Mylwin kirjoitti: Liian monta ikuista rakkautta päättyneenä nähneenä en kyllä ikinä tatuoisi kehenkään ihmiseen liittyviä asioita itseeni.
Enkä kyllä seurustelisi kenenkään kanssa, jolla olisi. Urpoa.

Mylwin kirjoitti: Liian monta ikuista rakkautta päättyneenä nähneenä en kyllä ikinä tatuoisi kehenkään ihmiseen liittyviä asioita itseeni.
Enkä kyllä seurustelisi kenenkään kanssa, jolla olisi. Urpoa.
Jep.Elukka kirjoitti:Mylwin kirjoitti: Liian monta ikuista rakkautta päättyneenä nähneenä en kyllä ikinä tatuoisi kehenkään ihmiseen liittyviä asioita itseeni.
Enkä kyllä seurustelisi kenenkään kanssa, jolla olisi. Urpoa.Realisti täytyy olla.
Siksi ettei tule sidotuksi mihinkään, ja että jos oikeasti oma omaisuus on niin tärkeä, eikä välitä tippaakaan siitä toisen omaisuudesta, niin ei halua puolittaa mitään. Se vaan on selkeämpää olla menemättä, kun kaikki on silloin omissa käsissä eikä lain kourassa. Jos taas toinen tosiaan tahtoo säilyttää hyvän elintason, eikä ole tajunnut suhteessa pitää puoliaan jo asioita hankittaessa, jotta hyvä elintaso säilyisi erotessa, olkoon se hänen harminsa.nojoojust kirjoitti:Juuri koska yhdessäpysymisen suhteen ei voi olla varma, ja kun ero tulee, yleensä ihminen kuitenkin haluaa säilyttää jonkinlaisen elintason, jota yhdessä ollaan rakennettu. Parempi kysymys olisi, että miksi olla menemättä naimisiin?Jenah kirjoitti:Mutta se ero on todennäköisempi kuin moni osaa kuvitellakaan, jos ei ennen, niin ainakin heti naimisiinmenon jälkeen, ellei tämä sitten tosiaan tapahdu vanhoilla päivillä, eikä se silloinkaan ole vielä varma, pysytäänkö yhdessä loppuelämä.nojoojust kirjoitti:Pystyy, mutta erittäin harva tekee. Kumppanille voi olla aika vaikeaa perustella tuollaista, kun ero tuntuu lähes yhtä epätodennäköiseltä kuin lentävät lehmät.
Sitäpaitsi vaikka itseensä luottaisikin ettei koskaan halua erota, toiseen ei voi täysin luottaa. Miksi siis mennä naimisiin.
Verotus on kovempaa jos ei olla naimisissa.
Tuskin niin paljon, että elämäntaso naimisiin menolla ratkaisevasti kohenisi.
Noh, jos ei ole tehtynä testamenttia, se on oma moka. Silloin on vaan parempi niellä suuttumus ja muuttaa muualle. Kun musta se on ylipäätään avoliitossa ilman testamenttia Typerää olettaa, että saisi jotakin toisen omaisuudesta, silloin jos testamenttia ei ole, pitää selusta varmistaa muilla keinoin, jotta pääsee jatkamaan omillaan edes suhteellisen hyvin.nojoojust kirjoitti: Tarkoitin siis perintöveroa. Verotusprosentti on korkeampi, jos omaisuus on testamentattu avopuolisolle, kuin jos kyse on avioparista. Jos ei ole naimisissa eikä ole tehnyt testamenttia, menee perintö lähimmälle omaiselle ja puoliso jää kokonaan ilman. Siinä sitten on kiva tapella esim kuolleen kumppanin äidin(anopin) kanssa parisuhteen aikana ostetusta asunnosta ja sen arvosta. Ja osuuksien koot aiheuttavat lisää riitaa kyseisestä asunnosta.
Jenah kirjoitti:Riippuu paljolti ihmisen ahneudesta, olen kuitenkin valmis luopumaan kyseisen tyyppisistä materiaaleista, jos palkintona tosiaan on huonosta miehestä eroon pääseminen.Juu, ei minullakaan ole ollut tuollaisia ongelmia. Mutta yhteinen asunto, auto, kesämökki tms. alkaa olla jo riidanarvoinen asia. (Eipä sinänsä minulla noidenkaan kohdalla ole ollut ongelmia, mutta kyseessä taitaa kuitenkin olla lähinnä hyvä tuuri.)
Juu, turva jossa saattaa yhtälailla hävitä, kuin voittaa, eron sattuessa. Avoliitossa kaikki riippuu ihan siitä, miten itse olet pelannut korttisi.nojoojust kirjoitti: Riippuu vaikka mistä, ja ikävä tosiasiahan on, että vaikka avioliitolla on instanssina jonkinlainen turva, ovat eroriidat tänään arkipäivää, niin avo- kuin avioerot.
Jenah kirjoitti:Tosin se jonka nimiin se laina on otettu, sen ne asiat on. Mikäli laina olisi molempien nimissä (mikä on varsin typerää jos aikoo joskus erota, kuten nykymaailmassa on usein tapana "vaikkei ikinä uskoisi"), mielellänikin järjestäisin itseni irti moisista veloista.
Musta tossa tilanteessa juuri avioliitto vaikeuttaa järjestelyjä. Eronhan ois tarkoitus olla helppo, joten sillon kun tasajako on se, mitä on itse tullut suhteessa hankittua, se olisi helppo. Ja musta se on reilua, eikä se, että mennään naimisiin ja jaetaan kaikki hankkima puoliksi, katsomatta sitä, onko toinen ylipäätään ollut ollenkaan osallisena hankinnoissa.nojoojust kirjoitti: Tässä on juuri niitä asioita, joissa avioliitto helpottaa järjestelyjä. Jos toinen on ottanut omiin nimiinsä asuntolainan ja maksellut lähes kaiken palkkansa lyhennyksiin, kun toinen osapuoli on hankkinut huonekalut ja hoitanut ruokahuollon. Molemmilta on kulunut noin yhtä paljon rahaa, joten eron _pitäisi_ olla helppo. Mutta koska toinen osapuoli on hoitanut asuntohommansa itse, omistaa hän pytingin. Toinen jää nuolemaan näppejään ja myy kirpputorilla huonekalut saadakseen rahaa kaupungin vuokra-asuntoon. Jos he olisivat menneet naimisiin, olisi koko omaisuus puolitettava, riippumatta siitä kuka mitäkin on ostanut. Todettakoon, että nykyisellään en ole naimisissa, mutta mennä pitäisi, kun on tämä maatila.
Ja pieni J-kirjain on huomattavasti helpompi peittää/muunnella toiseksi tatuoinniksi kuin rengas nimettömässä.ninnithequeen kirjoitti: Mulla on lantiossa tatuoituna pieni J-kirjain. Nykyisen mieheni nimi ei ala J-kirjaimella.
En kyllä kadu, että sen aikoinaan, kauan sitten itseeni tatuoin.
Eikä sitä tarvitse edes peittää, joku kirjain on vähän eri asia kuin iso "JARMO 4-EVA" - teksti hartioissa tai tatuointi nimettömässä.Exsat kirjoitti:Ja pieni J-kirjain on huomattavasti helpompi peittää/muunnella toiseksi tatuoinniksi kuin rengas nimettömässä.ninnithequeen kirjoitti: Mulla on lantiossa tatuoituna pieni J-kirjain. Nykyisen mieheni nimi ei ala J-kirjaimella.
En kyllä kadu, että sen aikoinaan, kauan sitten itseeni tatuoin.
No se tarve lähtee tietenkin ihmisestä itsestään. Jos se Jarmo osoittautuu petolliseksi tai väkivaltaiseksi, niin voi olla, ettei halua kanniskella kropassaan rakkaudentunnustuksia sille tyypille.Mylwin kirjoitti: Eikä sitä tarvitse edes peittää, joku kirjain on vähän eri asia kuin iso "JARMO 4-EVA" - teksti hartioissa tai tatuointi nimettömässä.
En suosittele. Iho ei ole kauneimmillaan neulalla hakkaamisen jäljiltä. Punoitusta, irtoavaa väriä ja veristä möhnää, joten hääkakun leikkaus ei välttis olisi vieraille kovinkaan kaunista katsottavaa.KisSandra kirjoitti: Miksei siinä välissä voisi piipahtaa sen sijasta tai lisäksi tatuoijan pakeilla, jossa tietysti ennalta sovitusti odottaisi tatuointiexpertti välineistön ja ennalta suunniteltun kuvan kanssa.
Neljä aviomiesehdokasta samaan aikaan, melkolailla turn off muija
No tuo kyllä totta tuo et just hakattu kuva ei ole kauneimmillaan..safi kirjoitti:En suosittele. Iho ei ole kauneimmillaan neulalla hakkaamisen jäljiltä. Punoitusta, irtoavaa väriä ja veristä möhnää, joten hääkakun leikkaus ei välttis olisi vieraille kovinkaan kaunista katsottavaa.KisSandra kirjoitti: Miksei siinä välissä voisi piipahtaa sen sijasta tai lisäksi tatuoijan pakeilla, jossa tietysti ennalta sovitusti odottaisi tatuointiexpertti välineistön ja ennalta suunniteltun kuvan kanssa.
Tässä tapauksessa olen sen verran vanhanaikainen ja varmaan monessa muussakin asiassa, että kerran solmitun avioliiton on kestettävä hautaan saakka. Mitään muuta mahdollisuutta ei ole olemassa, ainakaan minulle.
Tähän ajatteluun sopii mielestäni hyvin myös tatuoidut sormukset. Jo aikaisemmassa viestissäni sanoin, että yhdessä olemista kannattaa harjoitella usempi vuosi, ennen naikkariin ryntäämistä. Avoliitosta voi kuitenkin aika surutta lähteä kävelemään, jos alkaa nyppiä. Kalliiden häiden, papin ja ystävien edessä toistettujen valojen jälkeen on sitten turha enää parkua, vaikka huomais työntäneensä kädet paskaan.
safi kirjoitti:
Tässä tapauksessa olen sen verran vanhanaikainen ja varmaan monessa muussakin asiassa, että kerran solmitun avioliiton on kestettävä hautaan saakka. Mitään muuta mahdollisuutta ei ole olemassa, ainakaan minulle.
- - Kalliiden häiden, papin ja ystävien edessä toistettujen valojen jälkeen on sitten turha enää parkua, vaikka huomais työntäneensä kädet paskaan.
Entä jos se aviomussukka - kuitenkin, kaikesta harkinnasta huolimatta - osoittautuu väkivaltaiseksi? Tai jos se joutuu muutaman aviovuoden jälkeen onnettomuuteen, lyö päänsä ja vajoaa koomaan, jossa makaa ja hengittää muttei tunne ketään, ja ennuste on että ei siitä herää? Tai sairastuu vaikeaan ja parantumattomaan mielisairauteen? Mihin kaikkeen uskotte vuosienkaan tutustumisen ja avoliittoharjoittelun turvin olevanne aivan varmasti valmiita?kissandra kirjoitti:
Mutta tosiaan totta myös seuraava kommenttisi, mieluusti itsekin näkisin niin pitkään avioliittoa harkinneeni, että päätökseni sen suhteen olisi niin vakaa jotta (kuvaannollisesti) olisi sama asia sinetöidä liitto vaikka polttomerkillä otsaan.
No en minä missään harhakuvitelmassa elä sentään. Kaikkeen ei ihminen tietystikään voi vaikuttaa ja varautua, ei ole tarkoituskaan mutta on asioita joita voi pohtia edes hiukan etukäteen, käydä yhdessä läpi ja testata. Väitän myös, että jos hiukankaan paremmin olisi yhtä jos toista avioliittoa ja/tai avioeroa tässä maailmassa ihmiset pohtineet, ratkaisujen syitä ja seurauksia, niin tuossa maailmassa ei olisi samalla tavalla onnettomia ihmiskohtaloita kuin tässä nykyisessämme. Mutta mene sinä ja solmi avioliitto minun puolestani vaikka ensimmäisten treffien päätteeksi ja eroa heti ensimmäisen erimielisyyden esiin tultua, jos se sinusta parhaalta ratkaisulta tuntuu. Ihan yleisellä tasolla puhuin ja kerroin näkemykseni maailman menosta tässä asiassa oman näkemykseni mukaan ja sen mikä mielestäni, omaan arvomaailmaani pohjautuen, on mennyt metsään..Aito_Johanna kirjoitti:Entä jos se aviomussukka - kuitenkin, kaikesta harkinnasta huolimatta - osoittautuu väkivaltaiseksi? Tai jos se joutuu muutaman aviovuoden jälkeen onnettomuuteen, lyö päänsä ja vajoaa koomaan, jossa makaa ja hengittää muttei tunne ketään, ja ennuste on että ei siitä herää? Tai sairastuu vaikeaan ja parantumattomaan mielisairauteen? Mihin kaikkeen uskotte vuosienkaan tutustumisen ja avoliittoharjoittelun turvin olevanne aivan varmasti valmiita?
Ehkä safi on katolilainen?Aito_Johanna kirjoitti:Entä jos se aviomussukka - kuitenkin, kaikesta harkinnasta huolimatta - osoittautuu väkivaltaiseksi? Mihin kaikkeen uskotte vuosienkaan tutustumisen ja avoliittoharjoittelun turvin olevanne aivan varmasti valmiita?safi kirjoitti:
kerran solmitun avioliiton on kestettävä hautaan saakka. Mitään muuta mahdollisuutta ei ole olemassa, ainakaan minulle.
papin edessä toistettujen valojen jälkeen on sitten turha enää parkua, vaikka huomais työntäneensä kädet paskaan.
Tai kokematon. Virheiden tekemisen suhteen suvaitsevaisuus yleensä lisääntyy vuosien myötä, vaikka monessa muussa asiassa kriittisyys vain kasvaa.RolloTomasi kirjoitti:Ehkä safi on katolilainen?Aito_Johanna kirjoitti:Entä jos se aviomussukka - kuitenkin, kaikesta harkinnasta huolimatta - osoittautuu väkivaltaiseksi? Mihin kaikkeen uskotte vuosienkaan tutustumisen ja avoliittoharjoittelun turvin olevanne aivan varmasti valmiita?
Jeessus.......Hyvä petriiiiii!!ninnithequeen kirjoitti:Jep.Elukka kirjoitti:Mylwin kirjoitti: Liian monta ikuista rakkautta päättyneenä nähneenä en kyllä ikinä tatuoisi kehenkään ihmiseen liittyviä asioita itseeni.
Enkä kyllä seurustelisi kenenkään kanssa, jolla olisi. Urpoa.Realisti täytyy olla.
Mulla on lantiossa tatuoituna pieni J-kirjain. Nykyisen mieheni nimi ei ala J-kirjaimella.
En kyllä kadu, että sen aikoinaan, kauan sitten itseeni tatuoin.
Missä kohdassa sanoin, että minusta tuntuisi hyvältä ratkaisulta solmia avioliitto ensimmäisten treffien jälkeen ja erota ensimmäisen erimielisyyden tultua esiin?KisSandra kirjoitti: No en minä missään harhakuvitelmassa elä sentään. Kaikkeen ei ihminen tietystikään voi vaikuttaa ja varautua, ei ole tarkoituskaan mutta on asioita joita voi pohtia edes hiukan etukäteen, käydä yhdessä läpi ja testata. Väitän myös, että jos hiukankaan paremmin olisi yhtä jos toista avioliittoa ja/tai avioeroa tässä maailmassa ihmiset pohtineet, ratkaisujen syitä ja seurauksia, niin tuossa maailmassa ei olisi samalla tavalla onnettomia ihmiskohtaloita kuin tässä nykyisessämme. Mutta mene sinä ja solmi avioliitto minun puolestani vaikka ensimmäisten treffien päätteeksi ja eroa heti ensimmäisen erimielisyyden esiin tultua, jos se sinusta parhaalta ratkaisulta tuntuu. Ihan yleisellä tasolla puhuin ja kerroin näkemykseni maailman menosta tässä asiassa oman näkemykseni mukaan ja sen mikä mielestäni, omaan arvomaailmaani pohjautuen, on mennyt metsään..
Eikä ihminen voi oikeasti elää tuollaisessa entä jos maailmassa jos haluaa edes hetken olla onnellinen.
Tartun tässä ainoastaan yhteen lauseeseen, mutta et viitsinyt erotella sitä asiayhteydestään.Jenah kirjoitti:
Musta tossa tilanteessa juuri avioliitto vaikeuttaa järjestelyjä. Eronhan ois tarkoitus olla helppo, joten sillon kun tasajako on se, mitä on itse tullut suhteessa hankittua, se olisi helppo. Ja musta se on reilua, eikä se, että mennään naimisiin ja jaetaan kaikki hankkima puoliksi, katsomatta sitä, onko toinen ylipäätään ollut ollenkaan osallisena hankinnoissa.
Rauha! Rauha! Tarkoitukseni ei todellakaan ollut alkaa kiukkusille kanssasi Aito_Johanna.Aito_Johanna kirjoitti:Missä kohdassa sanoin, että minusta tuntuisi hyvältä ratkaisulta solmia avioliitto ensimmäisten treffien jälkeen ja erota ensimmäisen erimielisyyden tultua esiin?(...välissä enemmänkin tekstiä...) Eikä järkevyys ja kaikkien mahdollisuuksien huomioon ottaminen ainakaan minun onnellisuuttani vähennä tippaakaan.KisSandra kirjoitti: Ihan yleisellä tasolla puhuin ja kerroin näkemykseni maailman menosta tässä asiassa oman näkemykseni mukaan ja sen mikä mielestäni, omaan arvomaailmaani pohjautuen, on mennyt metsään..
Vaan kun tuo väkivaltaisuus ei ole se ainoa mahdollinen syy eroon. Minä ehdin olla kuusi vuotta naimisissa, ennen kuin suostuin uskomaan että mieheni ei ihan lähivuosina aikuistu (eronneita olemme olleet nyt neljä vuotta, eikä hän vieläkään ole aikuistunut, joten surullista kyllä olin tuon olettamukseni suhteen oikeassa).KisSandra kirjoitti:Mielestäni vaan kauhuskenarioiden maalailu ei vain kuulu tähän ja sitä en ala harrastamaan (tosin kokemukseni mukaan esimerkiksi tuo miehen väkivaltaisuus paljastuu kyllä jo usein ns. harkinta-ajassa, kokemusta kun sattuu olemaan tuollaisistakin suhteista - eli mielestäni se ei kuulu kauhuskenarioihin).
Uskon kyllä, että suurin osa ihmisistä ottaa myös ne surulliset mahdollisuudet huomioon, kysymys onkin lähinnä siitä miten asennoituu, vaikka mahdollisuuksia onkin olemassa vaikka mihin.nojoojust kirjoitti:
Kauhuskenariot kokemusten pohjalta juurtuvat kyllä tehokkaasti ja niiden osalta toivoisi että muutkin ymmärtäisivät että ne ovat täysin mahdollisia, vaikka sattuisi olemaan todella rakastunutkin. Turvallisinta on, jos kykenee ottamaan myös surulliset mahdollisuudet huomioon, itse olen aina välillä miettinyt että henkivakuutus ainakin olisi järkevää ottaa, kuten myös joko tehdä kunnollinen testamentti tai ainakin mennä naimisiin.
Tässä ketjussa on kyllä ollut parikin kirjoittajaa, joiden mielestä avioliiton _on_oltava_ elinikäinen. Tämä keskustelu itsessään luo tarpeen painottaa elämän ennalta-arvaamattomuutta.Filovirus kirjoitti:Uskon kyllä, että suurin osa ihmisistä ottaa myös ne surulliset mahdollisuudet huomioon, kysymys onkin lähinnä siitä miten asennoituu, vaikka mahdollisuuksia onkin olemassa vaikka mihin.
Mielestäni molemmat tavat ovat aivan yhtä hyviä.Filovirus kirjoitti:Onko siis parempi ajatella että "hei, kyllä me onnistutaan vaikka nuo 50 muuta tuossa ei" (oli lopputulos sitten joskus tulevaisuudessa mitä tahansa) vaiko "hei, useimmat eroo, mut koitetaan edes kuitenkin josko me onnistuttaisiin" (oli lopputulos edelleen mikä tahansa tulevaisuudessa).
Ei tarvitse jäädä junnaamaan, enkä itse esim. ole päätynyt pitämään avioliittoa huonona vaihtoehtona, vaikka yksi ero takana onkin. Mutta jos ei anna kokemustensa vaikuttaa nykyiseen elämäänsä, ei todellisuudessa ole oppinut kokemuksistaan mitään.Filovirus kirjoitti:Kauhuskenarioista kannattaa ottaa oppia, ei ne voi muuta kuin kasvattaa ihmisenä, näin ainakin omalla kohdallani koen, menishän siitä elämästä lopuksi maku, jos junnaisi vanhoissa asioissa ja antaisi niiden radikaalisti vaikuttaa nykyiseen elämäänsä.
Kyllä minäkin ymmärrän mitä erilaisimmilla ajatusmaailmoilla varustettuja ihmisiä, mutta tietyt tavat huolestuttavat minua. Ajattelemattomuus voi aikaansaada mitä hankalimpia tilanteita, esim. testamentittoman avoliitossa kymmenen vuotta eläneen parin toisen osapuolen kuoleman jälkeen puolet yhteisestä asunnosta kuuluukin vainajan vanhemmille. Tai 15-vuotiaana isäksi päätyneen henkilön kuoleman jälkeen koko perintö avokumppanin sijaan meneekin Etelä-amerikassa asuvalle lapselle, jota isä ei ikinä ole edes nähnyt. Erityisen ikävää on, jos asunto kokonaisuudessaan on ollut vainajan omaisuutta. Kuolemat ovat luonnollisesti se suurin ongelma, ero tulee vasta hyvänä kakkosena. Ja kuolema tulee kaikilla vastaan, vaikka ero ei tulisikaan.Filovirus kirjoitti:NoJooJust:
Ymmärrän kyllä ihmisiä, jotka ajattelevat, että avioliiton ON kestettävä sinne hautaan asti. Mielestäni sillä periaatteella avioon astutaankin --> valmis loppuelämään aviopuolison kanssa, samoin ajattelen itsekkin ( se ei kuitenkaan poista tosiasiaa siitä, ettenkö tietäisi elämän olevan ennalta-arvaamatonta, mitä tahansa voi koska tahansa tapahtua). Toisaalta ymmärrän myös ihmisiä, jotka haluavat ajatella "ainoastaan" realistisesti. Totuushan on että oma halu/tahto ei riitä, siihen vaaditaan kahden halu/tahto, eikä sekään aina riitä *ironista*.
Ikävien kokemusten kuuluukin vaikuttaa radikaalisti. Ihminen, siinä missä eläimetkin, on tunneohjautuva "järjestelmä". Ikävät asiat tuntuvat ikäviltä, jotta oppisi välttämään niitä tulevaisuudessa, miellyttävät asiat puolestaan yllyttävät toistamaan itseään. Koska ikävien asioiden muistaminen on hengissä selviytymisen kannalta tärkeämpää, ohjaavat ne tulevaisuuden käyttäytymistä huomattavasti voimakkaammin kuin ne miellyttävät.Filovirus kirjoitti:Toki kokemukset vaikuttavat elämään, niistä selvittyään ihminen on jo erilainen, siksi puhuinkin radikaalista vaikuttamisesta.
nojoojust kirjoitti:
Ikävien kokemusten kuuluukin vaikuttaa radikaalisti. Ihminen, siinä missä eläimetkin, on tunneohjautuva "järjestelmä". Ikävät asiat tuntuvat ikäviltä, jotta oppisi välttämään niitä tulevaisuudessa, miellyttävät asiat puolestaan yllyttävät toistamaan itseään. Koska ikävien asioiden muistaminen on hengissä selviytymisen kannalta tärkeämpää, ohjaavat ne tulevaisuuden käyttäytymistä huomattavasti voimakkaammin kuin ne miellyttävät.