Kityn keittokirja
Re: Kityn keittokirja
Kevyt kinkkupasta
Tagliatelle nauhapastaa
lihaliemikuutio
200 g suikaloitua vähärasvaista kinkkua
7 % kevytkermaa
kirsikkatomaatteja
3 % feta-kuutioita (itse suosin maustettuja)
1 sipuli, valkosipulia maun mukaan
oreganoa, kuivattua ruohoisipulia
valkopippuria
Ruskista sipuli ja kinkkusuikaleet. Keitä tagliatelle lihaliemikuution kanssa kattilassa. Valuta. Sekoita pasta, kinkut, ja sipuli, sitten kerma ja loputkin aineet sekä mausteet. Anna hetken hautua.
Tagliatelle nauhapastaa
lihaliemikuutio
200 g suikaloitua vähärasvaista kinkkua
7 % kevytkermaa
kirsikkatomaatteja
3 % feta-kuutioita (itse suosin maustettuja)
1 sipuli, valkosipulia maun mukaan
oreganoa, kuivattua ruohoisipulia
valkopippuria
Ruskista sipuli ja kinkkusuikaleet. Keitä tagliatelle lihaliemikuution kanssa kattilassa. Valuta. Sekoita pasta, kinkut, ja sipuli, sitten kerma ja loputkin aineet sekä mausteet. Anna hetken hautua.
Re: Kityn keittokirja
Bronan pyynnöstä kevyt porkkanakakku, jota maisteltiin Lolitalla
2 kananmunaa
1,25 dl sokeria
300 g hienoksi raastettua porkkanaa
1 rkl hasselpähkinärouhetta
2 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
1 tl kanelia
Kuorrutus:
1 rasia (200g) Philadelphia Extra Light 5 % maustamatonta tuorejuustoa
0,3 dl makeutusjauhetta
1 tl vaniljasokeria
puolikkaan sitruunan mehu
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhojen joukkoon sokeri ja kaneli. Lisää kananmunavaahtoon porkkanaraaste, jauhoseos ja hasselpähkinärouhe varovasti nostellen. Levitä taikina kakkuvuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä kymmenisen minuuttia. Sekoita tuorejuustoon makeutusaine, vaniljasokeri ja sitruunamehu. Sivele tuorejuusto jäähtyneelle kakulle.
2 kananmunaa
1,25 dl sokeria
300 g hienoksi raastettua porkkanaa
1 rkl hasselpähkinärouhetta
2 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
1 tl kanelia
Kuorrutus:
1 rasia (200g) Philadelphia Extra Light 5 % maustamatonta tuorejuustoa
0,3 dl makeutusjauhetta
1 tl vaniljasokeria
puolikkaan sitruunan mehu
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhojen joukkoon sokeri ja kaneli. Lisää kananmunavaahtoon porkkanaraaste, jauhoseos ja hasselpähkinärouhe varovasti nostellen. Levitä taikina kakkuvuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä kymmenisen minuuttia. Sekoita tuorejuustoon makeutusaine, vaniljasokeri ja sitruunamehu. Sivele tuorejuusto jäähtyneelle kakulle.
Re: Kityn keittokirja
laita kaks pulloo karhua kylmään,niin ainakin huiko pala valmis rapula aamuksCamilla kirjoitti:Vai pitäiskö mennä johonkin emäntäkouluun?
-
- Elämätön Kitisijä
- Viestit: 444
- Liittynyt: 05.09.2005 2:24
Re: Kityn keittokirja
HotPantsin ravitseva 4 D-karkkiateria!
<3 <3 Pari kourallista vadelmasydämiä
<3 Yks cool pläjäys kaikkia sekalaisia irtiksiä whatever vaan
<3 Yksi snadi kourallinen pinkkejä vaahtokarkkipötkylöitä, niitä missä menee sisällä vielä se punanen skraidu, you know
<3 <3 <3 Kolme kappaletta pinkkejä 'kirpeitä kiinalaisia'
<3 Duunaa rakkaudella! <3
Sitten järkätään nää kaikki ainekset lautaselle omiin kekoihinsa ja käytetään siinä apuna tyylitajuu. Ei voi laittaa jotain ruskeita papanan näkösiä karkkeja päällimmäiseks, niitä pitää sirotella sinne tänne lautasen reunoja että joku viä erehtys luuleen, että söpönen pupujussi on ne sinne vääntäny aamulenkillään. Let's keep it cute and cool.
Sit kun sommiteluvaihe on ohi, tehään esimerks vanilja- tai kardemummakahvit ja jollei kaapeista löydy noita settejä eikä erikseen esimerks kardemummaa mausteena jota vois heittää kahvin sekaan, niin sitte voi stikata sinne kahviin kokeeks jotain muutax. Chilipippuri vois piristää.
Sitte kun tää urakka on tehty ja hiki on jo vähä pinnassa, ni relataan ja aletaan safkata. Jos on aivan pakko, voi tietty käydä suihkussa ennen ruokaa, niin on raikas fiilis ja tulee sitte kerranki pestyy kädetki.
Tälleen.
<3 <3 Pari kourallista vadelmasydämiä
<3 Yks cool pläjäys kaikkia sekalaisia irtiksiä whatever vaan
<3 Yksi snadi kourallinen pinkkejä vaahtokarkkipötkylöitä, niitä missä menee sisällä vielä se punanen skraidu, you know
<3 <3 <3 Kolme kappaletta pinkkejä 'kirpeitä kiinalaisia'
<3 Duunaa rakkaudella! <3
Sitten järkätään nää kaikki ainekset lautaselle omiin kekoihinsa ja käytetään siinä apuna tyylitajuu. Ei voi laittaa jotain ruskeita papanan näkösiä karkkeja päällimmäiseks, niitä pitää sirotella sinne tänne lautasen reunoja että joku viä erehtys luuleen, että söpönen pupujussi on ne sinne vääntäny aamulenkillään. Let's keep it cute and cool.
Sit kun sommiteluvaihe on ohi, tehään esimerks vanilja- tai kardemummakahvit ja jollei kaapeista löydy noita settejä eikä erikseen esimerks kardemummaa mausteena jota vois heittää kahvin sekaan, niin sitte voi stikata sinne kahviin kokeeks jotain muutax. Chilipippuri vois piristää.
Sitte kun tää urakka on tehty ja hiki on jo vähä pinnassa, ni relataan ja aletaan safkata. Jos on aivan pakko, voi tietty käydä suihkussa ennen ruokaa, niin on raikas fiilis ja tulee sitte kerranki pestyy kädetki.
Tälleen.
<3
Re: Kityn keittokirja
Lupasin laittaa jonkinlaista ohjetta mielenkiintoiseen pastasalaattini. Tämä ei ole mulle helppoa, koska en koskaan itse käytä reseptejä sellaisenaan, vaan mun kokkaustyylini on ”vähän sinnepäin ja tunteella”. Määristä en osaa oikein sanoa mitään, tunteella vaan siis.
Salaattiini laitoin siis:
-fusilli-pastaa al dente
-keitettyjä ruskeita papuja
-aurinkokuivattuja tomaatteja öljyineen (taisi olla basilikaöljyä)
-vähän fetaa ihan pieniksi paloiksi pilkottuna
-kuivattuja aprikooseja
-vähän suolaa ja pippuria myllystä
Aprikoosit ja tomaatit leikkelin vähän pienemmiksi biiteiksi, kun olivat niin julmetun isoja ja fetaa en laittanut kovin paljoa (siihen päälle kolmen kilon satsiin vain 200 grammaa), koska mielestäni se ei ole ”se juttu” tässä salaatissa enkä halunnut sen hukuttavan muita makuja. Sen tomaattien öljyn kanssa kannattaa olla varovainen, ettei mene liikaa niin että koko salde ui öljyssä.
Ja tää on tosi hyvää, vaikka saattaa kuulostaa vähän erikoiselta. Vähän harmitti, kun tuli hankittua tavallista pastaa tumman pastan sijasta – se olisi varmaan toiminut vielä paremmin. Ja ollut tietenkin terveellisempää.
Salaattiini laitoin siis:
-fusilli-pastaa al dente
-keitettyjä ruskeita papuja
-aurinkokuivattuja tomaatteja öljyineen (taisi olla basilikaöljyä)
-vähän fetaa ihan pieniksi paloiksi pilkottuna
-kuivattuja aprikooseja
-vähän suolaa ja pippuria myllystä
Aprikoosit ja tomaatit leikkelin vähän pienemmiksi biiteiksi, kun olivat niin julmetun isoja ja fetaa en laittanut kovin paljoa (siihen päälle kolmen kilon satsiin vain 200 grammaa), koska mielestäni se ei ole ”se juttu” tässä salaatissa enkä halunnut sen hukuttavan muita makuja. Sen tomaattien öljyn kanssa kannattaa olla varovainen, ettei mene liikaa niin että koko salde ui öljyssä.
Ja tää on tosi hyvää, vaikka saattaa kuulostaa vähän erikoiselta. Vähän harmitti, kun tuli hankittua tavallista pastaa tumman pastan sijasta – se olisi varmaan toiminut vielä paremmin. Ja ollut tietenkin terveellisempää.
Re: Kityn keittokirja
Nyt kiitos kanssakityilijät, hyviä reseptejä Pääsiäistä varten. Kuinka te teette lampaat ja muut, ja hyvä ohje pashaa varten olisi myös kiva saada, en ole ikuna tehnyt moista.
Tiedän, että netistä löytyy miljoonittain ohjeita, mutta josko teillä olisi tiedossa joku oikein hyväksi havaittu resepti?
Tiedän, että netistä löytyy miljoonittain ohjeita, mutta josko teillä olisi tiedossa joku oikein hyväksi havaittu resepti?
Re: Kityn keittokirja
Laitanpa teillekin ihanan suklaakakkuni ohjeen, jota tein työpaikalle lakkiaisteni kunniaksi ja samantien oltiin ohjetta vaatimassa... Kaikki 50 kopiota oli nopeasti paremmassa tallessa
175 g Domino-keksejä
50 g voita tai margariinia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
2 munaa
4 liivatelehteä
200 g taloussuklaata
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle. Murskaa Domino-keksit ja sekoita yhteen voisulan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Paloittele suklaa ja laita sulamaan vesihauteeseen. Vaahdota kerma. Erota munista keltuaiset ja valkuaiset erilleen. Sekoita sulaneeseen suklaaseen tuorejuusto, keltuaiset, puolet sokerista ja vanilliinisokeri. Purista liivatelehdet kuivaksi ja liuota ne tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä ja kaada ohuena nauhana suklaaseokseen koko ajan sekoittaen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi lopun sokerin kanssa. Sekoita kermavaahto ja valkuaisvaahto varovasti suklaaseokseen. Kaada irtopohjavuokaan, peitä esim. kelmulla ja anna hyytyä kylmässä mielellään yön yli, mutta vähintään nelisen tuntia.
Varoitus - helvetillisen hyvää. Ja todella makeaa.
Ja sen liivatteen kanssa kannattaa olla oikeasti tarkkana - jos ei valuta tarpeeksi ohuena nauhana ja sekoita tarpeeksi, niin kakkuun jää hampaissa ikävästi tuntuvia liivateklönttejä!
Toivottavasti ohje ei ollut kauhean sekava, kirjoitin ihan omasta päästä ja oman työjärjestykseni mukaan Korjailen, jos jotain korjattavaa/täsmennettävää löytyy.
175 g Domino-keksejä
50 g voita tai margariinia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
2 munaa
4 liivatelehteä
200 g taloussuklaata
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle. Murskaa Domino-keksit ja sekoita yhteen voisulan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Paloittele suklaa ja laita sulamaan vesihauteeseen. Vaahdota kerma. Erota munista keltuaiset ja valkuaiset erilleen. Sekoita sulaneeseen suklaaseen tuorejuusto, keltuaiset, puolet sokerista ja vanilliinisokeri. Purista liivatelehdet kuivaksi ja liuota ne tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä ja kaada ohuena nauhana suklaaseokseen koko ajan sekoittaen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi lopun sokerin kanssa. Sekoita kermavaahto ja valkuaisvaahto varovasti suklaaseokseen. Kaada irtopohjavuokaan, peitä esim. kelmulla ja anna hyytyä kylmässä mielellään yön yli, mutta vähintään nelisen tuntia.
Varoitus - helvetillisen hyvää. Ja todella makeaa.
Ja sen liivatteen kanssa kannattaa olla oikeasti tarkkana - jos ei valuta tarpeeksi ohuena nauhana ja sekoita tarpeeksi, niin kakkuun jää hampaissa ikävästi tuntuvia liivateklönttejä!
Toivottavasti ohje ei ollut kauhean sekava, kirjoitin ihan omasta päästä ja oman työjärjestykseni mukaan Korjailen, jos jotain korjattavaa/täsmennettävää löytyy.
-
- Kitisijä
- Viestit: 10702
- Liittynyt: 15.08.2005 15:07
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Kityn keittokirja
Pastaa mausteisella lohikastikkeellä:
Pastaa kahdelle
300g kirjolohifileesuikaleet
1 pieni purkki ruohosipuli tuorejuusto
1 purkki cremé fraiche
1/2-3/4 purkkia salsaa (oman maun mukaan mieto/medium/hot)
2 tl mustapippuria
oman maun mukaan tomaattimurskaa (jos haluaa).
Keitä pasta al dente.
Paista kala öljyssä tai kasvisrasvassa. Lisää tuorejuusto ja creme fraiche, sekoita kunnes juustot sulaa kastikkeeksi. Lisää pippuri ja murska, viimeiseksi salsa, jota lisää vähän kerrallaan ja maista (oman maun mukaan).
On muuten namia, ei ihan diettiruokaa, mutta pitääkö sitä aina tehdä?!
Pastaa kahdelle
300g kirjolohifileesuikaleet
1 pieni purkki ruohosipuli tuorejuusto
1 purkki cremé fraiche
1/2-3/4 purkkia salsaa (oman maun mukaan mieto/medium/hot)
2 tl mustapippuria
oman maun mukaan tomaattimurskaa (jos haluaa).
Keitä pasta al dente.
Paista kala öljyssä tai kasvisrasvassa. Lisää tuorejuusto ja creme fraiche, sekoita kunnes juustot sulaa kastikkeeksi. Lisää pippuri ja murska, viimeiseksi salsa, jota lisää vähän kerrallaan ja maista (oman maun mukaan).
On muuten namia, ei ihan diettiruokaa, mutta pitääkö sitä aina tehdä?!
The great club outshines the individual, always and forever.
Re: Kityn keittokirja
Ooksmä laittanut mun maailman parhaan kana-pekoni-pastan ohjeen tänne? HÄH?
-
- Kitisijä
- Viestit: 8628
- Liittynyt: 14.08.2005 18:46
- Paikkakunta: Vantaa
Re: Kityn keittokirja
Et kai, mutta nyt laitat. Kuulostaa namilta.Bigmama kirjoitti:Ooksmä laittanut mun maailman parhaan kana-pekoni-pastan ohjeen tänne? HÄH?
“Outside of a dog a book is a man’s best friend, inside of a dog it’s too dark to read” - Groucho Marx
Re: Kityn keittokirja
Paketti kanan maustamatonta rintafilettä (sis. 3kpl)
Paketti pekonia
Ranskankerma tai kaks
Sipuli tai kaks
oreganoa
mustapippuria
Paistetaan lihat, kerma sekaan ja mausteet. Haudutetaan tuorepastan keittämisen ajan.
SAIRAAN HYVÄÄ, kokemattomilta menee pakki sekaisin ja tulee megapaska.
SYNTISEN IHANAA.
Riittää kahdelle, tai hikisesti kolmelle. Virallisesti neljälle.
Paketti pekonia
Ranskankerma tai kaks
Sipuli tai kaks
oreganoa
mustapippuria
Paistetaan lihat, kerma sekaan ja mausteet. Haudutetaan tuorepastan keittämisen ajan.
SAIRAAN HYVÄÄ, kokemattomilta menee pakki sekaisin ja tulee megapaska.
SYNTISEN IHANAA.
Riittää kahdelle, tai hikisesti kolmelle. Virallisesti neljälle.
Re: Kityn keittokirja
On päässyt keittokirja vaipumaan unholaan, joten nostetaanpa sitä herkullisella ohjeella...
Rucola-salaatti
1-2 ruukkua Rucolaa
1 ruukku jotain pehmeää salaattia, esim. tammenlehvä
Maun mukaan (2-3 rkl) Balsamicoa
Hunajaa
Mustapippuria
Kirsikkatomaatteja
Pinjansiemeniä
Lisäksi oman maun/nälän mukaan
Fetaa
Kanaa
Oliiveja
Aurinkokuivattuja tomaatteja
Huuhtele salaatit ja valuta huvin, kippaa kulhoon. Sekoita hunaja, balsamico ja mustapippuri sekaisin ja kaada salaattien päälle. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja lisää salaattiin. ÄLÄ polta! Halkaise kirsikkatomaatit ja nakkele sekaan. Lisää oman maun mukaan joko kanaa, fetaa, aurinkokuivattuja tomaatteja, oliiveja... tai vaikka kaikkia!
Erinomaisen pirteä ja hapokas salaatti, hapokkuutta lisäämään voi vielä tirauttaa tuoretta sitruunaa.
Ja eikun syömään!
Rucola-salaatti
1-2 ruukkua Rucolaa
1 ruukku jotain pehmeää salaattia, esim. tammenlehvä
Maun mukaan (2-3 rkl) Balsamicoa
Hunajaa
Mustapippuria
Kirsikkatomaatteja
Pinjansiemeniä
Lisäksi oman maun/nälän mukaan
Fetaa
Kanaa
Oliiveja
Aurinkokuivattuja tomaatteja
Huuhtele salaatit ja valuta huvin, kippaa kulhoon. Sekoita hunaja, balsamico ja mustapippuri sekaisin ja kaada salaattien päälle. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja lisää salaattiin. ÄLÄ polta! Halkaise kirsikkatomaatit ja nakkele sekaan. Lisää oman maun mukaan joko kanaa, fetaa, aurinkokuivattuja tomaatteja, oliiveja... tai vaikka kaikkia!
Erinomaisen pirteä ja hapokas salaatti, hapokkuutta lisäämään voi vielä tirauttaa tuoretta sitruunaa.
Ja eikun syömään!
Re: Kityn keittokirja
Naminami salaattia.
Ruukkusalaattia tms. vihreää lehvää
kanasuikaleita (kypsennä)
mozzarellaa palasina
nektariiniä (kyllä, hedelmää)
hunajamelonia
päälle aimo loraus salaatinkastiketta jos tykkää.
itse valitsin hesburgerin talonkastikkeen.
nii joo, leipäkuutioita voi paahtaa öljyssä ja lisätä
mukaan pestoa ja valkosipulia. nam!
Ruukkusalaattia tms. vihreää lehvää
kanasuikaleita (kypsennä)
mozzarellaa palasina
nektariiniä (kyllä, hedelmää)
hunajamelonia
päälle aimo loraus salaatinkastiketta jos tykkää.
itse valitsin hesburgerin talonkastikkeen.
nii joo, leipäkuutioita voi paahtaa öljyssä ja lisätä
mukaan pestoa ja valkosipulia. nam!
Re: Kityn keittokirja
Savulohisalaatti a la Ninni
n. puolikas savulohi
puoli rasiaa kirsikkatomaatteja
puolikas kurkku
1 ruukkusalaatti
fetajuustoa
puolikas makea sipuli
2 kuivaa vehnäleivän viipaletta
voita
Pilko kasvikset, sipuli oikein ohuiksi renkaiksi. Leikkaa feta kuutioiksi, sekoita ainekset kulhossa. Murusta savulohi sekaan.
Leikkaa leipäpaloista pieniä kuutioita, ja paista niitä voissa oikein rapeiksi, anna jäähtyä ja lisää salaattiin.
Nam!!
n. puolikas savulohi
puoli rasiaa kirsikkatomaatteja
puolikas kurkku
1 ruukkusalaatti
fetajuustoa
puolikas makea sipuli
2 kuivaa vehnäleivän viipaletta
voita
Pilko kasvikset, sipuli oikein ohuiksi renkaiksi. Leikkaa feta kuutioiksi, sekoita ainekset kulhossa. Murusta savulohi sekaan.
Leikkaa leipäpaloista pieniä kuutioita, ja paista niitä voissa oikein rapeiksi, anna jäähtyä ja lisää salaattiin.
Nam!!
Re: Kityn keittokirja
Ai saakeli, nyt tuli vasta huomattua tämä juttu.Mylwin kirjoitti:Paskiainen, millä ihmiset nyt kävelevät jos sie söit niiden portaat?Mulli75 kirjoitti:Eilen haasteena oli Malminkartanon jätemäen portaat (426 askelta) viisi kertaa ylös ja alas.
Tänään enemmänkin tekniikkaa treeneissä. Lopussa 2 erää sparrausta.
Mullilla mennyt vähän ketjut sekaisin vissiin
Kymysys:
Mie aattelin tänään paistaa kanafileitä, sipulia, kasviksia, maustaa currylla ja pippurilla sekä salsakastikkeella. Mitenköhän soppii yhteen?
-
- Kitinän uhri
- Viestit: 812
- Liittynyt: 16.08.2005 1:26
- Paikkakunta: Saari Idässä
Re: Kityn keittokirja
Äipän synttäreillä oli noita pinaattiversioita, joita ahmin enemmän kuin laki (äiti) olisi sallinut. Anteeksi Pirkka-mainostus, mutta resepti on yllätys, yllätys Pirkkalehdestä.
PIKKUPIIRAAT PINAATTI- TAI KINKKUTÄYTTEELÄ
2 pkt (á 400 g) piirakkataikinaa (Pirkka)
PINAATTITÄYTE:
1 ps (150 g) Pirkka hienonnettua pinaattia paloina
1 prk (360 g) Pirkka-fetajuustokuutioita suolavedessä
1 tlk (2 dl) Pirkka-kasvisrasvasekoitetta
2 kananmunaa
½ tl rouhittua mustapippuria
ripaus muskottipähkinää
KINKKUTÄYTE:
150 g saunapalvikinkkuviipaleita
1 ps (150 g) emmental-mozzarellajuustoraastetta
1 tlk (2 dl) Pirkka-kasvisrasvasekoitetta
1 kananmuna
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl pizzamaustetta
Valmista pikkupiiraat 12 muffinssin pellillä. Pellilliselle tarvitset yhden piirakkataikinan ja yhden täytteen.
Pinaattitäyte: Sulata pinaatti. Valuta fetajuustokuutiot siivilässä ja huuhdo ne kylmällä vedellä, jotta suolaisuus hieman vähenee. Hienonna fetajuusto haarukalla. Sekoita joukkoon sulanut pinaatti, kasvisrasvasekoite (ruokakerma) sekä kananmunat. Mausta mustapippurilla ja muskottipähkinällä.
Kinkkutäyte: Leikkaa saunapalvikinkkuviipaleet pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne juustoraasteen, kasvisrasvasekoitteen ja kananmunan kanssa. Mausta mustapippurilla ja pizzamausteella.
Voitele muffinsipelti. Kauli valmis piirakkataikina n. 30 x 40 cm kokoiseksi suorakaiteeksi. Jaa levy taikinapyörällä 12 yhtä suureen neliöön (10 x 10 cm). Asettele taikinaneliöt muffinssivuoan koloihin ja jaa pinaatti- tai kinkkutäyte taikinaneliöiden päälle. Voitele kananmunalla piiraiden reunat. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Piiraat voi leipoa etukäteen ja pakastaa. Sulata piiraat ennen lämmitystä ja kuumenna ne mikroaalto- tai 150-asteisessa uunissa.
PIKKUPIIRAAT PINAATTI- TAI KINKKUTÄYTTEELÄ
2 pkt (á 400 g) piirakkataikinaa (Pirkka)
PINAATTITÄYTE:
1 ps (150 g) Pirkka hienonnettua pinaattia paloina
1 prk (360 g) Pirkka-fetajuustokuutioita suolavedessä
1 tlk (2 dl) Pirkka-kasvisrasvasekoitetta
2 kananmunaa
½ tl rouhittua mustapippuria
ripaus muskottipähkinää
KINKKUTÄYTE:
150 g saunapalvikinkkuviipaleita
1 ps (150 g) emmental-mozzarellajuustoraastetta
1 tlk (2 dl) Pirkka-kasvisrasvasekoitetta
1 kananmuna
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl pizzamaustetta
Valmista pikkupiiraat 12 muffinssin pellillä. Pellilliselle tarvitset yhden piirakkataikinan ja yhden täytteen.
Pinaattitäyte: Sulata pinaatti. Valuta fetajuustokuutiot siivilässä ja huuhdo ne kylmällä vedellä, jotta suolaisuus hieman vähenee. Hienonna fetajuusto haarukalla. Sekoita joukkoon sulanut pinaatti, kasvisrasvasekoite (ruokakerma) sekä kananmunat. Mausta mustapippurilla ja muskottipähkinällä.
Kinkkutäyte: Leikkaa saunapalvikinkkuviipaleet pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne juustoraasteen, kasvisrasvasekoitteen ja kananmunan kanssa. Mausta mustapippurilla ja pizzamausteella.
Voitele muffinsipelti. Kauli valmis piirakkataikina n. 30 x 40 cm kokoiseksi suorakaiteeksi. Jaa levy taikinapyörällä 12 yhtä suureen neliöön (10 x 10 cm). Asettele taikinaneliöt muffinssivuoan koloihin ja jaa pinaatti- tai kinkkutäyte taikinaneliöiden päälle. Voitele kananmunalla piiraiden reunat. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Piiraat voi leipoa etukäteen ja pakastaa. Sulata piiraat ennen lämmitystä ja kuumenna ne mikroaalto- tai 150-asteisessa uunissa.
...
-
- Kitisijä
- Viestit: 10702
- Liittynyt: 15.08.2005 15:07
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Kityn keittokirja
Paista ne vielä hirmuisessa määrässä valkosipulia (tuoretta tietty), niin NAMZ!ninnithequeen kirjoitti:Leikkaa leipäpaloista pieniä kuutioita, ja paista niitä voissa oikein rapeiksi, anna jäähtyä ja lisää salaattiin.
Nam!!
The great club outshines the individual, always and forever.
Re: Kityn keittokirja
Hei mä en löydä mistään sun tonnikala-lasagne ohjettas.Elppis kirjoitti:..
Ja se juustokala mitä Hunis tekee, senkin reseptin voisin ottaa. Ois kiva oppii tekee muitakin kalaruokia kuin kalakeittoa...
-
- Kitisijä
- Viestit: 10702
- Liittynyt: 15.08.2005 15:07
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Kityn keittokirja
Tonnikala-lasagne (pelkistetty resepti)
2 purkkia tonnikalaa PALASINA öljyssä
2 purkkia (4 dl) ruokakermaa
1 iso purkki yrtti- tai chilimaustettua tomaattimurskaa
2 tl mustapippuria
1 til Chayenne-pippuria, tai punaista chiliä hienoksi silputtuna
1 sipuli
Lasagne-levyjä
Valkosipulinkynsiä oman maun mukaan
(feta)
Kuullota sipulit keskenään, lisää tonnikala ja paista pari minuuttia. Kaada sekaan mausteet, tomaattimurska ja hetkeä myöhemmin kerma. Sekoita, ja anna hiljalleen kiehua n. 5-10 minuuttia ja maistele tulisuutta välillä.
Uuni 200 astetta.
Levitä kastiketta normaalin lasagnen tavoin vuokaan ensin pohjaksi, kerros levyjä, ja taas kastiketta. Kastike myöskin päällimäiseksi. Juustoa mielen mukaan, jos tykkää fetasta, niin NAMNAM kun sitä laitta johonkin väliin pari palasta.
Uunissa 30-45 minuuttia, riippuen uunin tehosta. Siinä vaiheessa kun pinta on sopivan ruskea, sammuta uuni ja anna lasagnen vetäytyä rauhassa.
Ps. Jos haluat hieman kosteamman lasagnen, lisää kastikkeeseen vaikka 2 dl maitoa
Eiku nauttimaan!
2 purkkia tonnikalaa PALASINA öljyssä
2 purkkia (4 dl) ruokakermaa
1 iso purkki yrtti- tai chilimaustettua tomaattimurskaa
2 tl mustapippuria
1 til Chayenne-pippuria, tai punaista chiliä hienoksi silputtuna
1 sipuli
Lasagne-levyjä
Valkosipulinkynsiä oman maun mukaan
(feta)
Kuullota sipulit keskenään, lisää tonnikala ja paista pari minuuttia. Kaada sekaan mausteet, tomaattimurska ja hetkeä myöhemmin kerma. Sekoita, ja anna hiljalleen kiehua n. 5-10 minuuttia ja maistele tulisuutta välillä.
Uuni 200 astetta.
Levitä kastiketta normaalin lasagnen tavoin vuokaan ensin pohjaksi, kerros levyjä, ja taas kastiketta. Kastike myöskin päällimäiseksi. Juustoa mielen mukaan, jos tykkää fetasta, niin NAMNAM kun sitä laitta johonkin väliin pari palasta.
Uunissa 30-45 minuuttia, riippuen uunin tehosta. Siinä vaiheessa kun pinta on sopivan ruskea, sammuta uuni ja anna lasagnen vetäytyä rauhassa.
Ps. Jos haluat hieman kosteamman lasagnen, lisää kastikkeeseen vaikka 2 dl maitoa
Eiku nauttimaan!
Viimeksi muokannut Elppis, 09.08.2006 15:04. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
The great club outshines the individual, always and forever.
-
- Kitisijä
- Viestit: 4772
- Liittynyt: 15.08.2005 13:18
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Kityn keittokirja
Keikauksen chili neljälle syöjälle (ei rekkakuskille)
Eli kaikki mitat ovat summittaisia, ei niin tarkkoja.
400 g jauhelihaa (itse käytän vain naudanlihaa)
1 - 2 isoa sipulia
1 valkosipulin kynsi
öljyä em. paistamiseen
2 purkkia kidneypapuja suolaliemessä (voi myös ostaa kuivia ja liottaa kunnolla ohjeiden mukaan)
1 pussi chilimausteseosta
n. 0,5 litraa tomaattimehua tai tomaattimurskaa
Eli eka kuullotetaan sipulit ja valkosipulit kattilassa, sitten heitetään jauheliha sekaan. Kun se on kypsää, kaikki muut ainekset ja annetaan porista hiljaisella tulella noin puoli tuntia. Maku yleensä paranee, kun syö vasta seuraavana päivänä tai muutaman tunnin päästä.
Eli kaikki mitat ovat summittaisia, ei niin tarkkoja.
400 g jauhelihaa (itse käytän vain naudanlihaa)
1 - 2 isoa sipulia
1 valkosipulin kynsi
öljyä em. paistamiseen
2 purkkia kidneypapuja suolaliemessä (voi myös ostaa kuivia ja liottaa kunnolla ohjeiden mukaan)
1 pussi chilimausteseosta
n. 0,5 litraa tomaattimehua tai tomaattimurskaa
Eli eka kuullotetaan sipulit ja valkosipulit kattilassa, sitten heitetään jauheliha sekaan. Kun se on kypsää, kaikki muut ainekset ja annetaan porista hiljaisella tulella noin puoli tuntia. Maku yleensä paranee, kun syö vasta seuraavana päivänä tai muutaman tunnin päästä.
Kikkelis kokkelis.
-
- Kitisijä
- Viestit: 10702
- Liittynyt: 15.08.2005 15:07
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Kityn keittokirja
Keikaus, minkälaista Chili-maustetta tuohon tulee? Chili-maustetta, vaiko ihan yo. chiliin tehty maustesekoitus?
The great club outshines the individual, always and forever.
-
- Kitisijä
- Viestit: 4772
- Liittynyt: 15.08.2005 13:18
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Kityn keittokirja
Mausteseosta olen käyttänyt. Ja tarjoiltaessa keiton päälle suapi laittaa creme fraichea tai kermaviiliä tai maustamatonta Hovi-juustoa, jos jotain valkoista kaipaa.Elppis kirjoitti:Keikaus, minkälaista Chili-maustetta tuohon tulee? Chili-maustetta, vaiko ihan yo. chiliin tehty maustesekoitus?
Kikkelis kokkelis.
-
- Kitisijä
- Viestit: 4772
- Liittynyt: 15.08.2005 13:18
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Kityn keittokirja
On se... kai. Saa sitä tehdä ihan miten haluaa, ilman lihaa tai sen kera. Lihan voi tietty korvata soijalla tai porkkanaraasteella tai mitä nyt ikinä keksiikin sekaan heittää. Kasvissyöjille olen tosiaan tehnyt tuota keittoa porkkanaversiona. Keitosta voi tehdä myös sakeamman version ja tarjota riisin kanssa.Suvinen kirjoitti:Onko chili enää chiliä jos siihen ei laita lainkaan jauhelihaa? Vai onko se sitten pelkkää papumössöä?
Kikkelis kokkelis.
Re: Kityn keittokirja
Helpponopee (kahdelle).
Rasia marinoituja lohisuikaleita.
Purkki sweet&sour ateriakastiketta (esim. uncle ben's)
Pussi currynmakuista nuudelikeittoa
pieni kourallinen suolapähkinöitä
Pinaatinlehtiä terveydeksi/koristeeksi/voi jättää tällaset homohömpötykset poiskin.
Levy kutoselle, levylle paistinpannu, paistinpannuun liraus öljyä ja/tai nokare voita. Helpompi huomata milloin pannu on kuuma kun ainakin vähän voita seassa, niin tirisee kivasti eikä räisky niinkun pelkkä öljy.
Lohisuikulat pannulle, kääntele varovasti pari kertaa. Levyn voit laittaa parin minsan päästä pienemmälle, esim. kolmoselle.
Kun lohipalat näyttää kypsiltä, läpikuultavuus on kadonnut ja vähän ruskeeta pintaa, kaadetaan ateriakastike sekaan, pyöräytetään varovasti lohipalojen kanssa sekaisin ja kansi päälle.
Vedenkeittimellä vesi kiehumaan. Toinen levy kutoselle.
Kattilaan kiehuva vesi, vesi liedelle.
Avaa valmis nuudelikeittopussi, esim. currynmakuinen, siitä nuudelit kiehuvaan veteen. Mausteista itse olen laittanut vain öljyn ja chiliä ja ripauksen suolaa. Valmis mausteseos on ällöä mausta riippumatta.
Pari minuuttia, kattila pois liedeltä, nuudelit siivilään.
Lautasten reunat vuorataan pinaatinlehdillä, nuudelit keskelle, nuudeleiden päälle sweet&sour-lohihäsmäkkää nälän mukaan ja pinnalle suolapähkinöitä.
Rasia marinoituja lohisuikaleita.
Purkki sweet&sour ateriakastiketta (esim. uncle ben's)
Pussi currynmakuista nuudelikeittoa
pieni kourallinen suolapähkinöitä
Pinaatinlehtiä terveydeksi/koristeeksi/voi jättää tällaset homohömpötykset poiskin.
Levy kutoselle, levylle paistinpannu, paistinpannuun liraus öljyä ja/tai nokare voita. Helpompi huomata milloin pannu on kuuma kun ainakin vähän voita seassa, niin tirisee kivasti eikä räisky niinkun pelkkä öljy.
Lohisuikulat pannulle, kääntele varovasti pari kertaa. Levyn voit laittaa parin minsan päästä pienemmälle, esim. kolmoselle.
Kun lohipalat näyttää kypsiltä, läpikuultavuus on kadonnut ja vähän ruskeeta pintaa, kaadetaan ateriakastike sekaan, pyöräytetään varovasti lohipalojen kanssa sekaisin ja kansi päälle.
Vedenkeittimellä vesi kiehumaan. Toinen levy kutoselle.
Kattilaan kiehuva vesi, vesi liedelle.
Avaa valmis nuudelikeittopussi, esim. currynmakuinen, siitä nuudelit kiehuvaan veteen. Mausteista itse olen laittanut vain öljyn ja chiliä ja ripauksen suolaa. Valmis mausteseos on ällöä mausta riippumatta.
Pari minuuttia, kattila pois liedeltä, nuudelit siivilään.
Lautasten reunat vuorataan pinaatinlehdillä, nuudelit keskelle, nuudeleiden päälle sweet&sour-lohihäsmäkkää nälän mukaan ja pinnalle suolapähkinöitä.
Re: Kityn keittokirja
Helppo ja nopea tulinen kanakeitto:
300 g marinoituja kanasuikaleita
3 isoa sipulia
2 pakettia kananmakuisia Mama-nuudeleita
curryä, valkosipulia, ruohosipulia, chilijauhetta
kanaliemikuutio
Ruskista kanasuikaleet ja kuullota samalla silpututu sipulit. Lisää curry ja chilijauhe. Laita kattilaan sopivasti vettä, kanaliemikuutio ja lisää sinne myös sipulit ja kanasuikaleet. Keitä hiljaisella tulella 5 min. Rutistele nuudelit pieniksi pusseissaan, ja lisää ne mausteineen soppaan. Anna kiehua minuutti, lisää paljon kuivattua ruohosipulia ja avot.
Voi lisätä esim. kermaa ja juustoraastetta, tämä on kevyempi versio.
Herkkusieniäkin olisin laittanut, jos kaapista olisi löytynyt.
300 g marinoituja kanasuikaleita
3 isoa sipulia
2 pakettia kananmakuisia Mama-nuudeleita
curryä, valkosipulia, ruohosipulia, chilijauhetta
kanaliemikuutio
Ruskista kanasuikaleet ja kuullota samalla silpututu sipulit. Lisää curry ja chilijauhe. Laita kattilaan sopivasti vettä, kanaliemikuutio ja lisää sinne myös sipulit ja kanasuikaleet. Keitä hiljaisella tulella 5 min. Rutistele nuudelit pieniksi pusseissaan, ja lisää ne mausteineen soppaan. Anna kiehua minuutti, lisää paljon kuivattua ruohosipulia ja avot.
Voi lisätä esim. kermaa ja juustoraastetta, tämä on kevyempi versio.
Herkkusieniäkin olisin laittanut, jos kaapista olisi löytynyt.