Adventurepelit

Tietokonejutut, pelit ja muu nörtismi; autot, kaasupullot ja muut lelut
Herra Manala

Adventurepelit

Viesti Kirjoittaja Herra Manala »

Nykyään kun 3D jyllää, ei välttämättä muisteta enää keskittyä pelaajien aivonystyröiden kiihottamiseen.

Kuka muistaa vielä Lucasfilmin Zak McKrackenit, Maniac Mansionit, Day of the Tentaclet etc?
Kuka muistaa Sierran Questit?
Kuka muistaa Master of Orionit? Civilizationit? Star Controllit?

Missä on tämän päivän adventurepelit? Sellaiset adventurepelit, joissa ei ohjata dialogilla ja tekstityksellä pelaajaa tyyliin "Get to the Casino at West Side and kill all enemies"?

Alan olemaan täynnä shootereita. On ykköstäpersoonaa, on kolmostapersoonaa. Mutta lähes kaikkia yhdistää se että ampua pitää silmittömästi joka suuntaan, tai hivuttaa miekalla kikkeleitä ja kauloja irti. Missä on minun kaltaiselleni keinutuolikutojalle ne menneiden aikojen mukavat seikkailupelit, joiden kanssa tosiaan joutui miettimään, mitä luottokorttia kannatti käyttää voileivän voitelemiseen, ja mihin se voileipä piti asettaa, että lintu tuli nokkimaan leipää, jotta lintuun pystyi asentamaan anaaliluotaimen? Ja muuta kivaa.
Tuohipää

Re: Adventurepelit

Viesti Kirjoittaja Tuohipää »

Civilization 4 julkaistaan aivan kohtapuoliin. Sekin on sitten vihdoinkin 3D ja hyvältä vaikuttaa. Tai siis maapallon muotoinen, ei varsinaisesti 3D.


Pelaatko GTA San Andreasta? Sehän on ihan vitun hyvä seikkailupeli.
Starflare

Re: Adventurepelit

Viesti Kirjoittaja Starflare »

Ah, miten mukavaa että joku muukin osaa arvostaa tätä hienoa genreä vielä :D . Suosittelen kokeilemaan pelejä Syberia 1 & 2 jotka olivat vallan mainioita elämyksiä, sekä Still Life joka oli suorastaan järisyttävän hyvä. Näistä luulisi Herr Manalankin saavan jotain irti :) .
Dumari

Re: Adventurepelit

Viesti Kirjoittaja Dumari »

Herra Manala kirjoitti:Kuka muistaa vielä Lucasfilmin Zak McKrackenit, Maniac Mansionit, Day of the Tentaclet etc?
Kuka muistaa Sierran Questit?
Kuka muistaa Master of Orionit? Civilizationit? Star Controllit?
Hoi,hoi! Asensin Master of Orion 2:n kuukausi sitten koneelle. Civilizationin serkkua ja hiukka simppelimpää Colonizationia tuli aikas paljon pelattua. Star Controllia muistan kans pelanneeni viikon putkeen tjms.. Ufo:t oli myös tosi kova sana, kuten Dune2 ja myöhemmin Warcraft jne.. Oi niitä aikoja, silloin vielä pelaaminen oli jotenkin jännää, nykyään en jaksa edes hommailla uusia pelejä. Luulen että oma ikäni on syy pelien hommaamattomuuteen, eikä nykyisten pelien laatu tai genre.

Nykyään vain on erilaiset pelit&koneet ja meininki on sen mukaista. Konsolilla tulee kaahailtua&mätkittyä, kun etkoillaan kavereiden kanssa. Muuten pelaamiseni on erittäin vähäistä.
Avatar
Bluntly
Kitisijä
Viestit: 23377
Liittynyt: 15.08.2005 8:41

Re: Adventurepelit

Viesti Kirjoittaja Bluntly »

No yksin pelaaminen ei kovin mielenkiintoista hommaa ole nykyisin, mutta kaverin kanssa alkaa jo vähän kökönpikin peli kiinnostamaan. Puhumattakaan kun samassa pelissä on tuhansia ihmisiä mukana. Koskaan ei voi arvata mitä muut tolloilevat.
"Vetäkää käteen, minä maksan" Bluntismi 2006.
Herra Manala

Re: Adventurepelit

Viesti Kirjoittaja Herra Manala »

Tuohipää kirjoitti:Pelaatko GTA San Andreasta? Sehän on ihan vitun hyvä seikkailupeli.
Onhan se tullut läpi pelattua. Vaan ei siinä silti ole todellisesta seikkailupeligenrestä makuakaan. Eikä oikeasta aivojen käytön tarpeesta. Sen kun vaan suoritetaan ennalta kirjoitettuja missioita putkeen. Osoitetaan kartalta neliö minne seuraavaksi pitää mennä ja missä pitää ampua kaikki vastaantulijat, pölliä jotain ja ajaa autolla joku ruttuun. Jätä-aivot-narikkaan-ja-rymistele meininkiä. "Ihan kiva" niinkuin naiset ovat pippelistäni sanoneet, muttei tosiaankaan mitään mistä jaksaisi kertoa kaverille suu vaahdossa.

San Andreas oli sitäpaitsi hieman tyylitön. Just sellasta neekeri-ghetto-motherfucker meininkiä joka on kaikkien muiden mielestä tosi coolia paitsi minun. Se ei poista sitä tosiseikkaa, että itse peli on varsin addiktiivinen, ja että koko pelimaailman laajuus ja moniulotteisuus on häikäisevä. Kamerasysteemi on kuitenkin aivan peräreiästä ja pelattavuus sen vuoksi ja vähän muutenkin niin ja näin.
Hebuli

Re: Adventurepelit

Viesti Kirjoittaja Hebuli »

Ulkomuistista yksi saitti:

http://www.justadventure.com/

Tuolta ehkä kannattaa tsekata, myös siltä upcoming releases-puolelta. Luulen ettei puhtaita seikkailupelejä enää niin paljoa ilmesty, ja nekin harvat ilmestyvät lähinnä PC:lle ja monet niistä ovat nykyisin shareware-pelejä. Konsoleille tuntuu lähinnä tulevan Resident Evil/Silent Hill-kaltaisia kauhutoimintaseikkailuja.

Aikoinaan nautin erittäin paljon Sierran ja LucasArtsin vanhoista seikkailuista, mutta jotenkin ne alkoivat toistaa itseään ja puzzlet muuttuivat monesti yhä älyttömämmiksi. Uudelleenpeluuarvoakaan seikkailupeleillä ei juurikaan ollut, koska ne ovat yleensä varsin lyhyitä pelejä ja ainoa asia joka estää pelissä etenemistä ovat puzzlet. Jos ne jo tietää, ne vetää tunnissa läpi.
RolloTomasi

Re: Adventurepelit

Viesti Kirjoittaja RolloTomasi »

Herra Manala kirjoitti: Kuka muistaa vielä Lucasfilmin Maniac Mansionit, Day of the Tentaclet etc?
Muistaa tama. Ja Monkey Islandit myos, viimeksi pelasin niita viime kesana. Koskaan en kovinkaan monesta tietokonepeleista ole niin paljoa innostunut, mutta jos uudemmista loytyy jotain yhta hauskaa, niin olisi hauska kuulla. Ja painotus sanalla hauskaa.
sivustahuutaja
Kitisijä
Viestit: 20995
Liittynyt: 15.08.2005 0:29

Re: Adventurepelit

Viesti Kirjoittaja sivustahuutaja »

Eihän sitä ihan kivikautisia pelejä tarvitse muistella. Uusin ja paras adventure-peli, jota olen pelannut on Grim Fandango. Onhan tuo tuttu kaikille, onhan?
bedlam

Re: Adventurepelit

Viesti Kirjoittaja bedlam »

Fahrenheit vaikuttaa ihan mielenkiintoiselle. Arvostelu

Pelissä ohjaillaan vuoroin muistinsa menettänyttä murhaajaa ja vuoroin tapausta tutkivia etsiviä. Ilmeisesti teoillaan voi paljonkin vaikuttaa mihin suuntaan tarina etenee, joten uudelleenpeluuarvonkin luulisi olevan tavallista parempi.

Btw, Zak McKrackenit ja Maniac Mansionit on ilmeisesti saatavana ilmaiseksi pc:lle joltain nettisivuilta, pitäisi käydä imaisemassa. Hiirellä toimintojen valkkaaminen luulisi olevan vähemmän raastavaa, kuin aikoinaan joystickilla rasittavan hitaan tähtäimen venkuttelu.
Hebuli

Re: Adventurepelit

Viesti Kirjoittaja Hebuli »

bedlam kirjoitti:Btw, Zak McKrackenit ja Maniac Mansionit on ilmeisesti saatavana ilmaiseksi pc:lle joltain nettisivuilta, pitäisi käydä imaisemassa. Hiirellä toimintojen valkkaaminen luulisi olevan vähemmän raastavaa, kuin aikoinaan joystickilla rasittavan hitaan tähtäimen venkuttelu.
Nämä?

http://www.gamershell.com/news/6755.html

http://www.gamershell.com/news/13210.html


Näitä sivuten, favorites-kansion uumenista:

http://sarien.sourceforge.net/

http://www.scummvm.org/

http://freesci.linuxgames.com/

Niin ja totta kai:

http://www.the-underdogs.org/
Quarter

Re: Adventurepelit

Viesti Kirjoittaja Quarter »

point-and-click pelit olivat joskus hauskoja.. itse vaan sen verran insinööri, että ei osaa ajatella niin kieroutuneesti kun pelintekijät ovat ajatelleet esim. monkey islandissa, day of the tentacle jne.. pitää olla yksi hiton MacGyver että keksii mitä tehdä purkalla, klemmarilla ja lohkolämmittimellä. Toisaalta se voi olla myös harjaantumisen puutetta.. kun ei pelaa moisia pelejä niin ei tule ajatelleeksi pelin ratkaisuita niin "luovasti".
rpg pelejä en ole koskaan jaksanut... morrowing, WoW jne.. eka menee tunti kun luot hahmon, ja sitten sillä ykköslevelin "kuolen kun saan tikun sormeeni ja -1hp" jampalla erehtyy point-and-click tyyliin tonkimaan väärää tynnyriä niin kimppuun kajahtaa lauma vihaisia kaupanpitäjiä jotka listivät sinut kun yritit varastaa... huoh. Diablo II oli ainoa mitä jaksoi tahkota pidempään.

Itse pidän myös näisä sota strategioista. Pitää joskus vähän miettiäkkin mitä laittaa ketäkin vastaan ja millaisen puolustuksen rakentaa. Mutta surullisen usein toimivin taktiikka on rakentaa 40kpl jotain vähän kovempaa yksikköä ja jyrätä vastustaja. Simple. Kaikki alkoi aikoinaan kun tahkottiin tuntikausia kaksinpelinä vanhaa kunnon C&C:tä 90MHz pentiumeilla 14.4kbps modeemien yli. Ah niitä aikoja...
Avatar
Niba
Kitisijä
Viestit: 18722
Liittynyt: 15.08.2005 3:14
Paikkakunta: Hell

Re: Adventurepelit

Viesti Kirjoittaja Niba »

joku Railway Tycoon oli kiva..
Itse kyllä muditin kellon ympäri 90-luvun alussa..
txtpohjalta..
Pyyhin Netikettiin..
SingleMalt

Re: Adventurepelit

Viesti Kirjoittaja SingleMalt »

Starflare kirjoitti:Suosittelen kokeilemaan pelejä Syberia 1 & 2 jotka olivat vallan mainioita elämyksiä, s
Näitä peesaan, tosin vain ykkösen kohdalla. Kakkonen oli jotenkin puuduttava, mutta ykkönen kerrassaan loistava. Helvetin hieno ja tunnelmaltaa aivan uskomaton peli.

Tsekatkaa se thief 3. On tunnelmaltaan pimessä huoneessa ja kotiteatterilla höystettynä kerrassaan kiimatipan housuihin saava ilmestys.

Jaa joo. Mulla ois myydä The Longest Journey pc:lle, jos joku kaipaa..

edit, meinasin unohtaa.
Eikö nördet ole pelanneet Myst:iä. Riven:iä tai Exile:ä läpi? Noissa peleissä saaa kyllä vaivata harmaita soluja välillä ihan liikaakin. Sarja menee juuri mainitussa järjestyksessä.

IV osaa odotellessa http://www.mystrevelation.com/us/index.html

Kuva
Viimeksi muokannut SingleMalt, 09.09.2005 15:30. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Avatar
Mylwin
Kitisijä
Viestit: 4593
Liittynyt: 16.08.2005 15:25
Paikkakunta: Kouvostoliitto

Re: Adventurepelit

Viesti Kirjoittaja Mylwin »

Herra Manala kirjoitti:Kuka muistaa vielä Lucasfilmin Zak McKrackenit, Maniac Mansionit, Day of the Tentaclet etc?
Kuka muistaa Sierran Questit?
Kuka muistaa Master of Orionit? Civilizationit? Star Controllit?
Tätä täytyy kyllä kompata ihan 130%.

Aikoinaan (tosin ehkä hieman iästäkin johtuen) pelit olivat kyllä huomattavasti pelattavimpia, kekseliäämpiä ja mielenkiintoisempia. Nykyään voittaa se, jolla on kovimmat gRaFfAt ja vaatii eniten suorituskykyä koneelta.
Moo 1 oli aivan puhkipelattu, kuten civ 1 & 2, Star Control 1 & 2 ja kaikki sierran vanhemmat pelit olen varmaan pelannut ainakin kertaalleen läpi.
Monkey Islandit etunenässä useaan kertaan.
Voi niitä kulta-aikoja.
Kävin katsomassa Mylwinin kuvaa, ja näyttää kyllä just siltä ettei sillä ole yhtään ystävää.
- Ann 2005
Avatar
Bluntly
Kitisijä
Viestit: 23377
Liittynyt: 15.08.2005 8:41

Re: Adventurepelit

Viesti Kirjoittaja Bluntly »

"Vetäkää käteen, minä maksan" Bluntismi 2006.
Hebuli

Re: Adventurepelit

Viesti Kirjoittaja Hebuli »

Niin ja Star Control 2 käännettynä toimimaan nykymasiinoilla ja osittain käyttäen 3DO-konsolin paremman version ominaisuuksia:

http://sc2.sourceforge.net/
Avatar
Hallusinaatio
Kitinän uhri
Viestit: 681
Liittynyt: 14.08.2005 18:54
Paikkakunta: Internet

Re: Adventurepelit

Viesti Kirjoittaja Hallusinaatio »

Transport Tycoon Deluxe - Tällä surmaa aikaa mukavasti vielä nykypäivänäkin. Ihmisvastustajaa vastaan haastetta olisi enemmän kuten myös peli-iloa, mutta tietokonevastuskin on ihan haastava ainakin vähemmän kokeneelle pelaajalle.

http://www.abandonia.com/games/240/Tran ... indows.htm

- Pelivinkki: Öljyn kuljetus laivoilla porauslautoilta jalostamoille tuottaa mukavasti rahaa. Kumma kyllä tietokoneen tekoälypelaajat eivät osaa käyttää laivoja kilpailussa hyväkseen.
"I want you to get excited about your life."
Starflare

Re: Adventurepelit

Viesti Kirjoittaja Starflare »

SingleMalt kirjoitti:
Starflare kirjoitti:Suosittelen kokeilemaan pelejä Syberia 1 & 2 jotka olivat vallan mainioita elämyksiä, s
Näitä peesaan, tosin vain ykkösen kohdalla. Kakkonen oli jotenkin puuduttava, mutta ykkönen kerrassaan loistava. Helvetin hieno ja tunnelmaltaa aivan uskomaton peli.

Tsekatkaa se thief 3. On tunnelmaltaan pimessä huoneessa ja kotiteatterilla höystettynä kerrassaan kiimatipan housuihin saava ilmestys.
Syberian tunnelma on todellakin jotain aivan mahtavaa, joka jatkui jotenkin yksinkertaistetummassa kakkososassa, joka ei mielestäni ykköselle häviä alkuunkaan koska nehän ovat periaatteessa samaa peliä (vaikka onhan siinä jotain ihan älyttömiä kämmejä, mm. brittiaksentilla puhuva venäläinen).

Thief: Deadly Shadows tsekattu, eikä ollut minun kupposeni se peli.

Tsekatkaapas vuorostanne se Still Life, luulisi teidänkin saavan jotain tästä irti.
Herra Manala

Re: Adventurepelit

Viesti Kirjoittaja Herra Manala »

Hebuli kirjoitti:Niin ja Star Control 2 käännettynä toimimaan nykymasiinoilla ja osittain käyttäen 3DO-konsolin paremman version ominaisuuksia:
Ur-Quan Mastersia olenkin tässä hakannut viimeiset kolme yötä niin että Geetsuakin jo harmittaa.
Avatar
Lapitii
Kitisijä
Viestit: 2910
Liittynyt: 16.08.2005 16:16
Paikkakunta: Tre

Re: Adventurepelit

Viesti Kirjoittaja Lapitii »

Ai niin, mulla on kesken DIG (en päässy eteenpäin edes läpipeluuohjeilla) ja Blade runner (jotenki nii synkkä ettei huvittanu jatkaa).

Ehdoton all time favourite, jonka voiskin pelata taas joskus, on ehdottomasti Toon Struck. Fluffy Fluffy Bun Bun & navetan sadomasobileet... <3

Monkey Islandit vois myös ottaa uusiks taas, ne on saattanut jopa jo unohtaa.
Tuhmasta päästä nauttii koko ruumis.
Starflare

Re: Adventurepelit

Viesti Kirjoittaja Starflare »

Lapitii kirjoitti:Ai niin, mulla on kesken DIG (en päässy eteenpäin edes läpipeluuohjeilla) ja Blade runner (jotenki nii synkkä ettei huvittanu jatkaa).

Ehdoton all time favourite, jonka voiskin pelata taas joskus, on ehdottomasti Toon Struck. Fluffy Fluffy Bun Bun & navetan sadomasobileet... <3

Monkey Islandit vois myös ottaa uusiks taas, ne on saattanut jopa jo unohtaa.
Tuon kun saisi jostain taas käpäliinsä niin olisin onnellinen kuin possu loppiaisena.
ManZel

Re: Adventurepelit

Viesti Kirjoittaja ManZel »

Hyviä muistoja. Aikoinaan, joskus 90-luvun alussa, olin kovasti kiintynyt Sierran kirjoituspeleihin. Mm. Hero Quest 1&2, Police Quest 1&2, Kings Quest 1&2&3, Larry 1&2&3 sekä Space Quest 1&2&3, tuli pelattua läpi, osa useampaankin otteeseen. Paras näistä oli ehdottamasti HQ1, jonka pelasin nostalgiamielessä viimeksi läpi joskus viime syksynä. Vähän sen jälkeen vanhan koneeni kovalevy spragasi ja kaikki nämä hienoudet katosivat. (oli muuten aika iso harppaus vaihtaa 486 66Mhz:sta suoraan amd 64 3000Mhz koneeseen)

Se on totta, että nämä pelit vaativat kekseliäisyyttä, mutta joissain tapauksissa ehkä vähän liikaakin. Varsinkin KQ3:ssa jutut menivät hieman yli; mistä sitä nyt esim. keksii työntää kätensä juuri sen tietyn puun koloon, josta löytyy vipu, jota vääntämällä alas tipahtaa puun latvasta rosvojen majaan vievät köysitikkaat..

Mitä tahansa teitkin, käskyinä oli aina: get x, connect x, talk to x, pull x, move x, push x, look in the X jne. =)

Vaikka grafiikka oli mitä oli, niin kuitenkin tunnelmaltaan nämä klassikot voittavat nykyiset pelit 6-0.
Sinkkumatti

Re: Adventurepelit

Viesti Kirjoittaja Sinkkumatti »

Onkos tähän genreen tullut uusia hyviä pelejä? Uusin Tomb Raider hakattiin viikossa läpi ja lisää kaivataan. Onkos ehdotuksia XBOX-versioina?
AarneAnkka

Re: Adventurepelit

Viesti Kirjoittaja AarneAnkka »

Sinkkumatti kirjoitti:Onkos tähän genreen tullut uusia hyviä pelejä?
Dreamfall - The Longest Journey
Vastaa Viestiin