutio riisin sekaan on ihan hyvä lisä.
Juu toki, sekin käy, tai kasvisliemikuutio, riippuu tietysti mitä muuta sen riisin kanssa tekee.
Joskus olen paistanut sipulia voissa, ja iskenyt siihen sekaan currya. Sopii älyttömän hyvin riisin ja kanan kanssa.
Koska tänään on valkosipuliperuna-päivä, niin kerron teille miten mie teen valkosipuliperunat.
Kuori perunat, pilko ne. Pyöritä kuumassa wokkipannussa voin kera hetken aikaa, lisää silputtu sipuli ja valkosipuli. Tökkää voideltuun vuokaan, ja lisää vielä valkosipulimurskaa (itse käytän Valkoliekki-merkkistä, löytyy säilykehyllystä) sekä suolaa.
200 asteiseen uuniin n. 45 minuuttia, lopuksi lisää juustoraastetta roimasti päälle.
Joskus toki laitan kermaakin, mutta yleensä teen näin niin tyttärellekin maistuu paremmin, tiedä sitten miksi se kermainen vaihtoehto ei neidille maistu.
kuullota reilusti sipulia pannulla oliiviöljyssä
leikkaa rasiallinen kirsikkatomaatteja kahtia
poista purkillisesta HYVIÄ vihreitä oliiveja kivet
leikkaa kuutioiksi yksi pkt hyvää fetaa
sekoita keitetyn penne-pastan joukkoon 1/2 - 1 prk vihreää pestoa
lisää sekaan kuullotettu sipuli, kirsikkatomaatit, vihreät oliivit ja fetakuutiot. mausta vielä hiukan mustapippurilla ja hyppysellisellä sokeria. halukkaille myös tuoretta valkosipulia jooukkoon.
sitten vain kaikki varovasti sekoitetaan ja tarjoillaan koristeltuna tuoreella basilikalla.
Suositeltavaa: iso kannellinen paistinpannu. Annos on kohtalaisen suuri.
Paloittele paprikat ja sipulit pieniksi paloiksi - niin pieniksi, kuinka pienipalaisena salsastasi pidät. Paista niitä pannulla oliiviöljyssä sen verran että ne pehmenevät hieman. Lisää mustapippuria ja yrttisuolaa.
Kaada tomaattimurskat joukkoon. Sekoita. Lisää sitten chiliä / cayennepippuria maun mukaan, kunnes tulisuus on sopiva. Lopuksi sirota joukkoon teelusikallinen sokeria. Sokerin sijaan voit myös kokeilla sulattaa joukkoon palan tummaa suklaata. Paprikajauheella, ja varsinkin tulisella paprikatahnalla (saa Budapestistä) saa mukavasti lisäaromia. Myös ketsuppia voi tarvittaessa töräyttää sekaan.
Anna hautua hetkinen välillä sekoittaen, sitten sammuta levy ja anna salsan hautua ja jäähtyä tarjoiltavaan lämpötilaan. Tai jos on kiire niin vie se parvekkeelle jäähtymään.
Tarjoile salsa nachojen kera. Varmista että dippauspaikan lähistöllä ei ole valkoisia huonekaluja.
- Siivotaan sienet, hakataan pieniksi
- ruskistetaan sipulihake, lisätään sienet
- maustetaan suolalla ja mustapippurilla
- nesteeksi kermaa ja kevytversiota 50:50
- tarjoile mieleistesi lisukkeiden kanssa. Myös muut sienet käyvät
Keitä porkkanoita ja parsakaalia kanaliemessä, soseuta ja lisää ruokakermaa, mustapippuria ja suolaa. Ai että on herkkua!
Tästä vielä muunnelma:
Unohda ruokakerma. Korvaa parsakaali perunalla ja kuulotetulla sipulilla. Lisää mausteeksi kahden appelsiinin vastapuristettu mehu. Korostaa ihanasti porkkanan makua.
Lisää lautaselle lusikallinen raejuustoa ja syö hyvän ruisleivän tai näkkärin kera.
Heh, SM, se on taas Halloween tulossa, kotoisasti pyhäinpäivä. Olemme ystävien kanssa ajatelleet järjestää Halloween-pippalot kyseisen päivän sekä lähellä olevien syntymäpäivien kunniaksi. Olen miettinyt, miksi pukeutuisin... ehkä paras tapa naamioida itsensä olisi jättää olemus luonnontilaan ja esitellä itsensä Uuno Turhapurona.
Ai niin, tää on ruokaketju, tähän vaan jäin unelmoimaan naamiaisjuhlista, eli ohjetta kehiin:
Otetaan pastaa, keitetään se kypsäksi eli al dente. Otetaan purkki valmista pestoa, heitetään lusikallinen sekaan. Sekoitetaan. Jos on parmesan-juustoa jääkaapissa, raastetaan sitä annoksen päälle. Nautitaan Dr. Philiä telkasta katsoen ja punaviiniä siemaillen.
ninnithequeen kirjoitti:
Jään kieli pitkällä odottamaan Patzin lohisoppa-reseptiä, kiitos
Nakkaa kattilaan oman maun mukaan kuullotettua, pilkottua sipulia ja kaada kalalientä (tee itse tai käytä fondia/kuutiota) niskaan. Kuori ja kuutioi potut, lisää kiehuvan keittoliemen joukkoon. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan, jos käytät kuivattua tilliä, voit lisätä senkin jo nyt. Perunoiden kypsyttyä, lisää kermaa/jotain-paskaa-wannabe-kermaa/voita (ja tuore tilli). Poista kattila tulelta ja lisää sopivina suupaloina graavia lohta. Älä enää keitä!
Nauti kunnollisen ruisleivän ja maitolasillisen kera.
Sipulia
Voita
Suppilovahveroita (tai muita sieniä)
Ruokakermaa
Suolaa
Mustapippuria
Sulatetaan voi pannulla ja kuullotetaan pilkotut sipulit. Lisätään sekaan sienet, sekoitellaan kunnes sienistä ovat nesteet haihtuneet. Lisätään ruokakerma. Annetaan kiehahtaa. Maustetaan suolalla ja mustapippurilla.
Nautitaan joko perunoiden tai pastan kanssa. Juodaan lisäksi punaviiniä, kunnes sammutaan kotisohvalle.
Kuullota sipulia (shalotti parasta) reippaassa voissa kattilassa.
Tuuppaa reilu satsi suppilovahveroita kuumaan paistinpannuun, haihduttele ylimääräiset nesteet pois ja lisää ripaus suolaa ja nokare voita.
Heitä paistetut sienet sipulien joukkoon. Lorauta kattilaan pari desiä kasvislientä, reilulla kädellä tuorejuustoa (oma suosikki on savuporo) ja kermaa. Keittele kunnes keitto hieman saostuu. Makua korostamaan sopii tilkka Madeiraa. Nauti mieluisassa seurassa takkatulen äärellä, punaviiniä nauttien. Saanti varmaa.