Sivu 8/18

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 18.02.2007 20:00
Kirjoittaja aimohaiku
Merellinen lasagne

300 g tuoretta lohifileetä
1 sipuli
3 dl valkoviiniä
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
1 kalaliemikuutio
2 dl kuohukermaa
3 dl voimakasta juustoraastetta
2 valkosipulinkynttä
200 g tuoreita tai pakastettuja pinaatinlehtiä
1 rkl voita
1 tölkki (n. 400 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyreetä
0,5 tl suolaa
0,5 mm cayennenpippuria
200 g kuorittuja katkarapuja
12 lasagnelevyä


Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Kuutioi lohi. Kuori ja silppua sipuli. Keitä sipulia ja lohta viinissä 2 minuuttia. Siivilöi ne pois ja kaada liemi takaisin kattilaan.

Vatkaa jauhot ja vesi sekaisin ja lisää seos viiniin vatkaten. Lisää liemikuutio ja kerma. Keitä kastiketta muutama minuutti ja lisää sen jälkeen suurin osa juustoa. Nosta syrjään liedeltä.

Huuhtele tuore pinaatti. Irrota lehdet ja silppua ne. Kuori ja silppua valkosipuli. Paista sitä ja pinaattia voissa paistinpannussa muutama minuutti, kunnes pinaatti on pehmeää. Lisää tomaattimurska ja -pyree. Mausta suolalla ja cayennenpippurilla. Sekoita kastikkeeseen varovasti lohi, sipuli ja katkaravut.

Lado voideltuun uuninkestävään vuokaan kerroksittain lohi-kasvisseosta, juustokastiketta ja lasagnelevyjä. Päällimmäiseksi tulee juustokastiketta. Sirottele pinnalle loput juustoraasteesta.

Paista uunin alaosassa noin 30 minuuttia.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 20.02.2007 23:55
Kirjoittaja brona
Kiitti Aimo, nyt valuu kuola pitkin rinnuksia....

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 13.03.2007 19:47
Kirjoittaja Clay
Simppeli vinkki: köyhiin ritareihin munamaidon joukkoon kanelia, muskottipähkinäjauhetta ja vaniliinisokeria, varmasti monet muutkin mausteet toimii, mutta nyt tuli noita kokeiltua. Kaikki on varmaan kuitenki joskus jo keksinyt tuon itsekin ja sitten masennun.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 13.03.2007 19:58
Kirjoittaja ninnithequeen
Clay kirjoitti:Simppeli vinkki: köyhiin ritareihin munamaidon joukkoon kanelia, muskottipähkinäjauhetta ja vaniliinisokeria, varmasti monet muutkin mausteet toimii, mutta nyt tuli noita kokeiltua. Kaikki on varmaan kuitenki joskus jo keksinyt tuon itsekin ja sitten masennun.
En oo kokeillu, mutta varmasti kokeilen, kiits :D

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 14.03.2007 10:36
Kirjoittaja Kimmen
Ajattelin tänään ostaa lohifileen ja lykätä uuniin.

Kysymys: Paljonko uuniin asteita ja kauanko annan paistua?

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 14.03.2007 10:38
Kirjoittaja Dr.Diarrhea
Kimmen kirjoitti:Ajattelin tänään ostaa lohifileen ja lykätä uuniin.

Kysymys: Paljonko uuniin asteita ja kauanko annan paistua?
Tommonen puolen kilon häntäpala valmistuu meikkiksellä 250 asteessa 40 minsaa, keskellä uunia. Lisään kermaa joku 5 minsaa ennen loppua, jolloin kalasta ei tule kuiva.

EDIT: ohjeet sanoo muuta eli pienempi lämpö ja aika, mutta raaka kala on kohtuu etovaa, yleensä kypsennän yli ohjeen, jotka voivat olla aika nafteja

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 14.03.2007 10:39
Kirjoittaja BettyB.
Kimmen kirjoitti:Ajattelin tänään ostaa lohifileen ja lykätä uuniin.

Kysymys: Paljonko uuniin asteita ja kauanko annan paistua?
Aikuinen mies, KVG!

No joo, 175-200 astetta, n. 30 min. Riippuu vähän mitä muuta sinne vuokaan tökkäät jos tökkäät (kermaa, smetanaa, kasviksia, perunaa...)

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 14.03.2007 10:42
Kirjoittaja BettyB.
Dr.Diarrhea kirjoitti:Tommonen puolen kilon häntäpala valmistuu meikkiksellä 250 asteessa 40 minsaa, keskellä uunia. Lisään kermaa joku 5 minsaa ennen loppua, jolloin kalasta ei tule kuiva.
Terveyskokki korvaa ton kerman foliolla. Ja jos et paistais noin pientä filettä noin kauaa, sekin jeesais aika fantsusti tohon kuivuuteen.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 14.03.2007 10:49
Kirjoittaja Kimmen
BettyB. kirjoitti:
Kimmen kirjoitti:Ajattelin tänään ostaa lohifileen ja lykätä uuniin.

Kysymys: Paljonko uuniin asteita ja kauanko annan paistua?
Aikuinen mies, KVG!

No joo, 175-200 astetta, n. 30 min. Riippuu vähän mitä muuta sinne vuokaan tökkäät jos tökkäät (kermaa, smetanaa, kasviksia, perunaa...)
Ei kaikkea voi tietää. Olen tähän asti vain loimuttanut lohet notskilla, mutten nyt tähän hätään viitsi väsätä kokkoa takapihalle.

Mikä helvetin KVG? Kaiva Vaostasi Gutaa?

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 14.03.2007 10:51
Kirjoittaja BettyB.
Kimmen kirjoitti:Mikä helvetin KVG? Kaiva Vaostasi Gutaa?
Kato Vittu Goooglesta. Tollo.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 14.03.2007 10:56
Kirjoittaja MGandhi
BettyB. kirjoitti:Tollo.
Huh! Ollaanpas sitä tänään kiukkuisia! :shock:

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 14.03.2007 11:18
Kirjoittaja BettyB.
MGandhi kirjoitti:Huh! Ollaanpas sitä tänään kiukkuisia! :shock:
Gorgeous stallion!

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 14.03.2007 21:26
Kirjoittaja Clay
Kimmen kirjoitti:
BettyB. kirjoitti:
Kimmen kirjoitti:Ajattelin tänään ostaa lohifileen ja lykätä uuniin.
..KVG!
Mikä helvetin KVG? Kaiva Vaostasi Gutaa?
Kaiva Vaolastasi Gutaa?

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 15.03.2007 7:39
Kirjoittaja Kimmen
Clay kirjoitti:Kaiva Vaolastasi Gutaa?
Hey, olen aina avoin uusille jutuille. :jouden:

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 16.03.2007 22:50
Kirjoittaja Vihtahousu
Vaola kirjoitti:
Kimmen kirjoitti:
Clay kirjoitti:Kaiva Vaolastasi Gutaa?
Hey, olen aina avoin uusille jutuille. :jouden:
Ja multa ei tietenkään kysytä mitään?
Onko kysytty aikaisemminkaan? Niinpä...

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 20.03.2007 20:14
Kirjoittaja nowaysis
Aluksi ajattelin tästä tulevan tylsähköjä currykasviksia pakettinuudelien kera, tarkoituksena oli siis välttyä kauppareissulta. Yllätyksekseni sain kuitenkin maukkaan ja varsin yleiskelvollisen eli monikäyttöisen lisukkeen.

Pannussa kuumennetaan loraus öljyä. Sekaan yksi sipuli valitsemallanne tavalla pilkottuna, samoin pari porkkanaa jonkunlaisiksi tikuiksi pilkottuna. Muitakin kasviksia tai jopa lihaa tähän voinee käyttää, uson. Lisää inkiväärimurskaa teelusikallinen, samoin jotain currytahnaa ynnä valkosipulinkynsi. Hippunen sokeria makeutta antamaan. Hauduttele kunnes ovat al dente, siis napakoita, ei lötköjä. Makeus sopi nätisti inkiväärin ja porkkanan kanssa. Itse nautin tuota nudskujen, salaatinlehtien, kurkun ja juustokuutioiden kera.

P.s. Se ei ollutkaan pannu, vaan kasari. Ja kansi sai olla päällä.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 20.03.2007 20:28
Kirjoittaja JossuNN
thaimaalainen lohi uunissa


yksi iso lohifile

kookoskermaa (kaivetaan sieltä purkin pohjalta vaan se köntti jos mahdollista)
sitruunan tai limen mehua
tilkka vettä

=>hämmennetään näistä sellainen sopivan jämäkkä tahna

vihreä curry-tahna
tuore inkivääri
punainen chili (tahnana tai purkista)
sokeria
mustapippuria
tuoretta valkosipulia

=> kookostahna maustetaan näillä maun mukkaan ja sivellään koko hoito kalan päälle runsain mitoin ilman pihistely. kala uuniin muhimaan ja syödään jonkun sopivan pähkinäisen ja melonisen salatin kera. nam.

levitetään

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 05.04.2007 1:41
Kirjoittaja Niba
Röyh..

Oululaisen Juhlamämmiä 200g ja 2dl luomukuohukermaa..........

Ihananmakuista, ihanan terveellistä ja ihanan kallista!

(Niin sitä luulisi että 2dl kermaa riittäisi koko ropeeseen AJ! mutta ei se riitä!)

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 04.05.2007 21:17
Kirjoittaja Clay
Vaatimattomampi ohje, mutta toivottavasti kovin moni muu ei ole tällaisia väsännyt.

Savin eväsleivät:
1. ruisleipää (esim. Oululaisen Reilu)
2. pohjaan ja/tai kanteen Oivariinia
3. Oivariinin päälle hapankaalia
4. hapankaalin päälle viipaloituja mustia oliiveja
5. oliivien päälle tomaattiviipaleita
6. tomaattien päälle pari siivua voileipäkinkkua tai muuta leikkelettä
7. kansi päälle

Parasta leipä on vasta muhittuaan pari tuntia lämpimässä työlaukussa likaisten vaatteiden keskellä.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 20.05.2007 20:29
Kirjoittaja Lolita
Helppo kanaruoka, jolla hurmata jokainen vähänkin valkosipulista pitävä mies/nainen.

- Paketti hunajamarinoituja broilerisuikaleita, koko valinnainen
- Yksi kokonainen valkosipuli
- Purkki kermaa tai vastaavaa, ei turhaan mitään kovin kevyttä.

Lisukkeeksi riisiä tai pastaa.

Suikaleet ja murskattu valkosipuli pannulle ja paistetaan (kyllä, koko valkosipuli eli parhaimmillaan toistakymmentä kynttä). Kun suikaleet paistuneet mukavasti ja saaneet vähän väriä, kaadetaan kerma joukkoon, levy ihan pienelle ja annetaan muhia riisin/pastan keittoajan välillä sekoittaen.

Valmis! Hurjasta valkosipulimäärästä huolimatta kastike on miedon ja pehmeän makuista. Parasta on, että annoksen ainoa suola tulee riisin/pastan keitinvedestä, siis terveellistäkin vielä!

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 20.05.2007 20:53
Kirjoittaja ninnithequeen
Lolita.

Me tehään usein suunnilleen tota samaa ruokaa, mutta laitetaan vähintään 3 kokonaista valkosipulia siihen :D

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 20.05.2007 21:28
Kirjoittaja irmelianneli
^ Hui kamaluus, mä kuolisin! Tänään Raxissa söin pari slaissia pitsaa ja otin vahingossa jotain valkoista, väärää salaatinkastikettakin ---> joka paikassa maistuu ja tuntuu valkosipuli ja päätä särkee ja ontelot oudon tuntuiset!

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 10.07.2007 19:42
Kirjoittaja Clay
Jos gratiini jää löysäksi, voi lautaselle jäävän juustokastikkeen käyttää munakkaaseen, vähän olutta joukkoon ja mausteita oman maun mukaan, tykkään.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 20.07.2007 1:44
Kirjoittaja Clay
No tällä kertaa ihan oikea ohje..

Retiisilevite

retiisejä
Rambol-yrttituorejuustoa
Oivariinia
sherryviinietikkaa
valkosipulinkynsi

Retiisit ja valkosipuli teuraaksi, minkä jälkeen kaikki sekoitetaan.

Re: Kityn keittokirja

Lähetetty: 22.07.2007 17:13
Kirjoittaja 1108
Patz kirjoitti:Nyt joudun pojittelemaan jopa Hot pàpaa: Kuulehan sie POIKA, tämä tyttö on kuulunut kalastusseuraan koko ikänsä ja kuuluu edelleen, on ehkä n. 4-vuotiaasta asti istunut tuntitolkulla rannassa/laiturilla/veneessä vapa kädessä kohoa tuijottaen, hanskaa mato-onget, verkot, katiskat ja uistimet, pilkkii talvisin muuallakin kun sohvalla. Ymmärtää eron kasiaisen, surviaisen ja kärpäsentoukan välillä. Tämä neiti osaa perata, suomustaa ja fileoida. Osaa graavata, kylmäsavustaa, savustaa, loimuttaa jne...
Ja veitsistä: jos ei tällä tytöllä muuta terävää olekaan, niin ainakin veitset. Sillä vaikkei kokkaaminen välineurheilua olekaan, saattaisin pärjätä siinäkin lajissa kotuullisesti... NIIH!
Mitä mä olen missannutkaan poissaollessani!?!??!?!?!?!

:h: Ihana nainen!