Kityn keittokirja
-
- Kitisijä
- Viestit: 1234
- Liittynyt: 07.04.2006 0:01
Re: Kityn keittokirja
1 dl kuohukermaa vatkattuna + 1 purkki Bulgarian jogurttia + homejuustoa + raakaa kukkakaalia + kohtuullisen varovasti rakuunaa. Hyvää esimerkiksi lihan kanssa.
Re: Kityn keittokirja
Pitikö rupee lukee tätäkin ketjua nälissään ku kauppa ei oo ees auki vielä 

-
- Kitisijä
- Viestit: 18932
- Liittynyt: 15.08.2005 3:14
- Paikkakunta: Hell
Re: Kityn keittokirja
Nälkä oli jo valmiiksi menen syömään ravintolapitsan Cantinaan..saan henkilökuntahinnalla -%-- eväät jäi siis kotiin..syystä jota en kerro.
Pyyhin Netikettiin..
Re: Kityn keittokirja
Älä tee näin-pasta
Paista 400 g sika-nautajauhelihaa sekä kaksi silputtua sipulia. Lisää mustapippuria, valkosipulimurskaa sekä suolaa. Keitä pussillinen (400g) makaroonia lihaliemikuution kanssa, sekoita sekaan purkki (400g) tomaattimurskaa sekä jauhelihat. Huomaa, että tabasco on loppu ja avaa chilijauhe-purkki. Pudota sekä purkin kansi että aivan liikaa jauhetta sekaan, kilju hetki. Kaiva korkki kattilasta, sekoittele. Lisää 200 g jäätynyttä mozzarellaa, pyörittele kunnes juusto sulaa kunnolla tasaisesti. Avaa kilon homejuustopussi. Kaada varovasti suoraan kattilaan kunnes saa taas kiljua koska juustoa lösähti sen puol kiloo liikaa. Lisää naama punaisena tujusti oreganoa ja tarjoile. Uskomatonta kyllä, tämä oli taivaallista ja kaikki otti lisää.
Vaikka se on älä tee näin.
Ai niin. Osta kunnon mitat ja käytä niitä.
Paista 400 g sika-nautajauhelihaa sekä kaksi silputtua sipulia. Lisää mustapippuria, valkosipulimurskaa sekä suolaa. Keitä pussillinen (400g) makaroonia lihaliemikuution kanssa, sekoita sekaan purkki (400g) tomaattimurskaa sekä jauhelihat. Huomaa, että tabasco on loppu ja avaa chilijauhe-purkki. Pudota sekä purkin kansi että aivan liikaa jauhetta sekaan, kilju hetki. Kaiva korkki kattilasta, sekoittele. Lisää 200 g jäätynyttä mozzarellaa, pyörittele kunnes juusto sulaa kunnolla tasaisesti. Avaa kilon homejuustopussi. Kaada varovasti suoraan kattilaan kunnes saa taas kiljua koska juustoa lösähti sen puol kiloo liikaa. Lisää naama punaisena tujusti oreganoa ja tarjoile. Uskomatonta kyllä, tämä oli taivaallista ja kaikki otti lisää.
Vaikka se on älä tee näin.
Ai niin. Osta kunnon mitat ja käytä niitä.
Re: Kityn keittokirja
No ÄLÄ!bliss kirjoitti:^Kaloreita ei uskalla edes ajatella

Mut jeesus et oli hyvää...
-
- Kitisijä
- Viestit: 2587
- Liittynyt: 14.08.2005 23:46
Re: Kityn keittokirja
Meinasin aluks kirjottaa huvikseni paperille, mutta sitten tuli mieleen, että samantein voi sen tänne kirjottaa..
Saksalaistyylinen tomaattinen kesäkurpitsa-porsaspaistos
ruskista possusuikaleet pannulla voissa, suolassa ja kuminoissa. Lisää pippuria.
Lado vuokaan vapaassa järjestyksessä kesäkurpitsaa, porkkanaa ja valkosipulia.
Lataa possut vihanneksien päälle.
Kiehauta pannussa vettä ja tomaattisosetta. Kaada liemi kasvisten päälle. Seuraavaksi kermaa. Lopuksi saksalaista olutta (esim. Köstritzer schwarzbier) kunnes vuoka on täynnä.
Ripottele oreganoa päälle. Työnnä uuniin. Säästä loppu olut ruokajuomaksi!
Saksalaistyylinen tomaattinen kesäkurpitsa-porsaspaistos
ruskista possusuikaleet pannulla voissa, suolassa ja kuminoissa. Lisää pippuria.
Lado vuokaan vapaassa järjestyksessä kesäkurpitsaa, porkkanaa ja valkosipulia.
Lataa possut vihanneksien päälle.
Kiehauta pannussa vettä ja tomaattisosetta. Kaada liemi kasvisten päälle. Seuraavaksi kermaa. Lopuksi saksalaista olutta (esim. Köstritzer schwarzbier) kunnes vuoka on täynnä.
Ripottele oreganoa päälle. Työnnä uuniin. Säästä loppu olut ruokajuomaksi!
Nyt penikseni on fantastinen!
-
- Kitisijä
- Viestit: 2587
- Liittynyt: 14.08.2005 23:46
Re: Kityn keittokirja
Punajuureksinen sinihomejuusto-broilervuoka
Keitä kattilassa punajuuria, perunoita ja porkkanoita, itse käytin suhteita 3:2:1, ja maustoin keitinveden valkopippurilla sekä yrttisuolalla. Kun juuret ovat pehmeitä kaada vesi helvettiin, tai säilöön, ja mössää ne juuret. Lisäile kermaa maun ja silmän mukaan, sekä meiramia. Pane uunivuokaan alimmaiseksi broilerinfileet, niiden päälle sinihomejuustoa, ja lopuksi juuresmössö -> uuniin kunnes on kypsää.
Keitä kattilassa punajuuria, perunoita ja porkkanoita, itse käytin suhteita 3:2:1, ja maustoin keitinveden valkopippurilla sekä yrttisuolalla. Kun juuret ovat pehmeitä kaada vesi helvettiin, tai säilöön, ja mössää ne juuret. Lisäile kermaa maun ja silmän mukaan, sekä meiramia. Pane uunivuokaan alimmaiseksi broilerinfileet, niiden päälle sinihomejuustoa, ja lopuksi juuresmössö -> uuniin kunnes on kypsää.
Nyt penikseni on fantastinen!
Re: Kityn keittokirja
Dumiksen 2 kilon sii.. salaatti
Jäävuorisalaatti-pallero (pienehkö)
n. 3 tomaattia
2 paprikaa
2-3 suolakurkkua
n. 2 punasipulia
2 pakettia fetasnack-pakettei (oliivi, valkosipuli)
ja sit jotain kastiketta tahi muuta maustuketta ja eikusta nom-nom-nom!
Jäävuorisalaatti-pallero (pienehkö)
n. 3 tomaattia
2 paprikaa
2-3 suolakurkkua
n. 2 punasipulia
2 pakettia fetasnack-pakettei (oliivi, valkosipuli)
ja sit jotain kastiketta tahi muuta maustuketta ja eikusta nom-nom-nom!
Re: Kityn keittokirja
Didzillan karppilasagne
kastike:
400g jauhelihaa
500-600g tomaattimurskaa
1 pussi ranskalaista sipuleikeittoa
sit voi laittaa vaikka pari valkosipulinkynttä jos haluaa ja vaikka pieneksi silputtua aurinkokuivattua tomaattia.. ja vaikka hieman herkkusieniä jos haluaa (herkkusienet ovat jääneet minulta joka kerta vielä kauppaan, joku kerta muistan ne)
(eli ruskista liha+sipulit+sienet, kaada tomaattimurska ja viimoiseksi sipulikeitto)
kastike:
2 purkkia ruokakermaa (jos masu kestää niin suosittelen tähän kolmen juusto ruokakermaa tai sitä kipparikermaa.. tai tomaattivuohenjuusto)
300-400g juustoraatetta
kaksi keskikokoista kesäkurpitsaa
tee kastike
tee kesäkurpitsasta ohuita siivuja (mulla on tätä varten jokin mandoliini tms raastin)
avaa kermapurkki ja juustopussi
kastiketta uunivuoan pohjalle
yksi kerros kesäkurpitsaa
1/3 juustosta tähän väliin
yksi kerros kesäkurpitsaa
taas jauhelihakastiketta .. jne..
viimoinen kerros: kesäkurpitsan päälle loput raasteet ja sitten päälle valutellaan kerma
Olisinkohan laittanut 200 asteeseen ja silleen, että ehdin katsella dr.philin nauhalta.. tuntikin voi olla hyvä aika.
Tää on tällainen mutkat suoriksi -ohje.
kastike:
400g jauhelihaa
500-600g tomaattimurskaa
1 pussi ranskalaista sipuleikeittoa
sit voi laittaa vaikka pari valkosipulinkynttä jos haluaa ja vaikka pieneksi silputtua aurinkokuivattua tomaattia.. ja vaikka hieman herkkusieniä jos haluaa (herkkusienet ovat jääneet minulta joka kerta vielä kauppaan, joku kerta muistan ne)
(eli ruskista liha+sipulit+sienet, kaada tomaattimurska ja viimoiseksi sipulikeitto)
kastike:
2 purkkia ruokakermaa (jos masu kestää niin suosittelen tähän kolmen juusto ruokakermaa tai sitä kipparikermaa.. tai tomaattivuohenjuusto)
300-400g juustoraatetta
kaksi keskikokoista kesäkurpitsaa
tee kastike
tee kesäkurpitsasta ohuita siivuja (mulla on tätä varten jokin mandoliini tms raastin)
avaa kermapurkki ja juustopussi

kastiketta uunivuoan pohjalle
yksi kerros kesäkurpitsaa
1/3 juustosta tähän väliin
yksi kerros kesäkurpitsaa
taas jauhelihakastiketta .. jne..
viimoinen kerros: kesäkurpitsan päälle loput raasteet ja sitten päälle valutellaan kerma

Olisinkohan laittanut 200 asteeseen ja silleen, että ehdin katsella dr.philin nauhalta.. tuntikin voi olla hyvä aika.
Tää on tällainen mutkat suoriksi -ohje.
-
- Kitisijä
- Viestit: 11469
- Liittynyt: 08.01.2009 22:53
Re: Kityn keittokirja
^ Etkö itkettänyt kesäkurpitsaa? Tuleeko löllöä?
Mä nimittäin itketän, ja silti meinaa tulla melko mössöä. Tai ehka vika on vaan mun valkokastikkeessa... hmm...
Mä nimittäin itketän, ja silti meinaa tulla melko mössöä. Tai ehka vika on vaan mun valkokastikkeessa... hmm...
When I drink alcohol, everyone says I'm an alcoholic. When I drink Fanta, no one says I'm fantastic.
Re: Kityn keittokirja
Nope, en oo tullut edes ajatelleeksi moista. Lähtiskö silleen vai liika neste pois? Ei se ole mielestäni mitenkään häiritsevän vetistä.Vesper kirjoitti:^ Etkö itkettänyt kesäkurpitsaa? Tuleeko löllöä?
Mä nimittäin itketän, ja silti meinaa tulla melko mössöä. Tai ehka vika on vaan mun valkokastikkeessa... hmm...
Parasta tuo "lasagne" on seuraavana päivänä, kertaalleen lämmitettynä.
Re: Kityn keittokirja
Hjälp! Mitä tarkottaa itkettäminen. Taidan olla aika surkee keittiössä. Siis ruuanlaitossa..
Re: Kityn keittokirja
No worries, onnistuu ilmankinStinky kirjoitti:Hjälp! Mitä tarkottaa itkettäminen. Taidan olla aika surkee keittiössä. Siis ruuanlaitossa..

Mutta huomaa toi mun helppo "valkoinen kastike"

Re: Kityn keittokirja
^Hei, helppo on mun toinen nimeni. Eheheee, jopa vitsin murjasin. Mut joo, mä en kauheen kiihkeesti välitä tosta kokkaamisesta vaikka välillä intoudunkin joten helpot reseptit on mun juttu.
Ja joo, laita se muussiresepti kanssa jos vaan viitsit!
Ja joo, laita se muussiresepti kanssa jos vaan viitsit!
Re: Kityn keittokirja
Didizillan muussi
450g kukkakaalia (pakastepussi)
100-200g babyporkkanoita
50g paprikakoskenlaskijaa
loraus kermaa
vähän suolaa
keittä kukkakaali ja babyporkkanat kypsiksi
kaada vedet pois
lisää paprikakoskenlaskija, kerma ja suola
SURRUR..
450g kukkakaalia (pakastepussi)
100-200g babyporkkanoita
50g paprikakoskenlaskijaa
loraus kermaa
vähän suolaa
keittä kukkakaali ja babyporkkanat kypsiksi
kaada vedet pois
lisää paprikakoskenlaskija, kerma ja suola
SURRUR..
Re: Kityn keittokirja
Yeah *röyh* Hyvää tuo lasagne on ilman sitä itkettämistä, ei ole lainkaan liian löysää, oikein sopivaa. Ja jämäkkyys on huomattavasti parempi jos verrataan löysyydessä esim saarioisten tavalliseen lasagneen (sehän on melkein puuroa kyl).
*RÖYH!*
*RÖYH!*
Re: Kityn keittokirja
Tein tätä vihdoinkin tänään ja tästä tuli nyt mun lempiruokamilli kirjoitti:Didzillan karppilasagne

Re: Kityn keittokirja
HienoaStinky kirjoitti:Tein tätä vihdoinkin tänään ja tästä tuli nyt mun lempiruoka
![Iso Hymy :]](./images/smilies/icon_hymy.gif)
Re: Kityn keittokirja
^Mitenkä maku muuttuu pakkasen kautta? Tuli aika iso satsi yhelle ihmiselle ![Iso Hymy :]](./images/smilies/icon_hymy.gif)
Tota sun muussia teen sunnuntaina ja kalaa sen seuraks löytyy pakkasesta. Mä oon näköjään innostunut puuhaileen tuolla keittiössä kun eilenkin tein töihin viemisiks lomapullaa. Tarttee varmaan toi kuume mitata..
![Iso Hymy :]](./images/smilies/icon_hymy.gif)
Tota sun muussia teen sunnuntaina ja kalaa sen seuraks löytyy pakkasesta. Mä oon näköjään innostunut puuhaileen tuolla keittiössä kun eilenkin tein töihin viemisiks lomapullaa. Tarttee varmaan toi kuume mitata..
Re: Kityn keittokirja
Ei mitään hajua miten se reagoi pakastamiseen. Kyllä sä saat sen syötyäStinky kirjoitti:^Mitenkä maku muuttuu pakkasen kautta? Tuli aika iso satsi yhelle ihmiselle
Tota sun muussia teen sunnuntaina ja kalaa sen seuraks löytyy pakkasesta. Mä oon näköjään innostunut puuhaileen tuolla keittiössä kun eilenkin tein töihin viemisiks lomapullaa. Tarttee varmaan toi kuume mitata..

Tee töihin karppimutakakku

Kukkakaaligratiini on kans sit ihan pop. ( sitähän voi kans tuunailla laittamalla vähän parsakaalia ja sitten vaikka kanaa sinne sekaan)
Re: Kityn keittokirja
Taivaallisen hyvä kukkakaalisoppa.
Kukkakaali
Purjo
Iso sipuli
Voimakasta koskenlaskijaa
Kasvisliemikuutio
Keitä kukkakaali, sipuli ja purjo pehmeäksi. Ota keitinlientä talteen. Soseuta kamat ja lisää itsellesi sopiva määrä keitinlientä soseeseen. Mä tykkään paksusta keitosta.
Lisää joukkoon kasvisliemikuutio ja reilu puolet koskenlaskijasta. Anna kiehua hiljalleen niin että juusto ja liemikuutio on sulanut. Sekoittele välillä.
Nauti
Kukkakaali
Purjo
Iso sipuli
Voimakasta koskenlaskijaa
Kasvisliemikuutio
Keitä kukkakaali, sipuli ja purjo pehmeäksi. Ota keitinlientä talteen. Soseuta kamat ja lisää itsellesi sopiva määrä keitinlientä soseeseen. Mä tykkään paksusta keitosta.
Lisää joukkoon kasvisliemikuutio ja reilu puolet koskenlaskijasta. Anna kiehua hiljalleen niin että juusto ja liemikuutio on sulanut. Sekoittele välillä.
Nauti

-
- Kitisijä
- Viestit: 1488
- Liittynyt: 15.08.2005 8:37
- Paikkakunta: Etelä-Suomi
Re: Kityn keittokirja
Tässä hyvä sienipiirakkaohje
SIENIPIIRAKKA
75 g voita
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl kylmää maitoa
Täyte:
400-500 g sekasieniä, kanttarelleja tai herkkusieniä tai suppilovahveroita
1 sipuli
1 rkl vehnäjauhoja
1dl kermaa tai smetanaa
suolaa, valko-tai viherpippuria
1. Sekoita käsin pehmeä voi ja kuivat aineet.
2. Lisää joukkoon maito ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna sen jähmettyä kylmässä.
3. Valmista sillä aikaa täyte. Hienonna sienet ja sipuli. Ruskista ne kevyesti voissa.
4. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, kerma ja mausteet. Anna seoksen kiehahtaa.
5. Voitele matala mieluiten irtopohjavuoka voilla.
6. Kaaviloi puolet taikinasta piirakan pohjalevyksi ja levitä sille täyte.
7. Kaaviloi toinen puoli kanneksi. Jos haluat piiraan pintaan kuvioita, tee ne pienellä muotilla tai veitsellä.
8. Nosta kansilevy täytteen päälle ja sulje piirakan reunat haarukan avulla.
9. Voitele pinta munalla ja paista piirakka 225 asteen lämmössä uunin alatasolla pellin päällä 20-25 minuuttia.
SIENIPIIRAKKA
75 g voita
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl kylmää maitoa
Täyte:
400-500 g sekasieniä, kanttarelleja tai herkkusieniä tai suppilovahveroita
1 sipuli
1 rkl vehnäjauhoja
1dl kermaa tai smetanaa
suolaa, valko-tai viherpippuria
1. Sekoita käsin pehmeä voi ja kuivat aineet.
2. Lisää joukkoon maito ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna sen jähmettyä kylmässä.
3. Valmista sillä aikaa täyte. Hienonna sienet ja sipuli. Ruskista ne kevyesti voissa.
4. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, kerma ja mausteet. Anna seoksen kiehahtaa.
5. Voitele matala mieluiten irtopohjavuoka voilla.
6. Kaaviloi puolet taikinasta piirakan pohjalevyksi ja levitä sille täyte.
7. Kaaviloi toinen puoli kanneksi. Jos haluat piiraan pintaan kuvioita, tee ne pienellä muotilla tai veitsellä.
8. Nosta kansilevy täytteen päälle ja sulje piirakan reunat haarukan avulla.
9. Voitele pinta munalla ja paista piirakka 225 asteen lämmössä uunin alatasolla pellin päällä 20-25 minuuttia.
"Elämä syntyy hanurista - tai ainakin läheltä sitä"
-
- Kitisijä
- Viestit: 18932
- Liittynyt: 15.08.2005 3:14
- Paikkakunta: Hell
Re: Kityn keittokirja
Sain kunnolla munan täydennystä joten tein muna-pekoni piiirakan
täyte:
7 munaa
200g pekonikuutioita
ISO sipuli
3 keskikokoista tomaattia
mustapippuria teespoon tai maun mukaan..
150g juustoraastetta (emmental)
pohja:
5dl vehnäjauhoa
2dl kämmenlämpöistä vodaa
hiivaa kuivaa tai tavallista
suolaa 1 teedspoon
sokeria 2 teespoon
<30g rasvaa (voita/kissanrasvaa)
Ohjelma..
lämmitä uuni n. +350 esteeseen Kelviniä (microsoft asteikko)
sulata rasva
heitä käenlämpöiseen hiivat, sokeri ja suola
sekota
lisää 2dl jauhoa ja vatkaa hetki hurumycket!
lisää loput jauhot ja rasva viimeksi, alusta taikina..
Anna kohota n. 30 minsaa
(sillä välin toisaalla keittiössä!):shock:
paista hakattu sipula ja pekonikuutiot pannulla kypsäksi..
jäähdytä..
sekoita munat rikki, lisää jäähtyny pekonisipula..
viipaloi tomaatit ja sotke joukkoon, lisää myös pippuri ja juusto..
Tasoita taikinapohja hiukan uunipeltiä suuremmaksi, lopsauta täyte pohjan toiselle puoliskolle ja käännä toinen puoli kaneksi päälle, sulje HUOLELLA, mutta ei haittaa vaikka täytettä pussuisikin jostain taikinan reiästä ja voitele lopulla munalla tai paistamisen loppuvaiheessa vedellä..
lykkää pelti uuniin n. 40 minuutiksi, ota jäähtymään ja viipaloi jäähtyneenä sopivan kokoisiin paloihin, 3x3 tai 4x4 tai 5x5..
Sitten voit joko syödä paistoksen tai pistät siitä osan tekeytymään yön yli jääkaappiin..
Vaihtele mm. juustolaatuja mielesi mukaan, aurajuustokin sopinee mainiosti..
Näin jännää voi olla piirakan teko!
täyte:
7 munaa
200g pekonikuutioita
ISO sipuli
3 keskikokoista tomaattia
mustapippuria teespoon tai maun mukaan..
150g juustoraastetta (emmental)
pohja:
5dl vehnäjauhoa
2dl kämmenlämpöistä vodaa
hiivaa kuivaa tai tavallista
suolaa 1 teedspoon
sokeria 2 teespoon
<30g rasvaa (voita/kissanrasvaa)
Ohjelma..
lämmitä uuni n. +350 esteeseen Kelviniä (microsoft asteikko)
sulata rasva
heitä käenlämpöiseen hiivat, sokeri ja suola
sekota
lisää 2dl jauhoa ja vatkaa hetki hurumycket!
lisää loput jauhot ja rasva viimeksi, alusta taikina..
Anna kohota n. 30 minsaa
(sillä välin toisaalla keittiössä!):shock:
paista hakattu sipula ja pekonikuutiot pannulla kypsäksi..
jäähdytä..
sekoita munat rikki, lisää jäähtyny pekonisipula..
viipaloi tomaatit ja sotke joukkoon, lisää myös pippuri ja juusto..
Tasoita taikinapohja hiukan uunipeltiä suuremmaksi, lopsauta täyte pohjan toiselle puoliskolle ja käännä toinen puoli kaneksi päälle, sulje HUOLELLA, mutta ei haittaa vaikka täytettä pussuisikin jostain taikinan reiästä ja voitele lopulla munalla tai paistamisen loppuvaiheessa vedellä..
lykkää pelti uuniin n. 40 minuutiksi, ota jäähtymään ja viipaloi jäähtyneenä sopivan kokoisiin paloihin, 3x3 tai 4x4 tai 5x5..
Sitten voit joko syödä paistoksen tai pistät siitä osan tekeytymään yön yli jääkaappiin..
Vaihtele mm. juustolaatuja mielesi mukaan, aurajuustokin sopinee mainiosti..
Näin jännää voi olla piirakan teko!
Viimeksi muokannut Niba, 29.09.2009 13:55. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Pyyhin Netikettiin..
-
- Kitisijä
- Viestit: 3083
- Liittynyt: 15.08.2005 7:56
- Paikkakunta: Itä-Helsinki
Re: Kityn keittokirja
Mähän en kokkaamisesta ymmärrä juuri mitään (paitsi että rakastan syömistä!)..mut ootsä nyt ihan varma? 350 astetta ja 40 minuuttia?Niba kirjoitti:
lämmitä uuni n. +350 esteeseen Kelviniä
Kylmä kahvi kaunistaa, mutta tee se vasta ihmeitä tekee.