Kityn keittokirja
-
- Kitisijä
- Viestit: 5729
- Liittynyt: 15.08.2005 21:45
Re: Kityn keittokirja
Aika jakaa mun lempisalaattiresepti (sopii suuripiirteisille tampiokokeille, jollainen olen itsekin):
Olkoon nimeltään vaikka Kylmä ruokaisa kalkkunasalaatti, annoksia tulee noin neljä
Ainekset:
paketti maustamattomia kalkkunan rintafilepihvejä
pari rasiaa tuoreita herkkusieniä
2 dl couscousta
puolisen purkkia vihreää pestokastiketta
pieni kerä jäävuorisalaattia
yks lollo rosso -ruukku
yks jääsalaattiruukku
yks rucolaruukku
oisko nelisen tomaattia
kaksi suurta tai kolme pientä avocadoa
Mausteet ja muut:
soijakastiketta
mustapippuria
timjamia
paistamiseen vähän öljyä
*
Avaa lihojen vakuumipakkaus ja kaada niiden päälle reippaasti soijakastiketta. Heitä sekaan ehkä ruokalusikallinen timjamia, ja pippuria niin paljon kuin kehtaat. Kääntele lihoja niin, että mausteet levittyvät tasaisesti soijakastikkeeseen ja mössöä tulee joka puolelle lihojen pinnalle. Lämmitä pannu keskikuumaksi (4 tai 5 asteikolla 1-6), suihkauta pintaan vähän öljyä (soija palaa helposti pohjaan) ja paista lihat kypsäksi (1. puolelta kunnes ovat reunoilta pintaan asti vaaleat ja 2. puolelta korkeintaan vastaava aika). Leikkele paistamisen aikana herkkusienet puoliksi. Nosta lihat lautaselle jäähtymään, leikkaa myöhemmin ohuiksi viipaleiksi. Heitä herkkusienet saman tien pannulle. Kaada perään tilkka soijaa ja pyörittele sieniä siinä hetki. Nosta jäähtymään.
Kiehauta 2 dl vettä, ota kattila levyltä ja sekoita joukkoon couscous. Veden imeydyttyä lisää pesto ja sekoita. Jätä jäähtymään. Revi salaatit isoon kulhoon, lisää päälle sienet, viipaloidut tomaatit, couscous ja lihapalat. Nostele ainekset varovasti sekaisin. Leikkaa avocadot viipaleiksi ja lisää lautasen reunalle valmiin annoksen viereen.
Olkoon nimeltään vaikka Kylmä ruokaisa kalkkunasalaatti, annoksia tulee noin neljä
Ainekset:
paketti maustamattomia kalkkunan rintafilepihvejä
pari rasiaa tuoreita herkkusieniä
2 dl couscousta
puolisen purkkia vihreää pestokastiketta
pieni kerä jäävuorisalaattia
yks lollo rosso -ruukku
yks jääsalaattiruukku
yks rucolaruukku
oisko nelisen tomaattia
kaksi suurta tai kolme pientä avocadoa
Mausteet ja muut:
soijakastiketta
mustapippuria
timjamia
paistamiseen vähän öljyä
*
Avaa lihojen vakuumipakkaus ja kaada niiden päälle reippaasti soijakastiketta. Heitä sekaan ehkä ruokalusikallinen timjamia, ja pippuria niin paljon kuin kehtaat. Kääntele lihoja niin, että mausteet levittyvät tasaisesti soijakastikkeeseen ja mössöä tulee joka puolelle lihojen pinnalle. Lämmitä pannu keskikuumaksi (4 tai 5 asteikolla 1-6), suihkauta pintaan vähän öljyä (soija palaa helposti pohjaan) ja paista lihat kypsäksi (1. puolelta kunnes ovat reunoilta pintaan asti vaaleat ja 2. puolelta korkeintaan vastaava aika). Leikkele paistamisen aikana herkkusienet puoliksi. Nosta lihat lautaselle jäähtymään, leikkaa myöhemmin ohuiksi viipaleiksi. Heitä herkkusienet saman tien pannulle. Kaada perään tilkka soijaa ja pyörittele sieniä siinä hetki. Nosta jäähtymään.
Kiehauta 2 dl vettä, ota kattila levyltä ja sekoita joukkoon couscous. Veden imeydyttyä lisää pesto ja sekoita. Jätä jäähtymään. Revi salaatit isoon kulhoon, lisää päälle sienet, viipaloidut tomaatit, couscous ja lihapalat. Nostele ainekset varovasti sekaisin. Leikkaa avocadot viipaleiksi ja lisää lautasen reunalle valmiin annoksen viereen.
Re: Kityn keittokirja
Sitä täytettäkö ei siis peitetä enää taikinalla? Ajattelin nimittäin kokeilla..brona kirjoitti: PIKKUPIIRAAT PINAATTI- TAI KINKKUTÄYTTEELÄ
Asettele taikinaneliöt muffinssivuoan koloihin ja jaa pinaatti- tai kinkkutäyte taikinaneliöiden päälle. Voitele kananmunalla piiraiden reunat.
Edit: Juu, hokasin. Ei peitetä. Mä ensteks luulin et nää ois semmossii suljettuja nyyttejä.
-
- Kitinän uhri
- Viestit: 812
- Liittynyt: 16.08.2005 1:26
- Paikkakunta: Saari Idässä
-
- Kitisijä
- Viestit: 6126
- Liittynyt: 26.05.2006 10:01
- Paikkakunta: Bunnytown
Re: Kityn keittokirja
Pitääpäs kokeilla tuota mexicalilasagnea. Poju 3v. kysyi eilen miksei me äiti ikinä tehdä lasagnea
Harmitteli myös meidän pientä keittiötämme, kun hän ei mahdu sinne auttamaan minua ruuanlaitossa
Seuraavassa asunnossa on sitten taas normaalikokoinen kyökki, sano.


Prepare for the worstest.
-
- Kitisijä
- Viestit: 1314
- Liittynyt: 14.08.2005 23:08
Re: Kityn keittokirja
Varastettu resepti, joka toimii:
NAKKIPEKONIVUOKA
10 viipaletta paahdettua leipää
5 tomaattia viipaleina
900 g kuorettomia nakkeja
170 g pekonia
Kuorrutus:
4 dl smetanaa
3 dl juustoraastetta
2 rkl sinappia
1 tl rakuunaa
1. Asettele laakeaan uunivuokaa leipäviipaleet ja niiden päälle tomaatit.
2. Puolita nakit. Ruskista pannulla. Laita uunivuokaan tomaattien päälle.
3. Suikaloi pekoni. Ruskista. Ripottele nakkien päälle.
4. Sekoita kuorrutus. Kaada vuokaan
5. Kuorruta uunissa 220°C kauniin ruskeaksi
NAKKIPEKONIVUOKA
10 viipaletta paahdettua leipää
5 tomaattia viipaleina
900 g kuorettomia nakkeja
170 g pekonia
Kuorrutus:
4 dl smetanaa
3 dl juustoraastetta
2 rkl sinappia
1 tl rakuunaa
1. Asettele laakeaan uunivuokaa leipäviipaleet ja niiden päälle tomaatit.
2. Puolita nakit. Ruskista pannulla. Laita uunivuokaan tomaattien päälle.
3. Suikaloi pekoni. Ruskista. Ripottele nakkien päälle.
4. Sekoita kuorrutus. Kaada vuokaan
5. Kuorruta uunissa 220°C kauniin ruskeaksi
-
- Kitisijä
- Viestit: 2587
- Liittynyt: 14.08.2005 23:46
Re: Kityn keittokirja
Kokeile joskus aitoa Cheddaria. Jos nyt hesasta edes löytyisi, tampereelta ei ainakaan löydy mistään kaupasta. En ole vielä kysynyt kauppahallin juustopuodista kuohean hinnan takia. Tuo päällyste vaikuttaa kyllä aika herkulliselta.Vaola kirjoitti:Cheddar-jauhe sekoitetaan noihin kermaviileihin.
Nyt penikseni on fantastinen!
-
- Kitisijä
- Viestit: 10702
- Liittynyt: 15.08.2005 15:07
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Kityn keittokirja
Löytyy esim. Hakaniemen kauppahallistaClay kirjoitti:Kokeile joskus aitoa Cheddaria. Jos nyt hesasta edes löytyisi, tampereelta ei ainakaan löydy mistään kaupasta. En ole vielä kysynyt kauppahallin juustopuodista kuohean hinnan takia. Tuo päällyste vaikuttaa kyllä aika herkulliselta.Vaola kirjoitti:Cheddar-jauhe sekoitetaan noihin kermaviileihin.

The great club outshines the individual, always and forever.
Re: Kityn keittokirja
Mä tein kinkulla ja koska mulla ei oo muffinsipeltiä niin väänsin nuilla ohjeilla piirakan. Ja voi juma kun oli hyvää!!! Toi resepti on säästetty ja keittokirjan välissä. Pinaattiakokeilen seuraavaks.brona kirjoitti:Kumpia teit ja tykkäsitkö?
Re: Kityn keittokirja
Kookos-Curry-Linssikeitto
3,5 dl punaisia, huuhdottuja linssejä
1 kuutioitu sipuli
7,5 dl kana- tai kasvislientä
3,5 dl kookosmaitoa (17 %)
2 tl curryjauhetta
1 tl jauhettua inkivääriä
1/4 tl valkosipulijauhetta
Laita kaikki ainekset pataan tai kattilaan.
Anna muhia kypsäksi miedolla lämmöllä (n. 20 min).
Helppoa, nopeaa, hyvää ja terveellistä.
3,5 dl punaisia, huuhdottuja linssejä
1 kuutioitu sipuli
7,5 dl kana- tai kasvislientä
3,5 dl kookosmaitoa (17 %)
2 tl curryjauhetta
1 tl jauhettua inkivääriä
1/4 tl valkosipulijauhetta
Laita kaikki ainekset pataan tai kattilaan.
Anna muhia kypsäksi miedolla lämmöllä (n. 20 min).
Helppoa, nopeaa, hyvää ja terveellistä.
Re: Kityn keittokirja
Itämainen chilihässäkkä
300 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
katkarapuja mielen mukaan
1 sipuli
1 hapan omena, esim. Granny Smith
muutama desilitra ananasmehua
1-2 dl ruokakermaa
currya
valkosipulia
chiliä
(aromisuolaa)
Nokare voita ja tilkka öljyä pannuun, curryt muhimaan rasvaan. Perään suikaloitu sipuli, paloiteltu omena ja broitsku. Muutama minuutti kannattaa käännellä ennen ananasmehun lisäämistä. Kyytiin vielä reilusti chiliä ja valkosipulia, nam. Lisää kerma ja anna hautua 5-10 minuuttia. Aivan lopussa lisää jäiset katkaravut, mutta älä keitä, muuten sitkistyvät.
Tarjoile jasminriisin kanssa ja nauti.
300 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
katkarapuja mielen mukaan
1 sipuli
1 hapan omena, esim. Granny Smith
muutama desilitra ananasmehua
1-2 dl ruokakermaa
currya
valkosipulia
chiliä
(aromisuolaa)
Nokare voita ja tilkka öljyä pannuun, curryt muhimaan rasvaan. Perään suikaloitu sipuli, paloiteltu omena ja broitsku. Muutama minuutti kannattaa käännellä ennen ananasmehun lisäämistä. Kyytiin vielä reilusti chiliä ja valkosipulia, nam. Lisää kerma ja anna hautua 5-10 minuuttia. Aivan lopussa lisää jäiset katkaravut, mutta älä keitä, muuten sitkistyvät.
Tarjoile jasminriisin kanssa ja nauti.
Re: Kityn keittokirja
Pastaa ja Kanapekoni soosia ala Numba
Korkkaa viinipullo
Ota huikat
Nappaa 5 isoa sipulia ja pilpo ne
Ota huikka
Paisko pannu tulelle
Ota huikka
Paisko pannuun sipulit ja oliiviöljyä (mitään paskaa öljyä vaan kunnon kamaa)
Tiristele ja ota huikka
Paisko perään sipulit (ei kun ne olikin jo)... Siiis Pekonit
Tiristele ja ota huikka
Kaiva kaapista mausteita: Pippuria, Chiliä, Valkopippuria ja Valkosipulia (ei jauhetta vaan tuoretta)
Ripsuttele joukkoon
Räimäse kanat kehiin (filettä ja marinaadissa)
Visputtele ja tiristele
Kanalientä ja kasvislientä kuutiot kehiin
Ota huikka ja avaa uusi pullo viiniä
Ota huikka ja lorauta reipas puolikas pullosta kurk...eikun pataan.
Visputa
Ota huikka
Käy hakeen kaupasta unohtamasi tuore basillika
Visputa
Hakkaa nasillikaa puukolla
Mätä jäännös pataan
Visputa
Keitä huolella palttiarallaa 45min
Pasta:
Ota vettä ja huikka vettä
Nakkaa kattila tulelle
Ei tarvi visputtaa
Paisko kourallinen suolaa kehiin
Oota kun kiehuu niin että porisee
Odottaessa voit ottaa huikan
Paisko pasta kehiin (SIIS tuore)
Venaa 1.5min
Ota huikka vettä (viiniä jos on kuntoa)
Visputa kastiketta
Pilpo valkosipulipatonki
Mätä satsit lautaselle
Syö ja pieraise.
Korkkaa viinipullo
Ota huikat
Nappaa 5 isoa sipulia ja pilpo ne
Ota huikka
Paisko pannu tulelle
Ota huikka
Paisko pannuun sipulit ja oliiviöljyä (mitään paskaa öljyä vaan kunnon kamaa)
Tiristele ja ota huikka
Paisko perään sipulit (ei kun ne olikin jo)... Siiis Pekonit
Tiristele ja ota huikka
Kaiva kaapista mausteita: Pippuria, Chiliä, Valkopippuria ja Valkosipulia (ei jauhetta vaan tuoretta)
Ripsuttele joukkoon
Räimäse kanat kehiin (filettä ja marinaadissa)
Visputtele ja tiristele
Kanalientä ja kasvislientä kuutiot kehiin
Ota huikka ja avaa uusi pullo viiniä
Ota huikka ja lorauta reipas puolikas pullosta kurk...eikun pataan.
Visputa
Ota huikka
Käy hakeen kaupasta unohtamasi tuore basillika
Visputa
Hakkaa nasillikaa puukolla
Mätä jäännös pataan
Visputa
Keitä huolella palttiarallaa 45min
Pasta:
Ota vettä ja huikka vettä
Nakkaa kattila tulelle
Ei tarvi visputtaa
Paisko kourallinen suolaa kehiin
Oota kun kiehuu niin että porisee
Odottaessa voit ottaa huikan
Paisko pasta kehiin (SIIS tuore)
Venaa 1.5min
Ota huikka vettä (viiniä jos on kuntoa)
Visputa kastiketta
Pilpo valkosipulipatonki
Mätä satsit lautaselle
Syö ja pieraise.
-
- Kitisijä
- Viestit: 10702
- Liittynyt: 15.08.2005 15:07
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Kityn keittokirja
Ai kauhee - mä tein niin Jaime Oliverit viikonloppuna että! Tyttöjen ruokaa ...
150g pekonia
valkosipulia (itse pistin 5 kynttä)
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
spagettia
parmesanjuustoa
Keitä spaghetti ERITTÄIN al dente, eli ei löllöksi, vaan just sopivaksi. Lorauta 1 tl oliiviöljyä valutettuun spaghettiin ja sekoita.
Pilko pekoni, valkosipuli ja basilika todella minipalasiksi ja paista oliiviöljyssä miedolla lämmöllä 2-3 min.
Pasta lautaselle. Kaada pekoni-basilika-valkosipuli- sekoitusta päälle oman mielen mukaan (ei kovin kostea ruoka). Päälle parmesan-juustoa.
Oli muuten nannaa.
VAROITUS: huoneisto saattaa tuoksua valkosipulille ja basilikalle (mitkä kumpikaan ei ole huono haju) lähes vuorokauden.
Tarjoillaan puolikuivan, sitrusmaisen ja kevyesti hapokkaan valkoviinin kanssa tai vaihtoehtoisesti puolikuiva hedelmäinen viini.
150g pekonia
valkosipulia (itse pistin 5 kynttä)
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
spagettia
parmesanjuustoa
Keitä spaghetti ERITTÄIN al dente, eli ei löllöksi, vaan just sopivaksi. Lorauta 1 tl oliiviöljyä valutettuun spaghettiin ja sekoita.
Pilko pekoni, valkosipuli ja basilika todella minipalasiksi ja paista oliiviöljyssä miedolla lämmöllä 2-3 min.
Pasta lautaselle. Kaada pekoni-basilika-valkosipuli- sekoitusta päälle oman mielen mukaan (ei kovin kostea ruoka). Päälle parmesan-juustoa.
Oli muuten nannaa.
VAROITUS: huoneisto saattaa tuoksua valkosipulille ja basilikalle (mitkä kumpikaan ei ole huono haju) lähes vuorokauden.
Tarjoillaan puolikuivan, sitrusmaisen ja kevyesti hapokkaan valkoviinin kanssa tai vaihtoehtoisesti puolikuiva hedelmäinen viini.
The great club outshines the individual, always and forever.
Re: Kityn keittokirja
Ihan pakko laittaa yks ohje niille. jotka pitää kalasta. Kokeilin viikonloppuna ekan kerran ja tuli tod hyvää ja nopsasti.
1 (n.800 g.) kirjolohifilee
sitruunamehua, suolaa
oman maún mukaan aurinkokuivattua tomaattia ( vihr. oliivitkin varmaan sopis lisäksi, jos niistä pitää)
sopivasti tuoretta basilikaa
1 prk Valion puutarhurin kastiketta (2dl)
Mausta kirjolohifile suolalla ja sitruunamehulla mielellään jo valmistusta edeltävänä päivänä, niin ehtii kunnolla suolaantua.
Hienonna tomaatit ja basilika ja sekoita ne valmiskastikkeeseen. Kaada seos kalan päälle uunivuokaan ja lykkää uuniin 175 astetta 30-40 minsaa.
1 (n.800 g.) kirjolohifilee
sitruunamehua, suolaa
oman maún mukaan aurinkokuivattua tomaattia ( vihr. oliivitkin varmaan sopis lisäksi, jos niistä pitää)
sopivasti tuoretta basilikaa
1 prk Valion puutarhurin kastiketta (2dl)
Mausta kirjolohifile suolalla ja sitruunamehulla mielellään jo valmistusta edeltävänä päivänä, niin ehtii kunnolla suolaantua.
Hienonna tomaatit ja basilika ja sekoita ne valmiskastikkeeseen. Kaada seos kalan päälle uunivuokaan ja lykkää uuniin 175 astetta 30-40 minsaa.
Re: Kityn keittokirja
Tonnikalatöhnä voileivälle
1 sipuli
1 prk tonnikalapaloja vedessä
1/2 prk kevyt kermaviiliä
3 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1 rkl valkoviinietikkaa
tilliä ja ruohosipulia (mieluiten tuoretta, purkistakin kelpaa hätätilassa)
Pilko sipuli ihan helvetin pieneksi silpuksi, sekoita sokeri ja suola sipulisilppuun, anna vetäytyä n. 10 minuuttia.
Valuta tonnikala ja lisää sipulin joukkoon se, sekä kermaviili. Sekoita.
Lorauta sekaan viinietikka, silppua tilli ja ruohosipuli, sekoita.
Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin vartiksi.
On aivan saatanallisen hyvää ruisleivän päällä.
Tonnikalan voi korvata esim. kylmäsavulohella jos sattuu kaapissa semmosta olemaan.
1 sipuli
1 prk tonnikalapaloja vedessä
1/2 prk kevyt kermaviiliä
3 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1 rkl valkoviinietikkaa
tilliä ja ruohosipulia (mieluiten tuoretta, purkistakin kelpaa hätätilassa)
Pilko sipuli ihan helvetin pieneksi silpuksi, sekoita sokeri ja suola sipulisilppuun, anna vetäytyä n. 10 minuuttia.
Valuta tonnikala ja lisää sipulin joukkoon se, sekä kermaviili. Sekoita.
Lorauta sekaan viinietikka, silppua tilli ja ruohosipuli, sekoita.
Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin vartiksi.
On aivan saatanallisen hyvää ruisleivän päällä.
Tonnikalan voi korvata esim. kylmäsavulohella jos sattuu kaapissa semmosta olemaan.
-
- Kitisijä
- Viestit: 24219
- Liittynyt: 15.08.2005 8:41
Re: Kityn keittokirja
Bluntlyn simppeli kanakeitto
Ruskista hunajamarinoidut kanasuikaleet pannulla. Voisin väittää käyttäneeni hunajamarinoituja makeuden takia, mutta tosiasiassa syy on hinnassa eli 4.95e/kg
Pistä vesi kiehumaan. Sekaan chilitahnaa, sitruunaruohotahna sekä yrttiliemikuutio.
Paiskaa lohkotut potut sekaan. Hetken kiehumisen jälkeen paiskaa kana liemeen.
Viimehetkellä heitä kiinankaalista leikattuja valkoisia kuutioita sekaan.
Vedä naamaan.
Oma sekoitussuhteeni:
1kg kanansuikaleita (4.95e)
1kg perunoita (0.62e)
puolikkaan kiinankaalit kova osa (1.07e)
teelusikallinen chilitahnaa
ruokalusikallinen sitruunaruohoa
Tuli aika pirun hyvää.
Ruskista hunajamarinoidut kanasuikaleet pannulla. Voisin väittää käyttäneeni hunajamarinoituja makeuden takia, mutta tosiasiassa syy on hinnassa eli 4.95e/kg
Pistä vesi kiehumaan. Sekaan chilitahnaa, sitruunaruohotahna sekä yrttiliemikuutio.
Paiskaa lohkotut potut sekaan. Hetken kiehumisen jälkeen paiskaa kana liemeen.
Viimehetkellä heitä kiinankaalista leikattuja valkoisia kuutioita sekaan.
Vedä naamaan.
Oma sekoitussuhteeni:
1kg kanansuikaleita (4.95e)
1kg perunoita (0.62e)
puolikkaan kiinankaalit kova osa (1.07e)
teelusikallinen chilitahnaa
ruokalusikallinen sitruunaruohoa
Tuli aika pirun hyvää.
"Vetäkää käteen, minä maksan" Bluntismi 2006.
Re: Kityn keittokirja
Hirvenjauheliha rokkas tässä oikein hyvin:
Jauhelihakeitto italialaisittain
(6 annosta, á 350 g)
300 g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli
tilkka öljyä
8 dl vettä
1 tlk (500 g)valkosipulitomaattimurskaa
3-4 (500 g) perunaa
1 lihaliemikuutio
1 ps (250 g) kasvissuikaleita
1 tl timjamia
mustapippurirouhetta
1 maustekurkku
1/2 dl silputtua persiljaa
(suolaa)
Ruskista jauheliha kattilassa öljytilkassa. Lisää hienonnettu sipuli ja anna pehmetä hiukan. Kaada joukkoon vesi ja liemikuutio. Kun liemi kiehuu lisää kuoritut ja paloitellut perunat. Anna kiehua kunnes perunat ovat lähes kypsiä,10-15 minuuttia. Lisää kasvissuikaleet, valkosipulilla maustettu tomaattimurska ja mausteet. Keitä kypsäksi noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon maustekurkkukuutiot ja lisää tarvittaessa suolaa.
Jauhelihakeitto italialaisittain
(6 annosta, á 350 g)
300 g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli
tilkka öljyä
8 dl vettä
1 tlk (500 g)valkosipulitomaattimurskaa
3-4 (500 g) perunaa
1 lihaliemikuutio
1 ps (250 g) kasvissuikaleita
1 tl timjamia
mustapippurirouhetta
1 maustekurkku
1/2 dl silputtua persiljaa
(suolaa)
Ruskista jauheliha kattilassa öljytilkassa. Lisää hienonnettu sipuli ja anna pehmetä hiukan. Kaada joukkoon vesi ja liemikuutio. Kun liemi kiehuu lisää kuoritut ja paloitellut perunat. Anna kiehua kunnes perunat ovat lähes kypsiä,10-15 minuuttia. Lisää kasvissuikaleet, valkosipulilla maustettu tomaattimurska ja mausteet. Keitä kypsäksi noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon maustekurkkukuutiot ja lisää tarvittaessa suolaa.
Re: Kityn keittokirja
Sikahyvä pikakakku
Täyte 1:
Vaniljavoikiisseli
2 dl kermaa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
150 g vähäsuolaista voita
Sekoita paksupohjaisessa kattilassa kerma, sokeri, perunajauhot ja munat. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kiisseli sakenee, älä keitä! Anna jäähtyä välillä sekoittaen. Lisää vaniljasokeri. Lisää jäähtynyt kiisseli pehmeän voin joukkoon pienissä erissä koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.
Täyte 2:
3-4 banaania
Kakkupohja:
3 munaa
1 dl sokeria
3 1/2 rkl perunalauhoja
1/2 rkl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauho-kaakao-leivinjauheseos siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille.
Paista 225 °C 5-7 minuuttia.
Kumoa pohja voipaperille, johon on ripoteltu vähän sokeria. Anna jäähtyä.
Halkaise pohja keskeltä kahtia, levitä vaniljavoikiisseli pohjan puolikkaalle (n. sentin paksuinen kerros). Soseuta banaanit ja levitä mössö ekan täytteen päälle. Toinen pohjan puolikas täytteiden päälle.
Vaahdota 2 dl kermaa, mausta vaniljasokerilla ja levitä kakun päälle. Jos koristelua kaipaat, raasta tummasta suklaasta rouhetta kermavaahdon päälle.
Hyvää ja kevyttä
Täyte 1:
Vaniljavoikiisseli
2 dl kermaa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
150 g vähäsuolaista voita
Sekoita paksupohjaisessa kattilassa kerma, sokeri, perunajauhot ja munat. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kiisseli sakenee, älä keitä! Anna jäähtyä välillä sekoittaen. Lisää vaniljasokeri. Lisää jäähtynyt kiisseli pehmeän voin joukkoon pienissä erissä koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.
Täyte 2:
3-4 banaania
Kakkupohja:
3 munaa
1 dl sokeria
3 1/2 rkl perunalauhoja
1/2 rkl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauho-kaakao-leivinjauheseos siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille.
Paista 225 °C 5-7 minuuttia.
Kumoa pohja voipaperille, johon on ripoteltu vähän sokeria. Anna jäähtyä.
Halkaise pohja keskeltä kahtia, levitä vaniljavoikiisseli pohjan puolikkaalle (n. sentin paksuinen kerros). Soseuta banaanit ja levitä mössö ekan täytteen päälle. Toinen pohjan puolikas täytteiden päälle.
Vaahdota 2 dl kermaa, mausta vaniljasokerilla ja levitä kakun päälle. Jos koristelua kaipaat, raasta tummasta suklaasta rouhetta kermavaahdon päälle.
Hyvää ja kevyttä

-
- Kitinän uhri
- Viestit: 984
- Liittynyt: 14.08.2005 19:33
- Paikkakunta: PinkiBoxerit
Re: Kityn keittokirja
Taidat vitsailla.Bliss kirjoitti:Hyvää ja kevyttä
Runkkaaminen on tuottamista, ei saamista.
Re: Kityn keittokirja
Nigellan lihapullat tomaattikastikkeessa
(Nigella Lawsonin kirjasta Syötävän hyvää.)
Lihapullat:
400 g sikanautajauhelihaa
2 munaa
2 rkl parmesaaniraastetta
1 valkosipulinkynsi puristettuna
1 tl kuivattua oreganoa
3 rkl korppujauhoja
mustapippuria
aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna
Ainekset sekoitetaan taikinaksi, josta pyöritellään pieniä lihapullia (tästä pitäisi tulla useita kymmeniä lihapullia, eli siinä määrin pieniä).
Tomaattikastike:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl kuivattua oreganoa
1 rkl suolatonta voita
1 rkl oliiviöljyä (ei neitsytöljyä)
1 tetra (500 g) paseerattuja tomaatteja
hyppysellinen sokeria
suolaa ja pippuria
1 dl täysmaitoa
Sipulit kuullotetaan kattilassa pehmeiksi voissa ja öljyssä matalalla lämmöllä noin kymmenen minuutin ajan.
Tähän lisätään paseeratut tomaatit ja noin 3/4-purkillista kylmää vettä. Lisää sokeri, suola ja pippuri. Tämän vaiheen annetaan porista rauhassa noin kymmenen minuuttia. Seuraavaksi lisätään maito ja sitten lihapullat yksi kerrallaan. Ei kannata sekoittaa ennen kuin lihapullat muuttuvat ruskeiksi, muuten ne menevät rikki. Peitä kattila osittain kannella ja anna kypsyä noin 20 minuuttia. Miksei pidempäänkin.
Ja (tuore)pastaa lisäkkeeksi. Nam.
(Nigella Lawsonin kirjasta Syötävän hyvää.)
Lihapullat:
400 g sikanautajauhelihaa
2 munaa
2 rkl parmesaaniraastetta
1 valkosipulinkynsi puristettuna
1 tl kuivattua oreganoa
3 rkl korppujauhoja
mustapippuria
aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna
Ainekset sekoitetaan taikinaksi, josta pyöritellään pieniä lihapullia (tästä pitäisi tulla useita kymmeniä lihapullia, eli siinä määrin pieniä).
Tomaattikastike:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl kuivattua oreganoa
1 rkl suolatonta voita
1 rkl oliiviöljyä (ei neitsytöljyä)
1 tetra (500 g) paseerattuja tomaatteja
hyppysellinen sokeria
suolaa ja pippuria
1 dl täysmaitoa
Sipulit kuullotetaan kattilassa pehmeiksi voissa ja öljyssä matalalla lämmöllä noin kymmenen minuutin ajan.
Tähän lisätään paseeratut tomaatit ja noin 3/4-purkillista kylmää vettä. Lisää sokeri, suola ja pippuri. Tämän vaiheen annetaan porista rauhassa noin kymmenen minuuttia. Seuraavaksi lisätään maito ja sitten lihapullat yksi kerrallaan. Ei kannata sekoittaa ennen kuin lihapullat muuttuvat ruskeiksi, muuten ne menevät rikki. Peitä kattila osittain kannella ja anna kypsyä noin 20 minuuttia. Miksei pidempäänkin.
Ja (tuore)pastaa lisäkkeeksi. Nam.

-
- Kitinän väärinkäyttäjä
- Viestit: 235
- Liittynyt: 18.11.2006 20:37
Re: Kityn keittokirja
Riikan parempi pastasalaatti
Punasipuli
Kermaviilitörppö
Majoneesia
Kylmäsavulohta
Katkarapuja
Tilliä
Musta/sitruunapippuria
Aromisuolaa
Ruispastaa
Sipuli silpuksi, sekaisin kermaviilin, majoneesin ja mausteiden kanssa. Sekaan pilkottu kylmäsavulohi ja sulatetut katkikset. Viimäsenä kylmäksi huuhdottu pasta. Naminami.
Punasipuli
Kermaviilitörppö
Majoneesia
Kylmäsavulohta
Katkarapuja
Tilliä
Musta/sitruunapippuria
Aromisuolaa
Ruispastaa
Sipuli silpuksi, sekaisin kermaviilin, majoneesin ja mausteiden kanssa. Sekaan pilkottu kylmäsavulohi ja sulatetut katkikset. Viimäsenä kylmäksi huuhdottu pasta. Naminami.
fuck me I'm fabulous
Re: Kityn keittokirja
NiinQ missä kohtaa tässä on se salaatti? Onhan toi tilli tietty vihreetä... Vai onko tämä niitä kuuluisia "on se nyt kumma kun oon viikon syönyt pelkkää salaattia, mutta paino ei vaan tipu"-salaatteja?mdm kirjoitti:Riikan parempi pastasalaatti
Ja tässä kaikkien kaloripommien kuningatar:
Hovijälkiruoka
Kermaa
Vanilliinisokeria
Marenkeja
Mansikoita / banaaneja
Suklaakastiketta (kunnollista, ei mitään kaakkaovatkulia)
Kermat vaahdoksi, mausta sokerilla. Kulhoon kerroksittain kermavaahto, marengit ja mansikat. Päälle suklaakastiketta. Tautisen hyvää!
-
- Kitisijä
- Viestit: 3273
- Liittynyt: 26.08.2006 9:58
- Paikkakunta: Kenkäkaupunki
Re: Kityn keittokirja
Xiben fetasarvet
200 g margariinia
2 ½ dl maitoa
1 pss kuivahiivaa (tai n. 25 g tuoretta)
8 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl sokeria
Täyte:
fetajuustoa (esim. Apetina, sellainen pala)
mozzarellaraastetta
oreganoa & basilikaa
-> murskaa feta ja sekoita kaikki ainekset yhteen
Pinnalle:
kananmunaa
mozzarellaraastetta
Sulata ja jäähdytä margariini. Lämmitä maito riittävän lämpimäksi (n. 42 astetta kuivahiivalle). Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lisää maitoon vuorotellen jauhot ja rasva hyvin sekoittaen. Jaa taikina kolmeen palaan ja kauli ohuiksi ympyröiksi. Jaa ympyrät kahdeksaan lohkoon ja laita kunkin lohkon päälle reilusti fetatäytettä. Rullaa lohkot leveästä päästä alkaen sarviksi. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia ja SYÖ!
200 g margariinia
2 ½ dl maitoa
1 pss kuivahiivaa (tai n. 25 g tuoretta)
8 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl sokeria
Täyte:
fetajuustoa (esim. Apetina, sellainen pala)
mozzarellaraastetta
oreganoa & basilikaa
-> murskaa feta ja sekoita kaikki ainekset yhteen
Pinnalle:
kananmunaa
mozzarellaraastetta
Sulata ja jäähdytä margariini. Lämmitä maito riittävän lämpimäksi (n. 42 astetta kuivahiivalle). Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lisää maitoon vuorotellen jauhot ja rasva hyvin sekoittaen. Jaa taikina kolmeen palaan ja kauli ohuiksi ympyröiksi. Jaa ympyrät kahdeksaan lohkoon ja laita kunkin lohkon päälle reilusti fetatäytettä. Rullaa lohkot leveästä päästä alkaen sarviksi. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia ja SYÖ!
"Elämä on kuin pornoelokuva - silloin tällöin panemista ja niissä väleissä ihan täyttä paskaa."
-
- Kitinän uhri
- Viestit: 936
- Liittynyt: 27.05.2006 20:13
- Paikkakunta: pöydän alla
Re: Kityn keittokirja
Hedelmäsmoothie
Ihanaa, idioottivarmaa ja addiktoivaa
x määrä vaniljakermajäätelöä
x määrä haluamaasi nektaria
Jäätelö klöntteinä lasiin, täytteeksi nektaria. Odota että jäätelö hieman sulaa ja sekoita. Voilá! Smoothie on syntynyt!
Ihanaa, idioottivarmaa ja addiktoivaa
x määrä vaniljakermajäätelöä
x määrä haluamaasi nektaria
Jäätelö klöntteinä lasiin, täytteeksi nektaria. Odota että jäätelö hieman sulaa ja sekoita. Voilá! Smoothie on syntynyt!
I raise my hands to heaven of curiosity, I don't know what to ask for, What has it got for me?
-
- Kitinän uhri
- Viestit: 594
- Liittynyt: 24.08.2005 16:25
Re: Kityn keittokirja
Tein tosi hyvää tomaattikeittoa nyt kun meillä on se Super Hyvä Magic Bullet!
(Tai siis mies sen teki mutta mä päätin miten se tehdään ja mistä eli tää on siis mun ohje!)
Tomaatteja ja sipulia mössöks
sekaan pari purkkia chilillä maustettua tomaattimurskaa, kana- tai kasvislientä, eri värisiä paprikoita ja kesäkurpitsaa.
Ai niin ja sit yks purkki jotain ranskankermaa tai jotain, mää laitoin sitä valkosipulilla maustettua.
Tuoretta oreganoo ja chiliä, älkääkä kaivako nenää kun ootte pilkkonu chiliä, sattuu vieläkin.
Ja sit vaan annetaan muhia tosi kauan niin että paprikat sun muut on jo ihan löllöjä.
Ja parmesaania päälle.
Tosi hyvää!!
Mies oli kyllä ihan oikeessa sen Magic Bulletin suhteen, se on paska.
(Sille en tosin mitään myönnä vaan keksin aina jotain mitä se mukamas tekee väärin..)
Sopii se kyllä tollasten soseiden tekoon mutta turha yrittää mitään palasia saada aikaseks, sillä kun kerran hurauttaa niin lopputulos on aina vaahtoo.
(Tai siis mies sen teki mutta mä päätin miten se tehdään ja mistä eli tää on siis mun ohje!)
Tomaatteja ja sipulia mössöks
sekaan pari purkkia chilillä maustettua tomaattimurskaa, kana- tai kasvislientä, eri värisiä paprikoita ja kesäkurpitsaa.
Ai niin ja sit yks purkki jotain ranskankermaa tai jotain, mää laitoin sitä valkosipulilla maustettua.
Tuoretta oreganoo ja chiliä, älkääkä kaivako nenää kun ootte pilkkonu chiliä, sattuu vieläkin.
Ja sit vaan annetaan muhia tosi kauan niin että paprikat sun muut on jo ihan löllöjä.
Ja parmesaania päälle.
Tosi hyvää!!
Mies oli kyllä ihan oikeessa sen Magic Bulletin suhteen, se on paska.
(Sille en tosin mitään myönnä vaan keksin aina jotain mitä se mukamas tekee väärin..)
Sopii se kyllä tollasten soseiden tekoon mutta turha yrittää mitään palasia saada aikaseks, sillä kun kerran hurauttaa niin lopputulos on aina vaahtoo.
Re: Kityn keittokirja
Tällä menee Painonvartijoiden pistelaskurit sekaisin, mutta menkööt...
Aimopannu
Bratwurstia
silputtua pekonia
kuohukermaa
perunaa
sipulia
suolaa
mustapippuria
kananmunia
etikkapunajuuria
maustekurkkuja
Keitä perunat (kovamaltoisia) puolikypsiksi ja anna niiden jäähtyä huoneenlämmössä. Pilko pieniksi ja paista perunat hyvin kuumassa ja runsaassa voissa (savuamispisteessä, mutta ei sen yli) sellaisissa erissä ja sen kokoisina paloina, jotka hella kykenee käsittelemään. Siirrä perunat pois pannulta.
Laita pekoni kylmään pannuun ja kuumenna. Kun pekonista on irronnut rasvaa, heitä sipulisilppu joukkoon ja ruskista. Lisää makkarat. Yhdistä perunat, lisää kerma ja hauduta, kunnes perunat ovat pehmenneet ja kerma kokonaan imeytynyt perunoihin. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kananmunat paistetaan niin, että keltuaiset ovat puoliksi hyytyneitä. Annos kootaan lautaselle. Tarjoa etikkapunajuurten ja maustekurkkujen kera.
Aimopannu
Bratwurstia
silputtua pekonia
kuohukermaa
perunaa
sipulia
suolaa
mustapippuria
kananmunia
etikkapunajuuria
maustekurkkuja
Keitä perunat (kovamaltoisia) puolikypsiksi ja anna niiden jäähtyä huoneenlämmössä. Pilko pieniksi ja paista perunat hyvin kuumassa ja runsaassa voissa (savuamispisteessä, mutta ei sen yli) sellaisissa erissä ja sen kokoisina paloina, jotka hella kykenee käsittelemään. Siirrä perunat pois pannulta.
Laita pekoni kylmään pannuun ja kuumenna. Kun pekonista on irronnut rasvaa, heitä sipulisilppu joukkoon ja ruskista. Lisää makkarat. Yhdistä perunat, lisää kerma ja hauduta, kunnes perunat ovat pehmenneet ja kerma kokonaan imeytynyt perunoihin. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kananmunat paistetaan niin, että keltuaiset ovat puoliksi hyytyneitä. Annos kootaan lautaselle. Tarjoa etikkapunajuurten ja maustekurkkujen kera.