Päivän uutiskatsaus Episode II

Topicit, joihin vastataan hölynpölyllä.
Avatar
elco
Kitisijä
Viestit: 6253
Liittynyt: 17.02.2011 13:04

Re: Päivän uutiskatsaus Episode II

Viesti Kirjoittaja elco »

^ Mieluusti menisin keskustaan, mutta periaatteesta vituttaa 4e/h pysäköinnistä. Sisäinen juutalainen pitäisi nujertaa, mutta kyllä sitä vaan nyttemmin menee Espoon malleihin. Harmittaa kun niistä ei saa kunnon ruokaa, mutta syödään sitten huonommin. Uberilla voisi mennä keskustaan, mutta sekin on väkivaltakoneiston toimesta ajettu alas.

Ei auta. Tekisivät oslot ja kieltäisivät samantien kaikki autot niemellä niin saataisiin Helsingistä yhtä viihtyisä kuin Pripyatista.
Masturbation is for the poor.
-Atticus Fetch, Californication
Avatar
James Potkukelkka
Kitisijä
Viestit: 25774
Liittynyt: 23.01.2014 9:59

Re: Päivän uutiskatsaus Episode II

Viesti Kirjoittaja James Potkukelkka »

Bluntly kirjoitti:
Kärsikööt stadilaiset tolloudestaan kun ovan äänestäneet hipit valtaan.

Njoo. Tämä on ihan hyvä pointti. Mitäs me espoolaiset sekaannutaan Helsingin asioihin. Helsinkiläiset ovat demokraattisilla vaaleilla valinneet päättäjät.
olen voimakas oikeudenmukaisuuden kannattaja
Avatar
James Potkukelkka
Kitisijä
Viestit: 25774
Liittynyt: 23.01.2014 9:59

Re: Päivän uutiskatsaus Episode II

Viesti Kirjoittaja James Potkukelkka »

sivustahuutaja kirjoitti:
Vilkkaan väylän vaatima parempi äänieritys taas ei tunnu neliöhinnoissa lainkaan
Kyllä se varmaan myyntihinnassa tuntuu. Lienee selvää, että kaupunkibulevardin varrella olevasta asunnosta ollaan valmiita maksamaan enemmän kuin moottoritien varrella olevasta.

Tässähän on tarkoitus rakentaa 80 000:n ihmisen asunnot bulevardien varteen.
olen voimakas oikeudenmukaisuuden kannattaja
Avatar
James Potkukelkka
Kitisijä
Viestit: 25774
Liittynyt: 23.01.2014 9:59

Re: Päivän uutiskatsaus Episode II

Viesti Kirjoittaja James Potkukelkka »

http://www.hs.fi/kotimaa/a1464312652837?ref=a-uusim-#6

Kun vanhanajan keikka.

Ilmeisimmin hyvin pieni osa seteleistä jää käyttökelpoisiksi väripanosten jäljiltä.
olen voimakas oikeudenmukaisuuden kannattaja
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 16734
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Re: Päivän uutiskatsaus Episode II

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

sivustahuutaja kirjoitti:
James Potkukelkka kirjoitti:http://www.hs.fi/kaupunki/a1464228923694
En oikein osaa sanoa, mitä mieltä olen kaupunkibulevardeista. Toisaalta se tuo lisää kaupunkia kaupunkiin, toisaalta haittaa liikkumista. En tiedä. Aika pienet pätkäthän tässä on kyseessä, kun suunnitelma koskee vain Kehä I:n sisäpuolta.
Paska idea. Ydinkeskustan laita-aluille kivijalka kituuttaa. Mäkelänkadun kaupunkibulevardi ei näytä synnyttäneen mitään kummoista urbaania pöhinää. En keksi mitä noilla hulluilla bulevardeilla on tarkoitus saavuttaa?
Asutuksen tiivistäminen on huono syy, koska helsinki on muutenkin väljästi rakennettu
Useimpien ennusteiden mukaan pääkaupunkiseudulle muuttaa bulevardisoinnin aikajanan puitteissa yli puoli miljoonaa kepun ikeestä vapautunutta uutta asukasta. Tämä on valtava haaste asuntotuotannolle, koska ihmiset nyt vain keskimäärin haluavat aika voimakkaastikin asua kantakaupungissa, kuten asuntohinnoista näkee.

Helsingin väljyyskin on vähän niin ja näin: iso osa Helsingin kaupunginosista on tosiaan laskennalliselta aluetehokkuudeltaan hyvin väljää, mutta näiden alueiden tiivistäminen tarvittavassa mittakaavassa ei oikein ole mahdollista, kun enää ei voida toimia samalla tavalla kuin silloin, kun kantakaupunkia viimeksi rakennettiin: jyrätään vanha kaupunginosa taloineen kokonaan ja rakennetaan tilalle uusi umpikorttelikaupunki. Olemassaolevien kaupunginosien tiivistämisellä ei päästä ollenkaan tarvittaviin asuntolukuihin.

Tiivistämisen lisäksi tarvitaan siis uusia, ennen rakentamattomia alueita asuntotuotannolle. Vaihtoehdot ovat pitkälti urheilukentät, puistot tai motarien ympäristössä oleva laaja liikennevihreä (siis tämä moottoriteiden ympärille suojavyöhykkeeksi edellytettävä, rakentamaton katualue). Vähän arvokysymys, minkä näistä haluaa ottaa asuntotuotannolle, mutta ei tuo liikennehukkamaa ihan huono vaihtoehto ole. (Lisäksi tietysti rakennetaan nämä Malmin harrastekentät, muutaman asukkaan Vartiosaaret ja ehkä joku kaunis päivä myös Talin golfkenttä, mutta kaikkia keinoja tarvitaan.)

Bulevardisointi kuulostaa radikaalilta, mutta oikeasti se on hyvin perinteinen ja jopa konservatiivinen tapa laajentaa kaupunkia, jota toteutettiin ensisijaisena keinona aina 50-luvulle saakkaa: Kaupunkia kasvatettiin vähän kerrallaan kaupunkiin tulevien maanteiden vartta pitkin talo ja kortteli kerrallaan keskeltä ulospäin siten, että kohta, jossa maantie muuttuu kaupunkikaduksi siirtyi aina askeleen verran ulospäin kaupungin kasvaessa. Samasta on kyse bulevardisoinnissa.

Bulevardisoinnissa on tietysti vielä se etu, että Vanhasmaiseen lähiöhimmelikaupunkiin verrattuna ulospäin kasvavaan kadunvarteen muuttavilla on heti käytössään viereisen, vanhan kaupunginosan palvelut, koulut jne., jotka saavat näistä uusista asukkaista lisää asiakkaita. Lisäksi kaupunkimaista joukkoliikennettä on helppo jatkaa bulevardisoitua pääkatua pitkin aina tarpeen mukaan edemmäs keskustasta. Tässä on se eittämätön hyöty, että näin iso osa bulevardisoidulle pääkadulle ja sen lähiympäristöön rakennettuun uuteen kaupunginosaan muuttavista asukkaista on Helsingin trendin mukaisesti joko kokonaan autottomia tai autostaan huolimatta laajasti joukkoliikenteeseen tukeutuvia ihmisiä. Näin ne yli puoli miljoonaa uutta pääkaupunkiseutulaista ruuhkauttavat liikennettä paljon vähemmän kuin se bulevardisoinnin vanhaslainen vaihtoehto, eli autopohjaisiin nukkumalähiöihin tukeutuminen. Yksityisautoilua rakastavan kehyskuntalaisen tulisi olla fanaattinen bulevardisoinnin kannattaja. (No joo, eivät ne kaikki uudet helsinkiläiset mahdu kaupunkibulevardien varteen, eli ruuhkautuminen pahenee kuitenkin, mutta apu se on pienikin apu.)

Mä olen vähän menettänyt tuntumani Vallilan pöhinään Mäkelänkadun vaikutusalueella, mutta kyllä kai ne vanhat umpikorttelipihat Mäkelänkadun ympäristössä ovat varsin haluttua asuinympäristöä, jota ihaillaan kansainvälisestikin. Mannerheimintien vartta pohjoiseen kasvava kantakaupunki on jo paljon innostavampaa kahvila- ja ravintola-aluetta kuin minun lapsuudessani, ja kivijalkaruokakaupatkin ovat tekemässä paluuta. Mechelininkadun ympäristö on erittäin haluttua asuinaluetta: vaikka Mechelininkadun katukuilu on vähän tyly (tosin paranemassa käynnissä olevan remontin myötä), niin umpikortteleilla operoiva kantakupunkirakenne tuottaa erinomaisen haluttua kaupunkitilaa jo talojen pihan puolelle ja kortteleille siitä eteenpäin - ja tämä isolta osalta motarin liikennevihreän hukka-alueella.

En ole erityinen bulevardisoinnin ystävä, koska Mäkelänkadun, Mechelininkadun tai Mannerheimintien katukuilut eivät ole minusta parasta mahdollista kaupunkitilaa, ja espoolaisena toki arvostan sujuvaa ajoyhteyttä keskustaan. Mutta tilanteessa, jossa pks:lle on tulossa miljoona uutta asukasta, bulevardisointi saattaa sittenkin olla paras tai ainakin muiden ohella tarvittava ratkaisu. Erityisesti, kun kehyskunnat rakentavat niin idioottimaista pseudokaupunkia. Espooseen ei jostain syystä rakenneta Lontoon tai Tukholman kaltaisia kaupunkimaisia alakeskuksia, vaan kanikoppimaisia nukkumalähiöitä ja amerikkalaisen redneck-mallin mukaisia autokauppakeskuksia. Espoossakin kai ainoat poikkeukset, ja nämäkin varauksin, ovat Tapiola-Otaniemi-Keilaniemi-kolmio ja Haukilahden venesataman ympäristö. Ehkä Kivenlahteen on kasvamassa jotain? Potentiaalia olisi kuitenkin ollut pikku-porvoisiin kymmeniä kilometrejä lähempänä. Mutta näissäkin tapauksissa uusien pks:laisten aiheuttama ruuhka- ja hidastushaitta autoliikenteelle olisi oletettavasti verrattomasti pahempi kuin bulevardisoinnin, kun kepu kuitenkin torppaa järjettömässä pks-vihassaan valtakunnallisestikin merkittävät joukkoliikenneyhteyksien parannukset a la Pisararata.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Avatar
Bluntly
Kitisijä
Viestit: 23539
Liittynyt: 15.08.2005 8:41

Re: Päivän uutiskatsaus Episode II

Viesti Kirjoittaja Bluntly »

Espoossakin alkaa olemaan hipit vallassa.
"Vetäkää käteen, minä maksan" Bluntismi 2006.
sivustahuutaja
Kitisijä
Viestit: 21455
Liittynyt: 15.08.2005 0:29

Re: Päivän uutiskatsaus Episode II

Viesti Kirjoittaja sivustahuutaja »

^^^ esitän bulevardisoinnille vaihtoehdoksi kalasataman. Ei itäväylä ole bulevardi, vaan se kulkee tehokkaasti ohi tiheästi rakennetun alueen. Bulevardeilla ei usein ole parkkipaikkoja, joten on vähän hassu ajatus, että kivijalkapalveluiden paraatisuunnan pitäisi olla autovirran suuntaan. Tuntuisi fiksummalta erottaa isot ajoneuvovirrat kevyestä liikenteestä ja paikallisesta julkisesta liikenteestä. Palvelut kannattaisi sijoittaa kävelykaduille, joihin pääsee helposti kävellen, pyörällä, julkisilla sekä autolla (pieni määrä markkinahinnoiteltuja parkkipaikkoja tehokkaasti valvottuna).

Nykyinen kaupunkisuunnittelu menee kuitenkin uusiksi parin kymmenen vuoden sisällä robojen yleistyessä. Autoilta vapautuu huikea määrä tilaa, joka voidaan ottaa hyötykäyttöön puistoina ja kevyen liikenteen väylinä (asuntoja ei ainakaan kantakaupunkiin mahdu lisää sillä että esim. Kadunvarsipysäköinti muuttuu tarpeettomaksi). Sanaan aikaan kauppa siirtyy yhä enemmän verkkoon ja maailma digitalisoituu. Tämä vähentää fyysisten palvelupisteiden tarvetta. Veikkaan kehityksen johtavan alueellisiin palvelukeskittymiin, jotka tarjoavat monipuolisesti ajanviettomahdollisuuksia. Tuollaiset keskittymät pääsevät syntymään vapaammin kun niitä ei tarvitse enää keskusjohtoisesti suunnitella 20v etukäteen joukkoliikenteen ja pysäköinnin ehdoilla.
Avatar
James Potkukelkka
Kitisijä
Viestit: 25774
Liittynyt: 23.01.2014 9:59

Re: Päivän uutiskatsaus Episode II

Viesti Kirjoittaja James Potkukelkka »

Tosi kätevältä vaikuttaa tuo mobiilimaksaminen, kun katsoo jutun lopussa olevia vikakeissejä..

http://www.hs.fi/talous/a1464489906874
olen voimakas oikeudenmukaisuuden kannattaja
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 16734
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Re: Päivän uutiskatsaus Episode II

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

sivustahuutaja kirjoitti:^^^ esitän bulevardisoinnille vaihtoehdoksi kalasataman. Ei itäväylä ole bulevardi, vaan se kulkee tehokkaasti ohi tiheästi rakennetun alueen. Bulevardeilla ei usein ole parkkipaikkoja, joten on vähän hassu ajatus, että kivijalkapalveluiden paraatisuunnan pitäisi olla autovirran suuntaan. Tuntuisi fiksummalta erottaa isot ajoneuvovirrat kevyestä liikenteestä ja paikallisesta julkisesta liikenteestä. Palvelut kannattaisi sijoittaa kävelykaduille, joihin pääsee helposti kävellen, pyörällä, julkisilla sekä autolla (pieni määrä markkinahinnoiteltuja parkkipaikkoja tehokkaasti valvottuna).
Joo, kyllä kai kaupunkibulevardien johtoajatus onkin, että kun moottoritieltä varoalueineen vapautuu niin tolkuttomasti tilaa, niin ajatuksissa on vähän sellainen Huopalahdentiemäinen (tai vaikka osin Pohjoisrantamainen) ratkaisu, jossa ajokaistojen ohella bulevardin reunalla ovat sivukaistat tai jopa rinnakkaiskadut, joilla on pysäköintimahdollisuus.

Mutta kuten sanottu, en minä mitenkään varauksetta kapunkibulevardeja kannata. Mari Vaattovaarankin kriittistä ääntä tulee minusta kuunnella. Mutta kun hänenkin konstruktiivinen vastaehdotuksensa niin usein on, että ne uudet asunnot tulee rakentaa pian ja tiiviisti jonnekin muualle jollain muulla tavalla.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Avatar
Niba
Kitisijä
Viestit: 18764
Liittynyt: 15.08.2005 3:14
Paikkakunta: Hell

Re: Päivän uutiskatsaus Episode II

Viesti Kirjoittaja Niba »

Pyyhin Netikettiin..
Avatar
James Potkukelkka
Kitisijä
Viestit: 25774
Liittynyt: 23.01.2014 9:59

Re: Päivän uutiskatsaus Episode II

Viesti Kirjoittaja James Potkukelkka »

Tämä havainnekuva nykyiseltä Hämeenlinnanväylältä on aika hauska...

Jos ajatellaan, että tuossa kuvan osoittamassa tilanteessa pks:lla asuu satojatuhansia ihmisiä enemmän kuin nyt. Missä kaikki liikenne on?

Kuva
olen voimakas oikeudenmukaisuuden kannattaja
Avatar
Bluntly
Kitisijä
Viestit: 23539
Liittynyt: 15.08.2005 8:41

Re: Päivän uutiskatsaus Episode II

Viesti Kirjoittaja Bluntly »

Varmaan jossain hyperputkessa.
"Vetäkää käteen, minä maksan" Bluntismi 2006.
Avatar
Dynamo
Kitinän uhri
Viestit: 918
Liittynyt: 23.06.2013 0:05
Paikkakunta: Haarukka

Re: Päivän uutiskatsaus Episode II

Viesti Kirjoittaja Dynamo »

^^
Kuvassa juhannuspäivä, joka normaalista poiketen on sateeton.
Tanssilattioiden Timanttipora.
Nussittuna nukut paremmin.
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 16734
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Re: Päivän uutiskatsaus Episode II

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

James Potkukelkka kirjoitti:Tämä havainnekuva nykyiseltä Hämeenlinnanväylältä on aika hauska...

Jos ajatellaan, että tuossa kuvan osoittamassa tilanteessa pks:lla asuu satojatuhansia ihmisiä enemmän kuin nyt. Missä kaikki liikenne on?
Joo. Tällaiset ovat kyllä aika raivostuttavia. Tosin, päinvastoin kuin Vaattovaaralla, minun arvioni kyllä olisi, että tällaiset töräykset kääntävät asenteita kaupunkibulevardeja vastaan. Vai yliarvioinko taas kansalaisten älykkyyden?
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Avatar
So Hard
Kitisijä
Viestit: 14932
Liittynyt: 23.08.2011 9:23
Paikkakunta: 7th heaven

Re: Päivän uutiskatsaus Episode II

Viesti Kirjoittaja So Hard »

James Potkukelkka kirjoitti:Tämä havainnekuva nykyiseltä Hämeenlinnanväylältä on aika hauska...

Jos ajatellaan, että tuossa kuvan osoittamassa tilanteessa pks:lla asuu satojatuhansia ihmisiä enemmän kuin nyt. Missä kaikki liikenne on?

Kuva
Joku spede ottanut mentaalisen kuvan Ruoholahdesta ja ajatellut, että kaupunki voi olla liikennejärjestelyiltään yksi suuri lähiö. Jokainen voi käydä katsomassa Ruoholahdessa ruuhka-aikaan, että miten se liikkuminen etenee.
Universaali disclaimer.
Avatar
James Potkukelkka
Kitisijä
Viestit: 25774
Liittynyt: 23.01.2014 9:59

Re: Päivän uutiskatsaus Episode II

Viesti Kirjoittaja James Potkukelkka »

urpiainen kirjoitti:Vai yliarvioinko taas kansalaisten älykkyyden?
Onko Paavilla hassu hattu?
olen voimakas oikeudenmukaisuuden kannattaja
Avatar
Dynamo
Kitinän uhri
Viestit: 918
Liittynyt: 23.06.2013 0:05
Paikkakunta: Haarukka

Re: Päivän uutiskatsaus Episode II

Viesti Kirjoittaja Dynamo »

Kuvasta on huomattavissa, että sähköstäkin on ylituotantoa ja siksi pitää kanavan reunan pollarivalaisimissa palaa valot. Näyttää noissa ilmassa leijuvissa valaisimissakin olevan valot päällä..
Kai Kukkikset kuvaa katsoessaa ajattelee, että aivan ihanaa, jost tollasta me kaikki haluttaan :roll:
Tanssilattioiden Timanttipora.
Nussittuna nukut paremmin.
Avatar
Niba
Kitisijä
Viestit: 18764
Liittynyt: 15.08.2005 3:14
Paikkakunta: Hell

Re: Päivän uutiskatsaus Episode II

Viesti Kirjoittaja Niba »

Vain kolme kirjainta LED

Kuvassa näkyy myös valkoinen ROBOkop

Kun robotit tekee kaiken loppuu ihmisen kiire
Pyyhin Netikettiin..
Avatar
Bluntly
Kitisijä
Viestit: 23539
Liittynyt: 15.08.2005 8:41

Re: Päivän uutiskatsaus Episode II

Viesti Kirjoittaja Bluntly »

"Vetäkää käteen, minä maksan" Bluntismi 2006.
Avatar
Bluntly
Kitisijä
Viestit: 23539
Liittynyt: 15.08.2005 8:41

Re: Päivän uutiskatsaus Episode II

Viesti Kirjoittaja Bluntly »

Ja tervetuloa eurooppaan Erdogan.

Ehkäisy ei sovi muslimiperheille
"Vetäkää käteen, minä maksan" Bluntismi 2006.
Avatar
So Hard
Kitisijä
Viestit: 14932
Liittynyt: 23.08.2011 9:23
Paikkakunta: 7th heaven

Re: Päivän uutiskatsaus Episode II

Viesti Kirjoittaja So Hard »

Bluntly kirjoitti:Ja tervetuloa eurooppaan Erdogan.

Ehkäisy ei sovi muslimiperheille
Persereikä äijä. Toki tuo on muslimeille paras keino vallata Eurooppa. Liikakansoitutaan ja pöngetään rajan yli. Tulee jossain vaiheessa iso homma heittää maurit taas takaisin mereen.
Universaali disclaimer.
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 16734
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Re: Päivän uutiskatsaus Episode II

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

No älkääs nyt. Erdogan ja koko perusturkkilainen puolueensahan on ihan eurooppalaisen muodin mukainen. Parilla find-replacella voisi ohjelmansa ja juttunsa kääntää ihan persuiluksi. Sitä paitsi sehän on täysin Soinin faktuaalisen politiikan mukaista, että edesautetaan kehittyvien maiden väestöräjähdystä vastustamalla kaikkea perhesuunnittelua.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Avatar
James Potkukelkka
Kitisijä
Viestit: 25774
Liittynyt: 23.01.2014 9:59

Re: Päivän uutiskatsaus Episode II

Viesti Kirjoittaja James Potkukelkka »

http://www.hs.fi/politiikka/a1464571843768

Jos hallitus tässä onnistuu, on se kyllä tehnyt etukäteen mahdottomalta tuntuneen tempun. AY-liike suostuisi oleellisesti heikentämään työehtoja.

Itsehän aikoinaan ennustin, että ei onnistu. Ehkä sittenkin onnistuu.
olen voimakas oikeudenmukaisuuden kannattaja
Avatar
So Hard
Kitisijä
Viestit: 14932
Liittynyt: 23.08.2011 9:23
Paikkakunta: 7th heaven

Re: Päivän uutiskatsaus Episode II

Viesti Kirjoittaja So Hard »

Koko sopimus on vitsi. Lähdettiin hakemaan 24 tunnin työajan kasvua ja se jaellaan tupakkatauoiksi 6 min per päivä. Että siitä olisi ollut mitään iloa, olisi työpäivien pitänyt lisääntyä. Kyllä Suomi nousee kun lääkäri käy päivittäin kerran useammin vessassa.

Samalla hallitus sitoo kätensä kaiken oikean uudistamisen suhteen, antaa talouspolitiikan avaimet ay-liikkeelle ja jää kädet ristissä toivomaan, että kasvu hoitaa ongelmat.
Universaali disclaimer.
Avatar
James Potkukelkka
Kitisijä
Viestit: 25774
Liittynyt: 23.01.2014 9:59

Re: Päivän uutiskatsaus Episode II

Viesti Kirjoittaja James Potkukelkka »

^Kyllä ainakin joillain aloilla työaikaa pidennetään kokonaisina päivinä. Lisäksi julkisen sektorin lomarahojen leikkaus on tosiasia.

Paikallisen sopimisen mahdollistaminen myös järjestäytymättömille työnantajille on myös hyvä asia.
olen voimakas oikeudenmukaisuuden kannattaja