
Ja mielten piristykseksi kerron omat salaisuuteni, jotka menee osapuilleen näin:
Tuuppaa kattilaan sinappijauhoa, kermaa, kananmunia ja sokeria, mausteeksi maun mukaan pippuria/pippureita ja ripaus kunnon merisuolaa. Anna kiehahtaa ja mausta viinietikalla (balsamico, omena, väkiviina...), lisää makua saat vaikkapa konjakilla, hunajalla tai Madeiralla. Itse suosin tänä vuonna kahta jälkimmäistä. Muista maistella välissä! Lapioi sinapit puhtaisiin, kauniisiin lasipurkkeihin, kirjoittele sievät etiketit, koristele nauhoin ja rusetein ja anna vaikkapa lahjaksi.
Ja sinappia valmistellessa on sopivaa virittäytä joulutunnelmaan vaikkapa muutaman glögilasillisen voimin...


200g voita (no, margariinikin käy...)
2,5 dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
2-3 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 rkl kermaa
Maun mukaan hyvää suklaata
1. Voitele ja jauhota vuoka (n. 2l). Korppujauhot erinomaisia tähän tarkoitukseen
2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit, lisää huoneenlämopöiset kananmunat yksi kerrallaan.
3. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri yhteen ja siivilöi seos muun taikinan sekaan.
4. Ota n. 1/3 taikinaa erilleen ja sekoita siihen kerma ja kaakaojauhe, sekä maun mukaan sopivia suklaapaloja.
5. Lapa taikinat kerroksittain vuokaan ja paista 175 asteisen uunin alimmalla tasolla n. tunti.
Enjoy!