Total support! Minullekin kelpaisi parit reseptit.Suvinen kirjoitti:Näin alkaneen vuoden kunniaksi otetaan vastaan sellaisia reseptejä, jotka ovat sekä kevyitä että hyviä ( melkoinen haaste, tiedän.. )
Meillä alkoi siis Laihdutuskuuri. Tänään. Molemmilla. Tavoite: molemmilta pois noin 10% elopainosta, itselläni siis 6-7 kiloa, miehellä 9-10.
Näläntunnetta kammoksutaan ja kermajuustopastaa rakastetaanJotain pitäisi keksiä. Kasvissosekeittoa ei jaksaisi koko kevättä syödä.
Kityn keittokirja
Kermajuustopastaresepti laihduttajalle tuli keksittyä ihan vahingossa. Olin keittämässä makaronivelliä, ja maustaessani sitä laitoin sekaan n. ruokalusikallisen sitruunamehua. Yllättäen maito juoksettui, muutti keiton pastamaiseksi ja maku muuttui juustomaiseksi. Ensimmäisen kerran jälkeen on tuota "juustopastaa" tullut tehtyä myös tarkoituksella...Suvinen kirjoitti:Meillä alkoi siis Laihdutuskuuri. Tänään. Molemmilla. Tavoite: molemmilta pois noin 10% elopainosta, itselläni siis 6-7 kiloa, miehellä 9-10.
Näläntunnetta kammoksutaan ja kermajuustopastaa rakastetaanJotain pitäisi keksiä. Kasvissosekeittoa ei jaksaisi koko kevättä syödä.
Enemmän kuin epäilyttävältä, suorastaan käsittämättömältä.Suvinen kirjoitti:nojoojust kirjoitti: Kermajuustopastaresepti laihduttajalle tuli keksittyä ihan vahingossa..Kuulostaa hiukan epäilyttävältä. Toki tätä voisi kokeilla..
Pasta noin ylipäätään vaihtuu kyllä monivilja- tai ruispastaan, ja kastike luultavasti tomaattiseksi.
Toinen outo ilmiö tapahtui, kun tässä eräänä päivänä yritin tehdä jugurttimargariinia. Sitä oli Keiju-merkkisenä muutama vuosi sitten tarjolla ja se sopi loistavasti yhteen tumman leivän kanssa. Tuote poistui melko nopeasti markkinoilta, joten ilmeisesti tarpeeksi moni muu ei siitä pitänyt, mutta itse olin aivan myyty. Joka tapauksessa siis yritin valmistaa sitä itse torppaamalla tehosekoittimeen margariinia ja jugurttia. Lopputulos oli erinomainen, mutta sekoitettaessa tapahtui erittäin omituinen kemiallinen ilmiö. Jugurtin hera irtaantui seoksesta, enkä vieläkään ole saanut selville mikä moisen aiheutti. Heran pystyi tietenkin kaatamaan pois, mutta ilmiö vaivaa edelleen.
Kevyt tomaatti-katkarapukastike pastalle
2 purkkia tomaattimurskaa
4 rkl tomaattisosetta
2 sipulia pilkottuna
3 valkosipulinkynttä silputtuna
mustapippuria
valmista pizza-mausteseosta
200 g katkarapuja
Laita kaikki aineet kattilaan ja anna hautua hiljalleen sillä aikaa kun keität täysjyväpastan. Tosta riittää neljään annokseen.
2 purkkia tomaattimurskaa
4 rkl tomaattisosetta
2 sipulia pilkottuna
3 valkosipulinkynttä silputtuna
mustapippuria
valmista pizza-mausteseosta
200 g katkarapuja
Laita kaikki aineet kattilaan ja anna hautua hiljalleen sillä aikaa kun keität täysjyväpastan. Tosta riittää neljään annokseen.
Elkee hyvät ihmiset keitelkö niitä rapuloita liikaa, muuttuvat kumisiksi!! Itse suosittelisin samaista reseptiä niin, että vasta lopuksi lisäätte ravut joukkoon...Angita kirjoitti:Kevyt tomaatti-katkarapukastike pastalle
Laita kaikki aineet kattilaan ja anna hautua hiljalleen sillä aikaa kun keität täysjyväpastan.
t:FruttiDiMare
Onhan nuudelit ihan hyviä.. Mut ei ne oikeen maistu miltään ja niiden ravintoarvokin on lähinnä nolla. Sulla on ninni vaan joku nuudeli-addiktio -MYÖNNÄninnithequeen kirjoitti:Mie edelleen suosittelen niitä Mama-nuudeleita. Niissä on hurjan vähän kaloreita. Sopivat niin keittoon, salaattiin kuin sellaisenaankin.

Hyvä lisäys.Patz kirjoitti:Elkee hyvät ihmiset keitelkö niitä rapuloita liikaa, muuttuvat kumisiksi!! Itse suosittelisin samaista reseptiä niin, että vasta lopuksi lisäätte ravut joukkoon...Angita kirjoitti:Kevyt tomaatti-katkarapukastike pastalle
Laita kaikki aineet kattilaan ja anna hautua hiljalleen sillä aikaa kun keität täysjyväpastan.
t:FruttiDiMare

Suvinen kirjoitti:Lähestulkoon samanlainen resepti on itselläni, tosin vaihdan ravut purkilliseen tomaattitonnikalaa.Angita kirjoitti:Kevyt tomaatti-katkarapukastike pastalle
2 purkkia tomaattimurskaa
4 rkl tomaattisosetta
2 sipulia pilkottuna
3 valkosipulinkynttä silputtuna
mustapippuria
valmista pizza-mausteseosta
200 g katkarapuja
Laita kaikki aineet kattilaan ja anna hautua hiljalleen sillä aikaa kun keität täysjyväpastan. Tosta riittää neljään annokseen.


Kevyt kasvisvokki
keräkaalisuikaleita
porkkanasuikaleita
sipulisuikaleita
valkosipulimurskaa
soijakastiketta
1 tl sokeria
2 dl kanalientä
(suolaa)
Paista kasvissuikaleita teflonpannulla ilman rasvaa. Lisää muut ainekset ja vähennä lämpöä. Hauduta ruokaa n. 15 min, kunnes kasvissuikaleet ovat sopivan kypsiä.
keräkaalisuikaleita
porkkanasuikaleita
sipulisuikaleita
valkosipulimurskaa
soijakastiketta
1 tl sokeria
2 dl kanalientä
(suolaa)
Paista kasvissuikaleita teflonpannulla ilman rasvaa. Lisää muut ainekset ja vähennä lämpöä. Hauduta ruokaa n. 15 min, kunnes kasvissuikaleet ovat sopivan kypsiä.
Vietnamilainen kanapullakeitto
Noin ½ kattilallista vettä
Laatikollinen (250g?) kanapyöryköitä
Pussillinen (500g?) Vietnamese -wokkisekoitusta
Kanaliemikuutio
Kasvisliemikuutio
n. 1 rkl currya
n. 1 rkl sitruunapippuria
(Muita mausteita maun mukaan)
Laita ainekset kattilaan ja kiehauta.
Helppoa & herkullista.
[edit]Muutenkin noilla wokkivihanneksilla ja sopivilla soppalihoilla (siskonmakkarat[1], karjalanpaistilihat, kanasuikaleet, ...) syntyy herkullista keittoa vähällä vaivalla.
[1]Siskonmakkarat vaan pitää muistaa keittää ensin erikseen ja "kuoria" ennen muiden aineiden lisäämistä. Keitinvesi kannattaa vaihtaa jahka maggarat on kypsyneet.[/edit]
Noin ½ kattilallista vettä
Laatikollinen (250g?) kanapyöryköitä
Pussillinen (500g?) Vietnamese -wokkisekoitusta
Kanaliemikuutio
Kasvisliemikuutio
n. 1 rkl currya
n. 1 rkl sitruunapippuria
(Muita mausteita maun mukaan)
Laita ainekset kattilaan ja kiehauta.
Helppoa & herkullista.
[edit]Muutenkin noilla wokkivihanneksilla ja sopivilla soppalihoilla (siskonmakkarat[1], karjalanpaistilihat, kanasuikaleet, ...) syntyy herkullista keittoa vähällä vaivalla.
[1]Siskonmakkarat vaan pitää muistaa keittää ensin erikseen ja "kuoria" ennen muiden aineiden lisäämistä. Keitinvesi kannattaa vaihtaa jahka maggarat on kypsyneet.[/edit]
Perseenraapimista aiheuttava katkarapukeitto
- pistä kiehumaan vettä sopiva määrä kahteen annokseen (tai yhteen tosimiesten annokseen).
- heitä kiehuvaan veteen suolaa, murskattu chili ja kevätsipulin palasia.
- snadisti suurustetta.
- väriksi hiukan punaviinietikkaa.
- katkaravut sekaan ja pois levyltä.
- kaada tarjoiluastiaan, jonka pohjalle olet pilkkonut kiinankaalia sopivaksi katsomasi määrän.
- eikun naamaan. Chilin määrästä riippuen muona muistuttaa seuraavana päivänä olemassa olostaan.
- pistä kiehumaan vettä sopiva määrä kahteen annokseen (tai yhteen tosimiesten annokseen).
- heitä kiehuvaan veteen suolaa, murskattu chili ja kevätsipulin palasia.
- snadisti suurustetta.
- väriksi hiukan punaviinietikkaa.
- katkaravut sekaan ja pois levyltä.
- kaada tarjoiluastiaan, jonka pohjalle olet pilkkonut kiinankaalia sopivaksi katsomasi määrän.
- eikun naamaan. Chilin määrästä riippuen muona muistuttaa seuraavana päivänä olemassa olostaan.
"Vetäkää käteen, minä maksan" Bluntismi 2006.
Kevyt tomaatti-sipulimunakas
sipulisilppua
kirsikkatomaatteja halkaistuna
1 kananmuna
suolaa ja pippuria
1 rkl juustoraastetta
Tähän kannattaa käyttää suht pientä paistinpannua. Paista sipulisilppua ja halkaistuja kirsikkatomaatteja hetki teflonpannulla ilman rasvaa. Riko kananmunan rakenne kupissa haarukalla. Sekoita joukkoon suola ja pippuri. Kaada paistinpannulle. Lisää päälle vielä 1 rkl juustoraastetta. Paista kunnes muna on hyytynyt. Halutessa käännä ja paista toiselta puolelta. Annos on yhdelle.
sipulisilppua
kirsikkatomaatteja halkaistuna
1 kananmuna
suolaa ja pippuria
1 rkl juustoraastetta
Tähän kannattaa käyttää suht pientä paistinpannua. Paista sipulisilppua ja halkaistuja kirsikkatomaatteja hetki teflonpannulla ilman rasvaa. Riko kananmunan rakenne kupissa haarukalla. Sekoita joukkoon suola ja pippuri. Kaada paistinpannulle. Lisää päälle vielä 1 rkl juustoraastetta. Paista kunnes muna on hyytynyt. Halutessa käännä ja paista toiselta puolelta. Annos on yhdelle.
Re: Kityn keittokirja
En oikein lämpene kiusauksille (perunasipulisekoitusta, jotain ja kermaa), mutta tästä tuli yllättävän hyvää vaivaan nähden. Helppoa kuin heinän teko.
Ruskista 500g jauhelihaa pannulla ja heitä mukaan lihaliemikuutio.
Laita joukkoon purkki tomaattimurskaa ja 1,5 desiä vettä.
Mausteeksi mustapippuria maun mukaan (oisinko laittanut puoli teelusikkaa...) ja 2 tl basilikaa (ehdoton, ei voi jättää pois tai ei maistu samalle). Anna porista sen aikaa, että voitelet uunivuoan.
Laakeaan, voideltuun vuokaan laitetaan noin 250g perunasipulisekoitusta pohjalle. Purkki fetakuutioita (200g) ja tuo pannun sisältö levitetään päälle ja kanneksi 500g perunasipulisekoitusta. Päälle purkki (2dl) kermaa (laitoin 7% ruoka"kermaa" ja tuli silti hyvää).
Tunti uunissa (200) folio päällä (ettei kuivu). Kiskaise folio pois ja anna olla (uunista riippuen) vielä puoli tuntia.
Testattu vauvasta vaariin.
Fetajuusto ja basilika tekee jännää makua. Suolaa (eikä muita mausteita) ei tarvii lisätä. Lihiskuution ja fetajuuston suola riittää hyvin.
Edit: Fetajuusto oli vielä kevyttä (oisko ollut 9%), eli aika kevyttä safkaa.
Ruskista 500g jauhelihaa pannulla ja heitä mukaan lihaliemikuutio.
Laita joukkoon purkki tomaattimurskaa ja 1,5 desiä vettä.
Mausteeksi mustapippuria maun mukaan (oisinko laittanut puoli teelusikkaa...) ja 2 tl basilikaa (ehdoton, ei voi jättää pois tai ei maistu samalle). Anna porista sen aikaa, että voitelet uunivuoan.
Laakeaan, voideltuun vuokaan laitetaan noin 250g perunasipulisekoitusta pohjalle. Purkki fetakuutioita (200g) ja tuo pannun sisältö levitetään päälle ja kanneksi 500g perunasipulisekoitusta. Päälle purkki (2dl) kermaa (laitoin 7% ruoka"kermaa" ja tuli silti hyvää).
Tunti uunissa (200) folio päällä (ettei kuivu). Kiskaise folio pois ja anna olla (uunista riippuen) vielä puoli tuntia.
Testattu vauvasta vaariin.
Fetajuusto ja basilika tekee jännää makua. Suolaa (eikä muita mausteita) ei tarvii lisätä. Lihiskuution ja fetajuuston suola riittää hyvin.
Edit: Fetajuusto oli vielä kevyttä (oisko ollut 9%), eli aika kevyttä safkaa.
Lämpimät Voileivät a la Ninni
Yhteen annokseen:
Reissumiehen toinen puolikas
2 rkl kinkkusuikaleita
silputtua sipulia maun mukaan
5 siivua juustoa
3-5 kpl kirsikkatomaatteja
oreganoa
margariinia sipaus halutessa
Asettele kinkkusuikaleet ja silputtu sipuli leivälle, ja lado päälle juustosiivut. Paista 225 asteisessa uunissa kunnes juusto on hieman sulanut, tökkää sitten viipaloidut kirsikkatomaatit pehmenneeseen juustoon, päälle ripaus oreganoa. Paista uunissa yhteensä n. 10 minuuttia.
Kevyempään versioon vähennä kinkun ja juuston määrää, tietysti.
Yhteen annokseen:
Reissumiehen toinen puolikas
2 rkl kinkkusuikaleita
silputtua sipulia maun mukaan
5 siivua juustoa
3-5 kpl kirsikkatomaatteja
oreganoa
margariinia sipaus halutessa
Asettele kinkkusuikaleet ja silputtu sipuli leivälle, ja lado päälle juustosiivut. Paista 225 asteisessa uunissa kunnes juusto on hieman sulanut, tökkää sitten viipaloidut kirsikkatomaatit pehmenneeseen juustoon, päälle ripaus oreganoa. Paista uunissa yhteensä n. 10 minuuttia.
Kevyempään versioon vähennä kinkun ja juuston määrää, tietysti.
Helppo ja kevyt kasvispastakastike
2 dl rasvatonta maitoa
2 rkl vehnäjauhoa
suolaa
valkopippuria
pakastekasvissekoitusta
Sekoita vehnäjauhot puuhaarukalla kylmän maidon joukkoon teflonkattilassa. Kiehauta kokoajan sekoittaen. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää lopuksi vielä pakastekasvikset ja kuumenna.
2 dl rasvatonta maitoa
2 rkl vehnäjauhoa
suolaa
valkopippuria
pakastekasvissekoitusta
Sekoita vehnäjauhot puuhaarukalla kylmän maidon joukkoon teflonkattilassa. Kiehauta kokoajan sekoittaen. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää lopuksi vielä pakastekasvikset ja kuumenna.
Päivän tuotevinkki: Ehrmann rasvaton maitorahkavalmiste.Vaola kirjoitti:
Ravintoarvot per 100g:
Kcal n. 31 (31.1 kcal)
Proteiini 4,4g
Hiilari 3,1g
Rasva 0,1g
Ainesosat: Rasvaton rahka (rasvaton maito, hapate), rasvaton jogurtti (1%).
Ravintosisältö 100g:
- Energiaa: 246 kJ/58kcal
- Proteiinia: 9,8g
- Hiilihydraattia 4.2g
- Rasvaa 0,2g
250g purkki maksaa Sellon Prismassa muistaakseni noi 90 senttiä.
"Vetäkää käteen, minä maksan" Bluntismi 2006.
Re: Kityn keittokirja
Tosta tuli tosi hyvääMeik kirjoitti:En oikein lämpene kiusauksille (perunasipulisekoitusta, jotain ja kermaa), mutta tästä tuli yllättävän hyvää vaivaan nähden. Helppoa kuin heinän teko.

Tässä mega-mageen magunen drinksu joka melkein voittaa puhtaan ja raikkaan pillun maunkin, elikäs:
Iltarinksu:
-Maitorahkaa
-Maustamatonta jugurttia
-Pakestemansikoita
-Banaania
-Ripaus vaniljasokeria
-Ja tän illan jalkareenin takia lisäsin hiilareita vielä joukkoon.
Aamusetti:
-Kaurapuuro, sekaan mustikka- ja mansikkakeittoa
-1 pala täysjyväruisleipää
-Päälle graavilohta
-Salaattia
-Tomaattia
-mandariini
-Ja pakollinen aamurunkkaus, vaikka sitten naapurin mummojen iloksi ja kiimaxsixxi.
Biiäs, oonko kertonut muuten että naapurin täti (abauts 70 v) pyysi luokseen pelaamaan korttia. Voi saatana kyllä täytyy sanoa että ihmiset tekevät näköjään melkein mitä vaan ja vetävät mitä ihmeellisempiä naamioita..saadakseen ilmeisesti mut mut mut-ko-oh.
Iltarinksu:
-Maitorahkaa
-Maustamatonta jugurttia
-Pakestemansikoita
-Banaania
-Ripaus vaniljasokeria
-Ja tän illan jalkareenin takia lisäsin hiilareita vielä joukkoon.
Aamusetti:
-Kaurapuuro, sekaan mustikka- ja mansikkakeittoa
-1 pala täysjyväruisleipää
-Päälle graavilohta
-Salaattia
-Tomaattia
-mandariini
-Ja pakollinen aamurunkkaus, vaikka sitten naapurin mummojen iloksi ja kiimaxsixxi.
Biiäs, oonko kertonut muuten että naapurin täti (abauts 70 v) pyysi luokseen pelaamaan korttia. Voi saatana kyllä täytyy sanoa että ihmiset tekevät näköjään melkein mitä vaan ja vetävät mitä ihmeellisempiä naamioita..saadakseen ilmeisesti mut mut mut-ko-oh.