En ole leiponut pitkiin aikoihin, en edes muista mitä olisin leiponut viimeksi. Osaan kyllä leipoa, mutta en koe siihen mitään järisyttävää intoa. Joskus kyllä yllättäen innostun, vähän kuin uutuuden viehätyksestä, ja kokeilen erinäisiä leipomuksia ja sitten taas into kaikkoaa tai vähenee ja niin edelleen. Fiilisten mukaan.
Ps. Joulupiparkakkutaikinaa on kiva tehdä joulun alla vain syötäväksi, todella hyvää taikinaa, kuten Suvinenkin mainitsi.
Mie taisin leipoa .. öö .. no, olin ainakin auttamassa gräm pruleen tekemisessä. Tosin valmispakkauksessahan se oli, mutta maistui ihan hyvältä silti.
Tosin mie taisin vaan tiskata, mutta olin hengessä mukana!
Miun tekemä suklainen toscanparahdus on hyvää, ei siitä mihinkään pääse.
Kävin katsomassa Mylwinin kuvaa, ja näyttää kyllä just siltä ettei sillä ole yhtään ystävää.
- Ann 2005
Mylwin kirjoitti:Mie taisin leipoa .. öö .. no, olin ainakin auttamassa gräm pruleen tekemisessä. Tosin valmispakkauksessahan se oli, mutta maistui ihan hyvältä silti.
Tosin mie taisin vaan tiskata, mutta olin hengessä mukana!
Miun tekemä suklainen toscanparahdus on hyvää, ei siitä mihinkään pääse.
Et kuitenkaan napalmitaikinaa ole viimeaikoina väsänny?
Tää on semmonen iso projekti johon tuotannollisista syistä yleensä tarvii sekä uros- että naarastehtaan
En kyllä oikeastaan leivo koskaan. Se on tylsää. Mä en nauti tunkea käsiä taikinaan. Ja se jauhosotkut...äh...jos joku ees siivois jäljet. Ruuanlaitto on paljon lepposampaa puuhaa - ja siistimpää.
Viimeks taisin tehä pikamuffinssit ku tuli joku kaffelle.
Geetzu kirjoitti:Rahkapiirakan viikonloppuna! Se onnistui ihan hyvin. Ainoita kai, mitä ei vaan voi pilata...
höp höp! voi helposti pilata! ota aljamaisesti vanha taikina pakastimesta, marjoja sulamaan ja rahka pöydälle. laita taikina vuokaan, marjat ja rahka päälle, ja vähän sokeria.
odottaessasi piirakan paistumista, maista jäljelle jääneitä marjoja ja totea että ne on pilalla, sylje marja ulos suusta. totea vieraille että piirakkaa on syötävä vaikka sen on pilalla. piirakan valmistuttua maista sitä ja huomaa, että pohjaan käyttämäsi taikina onkin suolainen. poimi marjat lautasen sivuun ja mutusta rahkaa pelkästään, ja välillä pohjaa pelkästään - sehän on tosi hyvää vaikka onkin väärässä piirakassa.
Mä tein joku kk sitten aivan ihanan vaniljatuorejuustokakun, keksimurua pohjalla, vähän vadelmia ja sit kerma&liivate&tuorejuusto-sekoitus. Ja pakkaseen jähmettymään.
Mä leivon tosi tosi harvoin mutta joskus kuitenkin..
Tänä vuonna on tullut tehtyä karjalanpiirakoita, omenapiirakkaa, suklaa-banaanikakkua ja karoliinankakkua (aka juustoinen porkkanakakku).
Karoliinankakku nyt vimeisimpänä, pikkusiskon kanssa tehtiin yhdessä äidille ja isälle ylläriksi kun palasivat 30v häämatkaltaan tos syyskuussa.
Pikku Myy veti henkeä nenän kautta ja puhalsi sen ulos hampaiden välistä hyvin keljulla tavalla, joka merkitsi:En-ole-eläissäni-kuullut-mitään-näin-hullua.
(T. Janson: Muumipappa ja meri)
Minä leivon usein. Viimeksi tein sunnuntaina perunaleipiä ja omenapiirakkaa. Hyvää oli. Munkit on kuitenkin mun bravuuri. Osaan tehdä pehmeitä ja kuohkeita eli siis ihanan herkullisia munkkeja.
Tykkään leipomisesta, mutta leivon aika harvoin.
Viimeksi tein bravuuriani, sitruunasuklaakakkua. Siinä on sellaisia ihania suklaapaloja... Nam!
Tykkään tehdä makeita ja suolaisia leivonnaisia, mutta jostakin syystä en osaa tehdä hyvää pullaa tai sämpylöitä...
Monesti sitä ajattelee leikkivänsä hengellään. Pitäisi aina pitää mielessä, että siinä touhussa saattaakin leikkiäkin terveydellään, ja se on jo ihan toinen juttu...
Mä leivon oikeastaan ainoastaan sämpylöitä. Herkkua ovat. En oikeen ole makean ystävä.
Tosin näin Joulun alla pitää tehdä pipareita. Ja muksun synttäreille taidan ostaa herkut kaupasta
Tänään leivoin iskälle (no okei, muukin perhe pääsi osingoille) täytekkua ..ja myönnän käyttäneeni valmista kakkupohjaa.
Pikku Myy veti henkeä nenän kautta ja puhalsi sen ulos hampaiden välistä hyvin keljulla tavalla, joka merkitsi:En-ole-eläissäni-kuullut-mitään-näin-hullua.
(T. Janson: Muumipappa ja meri)