Elppis kirjoitti:Varta vasten johonkin tiettyyn ravintolaan meno nimenomaan sen takia, että ruuassa on aina ollut jotain extrahyvää, on mun mielestä ihan normaalia, ei mitään hifistelyä.
Eikös tässä ollut kyse ekasta kerrasta? Ainakin minä sain käsityksen, että oltiin ensimmäistä kertaa ravintolassa X joka oli muuttanut jonkun toisen ravintolan tilalle.
No, voihan sen kai niinkin ajatella, että liikehuoneiston X tulee tarjota elämys X:n verran efektejä, mutta jos ollaan ensimmäistä kertaa ravintolassa Y joka on paikassa X, pieni ennakkoasenteettomuus lienee paikallaan.
Mulla on varmaan tässä eilisessä mielipiteessä oma subjektilehmä ojassa - tulin nimittäin noihin aikoihin Gringos Locosista syömästä jalapeno poppereita, mozzarellatikkuja, yucateco shrimppejä, chili steakkia ja juaniitan jäätelöä.
Mikään noista ei ollut kovin kaksista. Jalapenot ja mozzarellatikut oli sitä samaa pakastekamaa joka on nähty n+1 kertaa aiemmin. Yucateco shrimpit oli lämmitettyjä pakastekatkarapuja kipossa johon oli vedetty jotain maustesoosia päälle. Chilisteakki oli lähestulkoon huoltsikkatyylinen perusannos paprika-sipulipaistoksen kanssa. Erona että se tuli valuraudan päällä. Jäätelöannos ei ollut mitään muuta kuin pari jäätelöpalloa, päällä kermavaahtoa ja suklaakastiketta.
Kaikki siis tosi perus. Mutta fiilis oli hyvä ja seura loistavaa. Ei siis mitään pahaa sanottavaa. Jos olisin ollut tavalla tai toisella paskalla tuulella, olisin saattanut arvottaa saman ateriakokonaisuuden ala-arvoiseksi. Mutta, kyse onkin siitä että millä perusteilla olisin sen tehnyt? Oliko ruuassa oikeasti vikaa, vai vaikuttaisiko perusteluni vain siltä ettei ruoka voinut korjata jotain joka olisi pitänyt korjata jo ennen ravintolaan astumista?
Kuten sanoin, subjektiivinen kokemus ei-miellyttäneestä lopputuloksesta on aina tietenkin validi, jos asian niin kokee. Mutta pointtina on se, että antaako sellaisen kritiikin julkituonti minkäänlaista arvoa ulkopuolisille, jos se perustuu joko omiin ehkä epärealistisiin odotuksiin tai johonkin muuhun ennaltaladattuun tunnetilaan?
Sinäänsä en siis ole yhtään eri mieltä esimerkiksi So Hardin kanssa siitä miten vähästä se fiilis voi joko tulla tai mennä sinäänsä ulkopuolisten asioiden vuoksi, jos pöperö vain on edes jokseenkin syötävää. Tämän vuoksi mietin itse aina kaksi kertaa (ja yleensä annan sen toisen mahdollisuuden vielä päälle) ennenkuin arvostelen mitään kippolaa nurin. It's all in your head.