Näytönohjaimen sekoilu?

Tietokonejutut, pelit ja muu nörtismi; autot, kaasupullot ja muut lelut
Avatar
pikkuego
Kitinän uhri
Viestit: 909
Liittynyt: 15.08.2005 8:20
Paikkakunta: Shalla-Bal
Viesti:

Näytönohjaimen sekoilu?

Viesti Kirjoittaja pikkuego »

Johan tää tietokoneen käyttäminen on menny yhdeks kissan nussimiseks. Kun ei tuo ftp-yhteyden kanssa tappelu ole tarpeeks, niin nyt on ruudulla muikee haamukuvien sarja. Pikaisen kalkuloinnin tuloksena on noin 10 asteittain himmenevää haamukuvaa pikselin välein.

Aluksi kuvittelin vian olevan tässä '96 ostetussa näytössä, mut kun lykkäsin sen yhtä vanhan koneen perään kiinni, niin ei mitään häikkää. Takas muutaman vuoden ikäiseen myllyyn ja silmät sirrilleen. Vielä muutama vastaava koneen vaihto silkasta epäuskoisuudesta ja kun joka jumalan kerta vanhassa koneessa oli terävä kuva ja uudessa haamuilua, niin pakkohan tää on koneen / näytönohjaimen syyks laskea.

Ohjain näyttää olevan Plug and Play Intel(R) 82845G/GL/GE/PE/GV Graphics Controller ja siihen olisi jopa päivitys saatavilla. Onko tällaiseen vikaan olemassa apua päivityksestä? Ei nyt ihan lämpimikseen viittis kokeilla, koska päivitysohjeiden mukaan itse päivitys ei tee yhtään mitään vaan päivittäjä saa konffata kaiken ite. Ja kun koneen sisäinen sielunelämä on tuttua kuin virkkaus niin mun konffauksen jälkeen ruudulla näkyis luultavasti pelkästään oman sielun synkkyys.

Uus kone olis tietysti helpoin ja muutenkin nykyisiä tarpeita paremmin täyttävä vastaus, vaan kun olis muutakin rahanmenoa.

Hyviä vinkkejä anyone? Oli niitä ftp-ongelmaankin, on niitä tähänkin. Antakee!
Herra Manala

Re: Näytönohjaimen sekoilu?

Viesti Kirjoittaja Herra Manala »

pikkuego kirjoitti:Uus kone olis tietysti helpoin ja muutenkin nykyisiä tarpeita paremmin täyttävä vastaus, vaan kun olis muutakin rahanmenoa.

Hyviä vinkkejä anyone?
Jos näytönohjaimen suoritin on jäähdytetty tuulettimella, tarkista että tuuletin on vielä elossa ja ettei siihen ole tarttunut kilokaupalla pölyä. Grafiikkasuorittimen puutteellinen jäähdytys on usein syynä katoaviin grafiikkaelementteihin, omituisiin pikseleihin windowsissa ja muihin "haamukuviin".

Jos näytönohjain kuitenkin alkaa näyttämään RIP-merkkejä, eihän sun toki koko konetta tarvitse ostaa. Kunhan ostat uuden näytönohjaimen. Tuo kyseinen näytönohjaimesi taitaa olla emolevylle integroitua mallia, mutta ne saa kyllä poistettua käytöstä joko jumpperoimalla tai sitten BIOS-setupista.
Vastaa Viestiin