Photoshop-imaget Freehand MX:ssä

Tietokonejutut, pelit ja muu nörtismi; autot, kaasupullot ja muut lelut
killkill

Photoshop-imaget Freehand MX:ssä

Viesti Kirjoittaja killkill »

Seuraava ilmiö kiusaa kovin, enkä ole löytänyt googlettamallakaan ratkaisua.

Freehand MX 2004 tukee PSD-tiedostoja ja läpinäkyvyyttä (edellyttäen että alfa-kanava mukana). Tämähän on muuten mitä loistavin ominaisuus, mutta yritäpä tuupata transparenssia sisältävä photari-image freehandiin ja tulosta se PDF:ksi. Lopputulokseen ilmestyy outoja "haamuja! photoshop-elementin ympärille..

Anybody?
HoundDog

Re: Photoshop-imaget Freehand MX:ssä

Viesti Kirjoittaja HoundDog »

En ole hetkeen vastaavien ongelmien kanssa paininut, mutta seuraava nyrkkisääntö toimi suht usein männä aikoina.

Tulosta haluttu dokumentti freehandistä postscript printer -ohjaimen kautta PS-tiedostoksi. Onnistuu kun driveri on ohjattu tulostamaan porttiin <file:>. Postscript Printer Driver löytyy Adoben download -sivuilta. Driverin asennukseen käytä distiller.ppd:tä (lötyy Acrobatin hakemistorakenteen syövereistä). Tämän jälkeen Acrobat Distiller päälle ja tislaa ps-tiedosto halutuilla distiller asetuksilla pdf:ksi.

Hankalaa, tiedän. Freehandiin on 9 -version jälkeen alkanut ilmestyä mitä ihmeellisimpiä bugeja. Tavan takaa suorastaan raivostuttavia. Toivottavasti Adoben tuo mukanaan uudet tuulet.
bedlam

Re: Photoshop-imaget Freehand MX:ssä

Viesti Kirjoittaja bedlam »

HoundDog kirjoitti:Tulosta haluttu dokumentti freehandistä postscript printer -ohjaimen kautta PS-tiedostoksi. Tämän jälkeen Acrobat Distiller päälle ja tislaa ps-tiedosto halutuilla distiller asetuksilla pdf:ksi.
No mutta eikös tuo nyt ole muutenkin ainoa oikea tapa tehdä pdf-tiedosto FreeHandista.
HoundDog

Re: Photoshop-imaget Freehand MX:ssä

Viesti Kirjoittaja HoundDog »

bedlam kirjoitti:No mutta eikös tuo nyt ole muutenkin ainoa oikea tapa tehdä pdf-tiedosto FreeHandista.
On on.
killkill kirjoitti:freehandiin ja tulosta se PDF:ksi.
Tuo vain jätti juuri sen verran tulkinnan varaa, että se kirvoitti minut kirjoittamaan ylläolevan ohjeen. Voihan toki olla että KillKill on jo tuota metodia käyttänyt, jolloin raapustukseni jää kovinkin turhaksi. Toisaalta sattaahan joku napata tuosta vaarin ja koittaa metodia jonkun muun ongelman ratkaisemiseksi kyseisten ohjelmien ollessa kyseessä.
killkill

Re: Photoshop-imaget Freehand MX:ssä

Viesti Kirjoittaja killkill »

HoundDog kirjoitti:En ole hetkeen vastaavien ongelmien kanssa paininut, mutta seuraava nyrkkisääntö toimi suht usein männä aikoina.
HV (Hyvä Veli)

PDF:n tuottaminen ei ole ongelma. Mulla on ihan legitiimi Acrobatti kaikkine tarvittavine ajureineen, joka tekee sen mukisematta.
Ongelma on se, että jos tulostan FH11-dokun, johon on importeerattu PSD-elementtejä, viimeksimainittun ympärille valmiissa kuvassa ilmestyy "haamukuva", ikäänkuin photoshopista tuotu elementti olisi piirtoheitinkalvolla joka kuultaa läpi.

Olikohan tarpeeksi epäselvästi selitetty? :)
HoundDog

Re: Photoshop-imaget Freehand MX:ssä

Viesti Kirjoittaja HoundDog »

killkill kirjoitti:tulostan FH11-dokun, johon on importeerattu PSD-elementtejä
Juuri tämän tyyppisestä ongelmastahan minulla ei ole kokemusta. Mutta noin yleisellä tasolla Freehandistä tehtäessä PDF:ää suurimmat ongelmat ovat siinä PDF:n muodostamisen vaiheessa. Ulos tulee ajoittain mitä sattuu.

Eli tulostat freehand-dokkarin pdf:ksi tulostimen nimeltään 'Adobe PDF' läpi? Vai exportoit suoraan freehandistä PDF:ksi? Jos näin on, niin edelleen uskaltaisin ehdottaa koittamaan ylle laatimaani hyvinkin epäselvää ohjetta. Jostain selittämättömästä syystä AdobePS -tulostinohjaimen avulla luodun printterin kautta tulostetuista PS-tiedostoista saa tislattua oikeaa tavaraa varmemmin.

Muutoin nostan käteni ylös ;)
killkill

Re: Photoshop-imaget Freehand MX:ssä

Viesti Kirjoittaja killkill »

Koetettu myös niin, että ajetaan FH11 Generic PS Driverin läpi PS tiedostoksi, joka PDF:ksi Distillerillä. Ihan sama lopputulos.

No, kiitos kuitenkin neuvojille. Täytyy varmaan opetella Illustratorin käyttö, lienee paremmin Photari/Adobe -yhteensopiva..
Vastaa Viestiin