bliss kirjoitti:Joulu tulee ja kohta jokaisella on röykkiöittän suklaata.
Vaan mikä on parasta?
Kerron oman kantani kun olen vähän miettinyt...
Niin...kyllä mulla tosiaan tässä on selkeä mielipide! Se on vissiin aika uusi maku, mutta se on Toblerone, keltakultainen kolmiomallinen putki, jossa makuna "Honey and almond nougat". Aivan mahtava maku! Ja kyllä, sain sitä joululahjaksi ja myös äskettäin tuliaisiksi.
Onneksi kaikki sukulaiset ja tutut ovat hiljalleen hiffanneet, että en syö suklaata kuin hätätilassa. Dajm on hyvää, mutta sekin johtuu mantelikrokantista, ei suklaasta. Fazerin sinistä voi syödä muutaman palasen ja After eight maistuu joskus.
Siinä se melkein sitten onkin. Onneks jouluna saa vihreitä kuulia, voi periyttää suklaat niille jotka osaavat arvostaa.
No, viime aikoina olen enimmäkseen syönyt Fazerin sinistä nappirullamuodossa, koska se muoto vaan on paras, vaikkakin kallein, ja lihonut kolme kiloa ja alkanut muistuttaa joukkueellista vanhojen tarujen DDR:läisiä kuulantyöntäjiä. Lindtin pallosia olen parina vuonna saanut jouluksi, koska äiti haluaa jotain suklaata ostaa, ja tietää, että ainakin noista tykkään. Erittäin epäonnistunut oli nimittäin se parin vuoden takainen joulu, kun äiti osti mulle Fazerin fiinejä käsintehtyjä konvehteja, jotka oli kaikki jotain alkoholitäytteisiä, ja sellaisista en tykkää yhtään. Myöskään Pandan juhlapöydän konvehteja tai mitään appelsiimausteista mulle on turha tarjota. Jostain naistenlehdestä luin jostain pikkufirmasta, joka tekee vihreällä teellä maustettua suklaata, ja sitä olis fantsua maistaa.
Daim, Geisha, Kismet, Da capo ym ovat mun makuun. Juhlapöydän rasiasta ne ruudulliset ananaskonvehdit on hyvejä. Fazerin perussininen maistuu eritoten maitokahvin kera, antaen sen sulaa suussa kahvin valuessa hitaasti kieltä pitkin jättäen hienoisen mokka-aromin sulavan suklaan pintarakenteeseen.
Olen pyrkinyt kehittämään kahvielitismin rinnalle suklaaelitismiä: listalla Lindtin kirsikka-chilisuklaata, Godivan, Leonidaksen ja Neuhausin konvehteja sekä inkiväärillä maustettua tummaa luomusuklaata.
Valitettava totuus on kuitenkin, että kaikki paitsi Budapestit uppoavat.
Artificial Intelligence is no match for natural stupidity.
Paljonkohan Budapesteissä on kaloreita? Työkaveri kertoi napsineensa Daim-karkkeja parikymmentä yhtenä iltana ja tarkistaneensa sen jälkeen kalorit, reilusti päälle 100kcal per namu. Eli sellanen päivän energia-annos tuli naposteltua suklaana.
exPertti kirjoitti:Meinaan, että yleensä kait ilmoittavat kalorit per vaikka juuri tuo 25g ja maraboulla on niin tosi hämäriä per 78g ynnä muita. Kaipa tähän jostakin vahvistus löytyisi.
Niin van kuulemma oli lukenut, että x kcal/makeinen.
exPertti kirjoitti:Tuo sata kuulostaa todella kovalta.
Niin mäkin aattelin. Mutta jos sellasessa ohkasessa Daim-levyssä on päälle 300 kaloria, niin kyllä kai se mahdollista on.
No ei kyllä ole, sanoohan sen järkikin. Puhdasta 100% rasvaakin tarvitset yli 11 gramman "palan" jotta siinä olisi yli 100kcal. Daimissa on energiaa suklaalle varsin tavalliset 545kcal/100g. Palan pitäisi siis painaa vähintään 19 grammaa jotta siinä olisi yli 100kcal.
Daim pikkupalat painavat 4,5g/kpl joten yhdessä sellaisessa on energiaa karvan vajaat 25 kilokaloria. Kahdessakymenessä tuollaisessa siis noin 500.
En tykkää suklaasta, mutta syön silloin tällöin, kun saan tuliaisiksi. Ei maistu jostain syystä enää edes suklaakakku, mitä ihmettelen!
Tuli taas suklaasta jotenkin Dallas mieleen. Katsoin eilen viisi tuntia, ja jäi huippujännittävään kohtaan! Eli Mickey Trotter on Dallas Memorialissa, kun se yritti saada kännikaahailija Sue Ellenin pysähtymään! Sue Ellen taas voidaan pidättää taposta, jos toi Mickey kuolee! Iik!
Ajatella, että 80-luvulla ihmiset näki vain yhden jakson viikossa. En kestäis sellaista jännitystä!
Laadukkaan suklaan ystäviä täälläkin! Salainen paheeni on kuitenkin jouluiset Koiramäki-konvehdit, ku ne vaan on niin hyviä. Perusmaitosuklaa on about ällöttävintä mitä tiedän.
Yleensä menee 70%, toisinaan jopa 86%sta. Ehkä pari levyä kuussa syön, ja panostan mieluummin laatuun kuin määrään.
Hälytys, verensokeri laskussa -tilanteissa kelpaa patukka kuin patukka, vaikkapa yleensä kuivakka Twix tai jänkeä Snickers. Pirkkaversioihin en uskalla koskea, ovat niin kovia että hampaisiin sattuu!
Huomasin muuten eilen, että meidän lähi-Ärskältä saa Loventon valkosuklaapähkinäboltseja! Vaikka eivät varsinaista suklaata olekaan, olen hulluna niihin ja aion ostaa heti huomenna ellen tänään. Olen nainen.