Tunnelukot

Painaako joku mieltä? Haluatko purkaa sydäntäsi? Jos ei apu löydy, niin ainakin kuuntelevia korvia.
VAIN ASIALLISET KOMMENTIT! Kuri on kova.
EveryWoman
Kitisijä
Viestit: 5729
Liittynyt: 15.08.2005 21:45

Viesti Kirjoittaja EveryWoman » 14.11.2008 20:56

Mida kirjoitti:
Everywoman kirjoitti:Nyt pitänee miettiä, onko sosiaalisiin ryhmiin mukautumiseni sitten kuitenkin enemmän huono kuin hyvä asia. Pitäisikö vain olla sellainen puhumaton mörökölli, jollainen kai omimmillani keskimääräisessä seurassa olisin?
Uskoisin, että olennainen merkitys tuloksella piilee siinä, miksi toimit kuten toimit. Pyritkö hiomaan sosiaalista käyttäytymistäsi siksi että haluat että asiat luistavat ihmisten kanssa mahdollisimman hyvin, hommat hoituvat, voidaan välttää turhia ongelmia jne.
Vai hiotko sosiaalista käyttäytymistäsi koska arastelet, pelkäät, et haluaisi kokea sitä miten ihmiset suhtautuisivat sinuun jos olisit impulsiivisempi. Örmö.

En tiedä mihin pitää vastata mitenkin saadakseen moisen tuloksen.
Mukaudun jonkin verran ryhmätilanteisiin käyttäytymällä sosiaalisemmin kuin minulle olisi luonteenomaista. Esim. vastaan jonkun kysymykseen, vaikka oikeasti tekisi mieli ignoroida koko tyyppi, koska en halua aiheuttaa hänelle hämmennystä ja mahdollista pahaa mieltä. Tavallaan siis käyttäydyn impulsiivisemmin kuin millainen olisin oikeasti.

Tai esiintyessäni mietin, mistä asioista ja näkökulmista yleisö olisi kiinnostunut. No niinhän esiintyjän pitääkin miettiä, joku ajattelee nyt, mutta minulla tuo miettiminen on niin eksessiivistä ja niin automaattista (ja alkanut niin varhaisessa lapsuudessa), että esiintyjäpersoonani on ehkä turhankin kauas irronnut siitä, millainen olen muuten. Tai ainakin sellainen tunne tuli, kun aloin tarkemmin miettiä testitulostani.

Onhan siitä ammatillista hyötyä, että osaa esittää asioita ymmärrettävästi ja kiinnostavasti, mutta jos minusta tulee liian erilainen kuva siihen nähden millainen olen oikeasti, siitä puolestaan on haittaa. Toisaalta jos olisin täysin oma itseni, minua pidettäisiin hulluna tai vähintään vaikeaselkoisena sekopäänä, joten valinta ei ole aivan helppo!

EveryWoman
Kitisijä
Viestit: 5729
Liittynyt: 15.08.2005 21:45

Viesti Kirjoittaja EveryWoman » 14.11.2008 21:05

Tix kirjoitti:voi tytöt. Ootte vähän sekasin.
Ketju on shrinkissä ja vielä erikseen pyysin asiallista keskustelua. Muiden tulosten epärakentava kommentointi (= ylläoleva heitto) ei ole asiallista. Huumoria tai ei.

Näköjään tulee tarpeeseen vääntää rautalangasta seuraavaa: eri henkilöiden testitulokset eivät ole keskenään vertailukelpoisia. Se, että joku ruksittaa puhtaan rivin "ei sovi minuun" -vastauksia, ei merkitse että hän olisi yhtään vähemmän "sekaisin" kuin 18-kohtaisen raportin saanut. Yhtä mahdollista nimittäin on, että hän on vain vähemmän perillä itsestään.

Jos joku jostain syystä kokee tarpeelliseksi ryhtyä kilpailemaan tällaistenkin aiheiden puitteissa, hänen olisi syytä ymmärtää että paras mahdollinen vastaus tällaisessa testissä on täydet kahdeksantoista tunnelukkoa. Se kun kertoo testattavasta mahdollisimman paljon, jolloin henkilöllä on myös maksimaaliset mahdollisuudet kehittyä. Informaation puuttuminen puolestaan ei merkitse minkäänlaisia "puhtaita papereita", eikä varsinkaan anna kenellekään mandaattia ryhtyä arvioimaan muiden sekaisin olemisen astetta.

Alisuorittava G

Viesti Kirjoittaja Alisuorittava G » 14.11.2008 22:00

Tallensin tän aamulla psykolle matkaan otettavaksi, en nyt jaksa poistella tosta mitään saatika tarkistella vastauksia (tein kyllä tuplasti, lapsi sylissä ja myöhemmin vielä omassa rauhassa, jolloin siirsin pari palloa oikealle). 6 kohtaa, jotka varmaan jokainen elämääni vähänkään kauemmin seurannut tunnistaa helvetin hyvin. En voi olla pitämättä tulosta täydellisenä.

Hylkäämisen pelkoa suhteessani en tosin ole koskaan kokenut. Psyko väittäköön muuta, mitään en myönnä... Käännän kaiken mielummin uhrautumisen ja anteeksiantamisen puolelle. Tarpeeks rehellisyyttä jo tällekin päivälle. ;)

Tixin mielestä oon aina ollu sekopää!

--

Vaativuus
Tunnelukon voimakkuus: keskivahva

Olet vaativa itseäsi kohtaan, vaikka luultavasti itse pidät vaativuuttasi ihan kohtuullisena. Sinusta tuntuu, että koko ajan on tehtävä jotain, saatava aikaan tai pidettävä asiat ja tavarat järjestyksessä. Saatat olla perfektionisti, työnarkomaani tai arvostat asemaa, valtaa, rikkautta, materiaa ja kauneutta. Et voi olla tyytyväinen itseesi jos et täytä vaatimuksiasi - siksi tuntuu ettei mikään koskaan riitä, aina on jotain tavoittelemisen arvoista. Riittämättömyyden, epäonnistumisen, huonommuuden ja häpeän tunteet vaanivat ja iskevät ellet yllä koviin vaatimuksiisi. Ponnistelet välttääksesi näitä ikäviä tunteita ja se aiheuttaa sinulle ahdistusta ja stressiä. Stressi saattaa ilmetä erilaisina fyysisinä oireina - unettomuutena, väsymyksenä, korkeana verenpaineena, vatsahaavana tai paniikkikohtauksina. Sinun on vaikea rentoutua ja vain nauttia elämästä - olla tyytyväinen siihen mitä sinulla juuri tällä hetkellä on. Saatat olla enimmäkseen turhautunut ja ärtynyt itseesi ja toisiin. Elämä on suorittamista, ja uskot että se joskus tuo sinulle palkinnon - vapauden tai täydellisyyden. Loppujen lopuksi saavutukset kuitenkin tuntuvat tyhjiltä ja hamuat seuraavia tehtäviä ja haasteita. Jos päätät menestyä jossain, luultavasti menestyt siinä - osaamatta kuitenkaan pysähtyä nauttimaan menestyksestä. Kumppanisi tulee olla täydellinen - kaunis tai komea, lahjakas ja menestyvä. Kumppanisi ja lastesi on täytettävä odotuksesi, muussa tapauksessa saatat pettyä ja olet kriittinen. Ehkä lyöt laimin ystäviäsi tai läheisiäsi - koska et ehdi rentoutua ja antaa toisille aikaasi.


Suojattomuus
Tunnelukon voimakkuus: vahva

Olet kova huolehtimaan ja usein peloissasi - koet olosi turvattomaksi. Murehdit kohtuuttomasti terveyttäsi, vaaroja tai onnettomuuteen joutumista, taloudenhoitoa tai kontrollin menettämistä. Saatat valita kumppanin joka auttaa ja suojelee sinua tai odotat että kumppanisi on peloton ja vahva - kyvykäs suojelemaan sinua vaaroilta. Pelkosi saattavat aiheuttaa sinulle ahdistus- tai paniikkikohtauksia - tai sitten olet jatkuvasti enemmän tai vähemmän ahdistunut etkä voi nauttia arjesta. Saatat turvautua riippuvuuksiin ahdistuksen helpottamiseksi. Pyrit varmistumaan että olet turvassa. Siksi olet oppinut välttelemään riskejä: hissejä, autoilua, kaupungilla liikkumista, matkustamista, investointeja tai uramahdollisuuksia - pitäydyt mieluummin vanhassa tutussa ja turvallisessa. Pelot rajoittavat elämääsi ja läheisiäsi joiden täytyy sopeutua pelkoihisi. Jatkuva murehtiminen ja vaarojen välttely tyypillisesti lisää entisestään välttelykäyttäytymistä ja voimistaa pelkoja ja suojattomuuden tunnelukkoa.


Hylkääminen
Tunnelukon voimakkuus: keskivahva

Menetyksen pelko ohjaa elämääsi - olet huolissasi yksin jäämisestä. Uskot että läheisesi kuolevat tai jättävät sinut. Pelkäät jääväsi yksin ja luultavasti takerrut läheisiin ihmisiisi, mutta samalla karkotat heidät luotasi - pahin pelkosi on kuin itseään toteuttava ennuste. Menettämisen pelkoa seuraa luottamuksen puute joka tulee usein ilmi kontrollointina, omistushaluisuutena ja mustasukkaisuutena. Kaipaat ja tarvitset muiden läsnäoloa, yksinolo tuntuu vaikealta. Riippuvuudet voivat olla selviytymiskeinosi, joilla yksinolon aiheuttama ahdistus tuntuu siedettävämmältä. Koet suhteisiin kuuluvat tavalliset erotilanteet ahdistaviksi etkä luota siihen että suhde kestäisi erot. Tulkitset herkästi toisen tekemisiä tai tekemättä jättämisiä eroaikeiksi ja saatat ylireagoida niihin, vaikkapa siihen kun toinen ei vastaa puheluusi tai tekstiviestiisi. Saatat ajatella, että jos toinen ei ole kanssasi nyt, hän ei kohta ehkä ole kanssasi lainkaan. Vaikka suhde olisi vakaa, se luultavasti tuntuu vain väliaikaiselta - ikään kuin se olisi koko ajan vaakalaudalla. Saatat itse epätoivoissasi uhata erolla, ikään kuin testataksesi odotustasi - joko suhde nyt päättyy. Ehkä pidät välillä välimatkaa ystäviisi, ettei heistä tule liian tärkeitä sinulle. Toisaalta saatat vaipua epätoivoon jos tulkitset ystävän ottavan etäisyyttä. Menetyksien myötä tunnelukko vahvistuu ja alat uskoa ettei mistään löydy kestävää suhdetta.


Rankaisevuus
Tunnelukon voimakkuus: keskivahva

Olet hyvin ankara itsellesi ja rankaiset itseäsi jos toimit väärin. Olet usein vihainen itsellesi ja moitit itseäsi tekemistäsi virheistä. Saatat miettiä tekemisiäsi jälkikäteen, ja tuntea syyllisyyttä tai häpeää siitä miten olet toiminut. Saatat olla vihainen itsellesi koska olet joskus heikko, tunteellinen tai tarvitseva. Jos jotain pahaa tapahtuu sinulle, saatat ajatella että se oli ansaittua, etkä kaipaa myötätuntoa tai sääliä. Saatat olla rankaiseva myös lähimmäisiäsi kohtaan. Lapsesi saattavat kuulla kunniansa jos asiat eivät mene mielesi mukaan. Sinun on vaikea antaa anteeksi itsellesi ja toisille etkä hyväksy puolusteluja kovin helposti.


Pessimismi
Tunnelukon voimakkuus: vahva

Olet pessimisti, ja kiinnität huomiota enemmän elämäsi kielteisiin kuin positiivisiin asioihin. Olet kova huolehtimaan ja murehdit tulevia tapahtumia tai tilanteita. Jos asiat tuntuvat menevän hyvin, se vaikuttaa vain väliaikaiselta. Jos jotain hyvää tapahtuu. odotat että jotain pahaa on tapahtumassa seuraavaksi. Pelkäät, että saatat tehdä päätöksiä jotka johtavat kriisiin tai katastrofiin. Pelkäät virheitä ja pyrit siksi olemaan mahdollisimman huolellinen.


Uhrautuminen

Tunnelukon voimakkuus: keskivahva

Sinusta tuntuu että sinun pitää olla mieliksi läheisillesi, ystävillesi, työkavereillesi, jopa ventovieraille. Olet oppinut huomioimaan toisten tarpeita herkästi ja niinpä omat tarpeesi jäävät helposti sivuun. Jos asetat omat tarpeesi etusijalle, tunnet todennäköisesti syyllisyyden tunteita. Saatat kokea voimattomuutta vaikuttaa elämäsi tapahtumiin ja toivot asioiden vain jotenkin järjestyvän. Muiden on helppo tulla toimeen kanssasi, koska olet joustava ja vältät ristiriitoja. Et osaa asettaa rajoja, teet enemmän kuin muut asioiden eteen ja sinun on vaikea vaatia että oikeuksiasi kunnioitetaan. Sinun voi olla vaikea pitää puoliasi niin pienissä kuin isoissa asioissa. Et halua olla hankala vaan kiltti ja mukava, niinpä myönnyt helposti asioihin jotka eivät tunnu sinusta erityisen tärkeiltä. Saatat pitää muiden mielipiteitä ominasi ja sinusta tuntuu ettei sinulla ole mielipiteitä asioista tai et ainakaan ilmaise niitä suoraan. Ehkä puhut asioista kuten arvelet kuulijan haluavan etkä osoita avoimesti erimielisyyttäsi. Joskus saatat ottaa välinpitämättömän "aivan sama" asenteen. Uhraudut vapaaehtoisesti koska muiden tarpeet ylittävät omasi. Samalla tunnet mielipahaa tai kiukkua siitä että joudut kerta toisensa jälkeen syrjäyttämään omat tarpeesi. Yleensä pidät kiukkusi sisälläsi tai ilmaiset mieltäsi mököttämällä. Joskus suuttumus kuitenkin purkautuu yllättävänä kiukunpuuskana tai raivokohtauksena. Sinua kiehtovat ihmiset, jotka ovat hallitsevia ja määräileviä, jotka sanovat miten sinun kuuluu toimia. Tai sitten tunnet vetoa tarvitseviin ja riippuvaisiin ihmisiin, joiden tarpeita voit loputtomiin täyttää. Uhrautumisen ja alistumisen tunnelukot ovat hyvin samankaltaisia. Alistumisessa motiivina on pelko, uhrautumisessa haluaa välttää syyllisyyttä.

Tix

Viesti Kirjoittaja Tix » 15.11.2008 3:00

EveryWoman kirjoitti:Jos joku jostain syystä kokee tarpeelliseksi ryhtyä kilpailemaan tällaistenkin aiheiden puitteissa, hänen olisi syytä ymmärtää että paras mahdollinen vastaus tällaisessa testissä on täydet kahdeksantoista tunnelukkoa. Se kun kertoo testattavasta mahdollisimman paljon, jolloin henkilöllä on myös maksimaaliset mahdollisuudet kehittyä. Informaation puuttuminen puolestaan ei merkitse minkäänlaisia "puhtaita papereita", eikä varsinkaan anna kenellekään mandaattia ryhtyä arvioimaan muiden sekaisin olemisen astetta.
Huokaus. Paitsi että päätit kimmahtaa leikistä, niin tämä on kyllä sekopäisin kirjoitelma mitä olet koskaan kehittänyt missään yhteydessä. Mahdollisimman sekaisin oleva henkilö on saanut parhaan mahdollisen vastauksen, koska hänellä on parhaat mahdollisuudet saada nuppinsa edes jollain tapaa järjestykseen??? Itse vastasin ihan parhaan mahdollisen rehellisyyden puitteissa ilman mitään kilpailuasetelmaa. Jos olisin saanut kovin erikoisen tuloksen verrattuna omaan käsitykseeni, olisin ehkä harkinnut sen julkistamista, mutta jestas sentään.. jos minä hetkeäkään kuvittelisin, että loukkaisin noita neitejä/rouvia jotka ovat musta symppiksiä, niin jättäisin sanomatta tai pyytäisin anteeksi jos huomaisin niin käyvän. Ei sun ehkä tarvi muiden puolesta ottaa palkokasvia ylähengitysteihin?

My dear S, lue nyt mitä itse kirjoitat. Tää on niinku koomisen ja surullisen rajamailla.
Alisuorittava G kirjoitti:Tixin mielestä oon aina ollu ihqu!
Korjasin vähän totuudenmukaisemmaksi.

Avatar
RolloTomasi
Kitisijä
Viestit: 2360
Liittynyt: 06.09.2006 7:50
Paikkakunta: Maa

Viesti Kirjoittaja RolloTomasi » 15.11.2008 4:07

Sain 12. Täytyy varmaan tehdä uudestaan.
Since I cannot prove a lover, to entertain these fair well-spoken days, I am determined to prove a villain and hate the idle pleasures of these days.

EveryWoman
Kitisijä
Viestit: 5729
Liittynyt: 15.08.2005 21:45

Viesti Kirjoittaja EveryWoman » 15.11.2008 10:47

Tix kirjoitti:Huokaus. Paitsi että päätit kimmahtaa leikistä, niin tämä on kyllä sekopäisin kirjoitelma mitä olet koskaan kehittänyt missään yhteydessä. Mahdollisimman sekaisin oleva henkilö on saanut parhaan mahdollisen vastauksen, koska hänellä on parhaat mahdollisuudet saada nuppinsa edes jollain tapaa järjestykseen??? Itse vastasin ihan parhaan mahdollisen rehellisyyden puitteissa ilman mitään kilpailuasetelmaa. Jos olisin saanut kovin erikoisen tuloksen verrattuna omaan käsitykseeni, olisin ehkä harkinnut sen julkistamista, mutta jestas sentään.. jos minä hetkeäkään kuvittelisin, että loukkaisin noita neitejä/rouvia jotka ovat musta symppiksiä, niin jättäisin sanomatta tai pyytäisin anteeksi jos huomaisin niin käyvän. Ei sun ehkä tarvi muiden puolesta ottaa palkokasvia ylähengitysteihin?
Palkokasvi ei ollut nenässä, vaan ihan tyynesti harkitsin mitä kirjoitin (ehkä viestin tulkitsemista olisi auttanut IRL-kontakti - voi kai tuon kimmahtamisenakin nähdä). Enkä niinkään tyttöjen puolesta kommentoinut (en minäkään oikein usko, että heitostasi suuttuisivat), vaan omasta puolestani. Toivon, kuten jo sanoinkin, että keskustelu pysyisi asiallisena, ja siksi puutuin ensimmäiseen viestiin, joka ei ollut asiallinen.

Tuon kaltaiset heitot vaikuttavat siihen, millaiseksi keskustelu muodostuu ja mm. kuinka moni viitsii postata tuloksiaan tai keskustella niistä neutraalisti jne. Lisäksi yhden aloittaessa toiset jatkavat ja ennen pitkää hiekkalatikkosota eskaloituu peittäen viimeisetkin rakentavan keskustelun rippeet alleen. Tajuat varmaan kuvion?

Chevilyn

Viesti Kirjoittaja Chevilyn » 15.11.2008 11:11

"Testi ei tunnistanut tunnelukkoja. Tunnelukkosi voivat ilmetä myös tavalla joka ei tule testissä ilmi."

Jälkimmäinen lause kuulostaa hieman pessimistiseltä. Juuri sellainen "älä vielä innostu..."

Chap

Viesti Kirjoittaja Chap » 15.11.2008 11:50

Chevilyn kirjoitti:"Testi ei tunnistanut tunnelukkoja. Tunnelukkosi voivat ilmetä myös tavalla joka ei tule testissä ilmi."

Jälkimmäinen lause kuulostaa hieman pessimistiseltä. Juuri sellainen "älä vielä innostu..."
No eikä syyttä, sinulla on joku erittäin vahva tunnelukko siinä, että lähettämääsi tekstiä pitää muokata monta kertaa tai vaihtoehtoisesti poistaa se. :wink:

Chevilyn

Viesti Kirjoittaja Chevilyn » 15.11.2008 12:03

Chap kirjoitti: No eikä syyttä, sinulla on joku erittäin vahva tunnelukko siinä, että lähettämääsi tekstiä pitää muokata monta kertaa tai vaihtoehtoisesti poistaa se. :wink:
Tunnustan, mutta testissä ei kysytty sellaista joten pysyhän nyt kiltisti asiassa vain. :D

Quinevere

Viesti Kirjoittaja Quinevere » 15.11.2008 14:26

Tällainen tänään. Eilen tehtynä sain enemmän.

Tunnelukkosi (skeemasi) ovat:

Alistuminen
Tunnelukon voimakkuus:heikko

Sinusta tuntuu että sinun pitää olla mieliksi läheisillesi, ystävillesi, työkavereillesi, jopa ventovieraille. Olet oppinut huomioimaan toisten tarpeita herkästi ja niinpä omat tarpeesi jäävät helposti sivuun. Jos asetat omat tarpeesi etusijalle, tunnet todennäköisesti syyllisyyden tunteita. Saatat kokea voimattomuutta vaikuttaa elämäsi tapahtumiin ja toivot asioiden vain jotenkin järjestyvän. Muiden on helppo tulla toimeen kanssasi, koska olet joustava ja vältät ristiriitoja. Et osaa asettaa rajoja, teet enemmän kuin muut asioiden eteen ja sinun on vaikea vaatia että oikeuksiasi kunnioitetaan. Sinun voi olla vaikea pitää puoliasi niin pienissä kuin isoissa asioissa. Et halua olla hankala vaan kiltti ja mukava, niinpä myönnyt helposti asioihin jotka eivät tunnu sinusta erityisen tärkeiltä. Saatat pitää muiden mielipiteitä ominasi ja sinusta tuntuu ettei sinulla ole mielipiteitä asioista tai et ainakaan ilmaise niitä suoraan. Ehkä puhut asioista kuten arvelet kuulijan haluavan etkä osoita avoimesti erimielisyyttäsi. Joskus saatat ottaa välinpitämättömän "aivan sama" asenteen. Uhraudut vapaaehtoisesti koska muiden tarpeet ylittävät omasi. Samalla tunnet mielipahaa tai kiukkua siitä että joudut kerta toisensa jälkeen syrjäyttämään omat tarpeesi. Yleensä pidät kiukkusi sisälläsi tai ilmaiset mieltäsi mököttämällä. Joskus suuttumus kuitenkin purkautuu yllättävänä kiukunpuuskana tai raivokohtauksena. Sinua kiehtovat ihmiset, jotka ovat hallitsevia ja määräileviä, jotka sanovat miten sinun kuuluu toimia. Tai sitten tunnet vetoa tarvitseviin ja riippuvaisiin ihmisiin, joiden tarpeita voit loputtomiin täyttää.


Ulkopuolisuus
Tunnelukon voimakkuus:heikko

Tunnet usein ahdistusta sosiaalisissa tilanteissa ja se saa sinut välttelemään niitä. Ehkä tunnet itsesi erilaiseksi, muita huonommaksi keskustelijaksi ja siksi ulkopuoliseksi. Uusien ihmisten kanssa tunnet olosi epämukavaksi ja hermostuneeksi etkä oikein tiedä mitä sanoisit. Pelkäät, että sanot tai teet jotain väärin. Saatat arkailla huomion kohteena olemista ja jännittää esiintymistä. Ahdistuneena mietit mitä muut ajattelevat sinusta. Hermostuneena et kykene käyttämään sosiaalisia taitojasi vaan menetät varmuutesi ja vetäydyt. Olet ehkä tottunut välttelemään kanssakäymisiä ja sosiaalisia tilanteita siinä määrin että se tuntuu ihan luonnolliselta - kuitenkin jokin sinussa kaipaa samalla läheisempää yhteyttä kanssaihmisiin. Ryhmässä saatat teeskennellä olevasi enemmän muiden kaltainen tai haluat antaa hyvän vaikutelman itsestäsi. Saatat hankkiutua työskentelemään tehtävissä, jossa ei vaadita paljon vuorovaikutusta. Läheisissä suhteissa tunnet olosi varmemmaksi ja levollisemmaksi - voit olla enemmän oma itsesi. Toistuvat ulkopuolisuuden kokemukset vahvistavat tunnelukkoasi ja se saa sinut välttelemään entistä enemmän ikäviä sosiaalisia tilanteita.

Duck

Viesti Kirjoittaja Duck » 15.11.2008 22:40

EveryWoman kirjoitti:Tajuat varmaan kuvion?
Minä tajusin ettei Kitinässä kannata avautua. Ei edes Shrinkissä.

bliss

Viesti Kirjoittaja bliss » 15.11.2008 23:01

Vaativuus
Tunnelukon voimakkuus:vahva

Ulkopuolisuus
Tunnelukon voimakkuus:keskivahva

Hylkääminen
Tunnelukon voimakkuus:vahva

Kaltoin kohtelu
Tunnelukon voimakkuus:erittäin vahva

Tunnevaje
Tunnelukon voimakkuus:vahva

Oikeutus
Tunnelukon voimakkuus:keskivahva

Rankaisevuus
Tunnelukon voimakkuus:heikko

Emotionaalinen estyneisyys
Tunnelukon voimakkuus:erittäin vahva

Riittämätön itsekontrolli
Tunnelukon voimakkuus:heikko


Mitä tästä pitäisi oikeastaan ajatella...

Ylermi Ylihankala
Kitisijä
Viestit: 11217
Liittynyt: 22.09.2008 13:03

Viesti Kirjoittaja Ylermi Ylihankala » 15.11.2008 23:14

Duck kirjoitti:
EveryWoman kirjoitti:Tajuat varmaan kuvion?
Minä tajusin ettei Kitinässä kannata avautua. Ei edes Shrinkissä.
Miten kävikään palstamme kultapoju ND:lle?

Alisuorittava G

Viesti Kirjoittaja Alisuorittava G » 15.11.2008 23:18

Täällä jos missä kyllä huomaa erot ihmisissä, avautumisen suhteen...

Ylermi Ylihankala
Kitisijä
Viestit: 11217
Liittynyt: 22.09.2008 13:03

Viesti Kirjoittaja Ylermi Ylihankala » 15.11.2008 23:22

Alisuorittava G kirjoitti:Täällä jos missä kyllä huomaa erot ihmisissä, avautumisen suhteen...
Sijamuotoerojahan nuo: toiset ovat riistalla, toiset ovat riistaa. Rikas kielemme.

Avatar
Mida
Kitinän uhri
Viestit: 531
Liittynyt: 15.09.2006 12:10

Viesti Kirjoittaja Mida » 16.11.2008 19:10

Taytan tuon kyselyn viela kolmanteen kertaan. Tokalla kertaa lukkoja ei ollu. Ja kylla tuo ihan uutta haastetta tayttaa tuota kun on kahden pienen lapsen aiti ja paljolti vastuussa heidan tarpeidensa tayttymisesta. Tosi hankalaa tasapainotella sen suhteen milloin myotaa omien tarpeidensa kustannuksella ja kuinka paljon osaa loytaa ratkaisuja, jotka sopivat kaikille. Kun se, etta ma huolehdin muiden tarpeista aika omistautuvasti mielestani, niin kuitenkin teen sen vapaaehtoisesti ja toisinaan joustan ilman, etta se on minulle mitenkaan erityisen harmiksi tai haitaksi. Mulla kuitenkin on melkoinen vastuuntunto noiden lasten kehityksesta ja tarve huolehtia heista niin hyvin kuin kykenen. Samalla kuitenkin jatkuvasti etsin rajoja sille, millainen toiminta parhaiten edesauttaisi tata seka mahdollistaisi etta voin huolehtia myos muista tarpeistani. Osittain nama tarpeet meinaan ovat joskus ristiriitaisia.

On kylla hankalaa...

Esimerkiksi tuo seiskakysymys. Mies hoitaa talla hetkella kutakuinkin kaiken, mika liittyy byrokratiaan, rahaan, ja sensellaiseen taalla ulkomailla. Taalla en kovin hyvin parjaisi ilman hanta ja se johtuu siita, ettei minua kiinnosta parjata plus kielelliset rajoitteet jne. Sen sijaan jos olisin Suomessa ja vastuullani olisivat nama asiat, parjaisin kylla oikein hyvin. Etta mitas kissaa maa ny vastaan. Vahan? Silla jos han haviaisi elamastani, ma varmaan pakkaisin kimpsut ja kampsut ja lahtisin kipinkapin Suomeen parjaamaan.

Jaha, vastasin mielestani kriittisimmin talla kertaa ja taas se vaittaa ettei tunnelukkoja, tai ettei tunnistu noin. Hoh, musta on kiva tyostaa ongelmia itsessani.

Avatar
Mida
Kitinän uhri
Viestit: 531
Liittynyt: 15.09.2006 12:10

Viesti Kirjoittaja Mida » 16.11.2008 19:21

Missahan tassa testissa oikein on vika, kun tuo ulkopuolisuuden maaritelma kylla vaikuttaa osuvan pitkaltikin. Olenko liian optimisti, koska olen vasta viime aikoina paassyt kiinni hapeaongelmaani, joka jarruttaa olemistani ikavan paljon ja nyt onkin lyhyessa ajassa tapahtunut selkeaa edistymista. Ehka vastaan siita nakokulmasta, josta ajattelen nykyaan, mutta samaistun siihen, miten olen asiat pitkaan jo kokenut. Vaikka eihan tuossakaan kuvauksessa kaikki asiat osu ja uppoa, mutta paremmin kuitenkin.

Avatar
nexie
Kitisijä
Viestit: 1398
Liittynyt: 14.08.2005 19:24
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja nexie » 16.11.2008 21:36

Yksi löytyi, ei yllättänyt:

Vaativuus
Tunnelukon voimakkuus:vahva

Olet vaativa itseäsi kohtaan, vaikka luultavasti itse pidät vaativuuttasi ihan kohtuullisena. Sinusta tuntuu, että koko ajan on tehtävä jotain, saatava aikaan tai pidettävä asiat ja tavarat järjestyksessä. Saatat olla perfektionisti, työnarkomaani tai arvostat asemaa, valtaa, rikkautta, materiaa ja kauneutta. Et voi olla tyytyväinen itseesi jos et täytä vaatimuksiasi - siksi tuntuu ettei mikään koskaan riitä, aina on jotain tavoittelemisen arvoista. Riittämättömyyden, epäonnistumisen, huonommuuden ja häpeän tunteet vaanivat ja iskevät ellet yllä koviin vaatimuksiisi. Ponnistelet välttääksesi näitä ikäviä tunteita ja se aiheuttaa sinulle ahdistusta ja stressiä. Stressi saattaa ilmetä erilaisina fyysisinä oireina - unettomuutena, väsymyksenä, korkeana verenpaineena, vatsahaavana tai paniikkikohtauksina. Sinun on vaikea rentoutua ja vain nauttia elämästä - olla tyytyväinen siihen mitä sinulla juuri tällä hetkellä on. Saatat olla enimmäkseen turhautunut ja ärtynyt itseesi ja toisiin. Elämä on suorittamista, ja uskot että se joskus tuo sinulle palkinnon - vapauden tai täydellisyyden. Loppujen lopuksi saavutukset kuitenkin tuntuvat tyhjiltä ja hamuat seuraavia tehtäviä ja haasteita. Jos päätät menestyä jossain, luultavasti menestyt siinä - osaamatta kuitenkaan pysähtyä nauttimaan menestyksestä. Kumppanisi tulee olla täydellinen - kaunis tai komea, lahjakas ja menestyvä. Kumppanisi ja lastesi on täytettävä odotuksesi, muussa tapauksessa saatat pettyä ja olet kriittinen. Ehkä lyöt laimin ystäviäsi tai läheisiäsi - koska et ehdi rentoutua ja antaa toisille aikaasi.
Don't Panic!

nastamuumio

Viesti Kirjoittaja nastamuumio » 16.11.2008 22:30

Joo, neljä keskivahvaa tunnelukkoa, joista tunnistan itseni kyllä keskivahvasti kaikista: riippuvuus, ulkopuolisuus, epäonnistuminen ja kietoutuneisuus. Vanhemmista pitäis ottaa enemmän itsenäisyyttä, niihin olen kietoutunut, mutta sen etäisyyden otto vaan ei ole niin yksinkertaista. Ulkopuolisuutta en tunne kaikista porukoista. Epäonnistuminen taas? - No, tosihan se on, että opintojen etenemisen suhteen olen epäonnistunut.

Avatar
Riemumieli
Kitisijä
Viestit: 6022
Liittynyt: 20.08.2005 23:12
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Riemumieli » 17.11.2008 11:36

Alistuminen
Tunnelukon voimakkuus:heikko

Vaativuus
Tunnelukon voimakkuus:keskivahva

Rankaisevuus
Tunnelukon voimakkuus:heikko

Emotionaalinen estyneisyys
Tunnelukon voimakkuus:heikko

Hei minähän olen ihminen (TM)
Paras päivä ikinä.

Avatar
exPertti
Kitisijä
Viestit: 24260
Liittynyt: 08.02.2008 12:51

Viesti Kirjoittaja exPertti » 17.11.2008 11:44

Kolme vahvaa, yksi keskivahva ja yksi heikko.

Heikko oli btw, pessimismi. Pessimistin pettymykseksi. :)
Came here for school, graduated to the high life

-Superior-
Kitisijä
Viestit: 1233
Liittynyt: 07.04.2006 0:01

Viesti Kirjoittaja -Superior- » 27.11.2008 19:59

1. kierros: Oikeutus: heikko. Ulkopuolisuus: heikko. 2. kierros: Uhrautuminen: heikko.

Yritin toisella kerralla vastata huolellisemmin, mutta ensimmäisellä kerralla tuli hieman enemmän oikeaan osuvia skeemoja. Itsensä tuntenee parhaiten spontaanisti arvioiden - tai sitten ei. Samaa mieltä Niban kanssa.
Viimeksi muokannut -Superior-, 27.11.2008 22:52. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
I'm a psychoanalyst. This is my pipe.

Avatar
Niba
Kitisijä
Viestit: 17781
Liittynyt: 15.08.2005 3:14
Paikkakunta: Hell

Viesti Kirjoittaja Niba » 27.11.2008 20:23

Mukava lukea kun oman itsensä tuntijat avautuvat vereslihalle toisilleen.
Pyyhin Netikettiin..

Vastaa Viestiin