Patz kirjoitti:Mutta kun sen munan pitäisi olla kokonainen. Manalaaaa???
At your service. Kokonaisten kananmunien mikrokeittämiseen tarvitset
siihen tarkoitukseen tehdyn keittimen. Vehkeen toiminta-ajatus on varsin yksinkertainen: Keittimessä on alumiinilla vuorattu kansiosa ja välipohja, jonka sisälle munat jäävät turvaan suorilta mikroaalloilta. Välipohjan alapuolinen osa ei ole vuorattu alumiinilla, ja sinne laitetaan 2 desiä vettä. Vesi kuumenee kiehuvaksi, ja siitä syntyvä tulikuuma vesihöyry purkautuu alumiinisen välipohjan rei'istä ylöspäin kypsyttäen munat.
Olen keittänyt kyseisellä neljä munaa syövällä munanmuotoisella kapistuksella reippaasti toista sataa munaa, keittokertojen ollessa noin 50 paikkeilla, ja ainoastaan kaksi munaa on räjähtänyt/haljennut käyttökelvottomaan kuntoon. Vikakin on lähinnä ollut käyttäjässä, joka on unohtanut mikronsa 900W täysteholle rei'ittämättä munia. Parhaaseen (turvallisimpaan) tulokseen pääsee noin 350-500W lämmitysteholla (aluksi voi ajaa täysillä, jotta vesi alkaa kiehumaan nopeammin). Kokonaiskypsennysaika täysin koville munille on tällöin vedenlämmityksineen noin 10-12 minuuttia, ja munista tulee aina sopivia ja ehjiä. Tiskaamistarvettakaan ei synny. Jos uskaltaa riskeerata tehon kanssa (auttaa jos viitsii tökätä reiän muniin), eikä vaadi täysin kovia munia, putoaa kypsymisaikakin puoleen.
Paras kolmen euron ostokseni ikinä. Lidlistä - tottakai!