Jos siis puhutaan
länsimaissa olevista kiinalaisrafloista ja niiden ruoista jotka tietty on muuteltu
länsimaiseen makuun, parasta on mielestäni Mandarin Courtin ruoat, sijaitsee Lönkalla, rempassa ylihuomiseen asti ja sit aukeaa taas. Sieltä saa myös nannaa dimsumia.
Mutta sitten kun puhutaan
aidosta kiinalaisruoasta jota maiskuttelin Kiinassa, lemppari taisi olla paikalliset nuudelit, riisi johon on sotkettu kananmunaa, lihaa ja vihanneksia (perussafkoja myös aamupalalla) ja sit kerran maistettiin maalaiskanoja, jotka tuli pöytään nokkineen ja jalkoineen. Niin, ja sit dumplingit oli NIIN nameja siellä!! Kaveri tilasi kerran vahingossa kananjalkoja kun ei vielä osannut kiinaa paljon. Ei se sitten voinutkaan syödä niitä
Mutta mitä perkeleen
kinkkiruokaa täällä on syöty kun on syöty "teriyakia"?
Mutta jos tahtoo päästä aidon kiinalaisen ruoan makuun Helsingissä, kerran Nanking Kalevankadulla pisti parastaan ja onnistui siinä aika hyvin kun oltiin porukalla varattu illallinen sieltä.
Tosin onneksi siellä ei ollut kananjalkoja... Olen mä kuitenkin suht länsimainen ruokamieltymyksiltäni jos pitäisi valita länkkäriruoan ja aidon kiinalaisruoan väliltä... vaikka kinkit pudisteleekin päätään kun kuulee että länkkärit syö kevätrullia, Kung Po -kanaa, Chop Suey -kanaa ja Chow Mein -kanaa ja ne ruoat onkin kehitetty länsimaalaisille mutta samapa tuo... Musta länsimaistettu kiinalainen safka on ihan namia.