Mammailu 2.0

Painaako joku mieltä? Haluatko purkaa sydäntäsi? Jos ei apu löydy, niin ainakin kuuntelevia korvia.
VAIN ASIALLISET KOMMENTIT! Kuri on kova.
masa

Re: Mammailu 2.0

Viesti Kirjoittaja masa »

Suvinen kirjoitti: Masa: kyllä mä uskon että ongelma on jossain tuolla missä sanotkin sen olevan. Hämmensi vain miksi kiukuttelu alkoi juuri kun ollaan oltu yhdessä pitkä aika perheenä, ja luulisi saavan huomiota vaikka millä mitalla.

Mistäs sen tosiaan tietää mitä niitten päässä liikkuu. Meidän molemmat muksut ja varsinkin esikoinen nukkui erinomaisesti vanhassa asunnossa, uudessa ekat pari kuukautta mutta sitten homma meni ihan reisille ilman mitään järkevää selitystä. Korjausliikkeenä nukuttiin rouvan kanssa vuorotellen lastenhuoneen lattialla kuukausi ja homma palasi jälleen uomiinsa. Kai niillä oli joku turvallisuudenkaipuu sillä hetkellä.

Meillä ei ole ikinä annattu lapsen nukahtaa itkuunsa yksin, vaan aina ollaan oltu vieressä kun unikoulua ollaan pidetty. Vastaavasti käly ja eräs tuttavapariskunta tuota huudattamista teki, ja niillä oli todella isot ongelmat saada lapset nukahtamaan yksin 3-4 ikävuoteen saakka. Tää tuttavapariskunta kai taistelee vieläkin viisivuotiaan kanssa nukkumisista ja yhä se nukahtaa itkuihinsa silloin tällöin.
Vastaavasti kälyn poika oli niin äitinsä perään, että se roikkui äidissään kiinni pari vuotta ihan koko ajan. Kun äiti katosi toiseen huoneeseen, alkoi itkunsekainen "mom mom mom"-huuto, ja kun äiti löytyi oli poika ihan kirjamellisesti sen jalassa kiinni tuntitolkulla.


Jos oisin sinä, niin ottaisin tuon patjan muksun huoneen lattialle. Siinä vaan pitää olla sitten kovana, että muksun on pysyttävä omassa sängyssään.

Ja isävetelys hommaan mukaa ja heti. Vuoropeli sano.
Ylermi Ylihankala
Kitisijä
Viestit: 14942
Liittynyt: 22.09.2008 13:03

Re: Mammailu 2.0

Viesti Kirjoittaja Ylermi Ylihankala »

Mua vituttaa lukea laiskoista isistä. Oma vaimo vaatii multa käsittääkseni aika paljon. Miksi äidit ei osaa tai halua vaatia isiltä sitä mikä on edes kohtuullista?
Mulla on se onni, että olen löytänyt itseni ja toivon muillekin ihmisille sitä. Että tällainen ihminen on tarkoitettu tänne, me ei olla sattumaa.
masa

Re: Mammailu 2.0

Viesti Kirjoittaja masa »

Ainiin, pojan huonosti nukkuminen ja painajaisiin heräily oli yksi juttu joka kiusasi parin viikon verran taannoin.

Painajaisen selvittäminen oli aika haastavaa, koska poika ei tahtonut puhua siitä, eikä etenkään halunnut kuulla rauhoitteluna että: "ei mitään hätää, se oli vaan pahaa unta." Jostain syystä "pahaa unta" ei saanut mainitakaan vaan piti vaan olla läsnä sängyn vieressä.
Kun homma vaan jatkui ja jatkui, aloin kyselemään varovasti että minkälaista unta se näki. Rauhallisen urkkimisen ja halailun jälkeen kertoi että näki jatkuvasti unta jossa oli autossa ja auto ajoi ojaan.

Ratkaisuna tuohon uneen aloin juttelemaan neliveto ja offroad-autoista, että niillä kuulukin ajaa ojaan ja kun ajaa ojaan, niin painaa kaasun pohjaan ja tulee sieltä takasin tielle ja matka jatkuu.

Ylläripylläri ja homma toimi, varsinkin kun katseltiin juutubesta offivideoita. Sitten se jo itsekin iloisena höpötti että jos näkee unta ojaan ajosta, niin pitää ajaa tielle takas!
Avatar
Riemumieli
Kitisijä
Viestit: 6023
Liittynyt: 20.08.2005 23:12
Paikkakunta: Vantaa

Re: Mammailu 2.0

Viesti Kirjoittaja Riemumieli »

Ylermi Ylihankala kirjoitti:Mua vituttaa lukea laiskoista isistä. Oma vaimo vaatii multa käsittääkseni aika paljon. Miksi äidit ei osaa tai halua vaatia isiltä sitä mikä on edes kohtuullista?
Se on kuulkaas sillä lailla, että jos laiskan ukon ottaa, saa kärsiä nahoissaan. Ihmiset eivät muutu miksikään, joten turha vaatia, jos ei luonnostaan tule. Jos jälkikasvun kehitys ja muut systeemit eivät kiinnosta, ei voi mitään. Äitihän sen spermalingon valitsee, joten valitkoon viisaasti ja viisaammin.
Paras päivä ikinä.
Melnais
Kitisijä
Viestit: 2201
Liittynyt: 15.08.2005 0:23
Paikkakunta: Turku

Re: Mammailu 2.0

Viesti Kirjoittaja Melnais »

Ensi yönä tyttö ensimmäistä kertaa nukkumaan lastenhuoneeseen. En uskalla odottaa mitään.
Elämä kantaa, jos sen antaa
Avatar
huima
Kitisijä
Viestit: 4217
Liittynyt: 17.04.2007 11:39

Re: Mammailu 2.0

Viesti Kirjoittaja huima »

masa kirjoitti: Ylläripylläri ja homma toimi, varsinkin kun katseltiin juutubesta offivideoita. Sitten se jo itsekin iloisena höpötti että jos näkee unta ojaan ajosta, niin pitää ajaa tielle takas!
Hienosti hoidettu.
Melnais
Kitisijä
Viestit: 2201
Liittynyt: 15.08.2005 0:23
Paikkakunta: Turku

Re: Mammailu 2.0

Viesti Kirjoittaja Melnais »

Melnais kirjoitti:Ensi yönä tyttö ensimmäistä kertaa nukkumaan lastenhuoneeseen. En uskalla odottaa mitään.
Lähes meni kuin muutkin yöt:

Klo 22.30 nukkumaan, aktiivinen nukutus kesti n. 40min eli reilusti pidempään kuin tavallisesti.
Klo 00-02 heräämisiä x 3, normimäärä meille, nukahti nopeasti uudelleen joka kerran.
Klo 04.45 kömpi huoneestaan vanhempien väliin ja urvahti uudelleen siihen.
Klo 08.30 herätys, kun julma äiti kävi herättämässä.

Kaikenkaikkiaan positiivinen ensikokemus. Nukuttamisessa meni pidempään vaikka rauhoiteltiin oikein pitkän kaavan mukaan, ilmeisesti kaikki näkösällä olevat lelut antoivat vähän liiaksi ärsykkeitä. Ei mitään kiukuttelua tai pelkoja kuitenkaan, nousi vain yhä uudestaan tohkaamaan tavaroidensa parissa tai keksi niistä juttelemista. Yövalot uudessa huoneessa olivat tarkoituksella melko kirkkaat ja tämä ilmeisesti helpotti nukahtamista uudestaan. Meidän huoneessamme yövalo on vain pieni tuikku ja heräämiset ovat olleet huomattavasti kovaäänisempiä. Viereen taas on kömpinyt jo pitkään viimeistään aamuyöstä enkä ole hennonut kieltää.

Hitaasti meillä näihin uudistuksiin on siirrytty, oma sänkykin tuli käyttöön vasta viime kesän alussa ja tutti jäi pois nyt joulukuussa. Seuraava projekti yövellistä luopuminen, sen uskon onnistuvan oikein hyvin sillä on jo onnistunut kun itse juotan vellin mukista ennen vuoteeseen siirtymistä.
Elämä kantaa, jos sen antaa
Melnais
Kitisijä
Viestit: 2201
Liittynyt: 15.08.2005 0:23
Paikkakunta: Turku

Re: Mammailu 2.0

Viesti Kirjoittaja Melnais »

Ei ihan niin loistokas yö kenellekään.

22.30 rauhallisesti nukkumaan puolen tunnin nukutuksen jälkeen
00.30-02.30 heräilyä x 3, nukahti hyvin paikalle mentäessä
n. 03.30 vanhempien väliin mylkkyämään. Vaipanvaihtoa, vellinvaatimista, itkua ja hampaiden kiristelyä, ravausta huoneeseensa ja takaisin. Nukahti uudelleen reilun tunnin jälkeen, toisin kuin äitinsä joka jäi valvomaan ja kuuntelemaan miehen kuorsausta.
09.00 tikkana ylös

Aamusta moitti yövaloja liian kirkkaiksi, tilasin uudet lähinnä koska myös minusta valot ovat liian kirkkaat, muksu tuota tuskin osaa vielä arvioida. Päiväunia ei enää nuku mutta ihmeen vähällä ja katkonaisella unella pärjää yöt.
Elämä kantaa, jos sen antaa
Melnais
Kitisijä
Viestit: 2201
Liittynyt: 15.08.2005 0:23
Paikkakunta: Turku

Re: Mammailu 2.0

Viesti Kirjoittaja Melnais »

Äh, niin paska yö että tuntuu kuin olisi liikkeellä ilman ihoa.

22.40 nukkumaan
01.30 herätys raivoisalla itkuhuudolla -> olin ehtinyt edeltävästi nukkua tunnin
04.00 toinen herätys raivoitkulla -> olin juuri nukahtanut ja muksu puoli viideltä mukeltamaan meidän väliin kun ei enää omaan vuoteeseen nukahtanut, tästä kiitokseksi varasti tyynyni -> valvoin tunnin ja siirryin sohvalle jossa puolen tunnin välein heräillen aamuun saakka
09.00 herätys todella pirteänä ja hyväntuulisena laittamaan aamupalaa joka ei kelpaa.
Elämä kantaa, jos sen antaa
Melnais
Kitisijä
Viestit: 2201
Liittynyt: 15.08.2005 0:23
Paikkakunta: Turku

Re: Mammailu 2.0

Viesti Kirjoittaja Melnais »

Ei tästä tytön omassa huoneessaan nukkumisesta tule ikinä mitään. Joka yö herää paristi ISOLLA huudolla, mitä ei ennen tapahtunut. Ei osaa ainakaan ilmaista näkevänsä painajaisia, yksinolo tuottaa hankaluutta vaikka ovet ovat auki ja me seinän takana muutaman metrin päässä. Kahtena yönä on pysynyt huoneessaan koko yön, muuten tullut aina meidän viereen, yleensä upeaan kellonaikaan neljän ja viiden välillä. Nuokin siis pitkällisen rauhoittelun jälkeen haettuna, yksin ei lähde mihinkään. Minä en ehdi huutojen välissä nukahtamaan, ja tytön nukkuessa (pyöriessä) välissä en myöskään saa nukutuksi, minkä seurauksena olen hyvin pönttö sekaisin päivät. Keskusteltiin alustavasti, että mies siirtyy kohta patjasijoitukseen tytön huoneeseen.
Elämä kantaa, jos sen antaa
Avatar
par-sky
Kitisijä
Viestit: 2445
Liittynyt: 14.09.2005 17:11
Paikkakunta: Hämpton

Re: Mammailu 2.0

Viesti Kirjoittaja par-sky »

^Meillä on kersan huoneessa radio soimassa hiljaa. Täälläkin omaan huoneeseen siirryttäessä tuli aluksi huutoa, tultiin tulokseen että on huolestuttavaa kun on ihan hiljaista. Tilanne helpottui, huuto loppui.
Me transmitte sursum, Caledoni!
masa

Re: Mammailu 2.0

Viesti Kirjoittaja masa »

Melnais kirjoitti:Ei tästä tytön omassa huoneessaan nukkumisesta tule ikinä mitään.

Ota patja ja nuku lattialla ukkosi kanssa vuorotellen. Kun penska älähtää olet valmiina vieressä sanomassa shhhh shhhh ja penska jatkaa unia. Pari viikkoa vuorotellen lastenhuoneen lattialla on tuhannesti parempi ja helpompi vaihtoehto kuin parin kolmen vuoden taistelu.

Myös edellä mainittu unimusa on hyvä. Meillä on soinut nukahtamismusana jo 4 vuotta sama levy. Levy kulkee mukana myös mummolareissuille, jolloin lapset nukahtavat sielläkin saman musan tahdissa. Tuttua ja turvallista sano.
Melnais
Kitisijä
Viestit: 2201
Liittynyt: 15.08.2005 0:23
Paikkakunta: Turku

Re: Mammailu 2.0

Viesti Kirjoittaja Melnais »

Unimusiikkia voisi kokeilla, nyt on vain laulettu. Pari unilaululevyäkin on valmiiksi ja ainakin niitä laulettuja lauluja tykkää kuunnella. Patjanakki jää miehelle, sillä mulla on laskettu aika puolentoista viikon päästä. Nyt ei pysty lattialle ja kohta kroppaa tarvitaan toisaalla.
Elämä kantaa, jos sen antaa
masa

Re: Mammailu 2.0

Viesti Kirjoittaja masa »

Melnais kirjoitti:mulla on laskettu aika puolentoista viikon päästä.
:mrgreen:


Nyt voitkin ja pitääkin siirtää esikoisen hoitovastuu ukolle. Esikoinen tarvii huimasti isin kanssa vietettyä laatuaikaa, koska äidin on ominut joku ällötys, eikä esikoinen olekaan äidin precious.
Avatar
KKK
Kitisijä
Viestit: 2459
Liittynyt: 26.10.2012 19:48
Paikkakunta: Joo

Re: Mammailu 2.0

Viesti Kirjoittaja KKK »

masa kirjoitti:Pari viikkoa vuorotellen lastenhuoneen lattialla on tuhannesti parempi ja helpompi vaihtoehto kuin parin kolmen vuoden taistelu.
.. mutta sitten kun huomaat viettäneesi lastenhuoneen lattialla patjamajoituksessa kolme vuotta kutakuinnii nonstop, niin alkaahan sekin pikkuhiljaa v*tuttaa. Pisin aika minkä ovat omillaan suostuneet nukkumaan on pari yötä. Pienempi ei ole moksiskaan vaikka nukkuis koko yön yksin, isompi on jotenkin herkempi tässä asiassa. Joku hylätyksi tulemisen pelko tms.
Amazing shit happens!
masa

Re: Mammailu 2.0

Viesti Kirjoittaja masa »

KKK kirjoitti:
.. mutta sitten kun huomaat viettäneesi lastenhuoneen lattialla patjamajoituksessa kolme vuotta kutakuinnii nonstop, niin alkaahan sekin pikkuhiljaa v*tuttaa.
Kumman valitset. Nukut kolme vuotta lastenhuoneen lattialla suht hyvin, vai rauhoittelet omasta makuuhuoneesta käsin hysteerisesti huutavaa lasta saman ajan?
Avatar
So Hard
Kitisijä
Viestit: 14932
Liittynyt: 23.08.2011 9:23
Paikkakunta: 7th heaven

Re: Mammailu 2.0

Viesti Kirjoittaja So Hard »

Kottarainen kirjoitti:Noissa muksuissa on selkeästi suunnitteluvirhe, niissä pitäisi olla nappula josta ne voi sammuttaa yöksi.
Mute -namiska ja power off kaukosäätimeen, tuotekehitys on ollut paskaa!
Universaali disclaimer.
Avatar
KKK
Kitisijä
Viestit: 2459
Liittynyt: 26.10.2012 19:48
Paikkakunta: Joo

Re: Mammailu 2.0

Viesti Kirjoittaja KKK »

masa kirjoitti:Kumman valitset. Nukut kolme vuotta lastenhuoneen lattialla suht hyvin, vai rauhoittelet omasta makuuhuoneesta käsin hysteerisesti huutavaa lasta saman ajan?
Kuten nytkin, eli nukun lattialla. En tosin hyvin.
Antaa ny mennä joku pari kk taas tätä ja kokeillaan sitten taas, josko diasporasta pääsisi takaisin luvattuun maahan eli aviovuoteeseen :jouden:
Amazing shit happens!
Avatar
KKK
Kitisijä
Viestit: 2459
Liittynyt: 26.10.2012 19:48
Paikkakunta: Joo

Re: Mammailu 2.0

Viesti Kirjoittaja KKK »

^ Things change ;)
Amazing shit happens!
Melnais
Kitisijä
Viestit: 2201
Liittynyt: 15.08.2005 0:23
Paikkakunta: Turku

Re: Mammailu 2.0

Viesti Kirjoittaja Melnais »

Mitäs tässä nyt on mennyt, puolitoista viikkoa? Yhden yön on nukkunut kokonaan huoneessaan, muut 1-6 kiljuherätyksellä. Noh, valvon vaikeaa oloani joka tapauksessa useamman tunnin joka yö ja pilkin päivisin joten sama kai tuo. Vielä muutama päivä miehen todennäköiseen patjamajoitukseen, tuskin maltan odottaa!
Elämä kantaa, jos sen antaa
Ylermi Ylihankala
Kitisijä
Viestit: 14942
Liittynyt: 22.09.2008 13:03

Re: Mammailu 2.0

Viesti Kirjoittaja Ylermi Ylihankala »

Kaksi kunnallista päikkyä takana, eikä mitään pahaa sanottavaa. Luotan täysin.
Mulla on se onni, että olen löytänyt itseni ja toivon muillekin ihmisille sitä. Että tällainen ihminen on tarkoitettu tänne, me ei olla sattumaa.
Kiukkutipu
Kitisijä
Viestit: 1268
Liittynyt: 17.12.2011 22:09

Re: Mammailu 2.0

Viesti Kirjoittaja Kiukkutipu »

Kuusi vuotta kunnallisessa päiväkodissa, kolmella eri paikkakunnalla. Ei koskaan mitään ongelmia, ei yhdessäkään.
Oh, let me file that crap between "I dont give a fuck" and "Blow me"
Avatar
nowaysis
Kitisijä
Viestit: 6126
Liittynyt: 26.05.2006 10:01
Paikkakunta: Bunnytown

Re: Mammailu 2.0

Viesti Kirjoittaja nowaysis »

Pikkupätkät kahdessa eri kunnallisessa(muuttojen takia), pisin ura aivan ihanassa yksityisessä, josta ei mitään muuta kuin hyvää sanottavaa. Paikka ei ollut suurin mahdollinen, mutta tarpeeksi tilava kuitenkin, ja minusta tärkeämpää oli se ystävällinen ja turvallinen ilmapiiri jonka henkilökunta sai aikaan. Neliömäärää tärkeämpää lienee tilojen toimivuus, toki se melutasoon saattaa vaikuttaa, mutta jos on tilat riehuleikille ja rauhalliselle leikille niin sekin on jo riittävästi :) Tärkeintä oli se, että lapsi tykkäsi, ja aina saattoi hänet hyvillä mielin sinne jättää, kun tiesi että on hyvässä hoidossa.

Tuo yksityinen tuli meille tavallaan sattuman kautta, ostopalveluna kaupungilta kun ilmeisesti oli pulaa paikoista kunnallisissa.

Sen vaan sanon, että tarhoissa on ihan huikeita eroja, jotka johtuvat lähinnä henkilökunnan ammattitaidosta ja sopivuudesta alalle. Toki myös tiloista, mutta enimmäkseen siitä ilmapiiristä.

Etsitkö jotain painotteista vai ihan "normia"?

Yksityisillä on ehkä paremmat resurssit tehdä "kaikkea jännää", enemmän retkiä ja muita tapahtumia. Semmoinen kutina on myös, että ovat ehkä himpun verran tarkempia henkilökunnasta, MUTTA helmiä ja sikoja mahtuu todellakin molempiin kategorioihin.
Prepare for the worstest.
masa

Re: Mammailu 2.0

Viesti Kirjoittaja masa »

Kottarainen kirjoitti:Millaisia kokemuksia muilla päivähoidosta? Yksityinen vai kunnallinen?
Kunnallinen.

Meillä lapset kahdessa eri hoitopaikassa ja se joka ulkoisin asioin on paljon huonompi on tuhannesti parempi huippuhyvien tarhatätien ansiosta.

Älä vie sellaiseen paikkaan jossa ei ole koulutettuja lastentarhanopettajia. Pojan hoitopaikassa nuo ei-pätevät ovat niitä tapauksia jotka eivät ikinä touhua lasten kanssa mitään.
Avatar
nowaysis
Kitisijä
Viestit: 6126
Liittynyt: 26.05.2006 10:01
Paikkakunta: Bunnytown

Re: Mammailu 2.0

Viesti Kirjoittaja nowaysis »

Kottis katsotteko työpaikkojen vai kodin läheltä?

Tsemiä kierrokselle joka tapauksessa, toivottavasti löytyy hyvä tai jos ei, kotihoito sujuu :)
Prepare for the worstest.