Mistä johtuu, että kahdesta keitetystä kananmunasta ei mene nälkä millään, mutta kahden munan munakas (ilman mitään erityisiä energiapitoisia täytteitä) pitää nälkää hyvin?
exsu kirjoitti:Mistä johtuu, että kahdesta keitetystä kananmunasta ei mene nälkä millään, mutta kahden munan munakas (ilman mitään erityisiä energiapitoisia täytteitä) pitää nälkää hyvin?
Mietin eilen kolmen munan munakkaan kanssa että miksi tää täyttää tosi hyvin, siis niin ettei tee mieli syödä mitään, mutta silti jää tavallaan nälkä.. tosin päivän ruokavaliota muisteltuani ois varmaan pitänyt syödä jotain hiilihydraattipitoista.
Mutta luulenpa että ainakin keitettyihin muniin verrattuna munakkaan tilavuus on suurempi, kun paistettaessa vesi pääsee höyrystymään mutta jää silti munakkaan rakenteeseeen vangiksi.
aasi kirjoitti:Mutta luulenpa että ainakin keitettyihin muniin verrattuna munakkaan tilavuus on suurempi, kun paistettaessa vesi pääsee höyrystymään mutta jää silti munakkaan rakenteeseeen vangiksi.
Joo, tilavuudella on nälänpitomerkitys. Siitähän oli joku testikin, että sama kana-riisi-kasvis annos soseutettuna pitää kauemmin nälkää poissa kuin kiinteänä. Mä ainakin ihan tietoisesti sekoittelen munakkaan että siitä tulee kuåhkea. Plus että paistamisessa käytetty rasva tuo lisäraskautta.
So Hard kirjoitti: Mä ainakin ihan tietoisesti sekoittelen munakkaan että siitä tulee kuåhkea.
Koetas piruuttas ensikerralla tehdä munakkaasi teflonkattilassa kannen alla. Munakas nousee kypsyessään kattilan kanteen asti, toki lössähtäen kun kannen ottaa pois. Mut tulee erittäin kuohkea, varsinkin jos se on kermaan duunattu.
Itse en käytä koskaan rasvaa munakkaassa, rasvan maku on hyvin epämiellyttävä tässä yhteydessä. Munakkaan teen siten, että paistaessa pilkon se pieniksi paloiksi. Jotenkin paremman makuinen silloin kuin yhtenä isona palana. Ei ole munakasta ilman pekonia.
Mulla on se onni, että olen löytänyt itseni ja toivon muillekin ihmisille sitä. Että tällainen ihminen on tarkoitettu tänne, me ei olla sattumaa.
Sonni, porsas sekä apina.
-
Rauno Räsänen:
Olen perehtynyt melkein kaikkiin asioihin ja ymmärrän niitä, jos vain haluan. Ainoastaan omat tekoni, tunteeni ja naisen logiikka ovat jääneet minulle mysteereiksi.
Ylermi Ylihankala kirjoitti:Itse en käytä koskaan rasvaa munakkaassa, rasvan maku on hyvin epämiellyttävä tässä yhteydessä. Ei ole munakasta ilman pekonia.
Määrittele "rasva"
Joo. Rasvattomuus ja pekoni on vähän vaikeasti toteutuva yhtälö. Kunnon tortillaan tulee sitä paitsi varmaan desi oliiviöljyä.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
So Hard kirjoitti: Plus että paistamisessa käytetty rasva tuo lisäraskautta.
Mulla on hyvä pannu, en tarvii lisärasvoja.
Tarvitsemisesta ei ole kyse. Kaikki maistuu paremmalta rasvassa paistettuna. Erityisesti pekonirasvassa. Mmm.
Eiks me ihan vastikään sovittu, että pekoni pekonina harvoissa poikkeustapauksissa, ja pääsääntöisesti ruoanlaitossa erinäisiä välimerellisiä ilmakuivattuja kinkkuja.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Nergal kirjoitti:Tää on kyllä ainoa palsta internetseissä jossa saadaan kinnaaminen aikaiseksi kananmunan paistamisesta.
Toivottavasti päästään pian keittämiseen. En ole koskaan oppinut sitä kovinkaan kummoisesti, joten jos vaikka saisi 12 erilaista toimimatonta ohjetta siihen.