Kityn keittokirja
-
- Kitisijä
- Viestit: 1314
- Liittynyt: 14.08.2005 23:08
Kityn keittokirja
Hjälp! Olen ihan paska ruuanlaittaja, vihaan eineksiäkin. Tykkään ainoastaan leipomisesta. Tänään yritin tehdä kämppikseni ohjeiden mukaan espanjalaista munakasta, mutta siitä tuli lähinnä pyttipannua. Mikä olis oikeasti helppo ja maistuva safka jonka tumpelokin onnistuis valmistamaan? Olisko Elppiksen tonnarilasagne-ohjetta tarjolla? Vai pitäiskö mennä johonkin emäntäkouluun?
Re: Kityn keittokirja
1.osta kaupasta pastaa (jotain sellaista simpukan mallista), 400 g marinoitua broileria ja jotain yrtti/sipuli/pippuri sulatejuustoa.
2. keitä pasta pussin ohjeen mukaan
3. ota teflonpannu. Lirauta siihen ruokaöljyä. Ruskista kanat. (et tarvi mitään mausteita) Lisää sulatejuusto ja noin desi vettä. Hämmentele noin 5 minuuttia kakkosella kunnes juusto sulaa.
Ei vois olla helpompaa tai nopeampaa ja ihan sairaan hyvää. Jotain kasviksiakin voi halutessaan heittää joukkoon.
2. keitä pasta pussin ohjeen mukaan
3. ota teflonpannu. Lirauta siihen ruokaöljyä. Ruskista kanat. (et tarvi mitään mausteita) Lisää sulatejuusto ja noin desi vettä. Hämmentele noin 5 minuuttia kakkosella kunnes juusto sulaa.
Ei vois olla helpompaa tai nopeampaa ja ihan sairaan hyvää. Jotain kasviksiakin voi halutessaan heittää joukkoon.
Re: Kityn keittokirja
Tämä resepti vaatii kannellisen lasisen tai keraamisen uunivuoan.
Osta kaupasta marinoituja kanankoipia. Pistä uunivuokaan pohjalle 2 dl riisiä. Asettele kanankoivet sen päälle. Kaada marinadi koipien ja riisin päälle. Lisää 4 dl vettä. Paista uunissa 175 asteessa reilu tunti tai vähän yli. Nauti.
Juju on siinä että marinadi ja kanasta irtoava rasva imeytyvät riisiin, josta tulee täten hyvin maukas höyste kanalle. Kyllä, uunivuoan sisällä riisi keittyy ihan hyvin uunissakin. Hyvää, helppoa ja halpaa.
Huom: Käytä tavallista riisiä. Basmati- ja jasmiiniriisi imevät vettä eri tavalla ja kökkäröityvät ja jäävät raa'aksi.
EDIT: Korjaan.. jos riisiä on 2 dl, vettä tarvitaan vähän enemmän, siinä 5-6 dl. Ja 2 dl riisiä on aika suuri määrä, tämä sopisi noin 3-4 syöjälle. Katso riisin keitto-ohjeesta paljonko riisiä ja vettä tarvitaan. Ennen vanhaan annokset olivat niin pieniä että 2 annosta = yksi ateria, mutta näyttää vähän siltä että noita määriä on säädetty.
Osta kaupasta marinoituja kanankoipia. Pistä uunivuokaan pohjalle 2 dl riisiä. Asettele kanankoivet sen päälle. Kaada marinadi koipien ja riisin päälle. Lisää 4 dl vettä. Paista uunissa 175 asteessa reilu tunti tai vähän yli. Nauti.
Juju on siinä että marinadi ja kanasta irtoava rasva imeytyvät riisiin, josta tulee täten hyvin maukas höyste kanalle. Kyllä, uunivuoan sisällä riisi keittyy ihan hyvin uunissakin. Hyvää, helppoa ja halpaa.
Huom: Käytä tavallista riisiä. Basmati- ja jasmiiniriisi imevät vettä eri tavalla ja kökkäröityvät ja jäävät raa'aksi.
EDIT: Korjaan.. jos riisiä on 2 dl, vettä tarvitaan vähän enemmän, siinä 5-6 dl. Ja 2 dl riisiä on aika suuri määrä, tämä sopisi noin 3-4 syöjälle. Katso riisin keitto-ohjeesta paljonko riisiä ja vettä tarvitaan. Ennen vanhaan annokset olivat niin pieniä että 2 annosta = yksi ateria, mutta näyttää vähän siltä että noita määriä on säädetty.
Viimeksi muokannut AarneAnkka, 18.08.2005 7:20. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Re: Kityn keittokirja
Cappelli kalakastike
Ainekset:
500-600 g punakampelafileitä
1 tl suolaa
1 sipuli
1 purjo
1 rkl vehnäjauhoja
3 dl vettä + 1 kalaliemikuutio
1 pss pakasteherneitä
2 dl kermaa
valkosipulia, suolaa
silputtua tilliä
Valmistus:
1. leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi ja ripottele viipaleille suolaa. anna maustua 20-30 minuuttia.
2. hienonna sipuli ja leikkaa purjo renkaiksi.
3. paista kalapalat kevyesti voissa, lisää joukkoon purjorenkaat hetkeksi pehmenemään.
4. ripottele joukkoon jauhot ja sekoittele niitä hetki pannulla.
5. lisää vesi, kalaliemikuutio, pakasteherneet ja kerma. anna kiehua muutama minuutti. mausta seos valkopippurilla ja kevyesti suolalla. sekoita joukkoon tillisilppu.
6. laita kalapalat kuumenemaan kastikkeen joukkoon tai tarjoa ne erikseen.
7. tarjoa kalakastike makaronin kanssa
Kinkku-kasvisgratiini
Ainekset:
1 fenkoli (n. 300g)
400 g parsakaalia
200 g herkkusieniä
1 iso purjo
200 g keitto- tai savukinkkua
1 rkl öljyä
1½ dl kevytmaitoa
3 kananmunaa
suolaa ja pippuria
1 tl muskottipähkinää (vastarastettua)
100 g juustoraastetta (17% rasvaa)
Valmistus:
1. huuhdo fenkoli , halkaise ja leikkaa sen kovasta juuresta varovasti ohut kiila. varo etteivät kerrokset irtoa toisistaan. ja se neljään osaan ja suikaloi
2. huuhtele parsakaali. poista lehdet ja pala vartta. paloittele muut osat. puhdista ja hienonna sienet ja purjo. kuutio kinkun rasvaton osa.
3. kuumenna öljy pannulla. sekoita yhteen kaikki kasvikset ja kinkkukuutiot. kuullosta niitä noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. hauduta 10 minuuttia kannen alla. säädä uuni 225 asteeseen.
4. sekoita yhteen maito ja munat, mausta suolalla,pippurilla ja muskottipähkinällä. nosta kinkku-kasvisseos uunivuokaan. kaada munamaito päälle.
5. ripottele pinnalle juustoa ja kypsytä uunin alaosassa noin 20 minuuttia
* Annokset: 6
* Rasvaa: 18.0 g
* Kaloreita: 222
Spagetti Alla Carbonara ~ Miilunpolttajien spagetti
Ainekset:
1 pkt (500 g ) spagettia (esim. Barilla)
vettä, suolaa
1 pussi (n 170 g ) pekonia
2 kananmunaa
1 prk ( 2 dl ) kevytkermaa
½ tl vastajauhettua mustapippuria
3 valkosipulinkynttä
½ tl suolaa
100 g Valion puna- tai mustaleimaemmendaalia
½ dl hienonnettua persiljaa
Valmistus:
1. keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. tee spagetin kiehuessa muut valmistelut.
2. kuutio pekoni ja ruskista se. valuta liika rasva pois siivilässä.
3. sekoita munat kevytkerman joukkoon ja mausta seos.
4. raasta juusto. valuta kypsä spagetti ja kaada se takaisin kattilaan. kaada spagetin päälle pekoni, mun-kermaseos, juustoraaste ja persilja.
5. kuumenna hetki samalla sekoittaen. tarjoa heti. pane pöytään mustapippurimylly, josta jokainen voi halutessaan vielä rouhia pippuria annoksensa päälle.
* Annokset: 4
* Rasvaa: g
* Kaloreita:
Spagetti Alla Trota salmonata ~ nauhamakaroonia kirjolohi-kermakastikkeessa
Ainekset:
300 g nauhamakaronia
vettä, suolaa
2 rl valion meijerivoita
½ dl vehnäjauhoja
3 dl vettä
1 prk ( 2 dl) kuohukermaa
1 rkl sinappia
½ rkl sitruunamehua
1/4 tl vastajauhettua mustapippuria
200 g kylmäsavu- tai tuoresuolattua kirjolohta
½ dl hienonnettua tillliä
Valmistus:
1. keitä pasta ohjeen mukaan. valmista pastan kiehuessa kastike. sulata voi kattilassa,lisää jauhot ja kiehauta ne voissa.
2. lisää vesi ekä murennettu kalaliemikuutio ja sekoita tasaiseksi. lisää kerma sekä mausteet ja anna kiehua muutama minuutti.
3. suikaloi kala ja lisää se sekä tilli kastikkeeseen. hauduta muutama minuutti. tarjoa vastakeitetyn pastan kanssa.
* Annokset: 4
* Rasvaa: g
* Kaloreita:
Ainekset:
500-600 g punakampelafileitä
1 tl suolaa
1 sipuli
1 purjo
1 rkl vehnäjauhoja
3 dl vettä + 1 kalaliemikuutio
1 pss pakasteherneitä
2 dl kermaa
valkosipulia, suolaa
silputtua tilliä
Valmistus:
1. leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi ja ripottele viipaleille suolaa. anna maustua 20-30 minuuttia.
2. hienonna sipuli ja leikkaa purjo renkaiksi.
3. paista kalapalat kevyesti voissa, lisää joukkoon purjorenkaat hetkeksi pehmenemään.
4. ripottele joukkoon jauhot ja sekoittele niitä hetki pannulla.
5. lisää vesi, kalaliemikuutio, pakasteherneet ja kerma. anna kiehua muutama minuutti. mausta seos valkopippurilla ja kevyesti suolalla. sekoita joukkoon tillisilppu.
6. laita kalapalat kuumenemaan kastikkeen joukkoon tai tarjoa ne erikseen.
7. tarjoa kalakastike makaronin kanssa
Kinkku-kasvisgratiini
Ainekset:
1 fenkoli (n. 300g)
400 g parsakaalia
200 g herkkusieniä
1 iso purjo
200 g keitto- tai savukinkkua
1 rkl öljyä
1½ dl kevytmaitoa
3 kananmunaa
suolaa ja pippuria
1 tl muskottipähkinää (vastarastettua)
100 g juustoraastetta (17% rasvaa)
Valmistus:
1. huuhdo fenkoli , halkaise ja leikkaa sen kovasta juuresta varovasti ohut kiila. varo etteivät kerrokset irtoa toisistaan. ja se neljään osaan ja suikaloi
2. huuhtele parsakaali. poista lehdet ja pala vartta. paloittele muut osat. puhdista ja hienonna sienet ja purjo. kuutio kinkun rasvaton osa.
3. kuumenna öljy pannulla. sekoita yhteen kaikki kasvikset ja kinkkukuutiot. kuullosta niitä noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. hauduta 10 minuuttia kannen alla. säädä uuni 225 asteeseen.
4. sekoita yhteen maito ja munat, mausta suolalla,pippurilla ja muskottipähkinällä. nosta kinkku-kasvisseos uunivuokaan. kaada munamaito päälle.
5. ripottele pinnalle juustoa ja kypsytä uunin alaosassa noin 20 minuuttia
* Annokset: 6
* Rasvaa: 18.0 g
* Kaloreita: 222
Spagetti Alla Carbonara ~ Miilunpolttajien spagetti
Ainekset:
1 pkt (500 g ) spagettia (esim. Barilla)
vettä, suolaa
1 pussi (n 170 g ) pekonia
2 kananmunaa
1 prk ( 2 dl ) kevytkermaa
½ tl vastajauhettua mustapippuria
3 valkosipulinkynttä
½ tl suolaa
100 g Valion puna- tai mustaleimaemmendaalia
½ dl hienonnettua persiljaa
Valmistus:
1. keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. tee spagetin kiehuessa muut valmistelut.
2. kuutio pekoni ja ruskista se. valuta liika rasva pois siivilässä.
3. sekoita munat kevytkerman joukkoon ja mausta seos.
4. raasta juusto. valuta kypsä spagetti ja kaada se takaisin kattilaan. kaada spagetin päälle pekoni, mun-kermaseos, juustoraaste ja persilja.
5. kuumenna hetki samalla sekoittaen. tarjoa heti. pane pöytään mustapippurimylly, josta jokainen voi halutessaan vielä rouhia pippuria annoksensa päälle.
* Annokset: 4
* Rasvaa: g
* Kaloreita:
Spagetti Alla Trota salmonata ~ nauhamakaroonia kirjolohi-kermakastikkeessa
Ainekset:
300 g nauhamakaronia
vettä, suolaa
2 rl valion meijerivoita
½ dl vehnäjauhoja
3 dl vettä
1 prk ( 2 dl) kuohukermaa
1 rkl sinappia
½ rkl sitruunamehua
1/4 tl vastajauhettua mustapippuria
200 g kylmäsavu- tai tuoresuolattua kirjolohta
½ dl hienonnettua tillliä
Valmistus:
1. keitä pasta ohjeen mukaan. valmista pastan kiehuessa kastike. sulata voi kattilassa,lisää jauhot ja kiehauta ne voissa.
2. lisää vesi ekä murennettu kalaliemikuutio ja sekoita tasaiseksi. lisää kerma sekä mausteet ja anna kiehua muutama minuutti.
3. suikaloi kala ja lisää se sekä tilli kastikkeeseen. hauduta muutama minuutti. tarjoa vastakeitetyn pastan kanssa.
* Annokset: 4
* Rasvaa: g
* Kaloreita:
Re: Kityn keittokirja
Tähän keskusteluun tarvittiinkin
a) yksi vatipää, joka kopioi jonkun pirkka-veppisivun kaikki reseptit tänne
b) toinen vatipää, joka quottaa koko paskan ja sanoo alle "Paskaa".
Kiitos tästä.
Mutta jos halutaan helppoa ja nopeaa ruokaa tehdä, niin yksi hyvä kikka on pakaste(wokki)vihannekset ja juuri rasiallinen esim broilerin fileesuikaleita tai pakastelohikuutioita. Lihat ensin hetkeksi pannuun, huudatetaan kutosella löysät pois, pakastevihannekset sekaan, huudatetaan edelleen kutosella kunnes nesteet on kiehuneet minimiin. Kaadetaan lautaselle. Siinä vaiheessa kun nestettä alkaa irrota vihanneksista, voi sekaan heittää esim. puolikkaan kanaliemikuution makunsa mukaan.
Helpon lähes-gurmeen aterian saa yksinkertaisesti kun paistaa ensin vaikkapa marinoitua porsaan ulkofilettä kohtalaisen reilussa voissa ja miedolla lämmöllä (3-4) reilut 5 min välillä kääntäen. Paistettuaan possunpalan kiireettä, jäljelle jääneeseen lihasta heruneen lihaliemen ja voin sekoitukseen voi sekoittaa makunsa mukaan esim. jalapenoja, valkosipulia, kermaa, punaviiniä, ketsuppia ja/tai marinointikastiketta. Sitten vain keitetään pari minuuttia liemiä hieman kasaan. Ta-daa, yksinkertainen kurmeepihviateria maukkaalla kastikkeella on valmis ja vain 10 minuutissa. (Kannattaa muistaa laittaa ne perunat kiehumaan vartin aikaisemmin ennenkuin aloittaa pihvin kanssa.) Possupihvin kanssa ei saa tässä tapauksessa käyttää suurta lämpöä, muuten voi/liemi palaa pannuun kiinni. Tätä ohjetta voi soveltaa myös käytettäväksi broilerin rintafileiden kanssa.
Helpot ja herkulliset valkosipulikermaperunat esimerkiksi sen possun kanssa: Osta pussillinen pakastevalkosipuliperunoita, levitä voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle noin 1,5dl kermaa, lisää ripaus aromisuolaa ja maun mukaan 1-4 Dorot-pakastevalkosipulimurskakuutiota. Työnnä uuniin. Sekoita perunoita varovaisesti lusikalla kun puolet kypsennysajasta on kulunut, lisää kermaa tai maitoa tarvittaessa sekä ripottele kuivattua, silputtua ruohosipulia pintaan. Anna kypsyä loppuun saakka. Lisää lopuksi myllystä rouhittua mustapippuria päälle (jos sellainen sattuu olemaan). Nam, parempaa kuin ravintoloissa.
Magic mushrooms: Ota haluttu määrä herkkusieniä ja irroita niistä jalat. Ota punajuurista tyhjennetty punajuuripurkki ja työnnä jalattomat herkkusienet punajuurten liemeen. Anna marinoitua tunti. Sulata fetajuustoa mikrossa ja lisää lisää siihen mustapippuria, sekoita lusikalla. Täytä jaloista jäänyt reikä fetamössöllä, ripauta halutessasi päälle parmesanjuustoa ja laita lakki alaspäin uunivuokaan. Paista 200 asteessa noin 10 min. Tökkää valmiisiin herkkusieniin kolme hammastikkua juustomössön läpi ja tarjoile pinkit sienet "oikein päin" hammastikkuen toimiessa baarijakkaramaisina jalkoina sienen oman jalan sijaan, jonka brutaalisti irroitit. Tökkää vielä yksi hammastikku sienen lakin läpi ja laita sen päähän kiinni iso viinirypäle. On muuten hassun näköisiä!
Pika"bolognese"pasta: Paista paketillinen jauhelihaa (teflon)kattilassa. Kun jauheliha on ruskeaa, lisää kaksi purkkia tomaattimurskaa (toisen voi korvata paseeratulla tomaatilla, ketsupilla tai pastakastikepurkilla). Heitä sekaan lihaliemikuutio ja noin 2dl raketti-spagettia. Keitä miedolla lämmöllä kunnes spagetit ovat valmiita ja lisää tarvittaessa kuumaa vettä pienissä erissä. Vinkki: Lidlin pikaspagetti on puolet nopeampaa kuin raketti-spagetti. (3min vs. 6min)
Mitä niihin munakkaisiin taas tulee, niin parilla niksillä nekin saa onnistumaan vaivatta.
1) Voitele pannu vain ohuelti rasvalla, esim talouspaperia apuna käyttäen.
2) Älä lisää munien sekaan paljon maitoa/kermaa/vettä, jos aiot sekoittaa munakkaaseen muitakin valmistusaineita. 1rkl nestettä/kananmuna on maksimi.
3) Älä huudata pannua täysillä. Anna munakkaan hyytyä hiljalleen kolmos- tai jopa kakkosteholla, niin sinun ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin kaataa keskenään sekoitetut ainekset pannuun ja odottaa. Munakas ei pala kiinni, vaan se jää "kellumaan" vapaasti jos pannu on voideltu oikein. Käytä kannellista paistinpannua/kasaria jos mahdollista, se nopeuttaa kypsymistä, ja munakas myös kypsyy mehevämmäksi.
Ja imekää munaa. Munassa on paljon proteiineja.
a) yksi vatipää, joka kopioi jonkun pirkka-veppisivun kaikki reseptit tänne
b) toinen vatipää, joka quottaa koko paskan ja sanoo alle "Paskaa".
Kiitos tästä.
Mutta jos halutaan helppoa ja nopeaa ruokaa tehdä, niin yksi hyvä kikka on pakaste(wokki)vihannekset ja juuri rasiallinen esim broilerin fileesuikaleita tai pakastelohikuutioita. Lihat ensin hetkeksi pannuun, huudatetaan kutosella löysät pois, pakastevihannekset sekaan, huudatetaan edelleen kutosella kunnes nesteet on kiehuneet minimiin. Kaadetaan lautaselle. Siinä vaiheessa kun nestettä alkaa irrota vihanneksista, voi sekaan heittää esim. puolikkaan kanaliemikuution makunsa mukaan.
Helpon lähes-gurmeen aterian saa yksinkertaisesti kun paistaa ensin vaikkapa marinoitua porsaan ulkofilettä kohtalaisen reilussa voissa ja miedolla lämmöllä (3-4) reilut 5 min välillä kääntäen. Paistettuaan possunpalan kiireettä, jäljelle jääneeseen lihasta heruneen lihaliemen ja voin sekoitukseen voi sekoittaa makunsa mukaan esim. jalapenoja, valkosipulia, kermaa, punaviiniä, ketsuppia ja/tai marinointikastiketta. Sitten vain keitetään pari minuuttia liemiä hieman kasaan. Ta-daa, yksinkertainen kurmeepihviateria maukkaalla kastikkeella on valmis ja vain 10 minuutissa. (Kannattaa muistaa laittaa ne perunat kiehumaan vartin aikaisemmin ennenkuin aloittaa pihvin kanssa.) Possupihvin kanssa ei saa tässä tapauksessa käyttää suurta lämpöä, muuten voi/liemi palaa pannuun kiinni. Tätä ohjetta voi soveltaa myös käytettäväksi broilerin rintafileiden kanssa.
Helpot ja herkulliset valkosipulikermaperunat esimerkiksi sen possun kanssa: Osta pussillinen pakastevalkosipuliperunoita, levitä voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle noin 1,5dl kermaa, lisää ripaus aromisuolaa ja maun mukaan 1-4 Dorot-pakastevalkosipulimurskakuutiota. Työnnä uuniin. Sekoita perunoita varovaisesti lusikalla kun puolet kypsennysajasta on kulunut, lisää kermaa tai maitoa tarvittaessa sekä ripottele kuivattua, silputtua ruohosipulia pintaan. Anna kypsyä loppuun saakka. Lisää lopuksi myllystä rouhittua mustapippuria päälle (jos sellainen sattuu olemaan). Nam, parempaa kuin ravintoloissa.
Magic mushrooms: Ota haluttu määrä herkkusieniä ja irroita niistä jalat. Ota punajuurista tyhjennetty punajuuripurkki ja työnnä jalattomat herkkusienet punajuurten liemeen. Anna marinoitua tunti. Sulata fetajuustoa mikrossa ja lisää lisää siihen mustapippuria, sekoita lusikalla. Täytä jaloista jäänyt reikä fetamössöllä, ripauta halutessasi päälle parmesanjuustoa ja laita lakki alaspäin uunivuokaan. Paista 200 asteessa noin 10 min. Tökkää valmiisiin herkkusieniin kolme hammastikkua juustomössön läpi ja tarjoile pinkit sienet "oikein päin" hammastikkuen toimiessa baarijakkaramaisina jalkoina sienen oman jalan sijaan, jonka brutaalisti irroitit. Tökkää vielä yksi hammastikku sienen lakin läpi ja laita sen päähän kiinni iso viinirypäle. On muuten hassun näköisiä!
Pika"bolognese"pasta: Paista paketillinen jauhelihaa (teflon)kattilassa. Kun jauheliha on ruskeaa, lisää kaksi purkkia tomaattimurskaa (toisen voi korvata paseeratulla tomaatilla, ketsupilla tai pastakastikepurkilla). Heitä sekaan lihaliemikuutio ja noin 2dl raketti-spagettia. Keitä miedolla lämmöllä kunnes spagetit ovat valmiita ja lisää tarvittaessa kuumaa vettä pienissä erissä. Vinkki: Lidlin pikaspagetti on puolet nopeampaa kuin raketti-spagetti. (3min vs. 6min)
Mitä niihin munakkaisiin taas tulee, niin parilla niksillä nekin saa onnistumaan vaivatta.
1) Voitele pannu vain ohuelti rasvalla, esim talouspaperia apuna käyttäen.
2) Älä lisää munien sekaan paljon maitoa/kermaa/vettä, jos aiot sekoittaa munakkaaseen muitakin valmistusaineita. 1rkl nestettä/kananmuna on maksimi.
3) Älä huudata pannua täysillä. Anna munakkaan hyytyä hiljalleen kolmos- tai jopa kakkosteholla, niin sinun ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin kaataa keskenään sekoitetut ainekset pannuun ja odottaa. Munakas ei pala kiinni, vaan se jää "kellumaan" vapaasti jos pannu on voideltu oikein. Käytä kannellista paistinpannua/kasaria jos mahdollista, se nopeuttaa kypsymistä, ja munakas myös kypsyy mehevämmäksi.
Ja imekää munaa. Munassa on paljon proteiineja.
Viimeksi muokannut Herra Manala, 18.08.2005 3:10. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Re: Kityn keittokirja
nyt herra manala kyllä väärässä, minä olen kirjoittanut nämä ohjeet erääseen MSN-ryhmään ja otin ne sieltä
ohjeet on kirjoitettu käsin,ei ole netistä löytyneet vaan omista arkistoista ,eikä ole pelkkää pirkka propagandaa.
ohjeet on kirjoitettu käsin,ei ole netistä löytyneet vaan omista arkistoista ,eikä ole pelkkää pirkka propagandaa.
Re: Kityn keittokirja
Ja vissiin laskit nuo kalorit ja rasvatkin päässäsi, sekä opettelit yhdyssanat, mutta unohdit ne taas reseptien kirjoittamisen jälkeen?Terrorizer kirjoitti:nyt herra manala kyllä väärässä, minä olen kirjoittanut nämä ohjeet erääseen MSN-ryhmään ja otin ne sieltä
ohjeet on kirjoitettu käsin,ei ole netistä löytyneet vaan omista arkistoista ,eikä ole pelkkää pirkka propagandaa.
Niin. Ihan sama. Pointti on että on aika typerää tulla pasteamaan jotain tavallisia valmisreseptejä mihinkään, kun pyydetään apua nimenomaan äärest-nopeaan ja yksinkertaiseen kokkaamiseen. Sitä nuo kopsatut reseptisi ei mielestäni edusta. Käytännössä ainoastaan viimeinen reseptisi tuossa listassa on mahdollista kohtuu kokkaustaidottoman toteuttaa alle 20 minuutissa.
Re: Kityn keittokirja
Tässä pari helppoa pastakastikereseptiä, jotka ei välttis ole sieltä kevyimmästä päästä, mutta kuitennii:
Helpoista helpoin tonnikalapastakastike
purkki tonnikalaa
purkki ranskankermaa elikkäs crème fraîchea
pieni purkki tomaattisosetta tunnetaan myös tomaattipyreenä
mausteita maun mukaan (ainaskin suolaa ja valkopippuria)
Tonnikalat paistinpannuun ja lämmitä kunnes niistä nousee höyryä. Kippaa ranskankerma ja tomaattisose sekaan. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta heti pois levyltä. Ei kannata keittää yli. Ja lopuksi vielä maustat sörsselin. Helppoa ynnä halpaa.
Vähän haastavampi kasvispastakastike
paprika
tuoreita herkkusieniä
pieni purjo tai puolikas
öljyä
2 dl kermaa
aurinkokuivattuja tomaatteja (öljyssä)
soijakastiketta
mausteita maun mukaan
Leikkaa paprika suikaleiksi, purjo öö... puolirenkaiksi? ja herkkusienet viipaleiksi. Paista niitä öljyssä kunnes ovat pehmeitä ja neste on suurinpiirtein haihtunut. Lisää kerma, aurinkokuivatut tomaatit ja soijakastike. Pienennä lämpöä ja anna keittyä kasaan (eli kastike sakenee). Lopuksi vielä mausteet kehiin. Aivan sairaan hyvää.
Helpoista helpoin tonnikalapastakastike
purkki tonnikalaa
purkki ranskankermaa elikkäs crème fraîchea
pieni purkki tomaattisosetta tunnetaan myös tomaattipyreenä
mausteita maun mukaan (ainaskin suolaa ja valkopippuria)
Tonnikalat paistinpannuun ja lämmitä kunnes niistä nousee höyryä. Kippaa ranskankerma ja tomaattisose sekaan. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta heti pois levyltä. Ei kannata keittää yli. Ja lopuksi vielä maustat sörsselin. Helppoa ynnä halpaa.
Vähän haastavampi kasvispastakastike
paprika
tuoreita herkkusieniä
pieni purjo tai puolikas
öljyä
2 dl kermaa
aurinkokuivattuja tomaatteja (öljyssä)
soijakastiketta
mausteita maun mukaan
Leikkaa paprika suikaleiksi, purjo öö... puolirenkaiksi? ja herkkusienet viipaleiksi. Paista niitä öljyssä kunnes ovat pehmeitä ja neste on suurinpiirtein haihtunut. Lisää kerma, aurinkokuivatut tomaatit ja soijakastike. Pienennä lämpöä ja anna keittyä kasaan (eli kastike sakenee). Lopuksi vielä mausteet kehiin. Aivan sairaan hyvää.
Re: Kityn keittokirja
Minua ei koskaan lakkaa hämmästyttämästä ihminen joka postauksessaan lainaa puoli sivua toisen tekstiä ja vaivautuu itse kirjoittamaan alle oikein yhden rivin. Tosin Manaus tämän jo totesikin.RAM13 kirjoitti:
Espanjalainen Munakas on minun käsittääkseni eräänlainen pyttipannu.
Ruoanlaitto on helppoa. Aloita vaikka ihan perusruoilla kuten arkisilla keitoilla tai pataruoilla. Niitä on helppo tehdä. Kokeile erilaisia mausteita ja höysteitä samaan pääruoka-aineeseen. Jos jokin osuu kohdalleen, kirjoita resepti ylös. Itse en ole koskaan oppinut laittamaan ruokaa tarkkojen reseptien mukaan, toki joskus pitää keittokirjoista katsella sopivia raaka-aine-yhdistelmiä.. ja taisinpa MM:aa tentata lohimedaljonkien paistamisesta toissapäivänä sätissä.
-
- Kitisijä
- Viestit: 1086
- Liittynyt: 15.08.2005 8:54
- Paikkakunta: unscandiclandic
Re: Kityn keittokirja
mitas vikaa spydarissa on?
nopeita ja yksinkertasia safkoja on monia, kysymys kuuluukin mita haluaa syoda.
jauhelihapapuhassakka
1. ruskista 400g jauhelihaa (saa laittaa sipulia jos haluu)
2. lisaa purkki papuja tomaattikastikkeessa ja puoli purkillista vetta
3. sekoita ja anna kiehua (tarvittaessa suurusta)
4. hauduta ja lisaa haluamasi mausteet
5. keita jossain valissa makaroni/riisi/perunat
6. nauti (jos et pysty, heita kokkaus ponttoon ja tilaa pitsa )
nopeita ja yksinkertasia safkoja on monia, kysymys kuuluukin mita haluaa syoda.
jauhelihapapuhassakka
1. ruskista 400g jauhelihaa (saa laittaa sipulia jos haluu)
2. lisaa purkki papuja tomaattikastikkeessa ja puoli purkillista vetta
3. sekoita ja anna kiehua (tarvittaessa suurusta)
4. hauduta ja lisaa haluamasi mausteet
5. keita jossain valissa makaroni/riisi/perunat
6. nauti (jos et pysty, heita kokkaus ponttoon ja tilaa pitsa )
'viinista tulee sekoboltsiks' -lapsi 7v
-
- Kitinän uhri
- Viestit: 521
- Liittynyt: 17.08.2005 8:08
- Paikkakunta: saunan taka
Re: Kityn keittokirja
c) kolmas vatipää, jonka on pakko kiukutella toisten postauksista ja sitten laittaa n-määrä rivejä ruoanlaittotaidottomille käsittämätöntä tekstiä ja kutsua sitä vielä adjektiiveilla "helppoa ja nopeaa" , ja sitten vielä kirjoittaa itse ohjeeseen että "kiireettömästi jotain teet ja blaa blaa"Herra Manala kirjoitti:Tähän keskusteluun tarvittiinkin
a) yksi vatipää, joka kopioi jonkun pirkka-veppisivun kaikki reseptit tänne
b) toinen vatipää, joka quottaa koko paskan ja sanoo alle "Paskaa".
Ulkona paistaa aurinko,
mutta sisällä sataa.
mutta sisällä sataa.
Re: Kityn keittokirja
Vastalause. MM.n tekstissä ei viljelty keittiöjargonia, vaan asiat ilmaistiin hyvällä yleiskielellä... vai miten mielestäsi olisi pitänyt sanoa "levitä voideltuun uunivuokaan, kaada päälle kermaa?"alja kirjoitti:... ja sitten laittaa n-määrä rivejä ruoanlaittotaidottomille käsittämätöntä tekstiä ja kutsua sitä vielä adjektiiveilla "helppoa ja nopeaa" ,
-
- Kitinän uhri
- Viestit: 521
- Liittynyt: 17.08.2005 8:08
- Paikkakunta: saunan taka
Re: Kityn keittokirja
käsittämätön sana minulle, ja täysin keittiöjargonia:killkill kirjoitti:Vastalause. MM.n tekstissä ei viljelty keittiöjargonia, vaan asiat ilmaistiin hyvällä yleiskielellä... vai miten mielestäsi olisi pitänyt sanoa "levitä voideltuun uunivuokaan, kaada päälle kermaa?"alja kirjoitti:... ja sitten laittaa n-määrä rivejä ruoanlaittotaidottomille käsittämätöntä tekstiä ja kutsua sitä vielä adjektiiveilla "helppoa ja nopeaa" ,
1) voideltu - kuinka paljon, millä ja miten?
2) uunivuoka - minkälainen, minkäkokoinen jne?
3) kaada päälle - kuinka paljon, mistä korkeudesta, millä ruoanvalmistuksen hetkellä?
4) kerma - ruokakerma, kuohukerma, vispikerma, rasva%, tölkkikoko, kuinka monta desiä/millilitraa jne?
teille tottuneille asiat ovat jo niin simppeleitä, että unohdatte kuinka vaikeaa tuollainen ruoanlaitto voi olla meille uusavuttomille - ihan sama asia on että neuvot ajamaan autoa "nyt kytkin pohjaan" ilman että kerrot ensin missä kytkin sijaitsee, miten kovaa sitä painetaan kuinka kauan, millä jalkaterän osalla jne. ruoanlaitto on aivan perseestä ja ihan vtun monimutkasta KUN sitä EI osaa!
Ulkona paistaa aurinko,
mutta sisällä sataa.
mutta sisällä sataa.
Re: Kityn keittokirja
Helppo, maukas ja riittävä:
- Keität makarooneja 400g (riippuen vuoan koosta)
- Voitelet uunivuoan voilla
- Paistat jauhelihaa 500g-700g, riippuen tykkäätkö että jauhelihaa on paljon, maustat jauhelihamausteella
- Tavallista koskenlaskijaa viipaloituna
- kokoa ainekset vuokaan päällekkäin; makaroonia, jauhelihaa,koskenlaskijaa, makaroonia etc.
- lisää vettä hiukan alle puolet vuoan koosta
- uuni 200 asteeseen, vähennä lämpö 150 asteeseen kun laatikko on ollut uunissa 10-15min.
- Katselet perstuntumalla miltä laatikko näyttää ja otat pois
Veden tilalle voi laittaa maito/kananmuna sekoitusta, jauhelihaan voi lisätä sipulia etc.
- Keität makarooneja 400g (riippuen vuoan koosta)
- Voitelet uunivuoan voilla
- Paistat jauhelihaa 500g-700g, riippuen tykkäätkö että jauhelihaa on paljon, maustat jauhelihamausteella
- Tavallista koskenlaskijaa viipaloituna
- kokoa ainekset vuokaan päällekkäin; makaroonia, jauhelihaa,koskenlaskijaa, makaroonia etc.
- lisää vettä hiukan alle puolet vuoan koosta
- uuni 200 asteeseen, vähennä lämpö 150 asteeseen kun laatikko on ollut uunissa 10-15min.
- Katselet perstuntumalla miltä laatikko näyttää ja otat pois
Veden tilalle voi laittaa maito/kananmuna sekoitusta, jauhelihaan voi lisätä sipulia etc.
Re: Kityn keittokirja
Nopeahkoa ja helppoa:
Otamma kanan rintaleikkeitä marinaadissa.
Peksonia
Aura-juustoa tahi Mustapekkajuustoa.
Hammastikkuja
Valkosipulipotaatteja
Kermaa
Vuoan, pellin, jonkin mihinkä survoa einekset
Ja homma käyntiin.
Uuni päälle 200 astetta.
Mätetään valkosipuliperunat vuokaan, 2 dl kermaa kehiin (ihan normikamaa, oranssi tölkki), vipellään suolaa vähän kehiin (siis maun mukaan)
Kanat käsittelyyn:
Nahkat puukolla mäkeen, luut mäkeen jne... (helpompaa kun ostaa valmiiksi nyljettyjä palasia)
Muutama viilto pitkittäin, palanen aurajuustoa sisään.
kiedotaan 1-2 pekonin siivua ympärille ja sidotaan kiinni hammastikulla. (kannattaa käyttää maustamattomia tikkuja, mintun maku ei välttämätä sovi hommaan.)
Ruimitaan koko homma uuniin, tutkaillaan tilannetta vartin välein. Antaa olla juuri niin kauan kuin haluaa.
Mässytetään.
Otamma kanan rintaleikkeitä marinaadissa.
Peksonia
Aura-juustoa tahi Mustapekkajuustoa.
Hammastikkuja
Valkosipulipotaatteja
Kermaa
Vuoan, pellin, jonkin mihinkä survoa einekset
Ja homma käyntiin.
Uuni päälle 200 astetta.
Mätetään valkosipuliperunat vuokaan, 2 dl kermaa kehiin (ihan normikamaa, oranssi tölkki), vipellään suolaa vähän kehiin (siis maun mukaan)
Kanat käsittelyyn:
Nahkat puukolla mäkeen, luut mäkeen jne... (helpompaa kun ostaa valmiiksi nyljettyjä palasia)
Muutama viilto pitkittäin, palanen aurajuustoa sisään.
kiedotaan 1-2 pekonin siivua ympärille ja sidotaan kiinni hammastikulla. (kannattaa käyttää maustamattomia tikkuja, mintun maku ei välttämätä sovi hommaan.)
Ruimitaan koko homma uuniin, tutkaillaan tilannetta vartin välein. Antaa olla juuri niin kauan kuin haluaa.
Mässytetään.
Re: Kityn keittokirja
Tähän väliin sellainen lisäys, että kannattaa ostaa kaupasta semmoinen munanpuhkoja. Kun teet pienen reiän munankuoren paksuun päähän (eli se pää jossa on ilmatasku), muna ei halkea keitettäessä.Suvinen kirjoitti:Kananmunan keitto:
3) ... Laita ne hellalla olevaan kattilaan.
Itselläni on munankeitin (Krups Ovomat Trio) joka on aikkast sikakätevä. Ei tarvi vahtia sekuntikellon kanssa, koska se toimii automaattisesti ja ilmoittaa päristen kun on aika pistää muna kylmään veteen.
Re: Kityn keittokirja
Onhan se nopeaa tämäkin:
Kuori perunat
Nakkaa kattilaan
Keitä kypsiksi
Soossia:
Pilppua sipuli tai kaksi (ihan miten itse haluat)
Pannu kuumeneen
Nakkeja, makkaraa tai jauhelihaa
Ruskistetaan
Ei mausteta
Lykkää kattilaan
Voita kuumaan pannuun 2-3 ruokalusikallista
Vehnäjauhoja perään sopivasti (notkeahko seos tuloksena)
Ruskistetaan sen verran että muuttuu kahvin väriseksi
Vettä, kannattaa käyttää kuumaa vettä
Sopivasti, tuloksena juuri sen paksuinen soossi minkä haluat.
Kiehautetaan
Kaadetaan kattilaan (ei siihen missä on perunoita)
Nakkaa kehiin lihaliemikuutio
Maustetaan maun mukaan. Sinappia, pipureita jne...
Mässytetään
Kuori perunat
Nakkaa kattilaan
Keitä kypsiksi
Soossia:
Pilppua sipuli tai kaksi (ihan miten itse haluat)
Pannu kuumeneen
Nakkeja, makkaraa tai jauhelihaa
Ruskistetaan
Ei mausteta
Lykkää kattilaan
Voita kuumaan pannuun 2-3 ruokalusikallista
Vehnäjauhoja perään sopivasti (notkeahko seos tuloksena)
Ruskistetaan sen verran että muuttuu kahvin väriseksi
Vettä, kannattaa käyttää kuumaa vettä
Sopivasti, tuloksena juuri sen paksuinen soossi minkä haluat.
Kiehautetaan
Kaadetaan kattilaan (ei siihen missä on perunoita)
Nakkaa kehiin lihaliemikuutio
Maustetaan maun mukaan. Sinappia, pipureita jne...
Mässytetään
-
- Kitisijä
- Viestit: 1000
- Liittynyt: 14.08.2005 20:56
Re: Kityn keittokirja
Olen aina ollut sitä mieltä, että teepussin puristin on turhin keittiöväline, mutta kyllä tämä munanpuhkoja vie voiton!AarneAnkka kirjoitti: Tähän väliin sellainen lisäys, että kannattaa ostaa kaupasta semmoinen munanpuhkoja. Kun teet pienen reiän munankuoren paksuun päähän (eli se pää jossa on ilmatasku), muna ei halkea keitettäessä.
Ovela kuin orgasmi
-
- Kitinän uhri
- Viestit: 521
- Liittynyt: 17.08.2005 8:08
- Paikkakunta: saunan taka
Re: Kityn keittokirja
Suvinen kirjoitti:Kananmunan keitto:
suvinen sai multa miljoona kity-ihailu-pistettä, kerrankin oikeasti hyvät ohjeet! jopa minä uskaltaisin noiden perusteella yrittää!!!!! lisää tälläisiä!
edit:
muuten hyvät ohjeet, mutta tämä tökkii. kun ei ymmärrä mausteiden efektiä, eikä tiedä mikä on oman maun mukaista, niin sitä heittelee kaikkia mausteita sekaan, tulos on pahaa, tai kuten minä ei uskalla heittää mitään, tai heitän liian vähän, ja tulos on mauttoman pahaa. mutta mulla on yksi mitä osaan käyttää, se on kasvisliemikuutio. mä oon ymmärtänyt että sen pitää kadota sinne sekaan ja tulos on riittävän maustettua ja ihan ookoo. ja niitä voi laittaa makaroonin keitinveteen, kastikkeeseen, teehen ja taikinaan... eikö vain?1108 kirjoitti: Maustetaan maun mukaan.
Ulkona paistaa aurinko,
mutta sisällä sataa.
mutta sisällä sataa.
Re: Kityn keittokirja
Minua hämmästyttää että herra keltainen ei painanut rastia tuossa kohden. Ihan kaikkia ihan oikeita topicceja ei tarvitse antaa terrozizoida, ramiztaa, puznuzittaa tai ninnittää kumoon.killkill kirjoitti:Minua ei koskaan lakkaa hämmästyttämästä ihminen joka postauksessaan lainaa puoli sivua toisen tekstiä ja vaivautuu itse kirjoittamaan alle oikein yhden rivin. Tosin Manaus tämän jo totesikin.
-
- Kitisijä
- Viestit: 1417
- Liittynyt: 14.08.2005 19:00
Re: Kityn keittokirja
Äh.. sellainen pieni nuudelisoppasetti mitä kaupat tyrkyttää 3kpl eurolla on ainakin helppoa... hyvyydestä voidaan kiistellä mutta jos siihen soppaan lisää vaikka purkin tonnikalapaloja kelpaa se mielestäni ihan hyvin vatsantäytteeksi.
Tässä vielä muutama hyvinkin tarkasti selosteltu repsepti todella uusavuttomille
http://koti.mbnet.fi/manneweb/ruoka/index.htm
Tässä vielä muutama hyvinkin tarkasti selosteltu repsepti todella uusavuttomille
http://koti.mbnet.fi/manneweb/ruoka/index.htm
Tää on semmonen iso projekti johon tuotannollisista syistä yleensä tarvii sekä uros- että naarastehtaan
Re: Kityn keittokirja
Opetan.alja kirjoitti:muuten hyvät ohjeet, mutta tämä tökkii. kun ei ymmärrä mausteiden efektiä, eikä tiedä mikä on oman maun mukaista, niin sitä heittelee kaikkia mausteita sekaan, tulos on pahaa, tai kuten minä ei uskalla heittää mitään, tai heitän liian vähän, ja tulos on mauttoman pahaa.1108 kirjoitti: Maustetaan maun mukaan.
Ennenkuin heität mitään kattilaan/pataan porisemaan niin kokeile makua. Ota maustamatonta ruokaa pieni määrä vaikka kahvikuppiin ja lisää siihen ajattelemasi mauste. Mässytä, jos maistuu hyvälle niin nakkaa suhteella ruokaan maustetta. Vaikeahan on opettaa toiselle "Tykkää nyt tästä" periaatteelle maustamista. Oma makuaisti sen kertoo mikä on hyvää. Omasta ruuanlaitosta 80 % on uskallusta kokeilla, joskus yllättyy. Jopa positiivisesti.
Kohta Manala sanoo varmaan jotain fiksua...
Re: Kityn keittokirja
Camilla kirjoitti:Hjälp! Olen ihan paska
1. Keitä vähän makaronia.
2. Lämää keitetyt makaronit lautaselle ja päälle purkillinen tonnikalaa.
Toimii. Suosittelen. Jos haluat homostella, voit laittaa sekaan vaikkapa ananasta tai oliiveja tai mitä tahansa antamaan makua, paskaltahan tuo sellaisenaan maistuu, ja maustettunakin. Bon apetít!
Re: Kityn keittokirja
Tekemällä, järkeilemällä ja kokeilemalla sen voi OPPIA. Ei kukaan ole Paul Bocuse syntyessään. Uusavuttomuus ei ole elinkautinen Pirunsaarella. Hus keittiöön siitä!alja kirjoitti:KUN sitä EI osaa!
-
- Kitinän uhri
- Viestit: 521
- Liittynyt: 17.08.2005 8:08
- Paikkakunta: saunan taka
Re: Kityn keittokirja
yök!!!!! en suostu!!!!killkill kirjoitti:Hus keittiöön siitä!alja kirjoitti:KUN sitä EI osaa!
Ulkona paistaa aurinko,
mutta sisällä sataa.
mutta sisällä sataa.