exPertti kirjoitti: Nescafe keittimeni kapselitarjontaan.
Senkin maailmanraiskaaja ja saastuttaja. Sun kahvikupposes takia kaatopaikoilla on maatumatonta muovia vuosituhansiksi.
exPertti kirjoitti: Nescafe keittimeni kapselitarjontaan.
Seli seli.exPertti kirjoitti:Kierrätysmuovia nuo ovat, siellä olisi se muovi siltikin.
Olet hihhuli, viekää lapset kauas pois!!11!!masa kirjoitti:Seli seli.exPertti kirjoitti:Kierrätysmuovia nuo ovat, siellä olisi se muovi siltikin.
IMO typerää puuhaa ostella jotain hemmetin muovikippoja kahvin saamiseksi. En hyväksy
Tää on oikeasti se syy, miksi en suostu mitään näitä laitteita ostaan. Tosin jotkut podithan ovat kuulemma biologisesti hajoavia. Mutta nimenomaan se laite ja sen kierrätys mietityttää. Kun podien valmistus loppuu, koneesta tulee kuitenkin täysin turha.masa kirjoitti:exPertti kirjoitti: Nescafe keittimeni kapselitarjontaan.
Senkin maailmanraiskaaja ja saastuttaja. Sun kahvikupposes takia kaatopaikoilla on maatumatonta muovia vuosituhansiksi.
exPertti kirjoitti:
Tavallaan olet oikeassa. Toisaalta katselet uutta 1400 kiloista romukasaa, että voisit liikkua työpaikallesi joka on (arvaan) yli 50 km päässä kotoasi.
exPertti kirjoitti:kun suodatinjauhatuksen tekeminen lopetetaan
Näin.Vagabondo kirjoitti:exPertti kirjoitti:kun suodatinjauhatuksen tekeminen lopetetaan
Ostaako joku valmiiksi jauhettua kahvia?
No. Mä kasvatan itse kahvini.Vagabondo kirjoitti:exPertti kirjoitti:kun suodatinjauhatuksen tekeminen lopetetaan
Ostaako joku valmiiksi jauhettua kahvia?
Sä taas missasit mun pointin. Nimenomaan se podien jätemäätä ei mua mietitytä, koska niitä on biologisestikin hajoavia. Mua kiinnostaa ennemmin se energiamäärä, mikä käytetään laitteen valmistamiseen ja hävittämiseen, ja se, miten tuotteet hävitetään. Ja miksi edes tehdä laitteita, joita ei paljoa käytetä, ja joiden tekemä työ ei paljoa vaadi muillakaan laitteilla? Joissain paikoissa ymmärrän toki, esim jossain toimistossa, jossa jokainen tykkää juoda erilaisia kahveja, jolloin jokainen saa omanlaisensa ilman, että tarvii monia erilaisia laitteita, ja paljon kahvia voisi mennä muilla laitteilla valmistettaessa hukkaan. Mun silmissäni sama kuin leipäkone. Suurimmalle osalle ihmisistä täysin turhake, suht harva tekee sillä oikeasti leipänsä.exPertti kirjoitti:Säästä kapselit ja uudelleentäytä.saira kirjoitti:^Miten niin? Ainahan voi ite jauhaa, voi jo nykyäänkin jos haluaa tuoreista puruista kahvia keittää.
Ajoit pointin ohi, puskuriin tuli pahat naarmut.
Ajatus kapselikeittimen käytöstä siihen, että joisin viisi kuppia joka päivä sillä tehtyä kahvia (vaikkakin se olisi mahdollista se Grande Mild on ilmeisesti "juhlamokkaa") tuntuu hullulta. Mutta, että helposti valmistamalla nautin 1-3 kuppia viikossa ei kuulostakaan enää kovin kuormittavalta. Muovia menee vähemmän kuin siihen makkarapakettiisi.
Kyllä mä oikeastaan näen noiden kapselikeittimien markkinaraon. Jos ei nauti erikoiskahveja säännöllisesti kotioloissa, niin noilla saa hyvin helposti jonkinlaisen kahvin nenänsä eteen. Kaikki hyvin, jos laitteella saatu kahvin laatu riittää. Hifistely kannattaa jättää sitten niille, joille se ei riitä, koska noihin laitteisiin uppoaa sen verran rahaa ja aikaa, että halvemmaksi varmaan tulee ostaa kahvinsa kahvilasta.saira kirjoitti:Ja miksi edes tehdä laitteita, joita ei paljoa käytetä, ja joiden tekemä työ ei paljoa vaadi muillakaan laitteilla?
Mua ärsyttää nytkin jo meillä oleva espressokeitin, joka exäni mielestä piti hommata. Siihen nyt sentään suostuin, mutta olisin kieltäytyny ottamasta mitään podeja käyttävää MUN keittiööni. Mutteripannu kelpais todellakin mulle hyvin siihen hommaan. Uusia koneita ei tänne edes mahdu. (Täysin turha keittiö, liian pieni jo nykyisille jutuille. Jos suuremman saisin, laittaisin ennemmin pastakoneellekin kiinteän paikan kun hommaisin lisää koneita.)exPertti kirjoitti:Olet nyt siinä kohtaa, jossa minä olin ennen kuin sain lahjaksi tuollaisen reilu vuosi sitten.saira kirjoitti:Sä taas missasit mun pointin. Nimenomaan se podien jätemäätä ei mua mietitytä, koska niitä on biologisestikin hajoavia. Mua kiinnostaa ennemmin se energiamäärä, mikä käytetään laitteen valmistamiseen ja hävittämiseen, ja se, miten tuotteet hävitetään. Ja miksi edes tehdä laitteita, joita ei paljoa käytetä, ja joiden tekemä työ ei paljoa vaadi muillakaan laitteilla? Joissain paikoissa ymmärrän toki, esim jossain toimistossa, jossa jokainen tykkää juoda erilaisia kahveja, jolloin jokainen saa omanlaisensa ilman, että tarvii monia erilaisia laitteita, ja paljon kahvia voisi mennä muilla laitteilla valmistettaessa hukkaan. Mun silmissäni sama kuin leipäkone. Suurimmalle osalle ihmisistä täysin turhake, suht harva tekee sillä oikeasti leipänsä.
Tänä aamuna kokkaillessani erityisen vaivattomasti mallikkaan espresson pieneen Iittalan HEL2012 kuppiin tunsin iloa.
exPertti kirjoitti:Tänä aamuna kokkaillessani erityisen vaivattomasti mallikkaan espresson pieneen Iittalan HEL2012 kuppiin tunsin iloa.
No joo, nää onkin nimenomaan näkemysasioita. Siis kyllä mäkin ymmärrän miksi ihmiset ostavat näitä, mutta oman näkemyksen vuoksi en todellakaan ostaisi itselleni. Enkä mä nyt tiedä tuleeko toi pitkällä tähtäimellä halvemmaksi kuin hifistely, nopeammaksi kyllä.Vagabondo kirjoitti:Kyllä mä oikeastaan näen noiden kapselikeittimien markkinaraon. Jos ei nauti erikoiskahveja säännöllisesti kotioloissa, niin noilla saa hyvin helposti jonkinlaisen kahvin nenänsä eteen. Kaikki hyvin, jos laitteella saatu kahvin laatu riittää. Hifistely kannattaa jättää sitten niille, joille se ei riitä, koska noihin laitteisiin uppoaa sen verran rahaa ja aikaa, että halvemmaksi varmaan tulee ostaa kahvinsa kahvilasta.saira kirjoitti:Ja miksi edes tehdä laitteita, joita ei paljoa käytetä, ja joiden tekemä työ ei paljoa vaadi muillakaan laitteilla?
Koska exä ei osannut käyttää sitä, joten jätti tänne. Kyllä sillä aina joskus tekee jotain.exPertti kirjoitti:Miksei koneesta tullut eksää?saira kirjoitti:Mua ärsyttää nytkin jo meillä oleva espressokeitin, joka exäni mielestä piti hommata. Siihen nyt sentään suostuin, mutta olisin kieltäytyny ottamasta mitään podeja käyttävää MUN keittiööni. Mutteripannu kelpais todellakin mulle hyvin siihen hommaan. Uusia koneita ei tänne edes mahdu. (Täysin turha keittiö, liian pieni jo nykyisille jutuille. Jos suuremman saisin, laittaisin ennemmin pastakoneellekin kiinteän paikan kun hommaisin lisää koneita.)
Meillä se pienin piccolokeitin piilottelee kahvinkeittimen vieressä ihan siivosti.
Totinen barista itseasiassa kauhistuu jo siitä, että kahvi tehdään jostain muusta kuin vastajauhetusta tuoreesta pavusta.exPertti kirjoitti:Olen nyt kun on ollut aikaa testaillut enemmänkin noita kapseleita ja voin sanoa, että osan kapseleista laatu on paljon enemmänkin kuin riittävä...
Kai siis tarkalleen ottaen joku totinen barista kauhistuisi ajatuksestakin, että paine on noissa joka kapselille sama yms.
Kerros junnulle mitä eroja noissa myllyissä on? Itse en keksi kuin riittävän tarkan karkauden säädön.Vagabondo kirjoitti:Kahvimylly on heikoin lenkki ja se pitäisi uusia ensimmäisenä, mutta en ole raaskinut sijoittaa siihen sitä 300€ mitä kunnollinen mylly maksaa.
Kahvipapujen paahtoaste arvostellaan 1-5 asteikolla. Suodatinkahvit yleensä 1-3 ja espressot 3-5. Tyypillinen italialainen paahto on 4.exPertti kirjoitti: Onko joku vahvuusnumerointi normaali käytäntö espressoissa? Noissa kapseleissa on ilmeisesti 1-10 vahvuusasteikko.
Mikä se normimyyntihinta on?exPertti kirjoitti:^ 16 kapselia 5,49e.
Itse laite oli 59,90e gigantissa joulumyynnissä.
Eli yksi annos kustantaa suunnilleen 34 senttiä, eli suunnilleen saman kuin pavuista jauhettunakin.exPertti kirjoitti:^ 16 kapselia 5,49e.
Mun kaverilla on kahvitila.masa kirjoitti:No. Mä kasvatan itse kahvini.Vagabondo kirjoitti:exPertti kirjoitti:kun suodatinjauhatuksen tekeminen lopetetaan
Ostaako joku valmiiksi jauhettua kahvia?