swirl kirjoitti:kai se maistraattivihkiminen täällä Suomen päässä on edessä. tämä on helvetin hyvä syy ostaa uusi mekko
5 minuutin maistraatissa käyntiä varten tuskin kannattanee ostaa uutta mekkoa..
swirl kirjoitti:kai se maistraattivihkiminen täällä Suomen päässä on edessä. tämä on helvetin hyvä syy ostaa uusi mekko
Todiste ettei mies ajattele kuin nainen.masa kirjoitti:5 minuutin maistraatissa käyntiä varten tuskin kannattanee ostaa uutta mekkoa..
Ei ne kuulu mutta monesti kysyn hellulta mielipidettä. Harvoin saan mitään muuta kuin "no miltä susta itestä tuntuu". Mun rahat on mun rahoja, miksi se sille kuuluisi mitä minä niillä teen (jos en käytä huumehia, ole alkoholisti tai karkaa rahoillani maailmalle kuukautta pidemmäksi ajaksi)?urpiainen kirjoitti:Niin eri tavoin ihmiset näitä asioita lähestyvät. Minusta kuulostaa pikemminkin erittäin kummalliselta, jos nimenomaan ne "hyvin tärkeät menot" eivät ole sellaisia, joista keskustellaan tarkkaan elämänkumppanin kanssa. Pienistä, ei-tärkeistä menoista ei ole sitten niin väliksi. Enkä oikein ymmärrä sellaista parisuhdetta, jossa keskustelu on "luvan kysymistä". Pitäisin myös hyvin kummallisena, että kukaan edes haluaa sellaista elämänkumppania, jolle "ei kuulu pätkän vertaa" omat "hyvin tärkeät menot" ja asiat.annepa kirjoitti:Tätä minäki ihmettelin. Ilmeisesti kun on yhteinen talous niin pitää kaikkiin, jopa hyvin tärkeisiin menoihin kysyä lupa toiselta puoliskolta. Meillä on erillinen JA yhteinen talous, hellulle ei kuulu pätkän vertaa mitä teen omilla rahoillani kunhan hoidan yhteisen puolen sovitusti.
Gaia kirjoitti:
Hei!!! Sä et nyt vastannut V:n kysymykseen!!!1
Kitupiikkiys saattaa hyvinkin olla väistyvä ominaisuus oikeassa seurassa
Kuulosta -eh- oudolta.annepa kirjoitti:Voisi, jos mentäisiin prosenttien mukaan. Meillä on yks tuttavapariskunta jossa mies tienaa moninkertaisesti naiseen nähden. Heillä on yhteis- ja erillistaloudet, ts kumpikin hoitaa osan yhteistaloudesta ja loput rahat menee omaan käyttöön. Mies sanoi että olisi epäreilua vaatia vaimolta euromääräisesti samaa summaa kuin häneltä koska vaimolle ei jäisi omaan kulutukseen mitään.NuoriD kirjoitti:Meillä mikään muu kuin yhteistalous ei voisi käytännössä toimia, kun mä tienaan yli kymmenen kertaa sen mitä vaimo.swirl kirjoitti:
Meillä on sama juttu. En tahtoisi pelkkää yhteistaloutta
Meilläkin taidetaan siirtyä prosenttilaskuriin kohta, hellun pomo on hakenu hellulle palkankorotusta.
Ei sun mun mielestä pidä tehdä mitään toisin. Kaikki mitä sanot, kuulostaa hyvin järkevältä. Silti, kuten sanoin, lähestyisin aihetta hyvin toisenlaisin sanakääntein ja ikäänkuin toisenlaisessa moodissa. En tarkoita tätä arvosteluksi: tapoja vain on erilaisia.annepa kirjoitti:Voitko vielä selittää miksi mun pitäisi keskustella tarkasti helluni kanssa jostakin minun omasta "hyvin tärkeästä menosta" jos olen jo oman osuuteni yhteistaloudessa hoitanut?
Olisiko minun sinun mielestä pitänyt keskustella tästä menosta enemmänkin helluni kanssa, ottaen huomioon että tämä ei vaikuttanut yhteistalouteemme mitenkään ja maksoin isosta menosta huolimatta sovitusti oman osani ruuasta, sähköstä, vakuutuksista jne?
Kestääkö se niin kauan?masa kirjoitti:5 minuutin maistraatissa käyntiä varten tuskin kannattanee ostaa uutta mekkoa..
Itse asiassa tilaisuus kaikkineen taisi kestää melkein kolme minuuttia kun ei tarvinnut hyysätä yleisöä. Todistajatkin olivat maistraatin henkilökuntaaswirl kirjoitti:Kestääkö se niin kauan?masa kirjoitti:5 minuutin maistraatissa käyntiä varten tuskin kannattanee ostaa uutta mekkoa..Mä aattelin, että se ois hetkessä ohi. Mutta uusi mekko toki tarvitaan, varmasti suurin osa naisista täällä ymmärtää
No ei kyllä, jos ette ota mitään "kaavaa" siihen.swirl kirjoitti: Kestääkö se niin kauan?
Ei tarvi. Meillä on yhteinen taloustili josta maksetaan yhteiset menot (yhteist ravintolakäynnit, yhteiset taksimatka, yhteiset ruokaostokset, sähkölaskut, vastikkeet....). Kumpikin laittaa sinne palkkapäivänä saman verran rahaa, nyt euromäärissä. Jos hellu saa sen palkankorotuksen, niin tilille laitettu summa lasketaan prosenteissa, esim kumpikin laittaa 10% nettotuloistaan palkkapäivänä tälle yhteiselle tilille. Tämä on mejän mielestä reilua. Kaikenlisäksi me ei pelkästään "seukata", me asutaan yhessä.Dumis kirjoitti:No jymalauta, että pitää prosenttilaskurilla laskea menot
Vittu kun mä seukkailin, niin kyllä mä mielelläni maksoin ne ruokailulaskut tai taksimatkat kotia, kun toinen oli köyhä opiskelija. En tietty aina, mutta ei nyt tullut mieleenkään alkaa laskemaan noita että kuka on maksanut mitäkin. Sitten että avioliitossa pitäs alkaa laskee... FAAAAAAAAAAAAAAK!
Njoo, se on noin kyllä ihan järkeen käypää ja reilua. Ja varmasti helppoa jos ne varat riittää siellä yhteisellä tilillä. Mutta tosin taidatte ostella huonekalut silleen että toinen osaa jotain ja toinen sit jotain ihan muuta. Ainakin niin ite ostelisin jos jonkun kanssa yhdessä asuisin.annepa kirjoitti:Ei tarvi. Meillä on yhteinen taloustili josta maksetaan yhteiset menot (yhteist ravintolakäynnit, yhteiset taksimatka, yhteiset ruokaostokset, sähkölaskut, vastikkeet....). Kumpikin laittaa sinne palkkapäivänä saman verran rahaa, nyt euromäärissä. Jos hellu saa sen palkankorotuksen, niin tilille laitettu summa lasketaan prosenteissa, esim kumpikin laittaa 10% nettotuloistaan palkkapäivänä tälle yhteiselle tilille. Tämä on mejän mielestä reilua. Kaikenlisäksi me ei pelkästään "seukata", me asutaan yhessä.Dumis kirjoitti:No jymalauta, että pitää prosenttilaskurilla laskea menot
Vittu kun mä seukkailin, niin kyllä mä mielelläni maksoin ne ruokailulaskut tai taksimatkat kotia, kun toinen oli köyhä opiskelija. En tietty aina, mutta ei nyt tullut mieleenkään alkaa laskemaan noita että kuka on maksanut mitäkin. Sitten että avioliitossa pitäs alkaa laskee... FAAAAAAAAAAAAAAK!
Ehkä tää ei oo meistä monimutkaista koska me ollaan insinöörejä. Ja hellu on tarkka rahoistaan, minä en niin.
annepa kirjoitti:
Ehkä tää ei oo meistä monimutkaista koska me ollaan insinöörejä.
Toki asioista pitää keskustella kun tilanteet muuttuu. Niinhän mekin tehdään.urpiainen kirjoitti: Tosin tuo aiemmin mainittu prosenttiasiakin menee minusta vähän hankalaksi, jos pariskunta vaikkapa päättää hankkia lapsia ja että toinen osapuoli jää vaikkapa joksikin aikaa kotiin hoitamaan näitä (ymmärtääkseni näin on esim. Daven tapauksessa). Tällöin toinen osapuoli luopuu yhteisen edun nimissä valtaosasta tulojaan ja voisi sitä kautta olla oikeutettu osaan toisen tuloista?
On. Meillä myös tähän uuteen kämppään hankitut pyykinpesukone, ruokapöytä, sohva ja kohta hankitaan sänky. Yhteinen määritellään "yhteiseen käyttöön tuleva".Vagabondo kirjoitti: miten määritätte asiat, jotka on yhteisiä? Onko keittiön uusi astianpesukone yhteinen?
Jaa tämä on kinkisempi. Hellu on ostamassa kaiuttimia harrastustaan varten eikä oo kyselly multa yhtään raha-asioista. Luulis että hän ne maksaa. Mutta voidaan toki ottaa yhteisistäkin rahoista jos niin sovitaan. Entäs mun ompelukone (joka kait yhä on siinä ruokapöydälläVagabondo kirjoitti: Entä olohuoneen uudet hifi-kaiuttimet.
Jos se on perheen auto niin joo. Tosin saatan ostaa omankin omalla rahalla.Vagabondo kirjoitti:Ostetaanko perheen auto yhteisistä rahoista?
Jos toinen tarjoutuu maksamaan koko paskan, niin menoksi vain, muuten ei mennä ollenkaan.Vagabondo kirjoitti:Miten käy yhteisen loman, jos toisella ei ole rahaa lähteä, mutta toisella riittäisi molempien kustantamiseen?
Ei ei, kunhan esitin pari uteliasta kysymystä hahmottamaan linjaa, kun omaa kokemusta ei ole. Olen olettanut, että erillisessä taloudessa, tuotteet joita toinen haluaa, mutta molemmat loppupeleissä käyttää, on hankalasti määriteltävissä. Vastaavasti yhteistaloudessa pitää luottaa enemmän toisen talouden pitoon, että raha jakautuu suht tasapuolisesti, eikä toinen pelaa kaikkia viikonloppuna kasinolla.annepa kirjoitti: Eihän se, että kerron yleisesti miten asioita tehdään, tarkoita sitä että ei voisi jonkun yksittäisen kinkkisen tilanteen tullessa eteen neuvotella asioista ja sopia niitä niin että kumpikaan ei tunne jäävänsä toiselle velkaa tms. Vai hä?
Riippuu tilanteesta, joskus laitetaan lisää rahaa taloustilille. Tyyliin "mejän pitää kohta ostaa sänky, siihen vois varata pari tonnia, joten oisko hyvä että alettais nyt kerään sitä rahaa sinne taloustilille ja laitetaan vaikka satanen enemmän kuussa". Tai sit jos on paljon ostoksia tulossa niin katotaan että kumpikin ostaa suunnilleen samalla rahamäärällä sitä roinaa.Dumis kirjoitti:Njoo, se on noin kyllä ihan järkeen käypää ja reilua. Ja varmasti helppoa jos ne varat riittää siellä yhteisellä tilillä. Mutta tosin taidatte ostella huonekalut silleen että toinen osaa jotain ja toinen sit jotain ihan muuta. Ainakin niin ite ostelisin jos jonkun kanssa yhdessä asuisin.annepa kirjoitti:
Kumpikin laittaa sinne palkkapäivänä saman verran rahaa,
Mies on vakaasti sitä mieltä, että josko meille perheenlisäystä joskus tulee, hän haluaa ehdottomasti jäädä hoitovapaalle. Eli minä lähtisin 3kk jälkeen työelämään. (nämä siis taloudellisistä syistä = tienaan paremmin).masa kirjoitti:Menkää naimisiin, tehkää lapsia ja olkaa ainoita joka tienaa. Ei tartte miettiä kuka maksaa ja mistä maksetaan!